22tilføjet af

Murstensgufferen på spil i hytten ????

Sagen er, at min hytte har en væg,,,muret af gule mursten,,på ydersiden er det ligesom de "skaller" en ganske tynd skal.. Grunden er sikkert vejret, frost og regn, måske en "konstruktionsfejl" i stenene fra starten, men det hjælper mig jo ikke ligefrem at hænge med hovedet over det nu. Andres fejl kan jeg jo ikke ændre på, men blot forsøge at reparere.
Jeg ville så meget gerne genskabe forholdet, således at jeg ikke har nødig at bygge en ny hytte helt fra grunden, bare for sådan et lille fejltrin begået af min forgænger... men hvad gør jeg??
Selv har jeg en ide om at rense i bund, fjerne det løse og unødvendige smuller, simpelthen gå til benet...sætte en blæselampe på og brænde overfladen på ny...Kan man det ????
Tilbage står så muligheden for at skader genopstår,, kunne det evt. forebygges med betonbinder,,,jeg forestiller mig en tynd opløsning som jeg kan "bade" og påføre, i passende mængde, således at mine mursten er beskyttet imod uvejr og andre slags guffere i fremtiden.
Nogle gode råd,,nogen med erfaringer på det meget svære område..eller nogen der er i besiddelse af en livline, til at, redde min og hyttens fremtid og beskytte den og mig imod strømme af fugt og sorte deprimerende tanker,,,,,mon hytten og sjoveren overhovedet har en fremtid??
😮
tilføjet af

De forbandede gule mursten ,o)

Hej Sjoveren.
Nu er jeg ikke så humoristisk fra naturen, eller måske ikke lige sådan bag tastaturet, så jeg må hellere lade være komme med et sjovt forslag.
For de første kan jeg ikke forstå at en Dansker ikke har forstand på murpuds, dersom de fleste huse har fået påført en eller flere mure.
Derfor har jeg også den mistanek om at du tager pis på alle 🙂 Nej gør du ej, ikke i den her sag, fordi de gule mursten er faktisk kendt for problemet.
Rens med højtrykrenser godt og grundigt, påfør en primer, efter aftale og anbefaling af din kundige lokale byggeforhandler, ((ikke Bauhaus eller den slags))
Herefter kan du pudse din væg, nemt og Sjovt arbejde.
Ha det kære Sjoveren
[l]
Nick
tilføjet af

Jamen ....

Jeg vil sku ikke have en pudset væg... jeg vil have mine mursten i fred..😉
tilføjet af

Det er godt Sjoveren

Jeg håder alle de pudsede murstenshusene.
Men så har jeg løsning her.
Vend alle mursten om, og start endeligt ikke i toppen ;o)
Nick
tilføjet af

"vandede" engang på Runestenene

og tænker straks om det er det, der er problemet? ;-))

Hvis det er, håber jeg da ikke det koster 30 millioner at renovere.

BMW
tilføjet af

Du kan ikke både pudse og have mel i mu......

- mursten i.... hvorfor vil du ikke have en pudset væg? Hvad med at sandblæse hele hytten? Så er det overstået.
tilføjet af

Mit dem Trabi durch die Mauer

Her kan du se hvordan med lidt pyntende grafitti kan lave en kedelig gul murstensvæg om til en fin lyseblå mur, hvor du samtidig kan få trabien ud.
http://einestages.spiegel.de/hund-images/2007/11/05/62/e0dc085ca848ff32b2af50ef9aef9155_image_document_large_featured_borderless.jpg
Opskriften er en stor bøtte lyseblå maling, og en gigantisk kugle i en snor hejst op i et af de højeste træer i haven. Husk at sigte godt.
Hvis ikke det forslag duer, kan en grundig højtrykspuling anbefales hvorefter du kan sætte trylledej op på muren og bruge en bundselbrænder på samme måde, som man ville lave creme brulee,
tilføjet af

højtrykspuling og vandglas

så siver der ikke én dråbe ud,,,, men du har vel kun rødvinsglas😉
http://da.wikipedia.org/wiki/Vandglas
tilføjet af

Sjov logik

Alle danskere burde være eksperter i mursten? Vil det så sige at alle canadiere bør være eksperter i at bygge en bjælkehytte? Det var dog en komisk logik. Selvom du lovede at dit indlæg ikke ville blive sjovt, så blev det det godt nok - ufrivilligt?
Mvh Dong L
tilføjet af

Terrorist!!

