13tilføjet af

Ligeberetigelseshysteri !!

Nu må dette vanvittige ligeberetigelseshysteri holde op. Ifølge radioavisen her til morgen, er den nu gal i folkeskolen og i gymnasiet. Der er langt flere bøger skrevet af mænd, end af kvinder.
Helt ærligt. Tør jeres øjne og spis jeres kiks. Det det drejere sig om er sgu at skoleeleverne får nogen gode og interesante bøger, som fanger dem, og derfor læser.
Mon ikke de fleste af eleverne er totalt ligeglade med om de er skrevet af mand eller kvinde ?.
Alt i alt minder det om noget tilbage fra ø-lejrtiden.
tilføjet af

Jo, måske

Men er problemet ikke at regeringen laver lister over, hvilke forfattere elever skal læse?
Så kommer der, et par lesbiske badutspringere og siger, at der er for få kvinder på listen.
Jeg mener ikke, at de der lesbiske badutspringere og regeringen har noget at lade hinanden at høre.
Begge parter fratager jo lærerne muligheden, fra at lave et godt mix af hvad der fanger elverne og et allround litteratur kendskab, med deres lister.
tilføjet af

Korrekt.....

... men hvis hver enkelt lærer selv sammensætter pensum, tror du så ikke at der vil være for stor forskel på hvad de forskelige elever får at læse ?
Jeg har fuld tillid til at de der nu engang er ansat til at tage disse beslutninger er fuldt ud kompetente til deres job, og tror bestemt ikke at de har en skummel bagtanke med at holde kvindelige forfattere udenfor.
tilføjet af

Er jeg ikke bange for.

Det har indtil nu har det kunne lade sig gøre, at lade den enkelte lærer sammensatte pensum udfra fra en bekendtgørelse om alsidighed, bredt historisk perspektiv osv.
For mig at se lugter, de der lister af alt for meget politisk kontrol (læs ensretteting).
Ps. Den rigtige ”Demokrat” (= jeg) er her. Men hvad hjælper, at jeg har lavet denne her profil (”internettet”), når plageånden så bare laver en profil, der hedder ”inter.nettet” (OBS: kun et tegns forskel)
tilføjet af

Jeg er ikke klar over....

... hvordan pensum bliver fastlagt, og det du siger lyder meget fornuftigt.
Med hensyn til sidstnævnte, ville jeg nok bruge muligheden for at klage. Det strider jo klart mod Sol.dk´s debatregler.
tilføjet af

Har overvejet

Så’n har pensum nu tidligere kunnens sammensættes på denne måde af læreren selv . Altså udfra en bekendtgørelse om alsidighed, bredt historisk perspektiv, almenhed osv.
Men jeg har også overvejet at klage. Men jeg tror ikke rigtigt, at det hjælper. Af 2 grunde.
1) Har allerede klaget over en del racistiske indlæg, som er klart i modstrid med loven og sol.dk’s egne regler. Men det virker som sol.dk dårligt læser klager eller tager klager alvorligt.
2) Hvis manden har en dynamisk-IP-adresse, så er det vist ikke muligt at give ham en IP-spærring.
Har du læst de indlæg, der hedder ”Ny Hestemishanling” og ”EyeOfJustice' PÆDOFILE svin”, de er helt sikkert også plageånden, der har skrevet dem. Og så har han selv kommentere dem som ”anonym” og ”nada”
tilføjet af

næ den går ikke.

nada var vist ikke navnet på debattøren, men det var ikke mig men den falske demokrat.
tilføjet af

du er jo selv et svin

påstå at jeg skulle være hesten og pædofilen, nej den går ikke, så skal jeg klage, men jeg gider ikke bruge tid på det da intet hjælper og slet ikke på dig som fiser rundt og genere folk der ikke er enige med dig!!
Måske du skulle rette blikket mod dig selv og sige" jo folk kan have en anden mening end mig(demokraten) og respektere den"
Der ligger vovsen begravet, nej det var jo din hamster du begravede.
Idiot.
tilføjet af

kvinder skriver også lærebøger

men det er mænd, der vælger hvilket materiale, der skal indkøbes!!!
Derfor.
tilføjet af

ikke hysteri, men fairness

syns da ikke, det er en pind hys, men der imod helt fair, at man også kigger på dette område.
I 70-erne ville man jo heller ikke have marxixtiske lærebøger af angst for indoktrinering. 8ensidighed.
Så lad os blande forfatternes køn, så der kommer en vis balance.
Eleverne i dag bemærker OGSÅ, hvorvidt materialet er skrevet af m/k.
tilføjet af

Kvindeforskrækkelse!

Hvorfor skal ligeberettigelsen hold op? Selvfølgelig skal der ikke være 25 mandlige forfattere og kun 1 kvindelig. Der skal være ligevægt!
Og hvis der ikke er nogen som pointere dette, vil mændene bare rage til sig som de altid har gjort.
Når jeg læser dette, lugter det af kvindeforskrækkelse. Du er lidt bange for kvinden, bange for at miste fodfæstet. Eller det har du måske allerede gjort, smiler.
tilføjet af

For det første......

Det er ikke et spørgsmål om ligeberetigelse eller ej. Det tråden handler om er hysteriet omkring samme. Det er da hamrende ligegyldigt hvem der har skrevet de pågældende bøger. Det må være indholdet der er afgørende.
For det andet. At du bringer mit forhold til kvinder ind i denne tråd er HELT uvæsentlig for denne debat, men ja, jeg er enlig. Grunden herfor kommer ikke denne debat ved, men start en relevant debat, med et relevant emne, og jeg skal gerne give dig mit syn på voksne kvinder anno 2004.
tilføjet af

For det andet....

Kvinder og mænd tænker ikke ens, derfor skriver de heller ikke i samme sprog. Derfor er det helt ude af proportion at der kun er én kvindelig forfatter.
Det er vist dig selv som bringer ligeberettigelsen på banen, samt ø-lejr = kvinder.
tilføjet af

For det tredie.....

Jeg gentager lige mig selv. Det er hamrende ligegyldigt hvem der skriver bogen. Det er indholdet det kommer an på, og så er det der skal diskuteres, men nej. Et levn af rødstrømpebevægelsen råber med det samme på ligeberetigelse.
Når TV viser biller fra 70'rnes ø-lejre ser jeg kvinder og børn, så ja... Ø-lejr = kvinder i min terminologi. Jeg skal da iøvrigt ikke gøre mig klog på om en flok mænd også har gjort lignende.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.