8tilføjet af

Er Light produkter, fup og fidus?

Jeg er stor fan af Cultura's drikke youghurt, "Cultura Light", med jordbærsmag. Det er en af de få produkter som jeg synes at Light varianten er bedre end den normale.
Anyway... Men er det dårligt i længden? Jeg hørte at de tilsætningstoffer de propper i, som Asphetam og alle de der Aroma smags forstærkere, skulle faktisk gøre en rigtig tyk på længere sigt... så selvom den ser fedtfri ud med næsten ingen kulhydrater eller fedt eller sukker på vare deklerationen, så er sandheden en anden`?
eller hvad...?
Jeg blev overrasket over at se Asphatam i Cultura. Jeg vidste at det var i Cola light, og at der havde været en masse omtale omkring, at det skulle gøre folk meget syge.
tilføjet af

fup og fidus

jamen har du ikke Tillid til det _Yverbetændelse_ så stop da med at sluge det..
tilføjet af

Det skal store mængder til

før at man bliver syg af Asphetam, og det smagsmæssigt en smagsmæssig god erstatning for sukker. Det er for diabetikkere et næsten uundværligt sukkererstatning.
tilføjet af

Både og

Jeg kender ikke lige asphatam og hvad det gør (formoder det har en sødende effekt), men der kan i light produkter faktisk godt være andre tilsatte stoffer, som gør, at kalorie indholdet er højt i forhold til pr. 100 g, så er du i tvivl, så kig på hvor mange kalorier der er i produktet!
Jeg mener helt klart det er max vildledning af forbrugerne.
Jeg går efter denne opskrift: Max. 10 g sukker/kulhydratger pr. 100 g og max 10 g fedt pr. 100 g i varen, så kan jeg købe/spise den. Alt derover bliver kasseret.
Har varen langt under af sukker/kulhydrater og eller fedt ift. mine grænser, så tjekker jeg lige kalorieindholdet ift. pr. 100 g.
Varer der ikke har varedeklaration hvoraf det fremgår hvor meget der er i af hvad, dem køber jeg bare slet ikke!
Og varer som er fedtfrie eller med kun max. 3% fedt eller hvad de nu skriver, de er som regel proppet med sukker/kulhydrater - og dem køber jeg heller ikke.
Er man overvægtigt skal kroppen jo forbrænde det energidepot man drøner rundt med, men indtager du for meget sukker/kulhydrater - så forbrænder kroppen først det og ikke dine egne depoter!
Håber du kan bruge det til noget og held og lykke fremover med madjagten :o)
tilføjet af

Jeg stoler på landbrugs-produkter

De spekulerer ikke i fup. Det er under deres værdighed.
tilføjet af

Værdighed? Arla

Hvad er under deres værdighed? Du skal da til at læse deklaretionerne
tilføjet af

store mængder...

I er periode på 7-8 år, drak jeg 4-10 liter cola light om dagen.
Så jeg har været meget afhænging af asphetam. jeg er bange for at jeg for kræft eller bliver steril senere i livet.:(
crap crap crap...

nu får jeg kun asphetam igennem Cultura Light, som jeg drikker i store strømme...
ser den ikke god ud... meget lidt fedt/kulhydrat: http://www.arla.dk/appl/HJ/HJ401/HJ401D01.nsf/O/cultura-drik-light-med.html
tilføjet af

Det gør jeg pr. automatik

altid.
tilføjet af

Det kommer an på...

om du vil tabe dig eller hvad. Hvis det kun handler om kalorieindtag, så er light produkter for det meste det bedste eftersom kalorie(kcal)indholdet er lavere.
Sikkert om der ikke er andre mere skadelige stoffer i lightprodukter, men handler det udelukkende om at tabe sig, så indtag færre kalorier. En coca cola light indeholder f.eks. kun ca. 1 kalorie (0,4 kcal pr. 100 ml.) Så dem tager man ikke på af! Hvis man vel at mærke ikke indtager andre sukkerholdige drikke som juice m. sukker, saft eller lign.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.