12tilføjet af

Nogen der har det ligesom mig???

Hej er der nogen herinde som lider af paranoid skizofreni og har lyst til at fortælle om symtomerne?? Er stemmer de samme og kan man sætte ansigter på??? Kan man blive fri for dem 100 procent?? Og eller kan man blive "venner" med dem??? Hvis man får 2x300mg seroquel dagligt plus alopam 15mgx4 og 20mg stilnoct til at falde i søvn... Fordi man føler sig forfulgt af naboerne, og man "ved" de snakker om én. De kigger på en, griner af en og taler grimt om en. Det kan være over i Netto, hvor man køber en pose chips " nåååh så skal den fede hjem og fede den af"!!! Og omvendt hvis man har sundt i kurven oppe ved kassen" nååh så skal den fede på slankekur"!!! Man fornæmmer de ligger på lur med kikkert, og holder med en- om hvad man laver og foretager sig i hjemmet. Følger efter når man går, vender sig om- der er ikke nogen??? Om aftenen falder jeg i søvn med hovedet under dynen- så varmt puhaa, men jeg bange for at se et spøgelse- føler der er nogen som kigger på mig:-( Inden jeg går i seng, har jeg tjekket om der ligger nogen under sengen, bag badeværelset forhænget osv. Tjekker altid mange gange om døren er låst. Har bare svært ved at forholde mig til andet, end jeg er normal, jeg føler bare jeg ser og høre tingene før andre...Er jeg skizofren paranoid??? Håber at få seriøse svar. Hilsen Pia 33 år
tilføjet af

Jeg er ikke sindssyg

og jeg har aldrig været sindssyg og jeg bliver aldrig sindssyg.
tilføjet af

Halløj Pia

Jeg ville da gerne vide om det er din praktiserende læge eller en psykiater, der har sat dig i behandling?
Du lyder til at have det ganske forfærdeligt, og jeg vil foreslå dig at få professionel hjælp og afklaring på dine spørgsmål.
Din praktiserende læge vil kunne hjælpe dig med at komme videre.
Vh jette-
tilføjet af

hej Pia

Jeg er Social- og sundhedsassistent studerende..
Jeg er i praktik i psykiatrien.
Jeg må desværre sige at du ar symptomerne til Skizofreni. Hvilket også viser at du bliver behandlet for det. JEg ved du kan se hallucinationer, men det er bare ikke i virkeligheden. Man har aldrig fundet ud af årsagen til skizofreni. men det er noget der fungere i hjernen.
Det velkendte symptomer er at høre stemmer og hallucinere. Man kan ikke 100 % blive fri for dem men medicinen gører at det forringes. Jeg arbejder selv med skizofreni hvis du ikke bliver set hos en psykiatrier må jeg anbefale dig det.. For det er en virkelig stor hjælp. OOg husk Du er ikke den eneste der har den lidelse. Man ved aldrig hvem sygdommen rammer.. =(
tilføjet af

Hej Jette

Jeg har fået medicin af min egen læge i 6 mdr og er begyndt hos psykiater nu. Jeg har det bedre nu, får forresten også antidepresivt remeron 45mg. Problemet er bare, man føler sig alene- derfor ville jeg gerne høre om andre har det ligesom mig. Jeg fatter bare ikke at det skulle være noget, jeg selv finder på... jeg høre det og jeg ser det. Stemmerne er ondskabsfulde og kommer med negative kommentare, derfor hvis og så fremt jeg skal leve med dette, ville det være rart at blive såkaldt venner med dem, hvis du forstår. Iøvrigt er jeg heller ikke sindsyg til den anonyme som skrev længere nede!!! Jeg trives fint nok nu, og har to børn samt en dejlig kæreste. Men jeg er ikke så social længere, blandt andre og slet ikke nye mennesker!. Jeg har det bare bedst i vante omgivelser. For at undgå, at få det dårligt, undvære jeg bare en biograf tur og lign. Dette letter meget af mine bekrymninger. Jeg bruger meget tid og energi på at tænke, hvad andre folk tænker om mig. Og så er der de der "naboer" som jeg har kontant angst for.
tilføjet af

Til PIA

Overskrider du ikke din kompetance her ?
Man kan ikke stille diagnoser som Sosa og slet ikke som sosa-elev !
tilføjet af

Kære kære Pia

Hvor jeg dog føler med dig, jeg har det ikke ligesom dig, men jeg har lidt af angst i halvandet år, og haft prøvet 4 forskellige psykolog, psykiater, NLP tepapeut, og gestalt terapeut, inden nummer 5 var den rigtige, han er jungiansk terapeut, og fået medicin, såkaldte lykkepiller, og alopam af og til til a dæmpe når angsten er værst.Man er så forbandet alene, selvom det ikke er det samme vi kæmper imod, så er det ikke noget folk kan forstå hvis de ikke selv har prøvet. Prøv a google det og find nogle ligesindede på nettet, det kan nogengange godt hjælpe. Knus Trina
tilføjet af

Hej igen...

