10tilføjet af

Pillemisbrug

Jeg har et familiemedlem (Oppe i årene) Som (Efter min mening) er pillemisbruger og jeg ved ikke hvad vi kan vente os.
Det startede med at hendes mand døde (for 19 år siden) og hun fik nogle såkaldte indslumringspiller på 5 mg. Hun skulle tage 1 inden sengetid.
Dem tager hun stadig, men hun har uden lægens viden selv sat dosen op så hun nu tager 1-2 hver aften.
For ca 4 år siden fik hun udskrevet diclofenak 100 mg fordi hun påstod at have ondt, først i en tå, så benet og nu både ryg, ben og tæer.
Dem tager hun 2-3 af om dagen + hun i de sidste 3 mdr også har taget noget andet smertestillende som også er 100 mg. Dem tager hun også 2-3 af om dagen.
Nu er det helt derude hvor lægen den sidste mdr har været hver dag og givet hende smertestillende indsprøjtninger om morgenen for at hun kan komme ud af sengen.
Til trods for den cocktail jeg har beskrevet påstår mit familiemedlem at have smerter.
Jeg har prøvet at hjælpe hende med blev budt ørertæver da hendes medicin blev rationeret.
Lægen udskriver bare i et flæng.
Jeg har opgivet at gøre noget, for hun vil ikke selv. Jeg vil bare gerne, hvis nogen herinde kunne fortælle hvad vi kan vente os i fremtiden.
Ud over alt det smertestillende får hun også livsvigtig medicin som hun ikke kan undvære.
tilføjet af

Pillemisbrug...har du forstand på det?

Umiddelbart lyder det ikke sådan, du dømmer misbrug uden at have lægens viden, kunne det tænkes dit ældre familiemedlem virkelig har brug for den medicin? Eller generer det dig bare af en eller anden grund? Hvad rager det dig? Du skal da ikke tvinge din "hjælp" igennem, den er vist helt tydeligt ikke velkommen... hjælp på de præmisser du får og stop din bedreviden og moral, i det mindste til du ved noget om smerter.
Jeg gætter på du er kvinde, samt den type der fortæller taxa chafføren hvad vej han skal køre, når han så er kørt vild i en mørk skov,,så er han en idiot. 😉
tilføjet af

pillemisbrug

hun har ikke fået diclofenak i 100 mg for det findes ikke og lægen er da ikke helt uvidende om hendes forbrug når han kommer hver dag gennem flere måneder. Jeg har selv en kone der får meget mere smertestillende og det er i form af morfin, og det har hun fået i tre år, så jeg ved lidt om det
tilføjet af

Til sjoveren

Du er da en klaphat.
Har jeg skrevet nogen steder at jeg prøver at tvinge min hjælp igennem? Hvis du gider læse en gang til så ser du at jeg har trukket mig tilbage.
Jeg har heller ikke spurgt om jeg er mand eller kvinde.
I øvrigt var det ikke mig der rationerede hendes piller, det var sygehuset efter hun blev indlagt, fordi hun var ved at dø af sit "misbrug".
Det var mig der fandt hende, men jeg kunne jo også bare have ladet hende sidde og dø.
Iøvrigt og tilsidst, spurgte jeg om hvad vi som det næste kan vente.
tilføjet af

Til anton1

Lægen har desværre ikke gidet undersøge hende. Han udskriver bare smertestillende til hende.
Jeg har valgt at kalde det for misbrug, for jeg har meget svært ved at tro at man kan sidde i en stol hele dagen og så få så mange smerter.
tilføjet af

Fra en klaphat til en anden...

Jamen så var mit svar jo mangelfuldt, eller dit indlæg.....manglefuldt 😉 Jeg læser intet om hospital i dit indlæg, den oplysning udelod du åbenbart som ubetydelig, altså, det er ikke din vudering men hospitalets???? Temmelig vigtigt! I mine øjne
Dog ser jeg at du finder det rimeligt at svare en klaphat, fremfor at søge svar på det du egentlig ville have svar på,,, ja giv konen fred!
[l]
tilføjet af

jamen det er et misbrug

man opbygger et misbrug og afhængighed af smertestillende piller, hvilket hun sikkert er helt klar over selv. Derfor reagerer hun også kraftigt på din indblanding.
Det svarer til, at du vil tage narkoen fra en narkoman eller cigaretterne fra en storryger. Man skal undertiden helt derud, hvor man udvikler en forgiftning med voldsomme migræneanfald før det siver ind hvor alvorligt det er og måske kan finde kræfter til at stoppe med dem.
Man kan sagtens have mange smerter selvom man bare sidder i en stol hele dagen. Det skal du vide. Og smertestillende piller kan også - hvor paradoksalt det end lyder - også give smerter. Så hun er inde i en ond cirkel som er umådelig svær at bryde.
tilføjet af

Det kan man altså...

At du ikke har oplevet det på din egen krob, er noget andet. Lægen gør ikke den slags uden grund. Vis lidt empati fremfor totalt mørke. 😕
tilføjet af

Kommunen må straks fjerne pillerne

til genbrugsstationen.
tilføjet af

tro

Tro dog på konen hun har sandsynligvis smerter, og det kan du ikke gøre dig til dommer over. Hvorvidt det er misbrug eller ej, så er der en forklaring - er du misundelig på hendes medicin???
tilføjet af

Et svar til Pillemisbrug

Kære du,
Der er et par indlæg der misser pointen her - du beskriver et forløb og stiller et spørgsmål om hvad du/familien kan vente Jer.
Jeg har selv været misbruger - det kan du læse om her http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=12&conference=38&posting=2026117&view_mode=threaded og så er jeg vokset op med en mor der var det - og jeg ved hvad der venter Jer.
Jeres familiemedlem dør af medicinen - et hjertestop eller andet. Længere er den ikke.
Der er mange ting at gøre for Jeres familiemedlem, men hvis hun ikke vil hjælpes, så er det hendes valg. Jeg har selv oplevet læger udskrive tonsvis af smertestillende uden at stille et eneste spørgsmål, det er alt for almindeligt.
Min erfaring er at du/I kan tilbyde jeres hjælp, og gøre opmærksom på at I mener der er et problem, både overfor Jeres familiemedlem og over for hendes læge. Og ved at tale med lægen, kunne du / I måske få noget info om hvad det er hun fejler - det kunne være ledegigt eller andet - hvor medicin er nødvendigt.
Der er desværre ikke noget direkte "rigtig og forkert" - men mange ældre bliver hårdt medicineret af lægerne. Skriv gerne hvis der er brug for mere snak: nytlivnu@live.dk
Kærligst
Frimar
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.