56tilføjet af

Slankemad

Hej allesammen...
Så skete det! Nu har jeg bestemt mig for, at jeg skal have de kg som har sneget sig ind på mig de sidste to år. De skal simpelthen VÆK!
Men hvad gør en madglad pige som mig? Jeg elsker chokolade, og alt hvad der er sødt... -og jeg tror man med god grund kan sige, at jeg er afhængig af det! Det er træls, det er usundt og det er dyrt!
Er der nogen der har nogen gode opskrifter? Både på frokoster, aftensmader, men især noget der kan tage overfor chokoladen, og så noget godt, men billigt morgenmad?
Har en tendens til at glemme at spise morgenmad, hvilket er direkte dumt..
Jeg håber I har lyst til at hjælpe!
På forhånd tak!
tilføjet af

Ved fra min ældste datter...

Der har haft samme problem, at hun fik en masse gode opskrifter fra "Vægtvogterne" og jeg har
selvf. ikke lige et link til dem, men du skal søge på deres engelske navn...
Altså Weightwatchers, det er vist stavet rigtig er det ikke...;0) Ellers må du ud og "surfe" lidt rundt...;0) Held og Lykke
tilføjet af

prøv med...

Hej ;o)
Jeg har selv lidt bøvl med kiloerne, men har før haft det godt med at tælle point, som man skal med vægtvogterne, dog har jeg ikke meldt mig ind hos dem, men fået point tabellen kopieret hos en ven.
Ellers kan du lade være med at have slik og chokolade liggende i skabene, så er det ikke så nemt at blive fristet, i stedet kan du skrælle en masse gulerødder, og have i køleskabet i en stor skål med vand, som du så kan spise af når du bliver lækkersulten, det er noget der virker... Prøvede det for 2 år siden, og kiloerne raslede af i den måned jeg prøvede med gulerødderne ;o)
Håber det kan bruges til noget, og held og lykke med det.
mvh Trillejet ;o)
tilføjet af

Dette link

Hej hej.
Også jeg har problemer med kiloene.
Min yndlingsside med opskrifter er denne:
http://opskrifter.heede.dk/opskrifter/
(uden www)
Opskrifterne passer til De Danske Vægtkonsulenters kostprogram, men dem kan jeg altså ikke holde ud at følge... Dog er de fleste af opskrifterne helt fantastiske - ihvertfald dem, jeg har prøvet!
Der er ideer til alle måltider - også til den søde tand.
Held og lykke!
tilføjet af

til blodsukkeret...

En rigtig god ting at huske; kanel er godt til at stabilisere blodsukkeret!
Og det er jo tit, når blodsukkeret er lavt, at man forfalder til chokoladen, men prøv i stedet dette; fedtfattig youghurt blandes med lidt vanille og kanel. Heri kan fx. tilsættes lidt blandet frugt, eller måske bare et æble i tern, alt efter tid og lyster.
- og ja, så husk også det med at hvis det ikke er der, kan du ikke spise det, så undlad at have chokolade og andre søde sager i huset *S*
Det er bare guf! Og rigtig sundt.
Held og lykke med vægttabet
tilføjet af

Tak

Jeg vil prøve! Mange tak!
tilføjet af

Godt råd!

Det lyder som et godt råd!
Du har vel ikke sådan at du kunne sende den tabel?
Min mail stå oppe i hjørnet...
Knus
tilføjet af

Lyder rigtig godt

Især det med den søde tand!
Og det hele er "slankemad"?
Lige en sidste ting, jeg er jo født lidt nysgerrig... Hvorfor er det du ikke kan holde ud at følge dem?
tilføjet af

Mange tak

Den lyder rigtig godt!
Altså jeg er "kun" 18 så bor hjemme... Og min far er stok konservativ når det gælder mad!
Jeg kommer fra en familie der er glad for mad... og har en mor der bare er verdens bedste kok... Så det er bare svært...
Der er altid slik i huset.. og altid chokolade.. Og seriøst.. Jeg er så afhængig af chokolade, at jeg nogen gange tager mig selv i at smugspise det, og ja.. alle sådan ting, som folk er afhængige gør..
Det er virkelig irriterende, og det gør mig så gal på mig selv... På samme tid lurer skrækken for igen at komme ud i spiseforstyrrelser... Dengang fik jeg nemlig ordre til at spise chokolade hver gang jeg blev trist... Så.. ja...
men tak
tilføjet af