Det er et utrolig velformuleret og velskrevet svar ,du her skriver. Jeg kan sagtens forstå dit behov for at tale med ligesindede.
Men det er jo meget svært, også for læger at diagnosticere psykiske lidelser. Der er jo mange stadier fra såkaldt normalitet og så til til det du frygter: paranoid skitzofreni.
Men jeg er ikke i tvivl om, at du både ser og hører det du oplever.
Jeg havde det lidt inde på livet i en anden sammenhæng, da min veninde levede. Hun var alkoholiker og havde i sine abstinensperioder voldsomme anfald, hvor hun så personer i stuen hvor vi sad. Hun vidste med sin forstand, at der ikke var andre end os to, men hun måtte alligevel til sidst rejse sig og gå hen og mærke efter, om der sad en dame under spisestuebordet. Så det kan opstå af forskellige årsager. Hun hørte også stemmer.
Jeg var engang selv så udkørt af mangel på søvn, at jeg hørte musik selvom anlægget var slukket. Den samme melodi igen og igen. Det forsvandt så snart jeg havde fået sovet.
Derfor tvivler jeg ikke på, at du vitterlig oplever det, og det er i sig selv ganske skræmmende.
Jeg går ud fra, at det er den samme læge, der ordinerer al din medicin. Formodentlig din psykiater? Men ham er du jo først startet hos fornylig?
Under alle omstændigheder, er det vigtigt, at du husker, at vi her på SOLen kun er her til at samtale med, og ingen af os er kompetente til at hjælpe dig.
Så fat din læge/psykiater hvis stemmerne bliver for slemme.
Vh jette-
tilføjet af

Hmm!!!

Be carefull... På dansk: Træd varsomt!
tilføjet af

Hej....

Mange tak for dit svar. Jeg vil lige sige, at jeg ikke har skrevet det indlæg, for at få svar på diagnosen eller hjælp til at behandle den herinde, men jeg ville bare gerne høre fra andre, som muligvis har det på samme måde. Jeg er glad for du tror på mig, de fleste på nær mine læger selvfølgelig, de tænker "hun er da skide skør" Men det behøver man bare ikke at være. Jeg har svært ved at skulle forholde mig til det som en sygdom, da det er virkeligt for mig. Og jeg går til psykiater hver 14 dag nu. Så mere behandling kan jeg vist ikke få, når jeg som sagt har det ok nu. Om medicinen virker, tjaaah det mener min kæreste at den gør. I aller højeste grad!!! Han er den, der har ku mærke en stor forandring på mig, da jeg ikke selv mener jeg har ændret mig.... Men han mener jeg har opført mig underligt og gjort noget mærkeligt...Hmm hmm Så er det jeg tænker, det er da ham der er underlig...Men jeg valgte for vores forhold skyld, at tag til lægen og modtage behandling. Ellers ville han stoppe vores forhold og flytte med børnene. Men det er heldigvis ikke tilfældet- dejligt, det må være ægte kærlighed. Hilsen Pia
tilføjet af

tak

Mange tak for dine søde ord. Ønsker dig alt held og lykke fremover. Knus Pia
tilføjet af

Og jeg

Ønsker dig rigtig meget lykke på din vej også... Jeg vil sige jeg har været så langt ude at jeg ikke troede jeg ville overleve, og kan jeg komme videre kan du helt sikkert også, det er dog en lang sej kamp, og den varer måske hele livet, men du kan få nogle skønne perioder, som du ikke ville være foruden. Så det er værd at kæmpe selvom det mange gange vil virke ligegyldigt. STORT knus Trina
tilføjet af

Hm...

jeg sæter ikke diagnosen..
Symptomerne viser selv at det er skizofreni..
og jeg kan også se at hun medicineres..
jg har anbefalt til en psykiater.. Ikke til mig selv😉
Jeg synes du burde se mig som en med kompetence ..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.