10tilføjet af

PCOS

Jeg har fået konstateret at jeg har PCOS. Jeg har det ikke så godt med det, og vil gerne høre fra andre der har det.
tilføjet af

PCOS

PCOS....er det et stabilt styresystem❓kører det i 32 bit?
tilføjet af

lyder dyrt

PC OS? uh det lyder som en svær omgang DBR (dyr blå røg). Lugter det meget slemt? Det er sikkert din CPU og dit bundkort, der er røget, desværre...
tilføjet af

grin

Det er en hormonel sygdom, polycystisk ovariesyndrom.
tilføjet af

hvad er..

PCOS???
tilføjet af

hejsa

Jeg fik konstateret pcos for 1 1/2 år siden.... hvad er det du ikke har det godt med?? Du burde også lige tjekke på netdoktor ,der er et debatforum for kvinder med pco/pcos.
Vh karina
tilføjet af

Hej nadina..

Hej Nadina..
Jeg er læge så skriv lige hvad du vil vide!
Men generelt set er PCOS - PolyCystisk Ovarie Syndrom
- Det betyder noget i retning af: mange vandcyster i æggestokkene..
PCOS er en hormonforstyrrelse. I dine æggestokke dannes æg (som befrugtes ved graviditet) og de hormoner der styrer den kvindelige cyklus. Der dannes dog også hos alle kvinder lidt mandeligt kønshormon. Når man har PCOS, hvilket en del (5-10 %) af kvinder har, er der en overproduktion af mandlige kønhormoner. Der giver følgende symptomer:
-Blødningsforstyrrelser - oftest lange intervaller, men korte intervaller ses
-Manglende ægløsning
-Barnløshedsproblemer
-Tendens til akne og behåring på uønskede steder så som i ansigtet, maven samt på indersiden af lårene
-Som led i PCOS ses overvægt og øget risiko for udvikling af sukkersyge (type II) af typen, der kaldes gammelmands sukkersyge.
Ca. 75% af kvinder med PCOS har overvægt og vægtøgning forværrer ofte tilstanden, ligesom vægttab bedrer den.
Nogle piger/kvinder har næsten ingen symptomer og kræver derfor ingen behandling. Afhængig af symptomer kan det dog komme på tale at behandle:
- P-piller giver regelemæssig blødning, og har man problemer med behåring/bumser kan der vælges nogle p-piller som også virker på dette..
- Hvis man har forhøjet blodsukker skal dette behandles.
- Vægttab hvis man er overvægtig.
- barnløshed kan behandles hos gynækolog mm. Ved man at man har PCOS skal man være opmærksom på at det kan taget nogen tid at blive gravid..
Håber du fik lidt at vide du kunne bruge..
tilføjet af

Spørgsmål

Har kvinder med PCOS tendens til at blive overvægtige PÅ GRUND AF sygdommen, eller opstår sygdommen som følge af overvægt? Hvis det er det første, gør det så vægttab sværere eller direkte forhindrer det, som indtagelse af insulin f.eks. kan gøre hos sukkersygepatienter? Og kan man i så fald få noget for at modvirke det?
Jeg spørger, fordi jeg selv har fået fjernet den ene æggestok grundet cyster og sammenvoksning, da jeg var 25, hvor jeg var normalvægtig - mens jeg så siden har skullet kæmpe med overvægt og blødningsforstyrrelser i stor grad. Jeg har ikke haft nogle acneproblemer eller hår i ansigtet. Jeg fik aldrig at vide dengang, hvad der var årsagen til sammenvoksningen, andet end som sagt cysterne.
Kan du hjælpe med et svar, ville jeg blive glad. Jeg takker på forhånd.
Med venlig hilsen
LN
tilføjet af

det er PCOS

der forårsager overvægten, men den stigende overvægt forværrer de andre symptomer, hvorfor et vægttab kan afhjælpe en stor del af problemerne. Jeg har personligt ikke haft nogen blødninger i næsten 4 mdr. og de har ikke været regelmæssige i 3 år nu.
tilføjet af

kulhydrater

Jeg har desværre alle dage haft en tildens til at være overvægtig, og fik så for 8 måneder siden konstateret PCOS. Har siden da, læst en masse om sygdommen og har lagt mine kostvaner om så jeg ikke får ret mange kulhydrater. Det har bevirket at jeg indtil videre har tabt mig 26 kg og at jeg har det meget bedre.
- synes bare lige at jeg ville give det lille råd herinde... skær ned på kulhydraterne ;o)
Knuzz Besani.
tilføjet af

Ja, det jo lige det.......

med kulhydraterne. Men det er bare så svært at leve uden. Ja, faktisk kan man slet ikke leve uden, men sørg for at spise så lidt som muligt!!
Prøv denne bog af Niels Ehler "Lev fedt - Bliv slank året rundt", den er super!! Og den beskriver netop det med kulhydraterne.
Jeg er slev lige startet på "kuren" og kan allerede se resultater.
Pøj pøj med det :o)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.