3tilføjet af

mindste løn

Lidt hjælp til international økonomi---
Opgaven:
Hvad ville der ske hvis Kongressen i USA vil have mindstelønnen fra 5 dollar til 8 dollar.
Hvad er fordelene of hvad er ulemmperne?
Det er dem jeg har fundet.
Fordele:
De fattige bliver lidt rigere ved at deres disponible indkomst stiger.
Da udbud kurven har en positive hældning viser det at højere løn medføre flere vil udbyde deres arbejdskraft.
Ulemper:
Regeringens udgifter stiger.
Virksomheder udgifter vil stige.
Indkomsteffekt: Jo højere lønomkostningerne er, jo højere vil virksomhedens generelle omkostninger være og jo svagere vil virksomhedens konkurrenceevne være.
• Substitutionseffekt: Jo højere lønomkostningerne er, jo dyrere vil arbejdskraften være i forhold til andre produktionsfaktorer (maskiner). Hvis lønnen stiger vil arbejdsgiverne erstatte arbejdskraften med maskiner.
Er der en der kan hjælpe mig med opgaven?
tilføjet af

Der vil ske det

at det at udbuddet af arbejdskraft vil falde dersom folk med mindsteløn er nødt til at have flere jobs (dog skal den nok stige mere). Det handler om penge - dem øverst på kransekagen vil ikke dele - og at vedligeholde det hierakiske system der fastholde denne deling.
tilføjet af

Hvis mindstelønnen stiger..

så stiger virksomhedernes driftsomkostninger ummidelbart. Samfundsøkonomisk er det ikke nødvendigvis en dum ting. Det presser virksomhederne til at satse på forretninger som kan oppebære en mindsteløn på otte dollar i stedet for 5. Det er det system vi kører i DK. Høje mindstelønninger gør det kun profitabelt at etablere forretninger som er profitable med den løn. De forretninger der ikke er levedygtige, fordi medarbejderne stiger i løn afskediger personalet og lukker og frigiver så ledige til de mere profitable virksomheder eller til arbejdsløshed.
Mange falder i den fælde at tro at det bare gælder om at holde lønningerne nede, så går det godt. Det er forkert. Det gælder om at lønningerne skal stige og at krav til uddannelse og kompetence og produktivitet stiger tilsvarende. Vi kan ikke konkurrere på lave lønninger med lande som Kina, så vi må gå den anden vej.
Desuden så taler arbejdsgiverne gerne om at lønningerne skal holde sig i ro, men hvis overskuddet stiger i virksomhederne og IKKE bliver reinvesteret i nye forretningsområder, men i stedet for går til aktionærer og f.eks. Henning Dyremose for TDC m.m. som er steget voldsomt i løn, så er det jo hip som hap for forretningens drift. Om pengene går til aktionærerne eller til direktørerne eller til medarbejderne er jo det samme - det er altsammen penge ud af kassen. Penge der ellers kunne reinvesteres.
Det har desuden den fordel at medarbejderne stiger i løn at det renser ud i skoven af mindre profitable virksomheder, der så ikke kan tiltrække medarbejdere, fordi de ikke kan tiltrække medarbejdere.
det er den samlede byrde af udgifter for en virksomhed som afgører om den er levedygtig eller ej. Ikke kun lønudgifter, men også skatter, krav om afkast af aktier (kan sammenlignes med et banklån, husleje og så videre.
Ydermere er mange andre også vigtige f.eks. om der er adgang til medarbejdere med de rigtige kompetencer etc. Måske billigt at etablere sig i et u-land, men hvis det er dyrt med transport eller der ikke er nogle folk at ansætte, så er det jo en dårlig ide.
tilføjet af

I gud eget land

må de lavest lønnede have tre jobs og knokle langt mere end de velstillede.
Men det er deres egen skyld, for de kunne bare være født talentfulde og/eller af rige forældre med gode forbindelser som kan batale deres uddannelse og skaffe dem deres første job.
For de rige amerikanere: the american dream.
For de laveste kaster: the american nightmare.
Godt man ikke bor i denne pestbyld af et land.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.