11tilføjet af

”Operation sommerregn”

Er navnet for den nuværende indsats, Israel foretager sig i Gaza/Palæstina. Det er jo et specielt navn for en militær indsats, men symboliserer vel egentlig glimrende, hvad der foregår... en regn af bomber over fjenden.
Set i lyset af, at Israel står med ryggen mod havet, er det imponerende, at de har tid til at forfatte en tittel til deres ”forsvarskamp”. Hvis man betænker titlen og at de mener, at de forsvarer sig, er der vel semantiske problemer i farvandet? Men måske er det fordi, at virkeligheden hænger anderledes sammen?
Hvad er situationen for Palæstinenserne? I FN mener man, at landet er et stort åbent fængsel, (John Dugard, the UN's Special Rapporteur on the situation of human rights in the Palestinian territories. ), og det er nok en ganske præcis beskrivelse. Der er to indgange til Gaza: i Nord er det Erez og i syd er det Rafah på grænsen til Egypten. Begge overgange er kontrolleret af Israel. Fra vandsiden er der fuld kontrol med Gaza og resten af grænsen mod Israel er selvfølgelig ligeledes kontrolleret af Israel.
Gaza er har ikke forbindelse til vestbredden, den anden del af Palæstina, der er okkuperet af Israel. Hvis man skal igennem, skal man have speciel tilladelse fra Israelske myndigheder.
Så man kan sige, at ideen om, at Israel stå med ryggen mod havet, er en noget speciel udlægning. (Her vil nogen pege på, at der er andre arabiske nationer, der spiller ind. Den debat tager jeg gerne.:)) Israel ser ud til, at have ”godt styr” på Palæstina, eller hur?
Hvad er resultatet af denne okkupering eller besættelse af et andet land? For Palæstina gælder det, som vi så med de økonomiske sanktioner, at Israel kontrollere selve udviklingen i Gaza. De bestemmer hvor mange penge, der skal være at gøre godt med, de styrer import og eksport af alt. De kontrollerer hvem dr kan få arbejde i Israel, og de kontrollerer endvidere, hvor mange palæstinensere, der skal være inde i Israel. Det sidste udmønter sig i det vi kender som apartheid.
79% af den Palæstnensiske befolkning er helt afhængig af FN’s fødevarehjælp, for at kunne overleve.Arbejdsløsheden er 40%. Og p.t. er der tale om en omsiggribende fejlernæring blandt de mange børn i Gaza. Ingen får løn i disse tider, så det er nok lidt vanskeligt, at få det hele til at løbe rundt, for en familie. Man aner desperationen ikke?
Der er endvidere mere end 10.000 Palæstinensere i israelske fængsler, men det nøjagtige tal kendes ikke, og Israel oplyser af gode grunde ikke om den slags.
Der foregår ifølge FN’s menneskerettigheds organisation egentlige krigsforbrydelser, et enestående eksempel er den nuværende indsats start, hvor Israel med det samme smadrede et kraftværk i Gaza, der producerede 50% af strømmen til hele Gaza, efterladende mange uden strøm, og hvad deraf følger af ting, der ikke mere fungerer. Eksempler er vandforurening og medicinal-problemer.
Med den nye mur, der er placeret på en måde der efterlader mellem 8 og 10% af det besatte område indenfor Israels grænse, og som er hejm for ca. 50.000 Palæstinensere, er der ikke meget forsvar at ane, eller hur?
Der lever 460.000 israelere i de besatte områder, der er 121 bosættelser og 102 uaftoriserede ”outposts” hviket også gør det ud for besættelse. Alle disse ”gøremål” fra Israels side er ulovlige ifølge henholdsvis geneve konventionen (nr.4) og Haag resolutionen. Ikke desto mindre er disse aktiviteter sanktioneret af Bush himselv.:) Han er nemlig også skide ligeglad med internationale regler og principper.
Det har ikke været anderledes siden 1967. Israel har i alle årene støt og roligt smadret Palæstina med jævne mellemrum. Med ryggen mod havet er verdens største løgn. Hvad vi ser, er en ualmindelig beskidt og usympatisk adfærd, der klart deklasserer Israel som demokratisk stat.
Virkelighedens beretninger fra Palæstina er mange, og de er forbundet med grovheder, ingen ville godtage som værende menneskelige endsige nødvendige.
Verdenssamfundet har dybest set vendt ryggen til Palæstina, og Israel kan gøre hvad de vil. Det er sgu en uhyggelig situation. Hvis der var menneskelighed tilbage i verdenssamfundet, ville man stoppe det vanvid med det samme.
V.H. Modild
tilføjet af

