19tilføjet af

Når man rejser fra Danmark,

Jeg har nogle gange set interview med dansker, der har bo sat sig i udlandet, som regel liberale med en lang uddannelse bag sig. De har ikke manglet noget i livet, de har fået en lang uddannelse betalt af den danske stat. Hvis de får stillet spørgsmålet hvorfor de er rejst, kommer de med den begrundelse, at det er det danske skatte tryk. Men det er der jo ikke noget nyt i, men efter og tænkt nærmer over det finder jeg sådan en udtalelse ret egoistisk, her har den danske stat betalt en mands uddannelse, og så tillære han sig at kritisere vores skatte tryk.
Jeg mener det kun er ret og rimligt, hvis en person beslutter sig for at rejse til et andet land, skal enten personen selv eller den virksomhed han bliver ansat hos betale, den pris som Danmark har betalt for hans hans universitets uddannelse.
Jeg udmærket bekendt med at mange rejser af andre årsager, det kan være bedre muligher for forskning eller kærligheden, men mener de samme regler må gøre sig gældende der.
Samt skal Danmark også betale til andre lande, hvis deres borger med en længergående uddannelse vælger at flytte her til landet. Det er ikke rimligt, at vi ansætter højtuddannet mennesker fra Østeuropæiske eller trede verdens lande, som de betalt for uddanne, da de selv brug for deres højtuddannet borger til, at bygge deres egen samfund op.
Mvh
tilføjet af

Jeg rejste for at tjene en røvfuld penge

Hvorfor tog jeg til udlandet....
Jo jeg har en drøm om at komme jorden rundt....
Når jeg kommer hjem og skal havde mig et hus vil jeg ikke betale 2-3 gange så meget for det... ved at låne pengne til det. De folk der virkelig koster det danske samfund er dem der ikke vil lave noget og bare fise den af derhjemme på sofaen. Jeg arbejder et sted imellem 70 og 100 timer om ugen... og glæder mig over de 30K kr. der vælter ind på min konto hver anden uge.
Ja jeg savner min familie og venner men jeg vil ikke være træl hele mit liv, jeg vil have frihed til at sige "fuck det" den vil jeg have og så bare købe den om det så koster 10K kr hvad så......
I danmark skal man have en lang uddanelse for at kunne tjene bare det der minder om det jeg får... og jeg har kun 9 kl. + min lære tid bag mig....... Alle i Danmark har muligheden for ikke at nasse på samfundet.... der er bare så mange der vælger den lette løsning og smider sig på sofaen og vente på at maden komme flyvende.
Der er arbejde til dem der vil arbejde i Danmark eller udlandet..... i udlandet bataler de bare lidt mere for det...
Martin
tilføjet af

Hvis der bare var flere der gjorde det

Uddannelse er så ufattelig billig !!! Det der er det sværre er at få taget sig sammen til at tage en. Hvis der bare var dobbel så mange der fik en vidregående uddannelse og rejste til udlandet og blev ambassadøre for danmark i udlandet ville de penge være givet godt ud.
tilføjet af

Uhmmmmm.......

... Hvor fedt er det lige at rejse til udlandet, arbejde i 100 timer om ugen, og så få 30K ind på kontoen.
Jeg arbejder i DK, 60 - 65 timer om ugen, og det giver da 25K. Jeg har ingen uddannelse andet end folkeskolen, og som skatteyder i den høje ende kan man vel sige at jeg betaler uddannelsen for dem der er "flygtet" på grund af skattetrykket.
Egentlig ikke nogen rar tanke, men det har jo altid været sådan at den mindre dumme narer den mere dumme, og i det her tilfælde må jeg jo være en af sidst nævnte, siden jeg bare finder mig i det.
tilføjet af

se lige her

hem den anden skriver at han får 30K ind hver 14. dag - det er immervæk en pæn sjat penge, men 70-100 t/uge er selvfølgelig også en pæn sjat arbejde, så man må håbe at han kan lide det han laver.
tilføjet af

Du har sgu ret.....

... men 100 timer ?. Naaah.. Not worth it :-)
tilføjet af

Den holder ikke,

Der er ikke arbejde til dem der vil have det, det er for primitivt at påstå noget sådan.
Men ellers var det ikke det mit indlæg om handlede, den handler om de dansker der vælger at bosætte sig fast i et andet land, med en betalt uddannelse af samfundet/arbejderne, hvor jeg kun finder det rimligt at man betaler for den. At vi har et uddannelse system er jo bare for den enkelte borger.
Men også med forventning om at vedkommende, kan medvirke i at tjene penge til samfundet.
At nogle vælger at tag ud at arbejde eller rejse en priode finder jeg helt ok, bare de kommer hjem igen ellers må de betale for deres uddannelse.
Mvh
tilføjet af

Det netop hvad jeg mener,

At mennesker som dig og min familie skal betale for deres længergående uddannelse, og selvom de her hjemme har i de fleste tilfælde har en indkomst på over en halvmillion og op efter, klager de over skatten. Har ikke nogen dyber ansvar for vores samfund, når de kan stå og klage overskatte trykket, unden at være taknemlig for deres betalte uddannelse.
Jeg finder det kun rimligt, at de betaler for den, men nogle følgler sig hævet over andre siden de kan mene, de er så meget værd som menneske.
Mvh
tilføjet af

Jeg havde....