Slankemad kommer aldrig

til at smage helt så godt som den gamle kost. Det er en kedelig men sand kendsgerning. Purerede grøntsager istedet for sovs er det en tålelig erstatning men det bliver aldrig det samme som en god sovs med lidt fløde i. Madder uden smør, remoulade og mayonaise er ikke altid vanvittigt ophidsende, tænk f.eks. på en rugbrød med en skive rullepølse og intet andet, en anelse trist ikke!. Kylling uden skin og flæskesteg uden svær er også en lidt tam oplevelse. Endelig ville det jo være skønt med lidt is i sommervarmen, men det er også forbudt, men så kan man da også bare nøjes med et glas vand.
Derfor er det der med at tabe sig ligesom at holde op med at ryge. Man må komme overens med at men ikke kan få lækker mad hver dag.
tilføjet af

kold tyrker..

Har jeg prøvet.. Hvilket endte med at jeg tabte mig... meget.. så meget, at jeg kom under kategorien Anoraksi... Så jeg er meget påpasselig, da jeg allerede engang har ødelagt mit liv!
tilføjet af

Spis du bare... (med måde selvfølgelig!)

Det er slankemad det hele... Alle opskrifter kan følges hvis man ønsker at tabe sig. Selvfølgelig bør det ske som led i en kostomlægning, da du jo ikke kan leve af alle desserterne osv... Sund og Varieret kost er nøgleordene!
Jeg har fulgt De Danske Vægtkonsulenter (DDV) i godt et halvt år, men det passer ikke min levevis at skulle veje ALT hvad jeg spiser og drikker. Og min rygrad er ikke så stiv at jeg kan holde mig fra at "synde" en smule en sjælden gang imellem. Og det er der IKKE plads til hvis man vil have resultater hos DDV... Ihvertfald ikke hos mig! Så desværre må jeg køre løbet selv; det er hårdere at gøre det alene, men har indtil nu ikke kunnet finde et sted, der passer til min psyke...
Dermed ikke sagt, at du ikke kan bruge dem. Jeg kender skam mange der har tabt sig virkelig mange kilo hos DDV, og jeg ville sgu ønske at det var mig!
Jeg har dog også kendskab til nogle som ikke kan holde vægten igen efter de er stabiliseret osv... Mit indtryk er, at har man først valgt DDV som levemåde under sin kostomlægning, så er det DDV for altid, hvis man ikke skal tage på igen. Og det kan jeg ikke overholde.
tilføjet af

Jeg kender det godt.

Jeg ELSKER også is......
Urgh... og jeg kan tømme "svine"meget is, så jeg skammer mig....;o)
Jeg gør det, for jeg er alt for madgled, at jeg lægger en to-dages aftale med mig selv, og siger så, at 1 enkelt, sodavands-is, skal der være plads til, men jeg laver så også salat, og sund mad, for det er ikke "gratis", at spare kcal......
Dog, jeg kender et mærke, du kan få i Kvickly, det hedder vistnok, "dream, eller Cream" og er en Youghurt-is, som bare smager skønt....
Men jeg siger til mig selv, at jeg kun fortjener en is, hvis jeg går en times tid inden, for det skal jo "hænge" sammen.....
Good luck.
PS:
Det kunne for mig lyde som om, du er kulhydrat-junkie.... Er du det???? Det kan snildt være grunden til dine ekstra sideben.
Så skær ned på hvidt brød, pasta og hvide ris og kartofler. Der findes mange steder på nettet, hvor du kan læse om hvorfor og hvordan;o))).
tilføjet af

Tja

Det tror jeg, at jeg er... Kan snart gå i spåner, hvis der ikke er noget sukker i nærheden... Fuldstændig modsat før i tiden...
Jeg bor hjemme hos mine forældre... Så der bliver sådan set spist det mine forældre laver... Men der er da kommet meget mere salat de sidste par år.. HVilket er min skyld... Elsker salat...
tilføjet af

Uddannet til at give svar

Hej :)
Du efterlyser en sund og billig morgenmad - jeg vil anbefale dig, at spise havregryn + en fedtfattig mælk ( f.eks skummetmælk)
Det er vigtigt at du har noget andet at spise når du får "trang" til chokolade - lav en lækker skål i køleskabet med udskårne frugter. De er lette at gå til. Det kan være - æbler i både, bananer i store skiver, halve kiwier og appelsinbåde.
Vælger du denne løsning, vil du også få dækket dit daglige vitaminbehov :)
Held og lykke
Mvh Tandplejer Helle
Ps. husk at sukker kan erstattes med kunstig sødemiddel - og har du flere spørgsmål, så skriv bare :)
tilføjet af

