8tilføjet af

Lovligt at fremleje lejlighed, mens man selv flytter i anden lejelejlighed?

Hej,
Har forgæves søgt i lejeloven angivende ovenstående. Problemstillingen er at, jeg har mulighed for at fremleje en billig lejlighed. Ejeren af ejendommen har givet tilladelse til fremleje. Spørgsmålet er om det er lovligt for udlejeren at fremleje lejligheden ud, mens hun selv bor i en anden lejelejlighed? - hvis ja, hvilke rettigheder har fremlejer efter 2 år?
På forhånd tak for svar.
tilføjet af

Fremlejen kan ske i 2 år

Så er det slut, udlejeren har kontrakten og dermed også lejemålet.
Fremlejeren skal fraflytte efter 2 år.
Men hvis udlejeren lader fremlejeren bo der efter 2 år, vil boligselskabet ikke gøre noget, men fremlejeren er retsløs efter de 2 år, og kan sættes på gaden, såfremt udlejeren ønsker sin lejlighed tilbage.
Jeg er den eneste i Danmark, der som selvmøder vandt i fogedretten, hvor udlejer krævede mig sat ud af den fremlejede lejlighed. Her lykkedes det mig at trække tæppet væk under udlejeren og under boligselskabet. Men det var kun mine juridiske skakmat træk som advokaterne ikke kan gøre mig efter, der sikrede mig sejren, der efter lejernes landsorganisations advoakt mente var umuligt at vinde.
tilføjet af

Har hun lov til at fremleje en lejelejlighed mens hun selv er lejer

tak for svaret. Nu er jeg ikke ude på at genere hende, tværtimod, da jeg kender hende godt, så for at undgå at nogen af os får problemer inden de 2 år er gået, er spørgsmålet er om hun overhovedet har lov til at fremleje lejligheden, når hun selv er flyttet i en anden lejelejligheden - kan ikke finde noget omkring dette.
tilføjet af

hvis

Det er en leje lejlighed hun vil fremleje, er det egentligt en rigtig dårlig idé fordi.
1)selvom hun har fået tilladelsen af selve ejeren er det hende der skal stå til regnsskab hvis den der frem lejer laver ballade, ikke betaler huslejen, hun hæfter for de ødelæggelser den nye lejer evt. laver.
for eksempel hvis den nye lejer finder på at om møblere køkkenet så er det din venninde der hæfter for et nyt køkken når hun engang vil ud af leje kontrakten.
Hvis den nye lejer laver ballade har ejeren pligt til at øjeblikkeligt smide personen ud, og ret tit er det med de følger at den der så har udlejet skal betale de omkostninger der følger med.
Dette her står ingen steder, men en advokat ville sige det samme, der er nemlig faldet så mange domme på lige netop det område. og den der rasere lejligheden er ofte den mest sikrede i de sammenhænge.
Jeg ville lade være, hvis hun ønsker at bo et andet sted, så enten sige lejligheden op eller beholde den og betale det, det koster.
tilføjet af

Fremlejeren kan ikke no i anden lejelejlighed

i samme kommune. Fremlejemuligheden er primært tiltænkt folk der er nødt til at tage væk for f.eks at arbejde - langt væk.(udland eksempelvis)
Fremlejeren SKAL ud efter to år og den oprindedelge lejer skal tilbage mindst tre år, før den kan genudlejes som fremleje.
*Det står faktisk højt og tydeligt i lejeloven.
tilføjet af

det har jeg ingen planer om

:0) nu er det mig, der skal fremleje lejligheden, så det anser jeg ikke for det store problem. Tænkte mere på om der var noget i lovgivningen, der forhindrede, at man kunne leje samtidig med at man fremlejede ud sin gamle lejlighed?
tilføjet af

tak for svarene - nu ved jeg hvad jeg har at forhold mig til (eom)

...
tilføjet af

Når hun har en kontrakt på et lejemål

Så kan hun fremleje den i max. 2 år. Det er der mange der gør hvis de f.eks. flytter sammen med en anden, og ikke vil opsige sin lejlighed af frygt ofr det ikke holder.
Hvis i indgår en skriftlig kontrakt på fremleje i 2 år, så er du sikret i de to år fremlejen varer. Hvis der ser misligholdelse, falder det tilbage på udlejeren.
Fremlejen blev indført som en sikkerhedsventil for lejerne, så de ikke blev tvunget til at opsige lejemålet, hvis de f.eks. blev udstationeret i to år i jobbet. Man her derfor ret til at fremleje egen lejlighed og samtidig leje en anden i de to år.
tilføjet af

Kutu

Hey.
Jeg hedder kutu. Jeg søge en lejlighed til at bo i.
Jeg håber du har en til mig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.