... for år tilbage en lærer i faget økonomi. Han kunne ikke forstå at så mange brokkede sig over at skulle betale så meget i skat. Han mente at det var et sundhedstegn. Jo mere man betaler i skat, jo mere tjener man. Den filosofi har fulgt mig lige siden :-)
tilføjet af

Savner en begrundelse,

Hvis du vil komme med en begrundelse, så kunne jeg måske forstå dig. Den bedste reklame vi får i udlandet er for vores Film, forfatter, kongehus, og vores sportsfolk.
Mvh
tilføjet af

Simpelt arbejde.

Hej Igen.
70-100 timer om ugen er meget men er er incl alt kørsel det er fra jeg går på arbejde til jeg kommer hjem, jeg skal ikke tænke på mad eller bolig for det er med i min kontrakt, det jeg skal tænke på er bare om at møde op. Mine døgn kan godt være 20 timer et par gange om uge eller 3 men der er middags lur med regnet ;o) Jeg kan godt lidt mit job det er ikke fysisk hårdt derfor kan jeg også holde til de mange timer.
Kommer jeg hjem til DK igen, ja det gør jeg men jeg bliver sikkert ikke mange år for de sjove job og oplevelser ligger tit udenfor DK + det er da fedt at sige om 10 år kommer jeg hjem, køber min vila, vovse og volvo kontant, ikke noget med renter....
Hale
tilføjet af

Man kunne jo også

sænke alle sociale udgifter og gøre Danmark til en
ægte liberal markedsøkonomi. Se det vil være sundt.
USA har fået succes på den konto. Positiv erhvervs-
klima har gjort deres selskaber meget konkurrence-
dygtige og innovative.
I USA betaler de enkelte selv for uddannelse, eller
tager lån til det. Det er fornuftigt. De fleste
gennemfører nemlig deres uddannelser til tiden.
Prisen for at fjumre løs er for høj. Ganske
fornuftig konsekvens-orienteret politik.
tilføjet af

Hvor har du det billede fra,

Jeg taler ikke om at folk skal betale for deres uddannelse, det kun rimligt at borger får deres uddannelse betalt af samfundet. Men det er ikke rimligt at folk rejser til et andet land uden at betale den pris det har kostet skatte borgerne. Samt og så tillade sig at være så flabet at klade over skatten.
Ellers ved jeg ikke hvor du har dit billede af USA fra, USA er et land i forfald, store områder i landet er præget stor arbejsløshed meget lave lønninger, døde byer uden nogen form for liv.
At de så har et fåtal der tjenner mange penge, og er dygtige til at få forsker og højtuddannet folk til at tage der over noget andet. De har jo slumkvaterre i USA i den grad, det er i Liberalister jo dygtige til lukke øjne for. Hvis vi i Danmark solgte våben, havde vi jo ingen økonomiske problemer i dette land.
Men heldigvis har vi da hvis moral i dette land, så Liberal bliver jeg aldrig.
At jeg går ind for beskærre den offenlige sektor er en anden diskution, men jeg går ikke ind for skatte nedsættelse, og er udmærket bevidst om hvis vi ikke ændre vores system og bruger vores skattepenge i produktion af vare, frem på teknokrater og folk ansatte på socialkontor og skatteforvaltningen, ellers bliver fremtiden ikke lys, ved den udflytning af danske arbejspladser til andre lande.
Men den forandrig af vores system, skal ikke styres af en Liberal tænkning, men med en kærlig hånd fra statten.
tilføjet af

USA - et land i forfald???

Meget tvivlsomt. Vækstrater på over 3%. En god
immigration af arbejdsvillige personer.
De Europæiske lande, herunder Danmark, har vækst-
rater på under 3%. En dårlig immigration af
uarbejdsvillige personer. Uarbejdsvillige pga.
af dårlig arbejdsmoral (kulturel faktor) og pga.
velfærdsydelser i overflod, som hæmmer arbejdslyst.
Det sidste gælder for både indfødte og immigranter.
Pligter burde følge rettigheder. Dette ser vi ikke.
Så USA er IKKE et land i forfald. Tværtimod er det
også en fremtidig supermagt.
tilføjet af