Du tager fejl

for det kan absolut godt lade sig gøre, at få en lækker mad med rullepælse. Ovenpå kan man putte LIDT let-mayo, karse, sky, løg, kogte grøntsager eller... mulighederne er mange. Men det tager TID at lærer det!!!!!!
Flæskesteg. Det må du da også gerne få. Skær bare fedtet fra. Til sovsen bruger du en kande, hvor du kan dele fedt og sky. Bag ikke skyen op, men brug sovsejævner. Sværerne skal man jo ikke overspise af, men igen skær fedtet fra, så er det slet ikke så slemt.
Og isen. Der findes rigtig mange dejlige sodavandsis, der er desuden også kommet en solero is med meget mindre fedt.
Til sidst vil jeg bare sige, at hvis pigen spiser fornuftigt og fedtfattigt, så ender man ikke med anoreksi, men med mindre kilo på kroppen.
Og husk, du skal spise 5-6 måltider om dagen for at holde din fedtforbrædning i gang. Lige som et bål, der hele tiden skal holdes i gang.
Til morgen spiser jeg ylette med frugt i og special K ovenpå. Det smager kanon, det skulle du prøve. For du SKAL spise morgenmad.
Pøj pøj med det. Jeg er selv i gang med at tabe 30 kg, men denne gang opgiver jeg ikke. Jeg har meldt mig ved Vægtvogterne (dem med pointene), der SKAL man nemlig ikke spise 600-1000 gr frugt og grønt hver dag og der er plads til lidt til den søde tand.
Fortsat god dag, måske med en lang travetur.....
tilføjet af

Du snyder kun dig selv

Jeg kan se i en af dine tråde, at du skriver, at du nogen gange tager dig selv i at smugspise chokolade.
Den brugte jeg også engang. Dvs. at jeg kunne bilde mig selv ind, at hvis det kun var mig, der så, at jeg spiste chokolade, så gjorde det ikke så meget. Men nu bruger jeg den metode, når jeg har lyst til at smugspise chokolade, så siger jeg til mig selv: "Det er kun dig selv du snyder". Det kan få mig til at lade være. Prøv om det måske også kan fungere for dig.
tilføjet af

Special K

er altså smækfyldt med sukker så det er faktisk ikke lige det bedste at spise når man vil tabe sig. Müsli (endelig ikke honningristet) er et meget bedre alternativ.
tilføjet af

Det er

rigtig svært at tabe sig hvis ikke man har støtte, og hvis dine forældre konstant køber chokolade og andre lækre sager jamen så fristes du jo. Kunne du ikke lokke dem med på en aftale om at skære ned på de søde sager, måske kunne de også trænge til det?? Ellers som sidste udvej må tingene jo låses inde uden at du har en nøgle :o)
Selv om du bor hjemme kan du sagtens præge maden selv. Undgå brødet, spis brune ris i stedet for hvide og fuldkornspasta i stedet for almindelig, spis masser af grøntsager og husk også kødet, da det jo indeholder proteiner der sørger for at du ikke taber muskelmasse. Dine forældre vil vel også gerne hjælpe dig så du kan vel få dem til at købe det frugt og grønt du vil have ellers må du selv afsted og handle og supplere op.
Held og lykke med det. Hvor meget vil du egentlig tabe?
tilføjet af

målsætning

Nu har jeg siddet og læst alle de mails som er lagt ind her. Jeg tror måske det du har brug for er et mål. du skal sætte dig et mål du vil nå - vel og mærke et mål du VED du kan holde, ellers virker det ikke. Lad være med at sæt dig et mål som fx du vil tabe 5 kg på den næste måned, for så bliver det ikke realistisk. Sæt et realistisk mål!!
Det er ikke sundt og heller ikke normalt at tabe mere end et halvt kilo om ugen.
Og husk at gøre det rigtigt. Det er jo gerne fedt som skal forsvinde og ikke muskelmasse og væske.
Du skal også virkelig være "tændt" på at det er det du vil (altså tabe dig). Det nytter ikke at man "giver sig" i en weekend og bare siger til sig selv at vi starter på mandag igen. Den dur ikke... Og så er det meget lettere hvis du har nogen som kan bakke dig op og omvendt, så få dine forældre med på ideen eller start i motionscentret med en veninde.
Lige en ting til, begge mine forældre har været på weightwatcher'nes kostomlægning og har tabt sig 10 og 14 kg, så... Kig forbi www.weightwatchers.dk der er lækre opskrifter.
Held og lykke med det hele.
tilføjet af