Hør her modild

Der er meget uretfærdighed til. Men endnu engang kommer der en masse propaganda fra dig. Hvorfor har du aldrig kommenteret de uhyggelige overgreb der foregår i Dafur provinsen. Det skyldes vel at det er dine venner der opfører sig som svin og det skal der ses igennem fingre med. boris karloff
tilføjet af

Hmmm

Jeg ved ikke lige, men kan du pege på det du mener, er propaganda? Lad mig orientere dig om, at det er facts. Jeg er bevidst om, at jeg ikke nævner de grupperinger, der kæmper mod Israel, men det er der så mange andre der meget ivrigt gør. Jeg hæfter mig alene ved det faktum, at Israel menes at stå med ryggen mod havet, og vil mene, at mine eksempler peger på, at det er en problematisk opfattelse, hvie ikke direkte forfejlet.
Med hensyn til Dafur, er jeg ikke inde i problemstillingen i tilstrækkelig grad til, at kommentere det. Men det er du? :)Kom igang med at sludre, og lad os se, om du overhovedet selv ved en dyt om den problematik. Knaldperle!
Lad mig fortælle dig, at jeg hvis jeg fandt det interessant at diskutere med dig, ville det tage mig mindre end et par dage, at komme på omgangshøjde med situationen. Det eneste jeg ved, er at der foregår frygtelige ting, ligesom i en hel del andre afrikanske lande. Jeg kan bidrage med informatiuoner om Rhwanda hvis det er interssant.:)
Lad mig til sidst opfordre dig til, at forholde dig til det emne, denne tråd beskæftiger sig med, det er nemlig ikke smart, hvis du f.eks. skriver om hudormens vej til et godt liv, og jeg så kritiserer dig for ikke at beskæftige dig med elefanternes redebygning i det nordøstlige Indien.
Jeg ved ikke lige, om du har så meget åndsnærværelse til at se, at du er lidt bøvet i dit svar?
V.H. Modild
tilføjet af

FN skabte Israel

og har dermed et ansvar. Store dele af Israel var stort set ørken, som nu med stor flid er opdyrket og dermed mere attraktivt. Flygtningelejrene opstod, fordi de omliggende lande ikke ønskede at modtage disse mennesker. Men kan man ryste posen, og begynde forfra?
tilføjet af

Lidt om dine venner

tilføjet af

Historisk set

rigtig, men der var to forudsætninger der var årsag. Det første var at området ikke kunne styres, de israelske "terrorister" dræbte mange mennesker (ligesom palæstinenserne i dag). Det andet var europæernes dårlige samvittighed efter krigen.
Der er stor forskel på israelere, dem der stammer fra mellemøsten, og de europæiske er vel de fleste. De ekstremistiske religiøse grupper har for stor magt, sådan at ingen regering kan lave nogen rigtig fredsaftale med palæstinenserne.
tilføjet af

FN burde gennemtvinge fred

Som i så mange andre konflikter er forholdene mere end brogede. Men et fornuftigt udgangspunkt kunne være en konstatering af, at begge parter må have et et område, hvor de kan leve i fred og sikkerhed.
FN burde derfor efter min mening gennemtvinge en fred, hvor begge parter får en bæredygtig statsdannelse og med internationale garantier for fred og sikkerhed. Desværre er det nok tvivlsomt om Israel vil være med til en retfærdig løsning. Og desværre vil vi sikkert også i fremtiden se, at USA bruger sin vetoret i sikkerhedsrådet til at forhindre løsninger, der går Israel bare det mindste imod.
tilføjet af

Enig

... Der er kun een løsning og det er at det internationale samfund går ind med magt. Man kunne ønske at EU ville smide fløjlshanskerne og tage teten. Mellemøsten er vores naboer og dermed vores interessesfære - hvorfor skal USA have lov at sidde med løsningen på den anden side af atlanten ?
1-2-3
tilføjet af

Absolut nonsens.

