14tilføjet af

Overvågnings samfund

Er det ikke på tide vi får opsat kameraer over alt.der skal selvfølig være regler om hvornår man kan få adgang til optagelserne de skal ikke vise film af fulde på tv danmark.Politiet skal kun kunne få adgang hvis der er sket en forbrydelse.
tilføjet af

Profilering og normal adfærd

Det er blevet på mode at registrere og overvåge mere og mere. Her efter komputer behandler man det, for at finde oplysninger, der passer på en given profil. Hvad kunne det føre til?
Eks.
Det registreres at en person ikke har købt øl eller spiritus i flere måneder.
Konklusion personen er måske muslim.
Det registeres at den pågældende ikke er medlem af nogen muslimsk organisation.
Konklusion personen skjuler måske sit religiøse tilhørsforhold. Hvorfor? Det skyles måske at han er terrorist.
osv.
Resultatet bliver, at alle ender med at blive mistænkte, hvis de blot afviger fra normen en lille smule. Hvis vi skal have et overvågnings samfund, så kræver jeg, at staten laver et kodeks for normal adfærd, som hvis man følger dette, medfører, at man ikke bliver mistænkt for noget.
tilføjet af

øøhh....

Jeg vil håbe for det danske samfund at du ikke skal lave det system der behandler de oplysning for det er sku da for tyndt.
Hvad er det man siger... "Overdrivelse fremmer forståelsen"?
Det der er bare overdrivelse. Det fremmer ikke rigtig noget.
Hvis der bliver lavet et sådan system bliver der nok lidt flere faktorer der kommer til at spille ind før en person bliver undersøgt for at være terrorist, men det er selfølgelig nemmere bare at stille et tyndt grundlag op for at skræmme folk væk fra idéen.
tilføjet af

Selvfølgelig bliver det

mere kompliceret end det nævnte, men der er tale om, at man vil bruge neurale netværk og fuzzy-logik til at behandle de enorme oplysninger, der er til rådighed. Derfor har man ikke styr på de konklusioner, komputeren vil drage, og man har ikke resourcer til at undesøge det nærmere.
Også debat sider som denne vil med tiden blive overvåget.
Derfor må kodekset for normal adfærd også inkludere retningslinier for normale meningsytringer. Man kan også stille spørgsmål, om folktingsvalg skal foregå hemmeligt, da man sikkert vil kunne finde flere teorister blandt enhedslistens vælgere end hos den øvrige del af befolkningen.
Endelig, de magthavere eller efterretningsfolk, som kommer til at sidde inde med oplysninger om befolkningens adfærd og i særdeleshed visse udvalgte personer, vil få en enestående mulighed for at tjene lidt ekstra ved siden af ved f.eks at spille på børsen.
Jeg kommer til at tænke på en vittighed fra sovjettiden under Stalin.
En varetægtsfængslet er i forhør og spøger kommisæren: "Hvorfor er jeg under mistanke?"
Kommisæren svarer idet han peger op mod kældervinduet
"Mistanke? Derude går de mistænkte, her inde sidder kun de skyldige"
tilføjet af

gir dig ret

Selfølgelig får vi et overvågningssamfund. Men om det bliver nær så slemt som man forestiller sig tvivler jeg på. Systemet bliver nok noget det samme som man så i serien 'ALIAS' hvor et program (der i det tilfælde hed echelon) overvåger telefonsamtaler, mails, chat, sms osv. efter nøglord. Kameraer over det hele vil aldrig kunne blive gennemført i et demokratisk samfund. Privatlivets fred skal være sikret. Selv på offentlige steder.
Rasmus
tilføjet af

Grænsen

Politiet kommer med deres overbevisende argumenter, hvorfor de gerne vil have flere oplysninger. De glemmer bare at fortælle om, hvilken pris vi kommer til at betale. Hvis prisen bliver, at vi begynder at ændre adfærd, og at vi ikke tør at sige vores mening, så er vi gået for langt. Desuden er det skruen uden ende. Forbryderne vil begynde at ændre adfærd, og så vil politiet have yderligere beføjelser til overvågning osv.
Min konklusion er, at vi i et vist omfang må lære at leve med forbrydelser.
Når en håndfuld mennesker bare bevæbnet med hobbyknive kan kidnappe et fly og styre det ind i WTC, så er min konklusion ikke, at det skyldes manglende overvågning af hele befolkningen men snarere, at det var for let. Flyet og piloterne skal sikres bedre.
tilføjet af

gir dig igen ret

Hvis viøger overvågning finder forbrydere bare andre måder at gøre deres kriminelle handlinger åp. Det eneste vi får ud af det er at de bare bliver bedre. det bedste tror jeg vil være en anelse overvågning i offentlige parker og pladser, men ikke sådan at det er Big brother IRL.
Formanden
tilføjet af