South beach kuren

Hej.
Kender du den kur der hedder south beach kuren?
Det er en rigtig god kur, jeg har selv tabt mig på den. De første 14 dage kan være hårde, men det er bare at holde ved. Det er bla. at du ikke må spise kartofler , ris og pasta og hvis du holder det, vil din søde tand forsvinde. Du kan slå den op på nettet, der er og mange gode opskrifter, men du kan også købe en bog om kuren hos boghandleren.
Syntes du skal prøve at læse om den.
Held og lykke.
tilføjet af

med fare for at nogle bliver sure..

fordi jeg nævnte samme metode i et svar(tror det var så "sent" som igår)
tag en skraldepose tøm skabende for alt der ikke vil hjælpe...
brug sund fornuft
(forkæl dig selv evt.under det med fx.en klipning/hårfarve/få ornet fødderne grundigt/eller lav et blad af vilde blomster..kom ud i naturen...du får øjnene op
men beregn dit daglige behov:
100(hvilestofskifte)x vægt(den du vil slutte på)x1,2(lavaktivitet)=kilojoule
kiloyoule omregnes til kcal ved division med 4
(det er nemt og smertefrit)
fordel det over 4-6 måltider(bedst med 6 fordelt over dagen det holder blodsukkeret på rette niveau,og holder forbrændingen oppe forløbet)
2 af disse kunne være proteinrige
eks.på kostplan
morgen:
1 grovbolle m.1 tsk smøreost(en af de fedtfattige) 1 tsk marmelade
1 frugt + vand
mellem:1 frugt(el.1,5 dl juice)
frokost:1 sandwich med 2 skiver kyllingepålæg(eller andet pålæg)
omkring 300 gr.frisk grønt
en spsk eddikedressing
eftermiddag:find evt.en bageopskrift på fx.tomatsnegle(fedtfattigkage:der er utrolig mange gode opskrifter:-)spis en(de kan fryses)
aften:
tallerkenmodellen
1/2 tallerken grønt,1/4 kød,1/4 stivelse(el.andet såsom mejeriprodukt)
aften:
2 digestive
+ 1 glas mælk
grønsager er det bedste som snack det var blot et eksempel

vand/sort kaffe/te(usødet)eller med sødestoffer(hvis du har en sød tand kan du i realiteten starte ud sådan)ubegrænset for at være slank(med sødestoffer er bestemt usunde)
motion kan indvirke for forbrænding i hvile..men er bedst til at holde resultatet ved lige når du er færdig...
kostomlægning
...ville være intressant at høre dig følge op
lav andet i mens:
begynd at realisere en drøm hvis det er muligt,begynd at tegne skrive fx.bare aktiviteter..
for man skal leve naturligt med det..har set mennesker det optog for meget..altså de ville ikke snakke om andet glemte at nyde det..tror på du klarer det..
:-)
held og lykke
med at blive lettere
tilføjet af

3. sal :)

Har tabt 4 kg ved at flytte op på 3. sal, købt en hundehvalp,som skal luftes 2 gange om natten og 4 gange om dagen, så trapper og masser af motion er mit råd!
Prøv evt. hjemmesiden http://www.gomotion.dk/pe.asp?p_id=1
tilføjet af

orne fødder

et blad med blomster
må have fået kuk-kuk:-p
tilføjet af

slankekur

hej..:-)
Jeg´vejer selv et par kilo for meget og for 3 uger siden besluttede jeg så at det skulle der gøres noget ved. jeg søgte på nettet for at finde en god kur.. jeg endte inde på www.sundogslanknu.dk Det er en rigtig god kur.. du får en kostplan med når du modtager pakken.. hvis du synes om produktet får du en kupon med hvor de giver dig 40kr rabat på det næste...
jeg har selv tabt 3 kilo på de første 3 uger...
god fornøjelse...
tilføjet af

regnemetoden giver minimum

for den ønskede vægt
aktivitetsfaktor 1,2
hvis man motioner går energibehovet op..alt efter hvor meget motion...find en nem enkel balance i det:-)
...det starter i hovedet...vaner!BLIR til vaner
tilføjet af

hvis det er chokolade

kan det jo gemmes
så har hun dem i ærmet hvis hun skal møde op til fødselsdag...
tilføjet af