Hver gang du skriver et indlæg må jeg desværre konstatere, at det er det værste nonsens.
Israel besatte områder, hvilke, ryggen mod muren, hvilken mur og Islam skal ha` hele verdens opmærksomhed, så skide være med Israel.
Den gamle nationalstat hvis land blev bortført af Islam.
Nej, mosild du er sgu en tåbe.
Enoch
tilføjet af

Hold da kæft en dumhed.

Kan du ikke lægge lidt "slør" over din dumhed?
Enoch
tilføjet af

Hvad er forkert?:)

Lad mig høre, hvad er forkert i mit indlæg.
Bare giv dig god tid.:)Men fri mig for det sædvanlige knald om, hvad du mener om mig, lad os forholde os til emnet, eller hur? hahaha det bliver nok lidt svært, huh?
V.H. Modild
tilføjet af

Det hele.

Hvad der er forkert?
Ja, siden du spørger.
-------------------------------------------------------------------
Operation sommerregn”
1) ”Er navnet for den nuværende indsats, Israel foretager sig i Gaza/Palæstina. Det er jo et specielt navn for en militær indsats, men symboliserer vel egentlig glimrende, hvad der foregår... en regn af bomber over fjenden”.
Citat slut.
Svar: Ja, hvad havde du ellers tænkt dig?
------------------------------------------------------------------------------------
2) ”Set i lyset af, at Israel står med ryggen mod havet, er det imponerende, at de har tid til at forfatte en tittel til deres ”forsvarskamp”. Hvis man betænker titlen og at de mener, at de forsvarer sig, er der vel semantiske problemer i farvandet? Men måske er det fordi, at virkeligheden hænger anderledes sammen”?
Citat slut.
Svar: Udtalelse fra Palæstinensisk side: Israel har ingen ret til at eksistere. Derfor.
----------------------------------------------------------------------------------------------
2) ”Hvad er situationen for Palæstinenserne? I FN mener man, at landet er et stort åbent fængsel, (John Dugard, the UN's Special Rapporteur on the situation of human rights in the Palestinian territories. ), og det er nok en ganske præcis beskrivelse. Der er to indgange til Gaza: i Nord er det Erez og i syd er det Rafah på grænsen til Egypten. Begge overgange er kontrolleret af Israel. Fra vandsiden er der fuld kontrol med Gaza og resten af grænsen mod Israel er selvfølgelig ligeledes kontrolleret af Israel”.
Citat slut.
Svar: Ja, hvem ville ikke gøre sådan i den situation Israel befinder sig i?
---------------------------------------------------------------------------------------------
3) ”Gaza er har ikke forbindelse til vestbredden, den anden del af Palæstina, der er ”okkuperet af Israe”. Hvis man skal igennem, skal man have speciel tilladelse fra Israelske myndigheder.
Så man kan sige, at ideen om, at Israel stå med ryggen mod havet, er en noget speciel udlægning. (Her vil nogen pege på, at der er andre arabiske nationer, der spiller ind. Den debat tager jeg gerne.:)) Israel ser ud til, at have ”godt styr” på Palæstina, eller hur? ”
Svar: Israel (Israe) har ikke okkuperet noget.
------------------------------------------------------------------------------------------
4) ”Hvad er resultatet af denne ”okkupering eller besættelse af et andet land”? For Palæstina gælder det, som vi så med de økonomiske sanktioner, at Israel kontrollere selve udviklingen i Gaza. De bestemmer hvor mange penge, der skal være at gøre godt med, de styrer import og eksport af alt. De kontrollerer hvem dr kan få arbejde i Israel, og de kontrollerer endvidere, hvor mange palæstinensere, der skal være inde i Israel. Det sidste udmønter sig i det vi kender som ”apartheid”. ”
Citat slut.
Svar: Israel har ikke okkuperet eller besat noget andet land. Der er ikke tale om apartheid, men om forsvar for de mordere der kun er interesseret i at dræbe jøderne og det samme gør sig gældende mellem alle andre fraktioner inden for Islam.