DNA

En af de ting som politiet har foreslået er at krimineles DNA skal i et register. Så vil det blive nemmere at opklare så simple sager som indbrud. At skjule sin DNA er svært at garderer sig imod, og det vil med garanti stoppe mange i overhovedet at starte med kriminele handlinger.
En anden ting der også har været opppe og vende er kameraer uden for bankernes indgang. Her er der også mange der har brokket sig. De mener at det krænker deres privat liv. Jeg tror mange har et skræk billed om at der sidder en pervers mand og ser på dem bag en skærm, men optagelser bliver jo kun gemt i et stykke tid og bliver ikke set igennem medmindre banken bliver udsat for røveri.
Med hensyn til at "leve med forbydelser" så bliver det jo bare skrue uden ende i den anden retning. Så vil jeg nu hellere "leve med overvågning".
Jeg kan informerer dig om at piloterne er blevet sikret (kodelås på døre, nye sikkerheds procedure etc...), men hvorfor skulle 3000 mennesker dø og en verden rystes før sådan en lille ting som at sikre piloterne blev gjort?
Jeg vil nu hellere have et der kommer nogle nye tiltag nu end at de kommer efter en ny 9/11.
tilføjet af

Jeg synes ikke vi skal,

Svar til Anonym`
Jeg synes efter hånden vi bruger så mange penge på overvågning i dette samfund at vi burde stoppe op og spørge os selv om det ikke var bedre vi brugte de penge på en anden måde. Måske hvis vi brugte alle de penge på skabe bedre forhold i skoler, sports klubber fritidsklubber, og andre steder hvor der måtte være et behov. Måske kriminalliteten ville falde markant til gælde for alle, måske vi ville bruge vores energider på en mere positiv måde.
Men det er nok bare en drøm, vil nok gå mod en mere angst fyldt være dag med mere overvågning af borger i dette samfund, og støre mistingliggørlese af os alle.
mvh.
tilføjet af

1984 om igen,

svar til Kriax,
Vise personer tror, at man kan løse problemer i dette samfund ved at øde udgifter til forbygelse af kriminalitet.
Angående et DNA register synes jeg måske det vil være ok, hvis vi alle kommer i det, men tror du ikke selv at kriminelle der er professionelle til værd en tid ville kunne anbringe DNA fra andre personer på et gernings sted tænk på det?.
Samt hvad koster det ikke, at lave et register i forhold til hvor mange andre mennesker man kunne hjælpe for de penge. Når jeg skriver her bliver jeg overvåget, det gør mig ikke noget som sådan, da jeg rimlig bevidst om hvad jeg skriver, og omkring hvordan system fungere. Men der kan jo være skribenter her, som ikke lige tænker over at de bliver registret, der skriver noget de måske ikke lide tænker så meget over. Jeg tror ikke det er vejen at gå med øget overvågning i samfundet, og når du har den holdning er det fordi du er angst og mangler tidlig til dine medmennesker.
Hvis løsning på verdens problemer var øget overvågning ville jeg gå ind for dit foreslag, men jeg tror bare det er spild af resurser og penge, som kan bruges meget bedre andre steder i vores samfund. Men der er jo nogle der tjener mange penge på folks angst på kriminalitet, og de har en interesse i at fastholde os i forestillingen om, vi skal passe på hinanden.
Mvh.
tilføjet af

Nyt styre

Hvad nu hvis al den overvågning som mange "naive" mennesker ønsker bliver opfyldt og vi en skønne dag får et anden "styrefprm" der kunne tænke sig at bruge al den overvågning til helt andre formål. Når tingene først er sat op bliver de jo ikke taget ned igen selvom der en dag måske ikke mere er brug for det.
tilføjet af