Regnskabets time

Det handler om motivation. Hvis andre siger det. tja. så hjælper det ikke. Det skal komme fra hjertet. Man gør jo alligevel det man selv vil.
Har røget hash i 6 år. er kommet ud af det på egen hånd. Motivation for at vil gøre ens hverdag bedre.
Knus Henrik
tilføjet af

fysisk afhængighed

Kender godt det med at være afhængig af chokolade, selvom hovedet faktisk ikke har lyst til chokolade kræver kroppen det alligevel. Jeg gør det, at jeg laver aftaler med mig selv. f.eks. hvis du kan lade være med at spise chokolade inden week-enden må du gå ind og se den der gode film, eller købe den fede trøje eller hvad man har lyst til.
Jeg gør også tit det, at når "trangen" kommer over mig spørger jeg mig selv om jeg egentlig har LYST til det, og det har jeg ofte ikke, og så har jeg bestemt at min krop ikke skal have lov til at bestemme over mig. Det er svært til at starte med, men jo længere du kan holde dig væk fra søde sager, jo mindre lyst får du også til det. Men start med at sætte korte frister for dig selv. Det er dumt at starte med en måned, det er alt for uoverskueligt. Begynd med et par dage og efterhånden som du bliver "afgiftet" så lav lidt længerer frister.
Håber det lykkes for dig (det er meget nemmere allerede efter få dage, det lover jeg dig)
Hilsen en afvænnet choko-man
tilføjet af

Drik vand!

Jeg har selv været samme sted. jeg har bare vændet mig til istedet for at spiser noget, bare at drikke en masse vand. MEGET vand for at sige det så'n. Siden jeg har vendt med til det har jeg tabt mig 10 kg på 5 mdr.
Derefter HVIS jeg får lyst til noget, spiser jeg nogle fedtfattige kiks i meget små mængder.
Vand er vejen frem, uden de usende vaner ved siden af.
tilføjet af

hvis

du har lyst til slik!
er det fordi du irl har lyst til et SLIK
alle har ret til et sexliv;-)
tilføjet af

Glem slankemad

Du skal lære at spise din mad på en anden måde. Du siger du glemmer at spise morgenmad - spis frugt - det er nemt og din krop vil rense ud. Jeg købte for ca. 20 år siden bogen "Spis dig i form/Fit for life" af Harvey og Marilyn Diamond og for et par år siden Lene Hanssons "Forny dit liv på 8 uger". Det er nøjagtig samme princip og du behøver ikke at følge deres madprincipper slavisk, men kan nøjes med at gøre som der passer ind i dit liv. Prøv det og lyt til din krop - den vil med garanti fortælle dig at det er det helt rigtige.
tilføjet af

Lidt sjovt

Min tandlæge sagde sidste gang, at det bedste for ens tænder, var at spise en potion havregrød og strøg det med kanel...
Men jeg er bare slet ikke sulten om morgenen.. Så det er lidt svært at få det ned, især når man kun har 5 min..
tilføjet af

Vil prøve

Og jeg ved jo du har ret!
tilføjet af

Jo...

Mine forældre er så begge rigtig lige til pas, mim far er lidt undervægtig... tror jeg...
Jeg prøver så godt jeg kan...
og jo.. 13 kg... har fået at vide at det er 13 kg, i følge den der bmi-test...
tilføjet af

Jo tak

Mit mål er at tabe 13 kg...Hvilket skal være væk til efterårsferien...
Tilgengæld skal de 5 kg være væk her når jeg starter i 2.g...
Har nemlig en ide om, at hvis jeg har fået mit fysiske problem, som jeg har pga. et psykisk problem i orden, er det lettere at løse det psykiske problem...
tilføjet af

tjekker

Jeg vil tjekke det! Men det lyder lidt som om, at jeg så skal spise meget kød... og nu er jeg hverken veganer eller vegetar, men...
jeg tjekker
tilføjet af

