4tilføjet af

Knude under tungen.

Jeg er en dreng på sytten år, og er næsten lige kommet ind i puberteten.. (halvt års tid).
hvis det altså kunne have noget at gøre med dette?
Imorges mærkede jeg pludselig en lille knude med tungen, helt inde tæt på tungen. Man har nærmest sådan en.. pung? under tungen, og det er lige op ad den på venstre side.. når jeg mærker med fingeren er den lidt svær at mærke, da den ikke er så stor.. den mærkes dog stor med tungen.
Er der nogle her der kan hjælpe mig, og fortælle mig hvad det evt. kunne være?
Altså, det eneste jeg har fået ud af at læse er frygten for kræftknude, selvom jeg selv håber det bare en en hævet lymfeknude eller noget i den stil :)
tilføjet af

Gå til lægen!

Spørg da nogen, der er uddannet til at diagnosticere - ikke ukendte mennesker i et debatforum...
tilføjet af

Gå til læge!

Hej!
Jeg er en mand på 64 år. Som 59-årig fik jeg kræft i tungen. Det viste sig ved, at en lymfeknude på halsen, fra den ene dag til den anden. gav sig til at vokse. Jeg opdagede knuden en fredag morgen under barbering, om torsdagen havde der ikke været noget.
Jeg gik til læge om mandagen, til halslæge om tirsdagen, så gik der ca. 8 dage med forsk.
prøver uden at man dog fandt noget mistænkeligt. Min halslæge sagde dog: "Den kunde skal ikke være der, jeg skriver en indlæggelse til Rigshospitalet nu".
Jeg blev opereret for knuden på siden af halsen, og så gik lægerne i gang med at finde ud af, hvor denne metastase kom fra. Det viste sig, at den sad i tungeroden, altså et godt stykke nede. Sådan en kan ikke opereres, da man så mister synkefunktionen.
I stedet for fik jeg 36 strålebehandlinger, 36 på den ene side af halsen og 36 på den anden side. En hård kur. Nu er det 5 år siden.
Jeg skal ikke skræmme dig, men gå nu til din læge - du kan også gå direkte til en halslæge. Jeg vil dog på forhånd sige, at det lyder meget meget usandsynligt, at du som 17-årig skulle have en kræftknude. Men få det nu undersøgt, så du ikke skal gå og være nervøs for noget, som sandsynligvis intet betyder.
Mange gode hilsener
Just Bidstrup
tilføjet af

Bare rolig

Sådan nogen har jeg også engang imellem. Det er lymfeknuder der hæver op, det forsvinder igen. Min søster har det også. Hvis du er nervøs for det kan du jo gå til lægen, men jeg er sikker på det bare er sådan en.
tilføjet af

jeg vil lige sige.

mange tak!🙂
og til dig som siger jeg ikke skal spørge herinde.. Det altid rart at hører om andre som har haft det. desuden kan jeg ikke få en tid hos lægen lige nu, men imorgen.
Jeg tror lige jeg venter en dag eller to og ser om hvordan det går, hvis den stadig er der, så smutter jeg en tur til lægen :)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.