5tilføjet af

Kongekabale er

lidt for forudsigelig... Kunne sidde og forudse hvad der skete gange, men noget der virkelig trækker filmen op, er at skuespillerne agerer så fordømmet godt... Sad med en virkelig god følelse bagefter, men den er (som før sagt) ikke for mennesker, som bare vil se en tjubang film uden nogen egentlig handling, filmen udfordrer en, for man bliver nødt til at følge med - hele tiden... Mig personligt tænkte jeg "PIS!!! Hvad er det her for et korrupt land vi lever i?" og fik mere lyst til at blive journalist end jeg nogensinde har haft (min drøm)... Måske var tanken lidt for vild, men er virkelig ikke sikker.. For den film har næsten overbevist mig om at lille danmark er et korrupt lille lorte land... Nu er jeg pludselig i tvivl om tingenes tilstand... Førhen troede jeg at spinddoktorer kun fandtes i USA... Men ikke mere.. Tror virkelig på at de danske politikere er ligeså lumske som amerikanske, russiske osv.. bare på en mindre drabliv/voldlig måde... Men alt i alt en super god film som har fortjent alle de stjerner der kan tildeles den, undtagen en, som blev fjernet pga lidt for meget uforudsigelighed....
tilføjet af

Styr på lortet

Nu er det heldigvis sådan at Danmark er et af de mindst korrupte lande i verden. Dermed ikke sagt at vores politikere er "rene" som nyfalden sne, det er de langt fra, men politik på højeste plan handler om magt og magtbegær. Mennesker der søger dette kan have forskellige motiver. Man kan have en oprigtig overbevisning om at samfundet eller verden skal laves om på en bestemt måde. Man kan være en kynisk spekulant, der blot bruger politik til at sikre sig selv økonomisk, eller en simpel magtbegærlig galning som elsker at se sig selv på avisernes forsider. Den politiske farve er i den forstand ligegyldig, typerne findes i alle partier. Fælles for alle er at man ikke undgår det politiske spil, som kræver albuer, snuhed, en god portion selviscenesættelse. Lige rundt om hjørnet står svindel, bedrag, korruption og andre ubehagelige, men let tilgængelige hjælpemidler og frister. I Danmark bliver den slags oftest afsløret, bl.a. fordi vi har demokrati, ytringsfrihed osv.
Brixtoftesagen var/er måske unik, men den viser at Danmark ikke er det lille uskyldige land som nogle måske tror. Ikke et lorteland, men et land med styr på lortet.
tilføjet af

Korrekt

Først vil jeg lige sige. Lad være med at dømme vores land på basis af en film. Men ja, selvfølgelig er der ting der er korrupte og ikke helt fine i kanten. Det eksisterer i alle lande og samfund. Der vil altid være folk der vil tage magten officelt som uofficelt, men det må vi leve med. Vores system fungerer godt nok som det er. Og nej spindoktorer er ikke et Amerikansk fænomen. derovre har de dog nok bare det meget mere magt. Indirekte. Der vil altid sidde nogle rådgiverer og spindoktorer der trække i nogle enkle tråde, det kan ikke undgås, men det fungerer åbenbart.
Grunden til at filmen virker forudsigelig kan være fordi den jo bygger på virkelige hendelser. Jeg skal ikke kunne sige om du kan huske det (Jeg er kun 14 så jeg kan ikke) men den bygger over de hændelser der fandt sted engang i 90'erne i Det Konservative Folkeparti. Skurken bag det sidder nu som chefredaktør åp BT mener jeg.
Men Nej Danmark er ikke et lille lorte land. Det er et godt land vi ka nvære stolte af at komme fra.
tilføjet af

Fin anmeldelse

Tak for anmeldelsen. Du skal bare klø på, så kan du også blive jounalist - Men husk at skrive Danmark stort...*V*
tilføjet af

Tak

Men i øvrigt mente jeg at jeg synes at det er en god effekt at en film kan få nogle (i hvert fald mig) til at få en følelse af afmagt over for samfundet....
tilføjet af

Helt enig

Jeg er helt enig med dig. Da lyset blev tændt i biografen efter filmen, sad jeg med en lidt grim smag i munden, he he. Ja, selv danske politikere kan være "rådne", men heldigvis ikke lige så meget som andre steder i verden. Og ligesom dig fik jeg også lyst til at blive journalist (har jeg altid gerne ville, men jeg er kun 14, så....). Men ja, Kongekabale er en af de bedste film jeg har set, og den skal have 5 ud af 5 stjerner :-)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.