Giv dig tid

Hvis du kun har 5 minutter om morgenen til at spise, synes jeg, at du bør stå 10 minutter op før, og vente med at vække dine børn - så har du tiden i ro og fred - det er en sund og god måde at gøre det på.
Du er nød til at få spist noget
HUSK også at der skal MINDST 2 liter vand indenbords om dagen, hvis du vil tabe dig :)
Drop også det usynlige sukker i form af sodavand - ice tea og saftevand
Mvh Tandplejeren Helle
tilføjet af

Tak

Jeg har motivationen... Jeg manglede bare det at få deres accept...
det har i mange år været sådan, at hvis jeg så meget som nævte at tabe sig, blev det kigget meget intenst på mig... Og alt hvad jeg lavede og ikke lavede de næste to uger, blev gennemtjekket... Og var der bare et måltid, hvor jeg ikke spiste helt vildt, blev jeg smidt til læge... TRÆLS!
tilføjet af

Tro

Jeg vil prøve det du siger!!! Og prøve intenst!
Mit hoved har ikke lyst... har aldrig rigtigt tænkt over det.. men du har ret.. mit hovede har ikke lyst.. og derfor får jeg dårlig samvittighed.. Men min krop... Den skaber sig! Håndledene klør og den slags...
tilføjet af

Et problem..

Det lyder godt.. der er bare et problem.. Jeg drikker i forvejen utroligt meget vand...
Men vil da kigge og gruble gevaldigt over den
tilføjet af

øv hvor er det svært

Jeg har siden foråret forsøgt at tabe mig. Jeg har cyklet og gået ture, taget trappen istedet for elevatoren, sparet på fedtet, spist meget frugt og grønt og jeg synes bare ikke der sker en skid. Jeg har kun tabt 3-5 kg siden marts.
Jeg tror problemet er at jeg sidder meget ned i min dagligdag og dermed rører mig for lidt.
Men hvordan kommer man ind i det der med vægtvogterne? det kunne jeg godt tænke mig at høre lidt om!

Hilsen Brun Sovs
tilføjet af

Altså

Nu er jeg kun 18... Så har ingen børn, og bor hos de gamle...
Det er sådan med vores morgener, at tidsplanen er streng, jeg skal nå en bus, så skal gå hjemmefra kl 7, og min mor starter på samme tid på arbejde (hun kører hjemmerfra kl 6.50 senest)... Min far stå op kl 6, og derefter stå min mor op. Hun er færdig på badeværelset kl. 6.25, og min far laver så morgenmad, men han starter først med at spise, når min mor kommer til bords... På samme tid er jeg så på badeværelset.. skal jo bade og den slags.. når jeg er færdig, smutter min mor derind, og på et tidspunkt stå min søster op, hun skal afsted så hun kan være på arbejde kl 7.30...
Hvis jeg der om morgenen får stress, er hele min dag ødelagt... Så... selv om alt er klar, kan det ikke gå hurtigere end sådan... og hvis jeg skal tidligere op.. ja.. uden et bad, får jeg slet ikke spist noget..
tilføjet af

Wow

Det er godt nok en sandhed med modifikationer.
Jeg kender ikke en eneste der spiser flødesovs og flæsk og mayonnaise, måske kun lige ved en særlig lejlighed som et besøg hos bedsteforældrene.
Personligt har jeg aldrig spist smør under mit pålæg, heller ikke dengang jeg var lille, og min mor gjorde det. Jeg kan ikke lide det.
Jeg spiser mine livretteer jævnligt, og jeg vejer ikke spor for meget og har kræfter og overskud hele dagen. Efter maden plejer jeg at gå en tur med min kæreste, fordi det er så hyggeligt. Det orker jeg sgu' ikke med fed mad i maven.
tilføjet af

Dit eget valg

Hvis du vil tabe dig, er du nød til at ofre noget, og lige nu er det, at du skal TVINGE bare lidt havregryn i dig selv om morgenen.
Jeg står også tidligt op HVER morgen ( kl 4.45) og jeg bruger offentlig transport 5 timer dagligt for at komme frem og tilbage - jeg er først hjemme ved 19 tiden om aftenen
Min hemlighed er æbler - det har jeg altid med mig
Mvh Helle Tandplejeren
tilføjet af

kender en simpel metode

vægtx30=kcal
den giver samme resultat
tilføjet af

æbler

Jeg har en ordre til mig selv... når jeg på et bestemt tidspunkt for chokolade-trang, skal jeg spise et æble...
det er vist en god ide
tilføjet af

dit indlæg

er irrelevant.
tilføjet af

Håber du har penge!

