12tilføjet af

Monarkiet begår selvmord

Dét var en god nyhed!
Altså at Joachim og Alex skal skilles. Monarkiet bygger på en løgn om at de helt almindelige mennesker, der ved et spil af tilfældighederne er blevet til 'kongelige', er hævet over os andre dødelige og ikke tænker og opfører sig så lavt som os, men er finere, ædlere, mere ophøjede og kultiverede osv. osv. Kort sagt er monarkiet en illusionsfabrik og kongelige brylluper er højdepunktet af disse illusioner, hvor middelalderlige forestillinger om hvordan samfundet skal indrettes triumferer.
Jo mere vores moderne samfund forandrer sig, jo mere tydelig bliver også den gabende afgrund der er imellem det kongehuset postulerer at være og det det i virkeligheden er. En skilsmisse er med til at åbne folks øjne for den falske idyllisering af de usympatiske kongelige. Problemet er bare at de folk der er tilhængere af monarkiet er ligeså irrationelle som medlemmer af en religiøs kult, de nægter at forholde sig kritisk og logisk til kongehuset som institution. De lever i en drømmeverden uden at forholde sig til virkeligheden.
Og virkeligheden, ja den er meget grim. Men heldigvis er der visse ting der ikke kan skjules, denne skilsmisse kommer til at svække den i forvejen eroderede tro på kongehuset. Så måske er der en chance for at flere rationelt tænkende mennesker vender ryggen til denne groteske cirkusforestilling som monarkiet er.
tilføjet af

Ja!!!!

Hørt, hørt!!!
Lad os så se at få en præsident i stedet. Har hørt at ham der George Bush er god, måske han snart bliver ledig?
tilføjet af

Sludder og vrøvl

Masser af mennesker elsker Kongehuset, rigtig mange elsker Dem endda højere end De elsker Deres egne børn.
Sådan er det bare.
Principielt er jeg enig med Dig, men jeg ved, at 95% af befolkningen er uenige, og som sagt 50% af befolkningen elsker Kongehuset og den Kongelige familie højere en Deres egne børn og familie.
SÅDAN ER DET BARE.
tilføjet af

Godt gået!

KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR KOKKEFAR
Hilsen Lisserpigen
tilføjet af

Hmm.....

Jeg vil hverken have Mogens Lykketoft eller Andres Fog Rasmussen som
præsident, og Bush har ikke klaret opgaven særlig godt. Men det vil du
høre mere om, når den amerikanske økonomi om kort tid ødelægger din
egen økonomi.
Så råber du ikke længere; Jeg er en republikaner med dumsmarte bemærkninger...
tilføjet af

hellere det

Lykketoft bryder jeg mig ikke meget om men Fog Rasmussen kunne jeg godt forestille mig, også selvom han ikke er republikaner.
Hvis økonomien bryder sammen må vi spare hvor vi kan og så er overflødige institutioner såsom kongehuset oplagte sparemål.
Jeg tror helt klart at en folkevalgt præsident vil være både bedre og billigere end det der latterlige kongehus.
tilføjet af

kokkefar

bliver ikke mere rigtig på den fordi du skriver KOKKEFAR en hel masse gange, det virker squ ærlig talt lidt umodent lisserpige.
tilføjet af

jeg håber

inderligt at dette er begyndelsen til enden - snart dages det brødre.
tilføjet af

Mange undervurderer effekten..

..af skilsmissen.
Det er interessant at så mange er enige i mig i at kongehuset burde nedlægges, men at de ikke har fantasi til at forestille sig at det kommer til at ske en dag.
Jeg tror bestemt at det vil få en negativ effekt for monarkiet idet det vil gøre det endnu mere soleklart at de kongelige er helt almindelige mennesker ligesom alle os andre, og at det derfor ikke giver nogen mening at de har den status som 'mere-end-blot-almindelige-folk' de har nu.
tilføjet af

valget er dit (i en republik)

Kære ven, hvis du hverken vil have Bush, Lykketoft eller Fogh som præsident, så kan de stemme på andre kandidater eller selv stille op. Den valgfrihed får du i en republik. Som det er nu har du intet valg. Ganske enkelt.
Og hvad er det iøvrigt for noget vrøvl med 'når den amerikanske økonomi om kort tid ødelægger din egen økonomi'??
En republik er ikke ensbetydende med økonomisk ruin!
tilføjet af

..det lysner i øst...

:-)
tilføjet af

Hvorfor lige Bush?

Dit indlæg bærer præg af en forestilling om at hvis man er republikaner så nærer man en næsegrus beundring for USA - men det gør jeg altså ikke! Og det er jeg sikker på at de fleste andre danske republikanere heller ikke gør.
Jeg forstår ikke hvorfor så mange sætter lighedstegn mellem det at være republikaner og så det at beundre USA.
De fleste lande i verden er republikker, så hvis man endelig skal have et udenlandsk forbillede (hvad man jo strengt taget ikke behøver at have) er det ikke nødvendigvis USA.
tilføjet af

Kongehuset er dødt

Længe har det kun været et spørgsmål om tid før kongehuset blev nedlagt. Men beklageligvis tror jeg ikke at skilsmissen vil have den helt store indflydelse på noget som helst. Grunden til at vi stadig har monarkiet, er hovedsageligt at folk godt kan lide at se på dem. Egentlig er det danske kongehus ikke meget andet end endnu en TV-serie.
Det er da lidt ironisk at en tidligere stærk og endda frygtet magt nu er blevet degraderet til et statsstøttet underholdnings-show. Så hvad skal vi egentlig bruge dem til? (ud over at give sladderbladene noget at skrive om)...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.