11tilføjet af

Kvindeidealet

Jeg er en 19-årig som er berørt over al den snak der er om kvindeidealet lige for tiden.... Jeg synes også kvindeidealet trænger til blive mindre snævert...
Nu er det bare sådan at det går mig på at mange er næsten helt vilde efter at komme til at sige at tynde kvinder er grimme og yt osv... (og jeg forstår frustrationen og agressiviteten over for det snævre billede)
Men jeg er selv en lille pige, som bruger størrelse 34... jeg ikke mager overhovedet... jeg har forholdsvis runde former, men er bare ret spinkel, og har aldrig sultet mig - tværtimod har jeg aldrig kunne tage på (hvilket jeg var meget meget ked af da jeg var 12-14 år) Jeg har heller ikke store bryster, men tilgengæld er jeg blevet glad for min lille strut popo.... For endelig føler jeg mig kvindelig og tiltrækkende og sexet selvom jeg er lidt piget i forhold til de fleste kvinder på min alder...
Derfor synes jeg bare ikke at man skal gå helt amok på de helt slanke piger, for det er ikke alle der har nemt ved at tage på, og ikke alle sulter sig...
Så husk at vi skal have plads til BÅDE store og små sexbomber...
Kh mig
tilføjet af

Ingen medynk.

Jeg syntes ikke, man "går amok" på de slanke piger. Tvært imod!
Jeg har også altid være meget tynd (23 år, 48 kg og 170 cm høj), simpelthen fordi jeg har en rigtig god forbrænding, tror jeg. Min søster derimod, som er knap et år yngre end mig, har altid været overvægtig.
Folk er begyndt at sige, at tynde kvinder er yt, fordi det i mange år netop har været idealet. Der er li'som kommet et modtryk til dette modefænomen, sådan at også runde piger er dejlige. Og det er da skønt, egentlig.
Jeg har altid prist mig lykkelig over ikke at kunne tage på. Altid! Jeg har absolut ikke noget at klage over. Derfor kan jeg godt leve med, at nogen syntes, runde former er skjønne.
Jeg kan virkelig ikke have medlidenhed med "os tynde". Jeg kan godt forstå, at det generer dig ikke at have så mange former, det kender jeg fra mig selv. Men når jeg ser på, hvordan min søster virkelig har lidt igennem hele sin barndom over at være overvægtig, så kan jeg ikke se, hvad vi har at brokke os over.
Folk mener som regel ikke noget ondt med det, når de kommer hen til een og siger "Gud, hvor er du tynd!". Det er lidt som at kommentere folks højde eller hårets tykkelse, hvor brune øjne man har osv. Det er ikke noget, vi kan gøre for. Men overvægtige er man slet ikke så tolerent overfor. De er selv skyld i det, er den gængse holdning, og derfor er det "tilladt" at mobbe og komme med spydige kommentarer.
Så alt i alt gider jeg ikke rigtig høre om os lettere undervægtige, når vi sammenligner vores problemer med overvægtiges. For det er slet, SLET ikke det samme.
Al magt til de runde piger! Og lad os håbe, at idealet en dag vil være SUNDE kvinder, i alle former og figurer!
tilføjet af

Positiv bagside

Som du ved, er anorexi nervosa en psykisk spiseforstyrrelse, hvor nogle ikke kan blive tynde nok, fordi de har en vrang forestilling om, at det er idealet at være så som muligt.
Hvis billedet så ændrer sig til, det bliver mere acceptabelt at være smårund, tjah så kan det måske hjælpe på antallet af anorexi-ofre.
Hvem ved
tilføjet af

Jeg er selv meget tynd

Mine knogler stikker ud som golde bjerge. Jeg har en alt for høj forbrænding og spiser dobbelt så meget som almindelige kvinder på min højde, alder og sportsniveau, bare for at holde min vægt.
Jeg synes det er skønt, at det er ved at blive accepteret at være lidt rund, for det er pænere at have kvindeformer end ingen.
Så jeg synes udviklingen er fantastisk.
Når er jeg i fitness og høre unge piger der sige,r at min krop er så flot, bliver jeg helt skramt - det er sygeligt, men hvis der derimod bliver sat fokus på at det er iorden med former, kan unge piger måske få et mere normalt forhold til vægt og udseende.
tilføjet af

Ups...