Alle de penge du før har brugt til slik m.v. og dobbelt op kommer du til at lægge hos vægtvogterne. Det er DYRT!
tilføjet af

Omvendt er ikke bedre

Jeg har haft det lige omvendt hjemmefra -men med samme resultat.
Vi har i familien "let til kiloene" og min mor, der var blevet mobbet som barn p.g.a. overvægt, holdt øje med at jeg og min søster spiste sundt og holdt vægten -bare nogenlunde, man skal jo ikke være for ekstrem med børn...
Men der var aldrig slik, kager og chips i huset. Til aften var der kun 1 portion og dessert var en by i Rusland.
Det havde så det resultat at da vi flyttede hjemmefra, gik vi fuldstændig amok med "alt det forbudte" som vi så sjældent havde fået før...
Jeg er nu snart 29 og har boet hjemmefra i 13½ år. Min overvægt er eskaleret til det punkt hvor jeg ikke tør hoppe op på vægten, men jeg har desværre en rimelig god ide af hvor vi er henne ad på skalaen. Jeg ved jeg skal tabe 30-40 kg. Det er jeg så gået i gang med for nylig. Det er ikke let, men det er jo ikke fordi jeg ikke altid har VIDST hvordan man skal leve, det er bare en svær balancegang. Men det behøver jeg jo ikke sige til dig...
Personligt er jeg glad for "alt-i-en-gryde" mad. Så min egen opskrift, der kan varieres i det uendelige er:
-1 dl ris/bulgur
-100-150 g magert kød (hk. oksekød f.eks. -max 10-12% fedt), kyllingefileter er også en god ting!
-grønsager efter smag og "lagerbeholdning"
-Krydderier efter humør
-Vand så det lige dækker, 20 min. på kogepladen for medium til svag varme og så er der serveret
På denne måde får du dine behov dækket med både proteiner, kulhydrater og den smule fedt, vi jo SKAL have for at optage vitaminerne, men du kommer ikke til at "liiiige tage en portion mere, det smager jo godt... Ups! Dobbelt så mange kalorier"
En anden god ting når man skal tabe sig er suppe. Så er langt størstedelen af den volumen du spiser, almindeligt postevand. Men nu ikke noget med flødelegering og sådan noget, vel?
Men det er kun fantasien der sætter grænser. Nu ved jeg ikke hvor meget erfaring du har i madlavning, men man behøver ikke følge en opskrift. Læg en plan i hovedet og gå i gang!
En anden god ting: En stairmaster på værelset. Så er det ikke nødvendigt at gå ud blandt folk for at motionere hvis man ikke har lyst til det. Den er også alletiders at afreagere med når man er sur og gal! Hver gang du får lyst til en stor fed is (eller hvad nu) -op på stairmasteren til et eller to musiknumre!
Held og lykke med det!
tilføjet af

Åååh nej!!!

Sukker kan IKKE erstattes af sødemidler! De er mere eller mindre giftige alt efter type (prøv at gå i google og søg på "Aspartame disease") og uanset ens holdning til det, fastholder det ens afhængighed af søde sager!
Det eneste der duer, er en gang for alle at vænne sig af med alt det søde stads!
Der er endnu aldrig nogen der er blevet sunde af at skifte de 3 liter cola om dagen ud med light cola. Man bliver måske tynd, men ikke sund!
Eet godt råd: Drik vand!!!
tilføjet af

Altså

Jeg regner ikke med at melde mig ind hos nogen... Det har jeg ikke råd til, og desuden.. Kan jeg ikke klarer når jeg bliver overvåget
tilføjet af