Her går vi og føler os truede af bandanaklædte sortsmuskere, og så findes fjenden i egen lejr? :-) Tænk, sådan at vandalisere vores danefæ....tsk tsk tsk.
Måtte du vælge andre steder at forrette din nødtørft fremover, og ikke steder som koster os stakkels skatteydere 30mio at udbedre. Ja, du er os i sandhed en dyr dame. Okay...dame og dame, kan så diskuteres. Du bør i sandhed på listen over terrorister.
JK Dong L
tilføjet af

Sjoverhytten smuldrer......

Hej stakkels Sjover -
Her er et par sider hvor du med sikkerhed kan få god faglig info - på begge sider er der mulighed for at indsende spørgsmål om alle tegl-materialer..

http://www.byg-i-tegl.dk/index.php?id=92
http://www.mur-tag.dk/

Good luck! 😮[s]🙂
tilføjet af

Fordi at...

Det kun er et lille stykke på den ene væg.. og jeg elsker mine mursten 😉
tilføjet af

Vandede.... ;-))

Så har det været med spredebom 😃😃
tilføjet af

WoWoooo ;-))

Jeg kunne godt forestille mig et billed af en anden slags😖......det skulle så være omkring garagen... så man ligesom kom hjem til noget varmt og kørte lige ind i.....grotten 😖😖
tilføjet af

Arg... hold op.

Gnavepotte... 😉
tilføjet af

Tak ;-)))

😉[s][f]😉
tilføjet af

Vandglas på en ydermur ?

Det ville jeg sige var en dum idé !
Vandglas er fint til at holde grundvandet ude af en smøregrav, men på en ydermur vil det holde alt Sjoverens vanddamp inde, og det er ikke en god idé. Dampspærren skal være på indersiden, ikke på ydersiden - medmindre man da vil have rindende vand på væggene.
[l][s][s][l]
tilføjet af

dampende sjoverhytte

Mjoeh - det undrer mig, at du ikke havde nogen indvendinger mod højtryks-pulingen 😮
Bortset fra det, så foreslog jeg jo ikke at dyppe hele hytten i vandglas, selvom dampene fra sjoverhytten, af uvist herkomst, i så fald ville blive holdt indendørs og dermed udgøre en væsentlig klimaindsats.
Hvis det kun er bestyttelse af sjoverhytten mod murstensguffende stålgebisser og den slags uvæsen, så er det da en meget god idé på særligt udsatte steder at beskytte med vandglas mod udefrakommende vand.
[s]
tilføjet af

Hmmmmmmm......

Indvendinger??,,,,,nogen mennesker er pæne mennesker og den slags mennesker kunne tænkes at overse visse ord/stavefejl...bare en mulighed du bør overveje 😉
De dampende skyer fra sjoverhyttens soverum.....er et ikke tilstedeværende problem lige pt......der er faktisk så tørt at det støver hvis katten prutter 😮
Næ, en effektiv beskyttelse fra den slags murstensguffere, som jeg lige nu tænker på er vist min vagthund.....den må du hilse på en dag 😃😃 Husk lidt spanske hundekiks til den! http://profil.sol.dk/M47
Du får lige dagens "krams" så er det overstået [:*(]
tilføjet af

hallo, den der vagthund

- er du sikker på, at den hverken afmærker territorier eller gnasker mursten??
Tak for krams (og en våd skulder) --- så får du et krims.
tilføjet af

Hvem er sikker på noget i disse tider???

Den våde skulder,,,måske det var noget efterladt afmærkning fra vagthunden 😕 Arme dig, pas på den slags fremover😉
Jamen... krims krams og [l]......opfør dig nu ordentligt, bare et lille øjeblik 😮 Argggg,,,, sku nok lettere at tro på en gevindst i lotto så.
"ggg"
tilføjet af

jeg er ligeså sikker

på 4 hjul, som din firbenede ven:
http://www.youtube.com/watch?v=CQzUsTFqtW0
tilføjet af

DET afgjorde sagen....

Jeg må købe nogle lotto i morgen. 😕
På den anden side, hvis nogen kan lære en hund det der,,, så er der håb for dig også 😉
[f][s][f]
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.