6tilføjet af

Positiv tænkning og optimisme?

Sidder her og har længe funderet over, om optimisme og positiv tænkning er det samme? Synes ikke at komme nogle vegne, har I nogle forslag eller gode kilder? Jens Peter
tilføjet af

Glasset er halvt fuldt.....

Hejsa
Det er da et meget interessant spørgsmål, og da også relevant. Det kan da godt få én til at undres hvordan de to ting hænger sammen, hvis de gør.
Det mener jeg de gør. En optimist er helt sikkert en som tænker positivt. F.eks siger negativt tænkende mennesker oftest at "glasset er halvt tomt", hvor positivt tænkende siger "glasset er halvt fuldt".
Positive tanker er positiv energi, hvor negative tanker er negativ energi. Positiv energi giver dig overskud, hvor det modsatte trækker energi ud af din krop.
Så ja, jeg mener at positivt tænkende mennesker oftere er optimister, end de som bruger energi på at tænke negativt.
Mvh Speedy
tilføjet af

For mig er det synonymer

...Kan slet ikke forestille mig at en optimist, tænker negativt fremfor positivt.

Er vel de positive holdninger og tanker, der beskriver en optimist?
tilføjet af

Netop!!!

Hejsa Tanten :o)
Det var faktisk det jeg ville udtrykke med mit indlæg. Det er vist ret tydeligt at jeg formulerer mig vidt og bredt i mine indlæg. Men det er altså en erhvervs-skavank ;o)
Venligst Speedy
tilføjet af

Båda ja og nej

Hej, interessant spørgsmål. De fleste menneksker vil umiddelbart svare at de to begreber er sammenhængende og endda det samme, men alligevel tror jeg godt på, at man kan være en optimist med negativt ladede tanker. Og at man kan være pessismist med positive tanker.
Mange mennesker er ikke ENTEN ELLER, men BÅDE OG.
Jeg betragter mig selv som optimist, men tendenser til at gruble for meget over negative ting der er sket i mit liv og også p.t. omringer mig, men jeg er optimistisk, fordi at jeg ved,at jeg skal væk fra hvor jeg er nu- geografisk set, og at dét vil gøre hele forskellen!
Jeg tror på, at Gud hjælper mig og leder mig og at jeg nok skal bryde fri af af de mennesker og dermed "ude af øje ude af sind". Så jeg er optimistisk mht. fremtiden :>
tilføjet af

Jeg har et bud

Måske kan denne tanke sparke dig videre med din tankerække:
Optimisme er i høj grad forbundet med tro. Der kan i følge min definition sagtens eksistere optimisme uden tænkning.
En optimist kan leve med en grundlæggende tro på at "skæbnen" eller "en større kraft" sørger for at det hele løser sig i enden.
tilføjet af

Positiv tænkning

Positiv tænkning er ikke det samme som optimisme.
Positiv tænkning er eks. hvis du siger til dig selv " sikke en dårlig dag " og omvendt " sikke en dejlig dag ". Det kan være " det kan jeg ikke " hvor tanken kan flyttes til " Det kan jeg godt ".
Positiv tænkning drejer sig om at tage et valg om du vil have et godt liv eller om du vil træde på dig selv, og tale negativt om dig selv. Du har et valg.
Positiv tænknine=positiv handling=positiv resultat=positiv konsikvens.
Optimisme er at sindet er glad og man tror på nogle ting, hvor positiv tænkning er hvor man atrbejder med selvet for at skifte de negative tanker med de positive.
Kik på http:/www.123hjemmeside.dk/Bonnen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.