Afreagere

Jeg smiler lidt ved tanken, undskyld, og nu skal du høre hvorfor!
Når jeg bliver godt gal, synger jeg enten et eller andet vild hård musikalsk nr.. Altså en arrig melodi...
Eller også lægger jeg mig ned på gulvet og laver mavebøjninger indtil jeg er helt udmattet...
Lyder jeg sindssyg?
Jeg kan faktisk godt lide at lave mad... Men kun hvis jeg selv må bestemme hvad og hvordan det skal laves...
Dvs. jeg kan bare ikke lave braset kartofler rigtigt, men tilgengæld kan jeg godt lave alle de der nye opskrifter... Meget mærkeligt! Og når ja.. Her hjemme er der aldrig dessert.. I alt fald kun meget sjældent.. hvilket er nok max. 5 gange i året... inklusiv juleaften og nytårsaften...
Men vi får altid aftenskaffe, hvor vi sidder rundt om bordet, hele familien, og snakker.. Vi er te-drikkere og der er altid noget spisligt, og ja... enten hjemmebagt eller rester fra arbejdet... Så tit er det da til den søde tand.. men aldrig overforbrug.. Det er sådan set kun jordbær, hvor der spises indtil man sprækker... En lille konkurrence....
Ja.. min familie er en gammeldansk traditionsrig hyggefamilie.. Og jeg vil ikke leve uden den...
Jeg kan følge dig i rigtig mange ting... og mange tak!
tilføjet af

south beach

Ja, din aftensmad bestyr jo af kød, men jeg syntes man kan lave mange lækre retter med kød og enten grønsager eller salat..
Jeg er selv speciel vild med at koge en frisk kylling, pille den og skære kødet godt ud, hvorefter jeg kommer det på panden med en masse krydderier og laver så en lækker salat til.
Jeg syntes også det lød uoverskueligt med kun at spise kød, men det er bare til man kommer igang, så kan man faktisk lave meget lækkert uden kartofler, ris eller pasta.
Håber du vil prøve. Kender en der tabte 7 kg på en måned og jeg selv har tabt fire kg på tre uger.
tilføjet af

Ikke mærkelig

Nej, du er ikke mærkelig!
Især Metallica er rigtig godt at motionere (=afreagere) til når man er rigtig godt sur og gal! -Især hvis man er sur på naboen *GGG*
tilføjet af

en lille beretning/gode råd

jeg har også bestemt mig for det for en uge siden da jeg var på ferie,, hvor jeg så at min far havde tabt sig virkelig meget.. jeg tænkte hvorfor kan jeg ikke også gøre det? hmm jamen det kan jeg ikke fordi jeg elsker slik.. jeg kan spise 30 stykker slik om dagen mindst... men jeg synes også det er ret pinligt at gå ind og købe slik.. især hvis man ligger 10 poser for 50 kr op på kassebåndet.. men jeg bestemte mig for at sætte en stopper for det.. min bmi er på 22 og hvis den er over 25 er man overvægtig.. så det er jeg ikke endnu.. men godt på vej.. men nej.. det gider jeg simpelthen ikke.. så jeg tog kampen op den her uge der har været der.. har spist sund mad men 6 gange i døgnet små måltider.. har ikke spist slik.. kun på min ugentlige slikdag.. man skal jo ikke skrotte slikket.. men prøv og bestem dig for kun at have en ugelig slik dag i ugen.. og der må du kun spise 100 g. og i løbet af ugen. drik højst 1 glas juice og 1 glas saft.
andre råd: drik 5 kopper kaffe/kaffelatte hver anden dag.. det sætter forbrændingen op. grunden til at man ikk skal gøre det hver dag er fordi så vænner kroppen sig til det.
spis chili. sætter også forbrændningen op.
og spis gaio til morgen mad. put evt. frugtstykker i, det tager noget af sukkertrangen,
hos matas kan man købe chromtabletter som tager toppen af sukkertrangen.
dyrk 30 min motion hver dag.. det behøver ikk være hårdt fysisk men rør dig 30 min hver dag.
men det der med at kvitte sukkeret det er ret svært.. altså jeg har klaret det i en uge. og jeg er ret stolt af mig selv.. jeg har gået forbi alt muligt slik herhjemme hver dag uden at have taget noget.. jeg har bare sagt til mig selv hver gang. jeg er viljestærk, jeg vil tabe mig. jeg kan godt det her.. og tro mig det hjælper! :)
tilføjet af

Tak

Jeg prøver jo godt og er i gang med at lægge skema for min hverdag... Det er nu nok mest fordi, at jeg vil så meget på så kort tid... Så det bliver nødt til at planlægges lidt...
Jeg har bestemt mig for at begynde på min styrketræningsplan fra da jeg gik i 7... Det er pænt hårdt, men det hjalp den gang. (ja okay, lidt for godt.. endte i anoraksi)
Men jeg har bestemt mig for at tage hele det skema op igen, både med motion og mad. Men kun til jeg starte i skolen igen. Så skal der laves en ny...
Men det skal nok lykkes
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.