Du så DR 2 i aften,

Jeg håber da du så DR2 i aften, og så hvordan den religiøse højrefløj har indflydelse på amerikansk politik idag. Hvis et lands præsident skal vælges ved være imod homosexuelle og fri abort og for bød i skolen, finder jeg det er fra den Europæiske menneske opfattelse.
Hvis politik kun handler om moral så har USA et problem, samt har deres forhold til Europa ikke været dårliger end nu i mange år.
At USA har en stor filmindustri og er førende inden for medicinsk forskning og højteknologi er der ingen tvil om. Men den gruppe af befolkningen der tjener store penge er ikke mere en 3 til 4 %.
Den vækst på lidt over 3% er jo ikke den almindelige amerikaner, der nyder godt af, det er jo overklassen.
Men de høje olie priser påvirker meget den amerikanske økonomi og den menige amerikaners hverdag. Tænk på leve i et land, hvor du ikke kan få behandling på et hospital, hvis du ikke har en privatforsikring.
Men jeg tror du har set for mange Hollywood film, når du ikke mener USA er et land i forfald. Realiterne er at mange byer i den grad forfalder, og der er ingen penge til by fornyelse eller få nye industrier til, så folk kan få arbejde.
USA har verdens mest attraktive universiteter med højtuddannet mennesker, men de har ikke som vi i Europa alle de mellem lange uddannelser.
Jeg er ikke så sikker på USA vil spille nogen større rolle i verden om 10 til 15 år hvis de ikke ændre deres politik, da resultatet kan blive de isolere sig selv. Vi vil Europa vende os mere mod Asien og Rusland, og hvor Kina Pt har en vækst på omkring 12% årligt, og man regner med at i løbet af de næste 15 år har de en middel klasse på 500 milioner mennesker, og de har en befolkning som veluddannet i forhold til amerikanerne, hvor det er en meget mindre del af befolkning, der har en uddannelse og en forståelse af omverden.
Men som jeg hørte en New Yorker sige der er New York, og så resten af USA.
Mvh.
tilføjet af

Hvad med bistanden?

Nu forholder det sig jo ikke sådan at det er udgifterne til uddannelse der skaber det høje skattetryk i Danmark. Dem der virkelig koster er de bistandsnasserne.. Dem der ikke mener de kan have et arbejde fordi det er for hårdt for deres psyke eller fordi de engang har været udsat for en ulykke de selv mener gør dem uarbejddygtige.. Men mange lidelser er ikke være en man selv gør dem til - og langt de fleste danske bistandsmodtagere kunne sagtens arbejde hvis ikke det var fordi de havde så satans ondt af dem selv.. En studerende koster samfundet ml. 50-60.000 kr om året i en begrænset årrække, mens en bistandsklient koster det dobbelte - og det er vel at mærke på ubestemt tid... Så måske man hellere skulle fokusere på de virkelige samfundsnassere end det overvejende mindretal af veluddannedede der flytter til udlandet...
tilføjet af

Det handler om den højt-uddannede

arbejdskraft & store forskningsmiljøer i fremtiden!!
Ikke en masse mellem-uddannede. Men folk med spids-
kompetencer. Store specialiserede forskningsmiljøer.
Vi er virkelig bagefter i Danmark, hvad angår
forskning og udvikling. USA er langt længere fremme,
også i forhold til Europa, som helhed. Hvorfor
tror du så mange forskere tager derover? Løn og
gode vilkår, selvfølgelig.
Mvh.
Souldevil(gad ikke lige logge på).
tilføjet af

Nu er det virkelig sådan at

de fleste skattekroner til den passificerende
bistandshjælp, dagpenge, førtidspensioner,
overgangsydelse, og folkepensioner. De er disse
ydelser vi skal have rettet op på.
Derefter skal der gives flere penge til forskning,
udvikling, militær og infrastruktur.
Jeps, dette vil være godt for Danmark. Væk fra en
social-passiv-økonomi og mere hen mod en konkurrence
økonomi, som kan klare sig på verdensmarkedet.
tilføjet af

Du forholder dig ikke,

Ja der gode forhold for de højuddannet, jeg mener vidst ikke jeg skulle havde sagt andet. Men sådan er livet ikke for den menige amerikaner, og du lukker dine øjene for dette.
Men som mit indlæg omhandlede finder jeg det kun rimligt de betaler prisen, for hvad det danske samfund har betalt for at uddanne disse mennesker.
Langt de fleste dansker ville kunne se rimligheden i dette, man handler fodboldspiller og andre sportsfolk til mange millioner kroner, men højt uddannet mennesker som samfundet har offeret mange hundretusinde kroner på, lader man bare rejse.
Jeg snakker ikke om hjerner som en handels vare, men kun om at betale omkostningerne ved den uddannelse personnen har fået.
Men ellers håber jeg, du åberne dine øjne for realiteterne i USA i dag, og den sammenblading mellem religion og politik der finder sted.
Men man kan kun håbe på John Karry vinder præsident valget, for det er ikke særlig smart med konflikten mellem østen, og det er ret trakisk, og det er der vidst ikke ret mange tilbage, der ikke kan se.
Mvh
tilføjet af

hørt hørt

Jeg synes egentlig også at man skal have med at mange af dem der "smutter" udenlands p.g.a skattetrykket,altid kan finde hjem igen hvis de lige står og skal på sygehus eller bruge skolesystemet til deres børn.....Og hvem er det lige der betaler det?

Med kærlig hilsen :-)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.