9tilføjet af

Kommunal reform - hvad er problemet???

Nu har jeg lige hørt om Vrå Kommune - de vil ha' folkeafstemning om hvilken/hvilke kommuner de skal sammenlægges med i forbindelse med kommunalreform.
Helt ærligt, hvad er problemet?? Det vil jo stadig hedde Vrå efter en evt. sammenlægning.. Okay, der kan være lidt med skatte-procenten, men er de folkevalgte politikere ikke bedre til at vurdere kommunens økonomi end borgerne er???? Vi ved jo alle sammen godt at borgerne vil stemme med hjertet og ( i mange tilfælde ) ikke fornuften, for det kræver simpelthen en vis indsigt i tingene at lade fornuften tale. Vi risikerer bare at må nøjes med den næstbedste løsning ( og nok den dårligste på sigt ) hvis det besluttes med en kommunal folkeafstemning...
tilføjet af

Folkeafstemning

Der er egentlig ikke noget problem. Det er direkte demokrati i funktion, når man spørger befolkningen, hvad de ønsker.
Jeg er ikke bekendt med byrådet i Vrå Kommune, men da det ikke kræver nogen reel uddannelse at stille op til et valg, så er politikerne ikke nødvendigvis bedre udrustet til at tage en beslutning end den gennemsnitlige borger.
Desuden synes jeg ikke kommunernes økonomi burde have den højeste prioritet i forbindelse med beslutningen, da den hurtigt kan ændre sig over en årrække.
tilføjet af

Kun rimligt med en folkeafstemning,

Svar til Rubbles,
Det er da kun rimligt at høre borgerne, Jeg bor i Vejle og vi skal også slåes sammen med andre kommuner. Jeg finder det kun rimligt at borgerne blive hørt i disse kommuner, om de vil høre ind under Vejle, da hvad er det ved at blive slået samme med kommuner, hvis befolkningen er imod. Jeg synes også dit syn på borgers indsigt i at træffe det rigtige valg, beror på et nedværdigt syn.
Jelling ligger op til Vejle, der sider den lokale borgmester og får lavet økonomiske beregninger på, om de forsat kan være en selvstændig kommune. Med det ene formål at borgmesteren, og andre i deres forvaltning forsat kan beholde deres poster. Det er jo ikke valg der bliver taget ud fra fornuft hensyn, men kun ud fra deres egen egoisme.
Samt har set med Vejle der hovedsted, for de nye store Amter, det har ikke opbakning i den vejlensiske befolkning. Men det er en beslutning Vores borgmester Flemming Christensen har fået igennem, da vi heler ville havde været ind under Århus store regional amt.
Mvh
tilføjet af

For mange bønder?

Selvfølgelig er det rimeligt med en folkeafstemning.
Og man skal så vidt muligt følge afgørelsen, hvis den er realistisk. Altså ingen urealistiske folkeafstemninger.
De små borgmestres ønsker, f. eks. på Fanø er jo rationelle, set ud fra deres eget personlige synspunkt. Det er vel i orden. Hvis resten af indbyggerne ikke kan se det, så er det vel kun ris til egen røv.
Lokalt har vi jo set at f. eks. Bramming kommune i starten jo under ingen omstændigheder ville "lægges ind under Esbjerg". Man behøver ikke tænke sig om ret længe - det kan jo sagtens blive et ligeværdigt partnerskab (og til fordel for Bramming). På samme måde vil den nærmeste del af Helle kommune til Esbjerg -
Den nysgerrige
tilføjet af

Tænk jer lige lidt om...

Tænk en gang hvis alle større beslutninger skulle lægges ud til folkeafstemning - det vil blive ren kaos.. Politikerne er valgt ved en folkeafstemning. Hvis man ikke mener de kan træffe en sådan beslutning, så skal man jo ikke stemme på dem!!!!
tilføjet af

demokratiet - sat ud af kraft ?

vi bryster os af at leve i et demokratisk samfund, men er det ikke kun rimeligt at vi får medindflydelse
?
Tag det værste eksempel Farum kommune, hvem vil sammenlægges her, der kan der være en fordel med topstyring og lovindgreb.
lad os bevare demokratiet og stemme om hvilken kommune vi mener vi skal lægges sammen med og hvem vi i øvrigt forvalter de offentlige kasser bedst.
tilføjet af

Og hvor går grænsen så...

..for hvad der skal sendes til folkeafstemning??
Hvad med kommunens budget for næste år? Det er da yderst vigtigt, da det har betydning for skatteudskrivningen. Skal det så også til folkeafstemning?? Hvad med antallet af elever i en klasse? Stor betydning for vores børns velfærd og indlæring i skolen. Skal det til folkeafstemning?? - og hvorfor skal det ikke det, når en evt sammenlægning skal?? Ovennævnte er da alle meget væsentlige forhold for dig og din kommune...
tilføjet af

kompetancen

Du har valgt at udlægge kompetancen til de kommunale politikere ved at sætte din stemme ligesom alle andre i din kommune, bevidst om at de i større eller mindre grad er i stand til få kommunens budget til at balancere.
Du har ikke valgt, at der skulle være en kommunalreform og derfor bør du have indflydelse på, om du bliver lagt sammen med f.eks. Farum kommune eller en andet gældsplaget kommune, der betyder at din skatteprocent stiger med 1 eller flere pct.
tilføjet af

no more war

Der skulle være afstemning om vi skal være med i en eller ej så tror jeg ikke vi behøvede og skamme os idag !
tilføjet af

Der er jo mange andre ting...

..der bestemmer skatteprocenten. Så hvis dit argument om folkeafstemning om kommunesammenlægning kører på et økonomisk spørsmål ( skatteprocent )er du på tynd is. Der findes 10.000 andre og vigtigere ting der er med til bestemmelse af skatteprocenten. Amtet og staten er jo også med til at bestemme hvad du skal betale i skat..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.