Intet er helligt. Målet helliger midlet.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
5) ”79% af den Palæstnensiske befolkning er helt afhængig af FN’s fødevarehjælp, for at kunne overleve.Arbejdsløsheden er 40%. Og p.t. er der tale om en omsiggribende fejlernæring blandt de mange børn i Gaza. Ingen får løn i disse tider, så det er nok lidt vanskeligt, at få det hele til at løbe rundt, for en familie. Man aner desperationen ikke? ”
Svar: Det kan de takke sig selv for og deres ledere.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6) ”Der er endvidere mere end 10.000 Palæstinensere i israelske fængsler, men det nøjagtige tal kendes ikke, og Israel oplyser af gode grunde ikke om den slags.
Der foregår ifølge FN’s menneskerettigheds organisation egentlige krigsforbrydelser, et enestående eksempel er den nuværende indsats start, hvor Israel med det samme smadrede et kraftværk i Gaza, der producerede 50% af strømmen til hele Gaza, efterladende mange uden strøm, og hvad deraf følger af ting, der ikke mere fungerer. Eksempler er vandforurening og medicinal-problemer”
Citat slut.
Svar: Muligvis bliver Israel nød til at smadre det hele. ”De andre”, ligger som de har redt.
------------------------------------------------------------------------------------------------
7) ”Med den nye mur, der er placeret på en måde der efterlader mellem 8 og 10% af det besatte område indenfor Israels grænse, og som er hejm for ca. 50.000 Palæstinensere, er der ikke meget forsvar at ane, eller hur? ”
Svar: Der findes ingen ”ny mur”. Det er ren løgne propaganda.
-------------------------------------------------------------------------------------------
8) ”Der lever 460.000 israelere i de ”besatte områder”, der er 121 bosættelser og 102 uaftoriserede ”outposts” hviket også gør det ud for besættelse. Alle disse ”gøremål” fra Israels side er ulovlige ifølge henholdsvis geneve konventionen (nr.4) og Haag resolutionen. Ikke desto mindre er disse aktiviteter sanktioneret af Bush himselv.:) Han er nemlig også skide ligeglad med internationale regler og principper”.
Citat slut.
Svar: Der lever ingen Israelere i noget besat område. Israel bor i deres nationalstat, deres oprindelige land som blev smadret og frataget dem, dengang de var svage, af muslimerne.
-------------------------------------------------------------------------------
9) ”Det har ikke været anderledes siden 1967. Israel har i alle årene støt og roligt smadret Palæstina med jævne mellemrum. Med ryggen mod havet er verdens største løgn. Hvad vi ser, er en ualmindelig beskidt og usympatisk adfærd, der klart deklasserer Israel som demokratisk stat.”
Citat slut.
Svar: Nej, du skriver en løgn (mange) . Israel har forsvaret sig mod Islamisk angreb lige som den vestlige verden gør i dag. Derfor.
---------------------------------------------------------------------------------
10) ”Virkelighedens beretninger fra Palæstina er mange, og de er forbundet med grovheder, ingen ville godtage som værende menneskelige endsige nødvendige. ”
Citat slut.
Svar: Islam grusomheder er verdenssamfundets største problem.
----------------------------------------------------------------------------------------------
11) ”Verdenssamfundet har dybest set vendt ryggen til Palæstina, og Israel kan gøre hvad de vil. Det er sgu en uhyggelig situation. Hvis der var menneskelighed tilbage i verdenssamfundet, ville man stoppe det vanvid med det samme.
V.H. Modild ”
Svar: Ja, verdenssamfundet, vi er nemlig ved at sætte en stopper for den afsindige morderiske adfærd fra muslimernes side. Disse neandertalere bør sættes i et bur hvor de kan lære alm. opførsel.
Enoch
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.