Jeg synes det er skønt, at det er ved at blive accepteret at være lidt rund, for det er pænere at have kvindeformer end ingen.
Og glemte sundt!!!! meget vigtigt!!!
tilføjet af

OT: popo?

OT:
Jeg går ud fra at en "popo" er en bagdel?
Men hvor stammer udtrykket fra? er det et modeord blandt unge? Stammer det fra mexikansk eller spansk? eller pornofilm?
Mvh M32
tilføjet af

ved ikke hvor det kommer fra

Tror måske ordet popo er spansk, men jeg aner det ikke... Jeg bruger det, fordi jeg synes det er et pænt ord for røv og numse... det er vel et modeord... ved ikke hvor jeg har det fra
tilføjet af

rart med nogle gode kommentarer til emnet!!

:-)
tilføjet af

Det er fransk

Popo er fransk og betegner den pude, man havde indenunder alle skørterne i gamle dage for at fremhæve strutten bag på.
Jeg tror måske det staves anderledes (?) men pyt, vi ved jo hvordan det udtales.
tilføjet af

jeg er alt for tynd af min alder

hej, jer er 14 år 162 vejer mellen 37-40 kilo og er for tynd af min alder, jeg spidser mere end normale mennesker men bliver ikke tykkere, det er så træls at være tynd fordi man føler ikke at der en nogen drenge det intrigerer for en. alle siger at det er de tynde mennesker har det bedre end det tykke, men det er det ikke for jeg kan ikke tage på uanset hvad jeg gør, tykke mennesker kan blive tyndere på et eller andet måde.
tilføjet af

normalvægtig med former.

Jeg er 18 år og normal vægtig, men har virkelig former.Store bryster(75F), bredde hofter, en lille topmave og lår, som jeg plejer at referere som træstammer. Jeg er egentlig temmelig tilfreds med mig selv, kun mine lår, er jeg irriteret over, men sådan har man det vel altid. Jeg vejer omkring 65, det svinger lidt,og er 164,5 cm høj. Sidst jeg blev målt og vejet lå min bmi på 24, det er i den høje ende af bmi'en for de normal vægtige (man er let-overvægtig, hvis den ligger på 25), men jeg er dog stadig normal vægtig.
Jeg har været undervægtig via anoreksi. Jeg var tidlig udviklet, bryster,hofter alt det der følger med, og de andre piger var stadig små og tynde. Så jeg satte mig selv på slank, da jeg var 10 år, og det udviklede sig hurtigt til anoreksi. foråret efet, jeg havde fået anoreksi, fik jeg influenza og var syg i 2 uger, jeg havde svækket min krop så meget, at jeg ikke have nogen modstandskraft. Jeg kom ned på så meget, at jeg blev bange for at dø, og så begyndte jeg at spise, jeg spiste indtil jeg nåede 78 kilo, hvor jeg havde udviklet en mild form for bulimi. Via en rigtig god slankekur, "fatburner" tabte jeg mig, så jeg kom ned på 58, men tog lidt på igen. Min vægt svinger i dag fra 63 til 69, og det er jeg rimelig tilfreds med.
Det handler om at være sund, og ikke blive påvirket af mediernes sygelige trang til at kvinder skal være undervægtige.
tilføjet af

kvindeidealet

Jeg syntes problemet er omvendt. Jeg syntes det er et problem at kvindeidealet er 175 cm. og kun veje 50 kg. (det er fx. målet på årets vinder af Elite mode look) det er sygeligt tyndt. Der er så mange unge piger der sammenligner sig med modeller. Det skaber et virkeligt dårligt selvværd! blade som "vi unge" får piger på 10 år til at tænke på deres vægt og klaske glimmer og sminke i hele hovet, det syntes jeg er snæversynet!
Jeg håber af alle os skønne kvinder snart laver et oprør mod dette sygelige kvindeideal!
Hilsen Gugu
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.