Vi bliver overvåget i dag,

Hej TTT,
Jeg bare sige i dag bliver vi jo overvåget i mange forretninger unden vi tænker over det. Får nogle år siden kom jeg til side ved en på et værtshus, som satte kameraer op i forretninger, han ville sælge mig noget udstyr til mit hjem. Jeg kunne få et lille kamera i dør, som så blev sat til fjernsynet, så kunne jeg side i min stue og holde øje, hvem der kom ude på i min opgang. Det skal siges på det tids punkt havde haft konfrontationer med nogle mindre søde mennesker, så jeg tænkte da på at
købe det skidt, men takkede bænt nej tak.
Men i hans verden var det alle de tyve man kunne fange, men bag ved var det ønsket fra hans side om at kunne sjæle en vare, ved at mistænkliggøre mange mennesker.
rockerne bruger jo også overvågning at deres huse rundt omkring i landet. Jeg stille bare spørgsmålet er det fordi vi i virkligheden blive mere angste og bange for hinanden og det vi ikke kender.
Jeg er personlig af den opfattelse, at hvis vi brugte lige så mange penge, som vi bruger til forbyggelse af kriminallitet til at skabe bedre tilbud og forhold for borger i dette land, vil vi skabe et bedre land at leve i.
Mvh.
tilføjet af

Forslag...

Jeg mener heller ikke at DNA udlukkene skal være det eneste bevis, men det vil i det i næsten alle tilfælde bringe politiet hurtige i retning mod den skyldige. Selfølgelig kan der lægges falske DNA beviser ud, men det sker jo allerede idag, så jeg tror bestemt ikke tilfældene vil stige. Du må også tænke på at det ikke kun er planlagte forbrydelser hvor et DNA register kan gavne. Også i tilfældige spontane forbrydelser (tasketyveri, vold etc..) kan man få gavn af et DNA register.
Desuden mener jeg også kun at tidligere kriminelle indtil videre skal registreres. Hvad angår hvad det kommer til at koste kan jeg ikke forestille mig at det kommer til at koste det helt store (uden selfølgelig at have nogle oplysninger herom). Det kræver jo bare et almindeligt computer system som hvis jeg ikke tager fejl allerede eksisterer. Så skal man bare begynde at tage en DNA test af de kriminelle efterhånden som de bliver dømt.
Med hensyn til at jeg skulle have angst mangle tidlig til mine medmennesker, så vær sød at lade vær med at lave en endlig konklusion på hvordan jeg har det over for andre. Jeg har skam stor tillid til mine med mennesker, mere end andre jeg har mødt, men det nytter bare ikke noget at gå rundt og tro at verden er fuld solskin og fugle fløjt for det er den bestemt ikke. Det kræver som set ikke mange til at ryste en verden. Jeg vil dog give dig ret i at det heller ikke nytter at man skal have en skriftlig rapport, om en person før man overhovedet begynder at indgå end samtale med personen
Jeg kunne godt tænke mig at høre om du havde evt. andre præventive forslag?

Mvh.
tilføjet af

øøøøh - Echelon

*** Reality check ***
Echelon findes og gør i en eller anden form netop det du beskriver. Der er intet science fiction over det her:
http://archive.aclu.org/echelonwatch/
(Prøv at læse FAQ'en)
tilføjet af

Jeg har mange forslag,

Hej Kriax,
jeg har mange forslag af præventiv art, jeg tror ikke straf er specielt forbyggende. Retspolitikken er noget optager dansker meget, og de fleste har en holdning til det. Nu er sådan, at jeg selv har været udsat for overfald, og trusler med blæst min hjerne ud hvis jeg ikke markede ret, samt overfald fra andre personer, så jeg har levet med paranoiaen, vil de gøre det eller ikke skulle jeg dø i en højre sags tjeneste. Det betyder ikke specielt meget for mig hvor lang en straf disse personer har fået. Det der betyder noget, er om man har fortaget sig noget i forhold til ændre deres affærd, der kan jeg bare se det har man ikke. Jeg stiller mig selv det spørgsmål, er det ikke bedre at bruge alle disse penge på, at skabe bedre forhold i vores skoler, og arbejde på at få skabt nogle arbejds pladser, hvor folk føler en glæde ved det at lave noget. Jeg vil gerne svare dig længere,om hvad jeg synes man skal gøre, men har ikke tid lige nu.
Mvh
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.