4tilføjet af

Optøede ærter -holdbarhed?

Jeg har købt en pose frosne ærter og en dåse konserves-majs. Nu har jeg optøet ærterne, og de står i en plasticboks (med låg på) i køleskabet. Det samme gælder majsne. Men hvor mange dage kan de holde sig sådan i køleskab, før de bliver dårlige og jeg bør smide dem ud?
tilføjet af

Læs den medfølgende....

Manual, den skal være på dansk, eller bør du klage til ærtekommisionen under EU. Hvad er det for et køleskab du har,,? Det er jo ikke alle køleskabe der er egnet til at have optøede ærter i 😮
tilføjet af

Hvis ærterne ikke er blandet med andre grøntsager

max 3 døgn.
tilføjet af

Hvorfor har du tøet dem op?

Det tage max 15 min, når du skal bruge dem. De har det bedst i fryseren. 😖
tilføjet af

holdbarhed. ca 1 døgn.

alle løsfrosne grønsager er dyppet i almindelig frostvædske til biler, så de ikke klumber sammen når de bliver frosset.
efter 1 døgn bliver ærterne slimede og sure på grund af behandlingen.
det er dumt at tø grønsager op, med hensyn til ærter så tager det kun ca. 3 min at optø dem, hvis du hælder dem i en gryde kogende vand med lidt salt og sukker.
grønne ærter skal serveres grønne, og ikke brune som mange restaurenter gør, det skyldes at ærterne hhar været udsat for kogning, hvilket er en stor fejl.
hvis du laver en bechemel stuvning med gulerødder og ærter, så lav en opbagning med smør og mel og lad evt. gulerødderne koge med i ca. 2 min, og fjern gryden fra varmen.
derefter sigter du vandet fra de grønne ærter, og du har en stuvning med flotte grønne ærter.
retten kan ikke genvarmes, da ærterne vil skifte farve og blive brune.
foresten så kan frostvædske brænde, hvis de fks. har lidt oliespild på din varme motor og frygter en brand, så vil motoren brænde hvis du bruger frostvædske til at slukke branden med.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.