3tilføjet af

Lavere løn eller fyres?

For tiden går der rygter på min arbejdsplads om at der måske skal være nedskæringer pga dårligt salg. Pludseligt er det blevet populært at gå ned i løn for at bevare arbejdspladserne til bedre tider.
På en måde synes jeg godt om ideen: at vi holder sammen og bevarer jobbene. Det er solidarisk, og jeg holder jo af mit arbejde.
På den anden side synes jeg det er forkert at gå ned i løn når vores forældre, bedsteforældre og oldeforældre kæmpede for vores anstændige forhold overfor arbejdsgiverne. Hvem sikrer os at vi stiger i løn når det er muligt? Jeg vil jo heller ikke føle mig som en idiot.
Jeg er i tvivl om hvad jeg skal mene, hvad har I andre af erfaringer?
Er arbejdet vigtigere end lønnen? Og hvilke ting ved arbejdet gør det vigtigere end lønnen?
hilsen
den solidariske (vist nok)
tilføjet af

Overlev! Vågn dog op!

Jeg er ikke i tvivl et øjeblik:
arbejdet, sammenholdet, de gode kolleger er det bedste i livet!! Det kan aldrig erstattes med blødsøden, romantisk klassekamp hvor man ender med at stå på gaden. Sur røv!!
Dagens virksomehder ved godt, at de ikke kan tage røven på medarbejderne i længere tid og at de må hæve lønnen når det går godt igen.
Altså: behold arbejdet, og især behold dem i Danmark. En masse skævøjede, lavtlønnede venter bare på at tage vores jobs - og de er sgu ikke solidariske overfor os. Har vel aldrig hørt om klassekamp!
tilføjet af

kæmp

hvad fanden er det for et svar lad os da gå tilbage til stenaldren er der ikke noget du har glemt der er ingen ledere der er gået ned i løn men tit fået den dobbelte stigning af gulvmanden,og det i et land hvor ledere er udklækket i en oste montre uden nogen form for virkelighed.
jeg håber at istår i fagforening de er generelt pampere,men kender dog stadig til folk der kæmper for et anstændigt arb liv.
tilføjet af

lavere løn for alle

jeg ku godt gå med til lidt lavere løn, HVIS det gjaldt for ALLE på arbejdet. dvs inc. direktør og div.
og det sku så bevises at de også gik ned i løn
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.