5tilføjet af

Pco og ingen børn

Hejsa
jeg ahr lige fået konstateret at jeg har pco og der for ikke kan få børn uden hjælp
så jeg ville gerne i kontakt med andrer der måske også har pco og der er blevet gravid ved at få homoner og hvordan det i det hele taget er at skulle med dette
jeg er selv 23 år og var ikke klar over at der var noget der hed det
håber at der er nogle der skriver
tilføjet af

se her...

Hej med dig
Jeg har også PCO hvilket jeg fik konstateret da jeg var ca. 20 år - er i dag 27.
Jeg har været igennem utallige undersøgelser gennem de sidste mange år, hvor man ikke vidste hvad man skulle gøre ved mig, da mange læger på det tidspunkt ikke kendte så meget til PCO.
Først for lidt over et år siden blev jeg henvist til Odense Universitets Hospital, hvor der er en læge der har kørt en slags forsøg med henblik på at erfare mere om PCO.
Jeg er nu i behandling med noget der hedder Metformin, da jeg samtidig med PCO'en også er insulinresistent (noget som flere PCO piger også er)
Lægen på sygehuset kunne fortælle mig om PCO-foreningen og deres hjemmside som hun anbefalte mig at undersøge og det blev min redning! Jeg var pludselig ikke så alene om det her som jeg ellers troede og opdagede lige pludselig at jeg blev taget alvorligt, efter mange år hvor ingen fattede noget som helst. Sikke en lettelse! :-)
Jeg har ikke selv børn og vi ønsker det heller ikke p.t., men jeg ved, at jeg nok skal have hjælp til at blive gravid, den dag det bliver aktuelt.
Så jeg vil anbefale dig at besøge foreningens hjemmeside (evt. melde dig ind, det koster kun 100 kr. om året) Foreningen gør et stort stykke arbejde for at udbrede kendskabet til PCO og samarbejder bl.a. med en læge fra Herlev sygehus, hvor der netop er blevet oprettet en decideret PCO-klinik med samlede behandlingstilbud, rådgivning m.m.
På foreningens hjemmeside er der 2 brevkasser - den ene hvor lægen svarer på spørgsmål og den anden hvor alle os PCO-piger kan snakke med hinanden, udveksle erfaringer og hjælpe hinanden. Man er altid velkommen til at skrive ind og der er som regel altid nogen der er mere end villige til at hjælpe dig.
Ud over det er hjemmesiden fyldt med data, der fortæller om hvad PCO er og hvordan man lever med det og råd til hvordan man kommer videre herfra.
Prøv at tjekke det...www.pcoinfo.dk
Held og lykke med det hele og du er velkommen til at skrive igen hvis der er noget du vil spørge mig om :-)
tilføjet af

Også pco pige:

Det var dæleme flot skrevet. hatten af for dig.:O)
Og Anonym...* sender dig et cyperkram* det er lidt men mere end jeg kan give da jeg intet ved om det. Håber at lykken smiler til dig.
tilføjet af

Svar til PCO og ingen børn (barløshed)

Hej
Det er en længere historie hvad PCO er og hvordan man lever med det, og der er ikke noget enkelt svar på det.
Nogen vælger alternativ behandling og nogen medicinsk vej.
Du skal under alle omstændigheder nok lade dig undersøge meget grundigt. Både i samarbejde med en speciallæge i hormonellle sygdomme og en gynækolog.
Du skal også være opmærksom på et fænomen som hedder insulinresistens. Nogle PCO patienter kan hjælpes med vægttab og reglmæssig mens. ved at få metformin/diabetis medisin. Tal med en læge der ved noget om det, det er nyt stof så du skal nok "banke i bordet" for at vinde gehør.
Der findes en folder som hedder "barnløshed - når problemet er manglende ægløsning" lavet af Organon. Den giver god forklaring trin for trin på den hormonelle behandling af PCO. Den kan du måske få hos en gynækolog.
Ellers vil jeg bare opfordre dig til at sætte dig grundigt ind i tingene, det er svært helt at forstå det hele, men så ved du havd der bliver sagt til dig af lægerne, og du kan bedre selv melde fra hvis du ikke vil være med til behandlingen længere. Det er ikke uden bivirkninger at tage hormoner.
DU skal også tænke over at det kan give flerfolds graviditet at tage hormoner ( tvillinger, trillinger...) og det er igen igen noget du og din mand skal forholde jer meget til. Mange tvillinge forældre bliver skilt, og det er utroligt belanstende for kroppen at få tvillinger/trillinger og sidst men ikke mindst er det ikke uden komplikationer for børnene (født for tidligt mv.).
Jeg skriver ikke alt dette for at malen fanden på væggen men jeg synes det er vigtige emner at tænke over og prøve at have en holdning til inden du/I står midt i det, for så er det for sent.
Held og lykke
endnu en PCO-pige
tilføjet af

Hej

Ja, jeg kender til problematikken og alle de tanker, du går med, er selv i gang med barnløshedsbehandling (uha, der gik lang tid inden jeg overhovedet kunne sige ordet 'barnløs'!) Jeg synes, du skal kigge ind på pcoinfo.dk, hvor der er meget god information. Jeg bruger selv min-mave.dk, der har en debat for barnløse i behandling.
MVH og tanker
Mig
tilføjet af

Jeg vil gerne fortælle dig lidt om behandling og PCO

Jeg selv er i behandling for barnløshed netop pga PCO.
Først vil jeg råde dig til at tænke det godt igennem når talen falder på børn. Da du har PCO skal du sikkert have hjælp (der er mange der får børn naturligt, så det er ikke sikkert at du skal have hjælp) Man skal en masse forskellige undersøgelser igennem når man er i behandling og der er ventetide på det fleste undersøgelser.
Jeg er blevet insemineret 4 gange (IUI) inseminasion er i korte treæk en behandling hvor du bliver stimuleret med hormoner hvorefter du ved ægløsningstid vil få lagt et karteter op i livmoder hvor din mands sæd vil blive sprøjtet op. Du kan læse om behandlinger på www.lindenberg.dk
pøj med det hele louise
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.