9tilføjet af

Svigter du din bager

sådan ser det ud, der skrives ikke mere i denne tråd http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=3;conference=203;posting=2201850 og det synes jeg er synd for den stakkels bager.
Næ nu drejer det hele sig om hvordan man holder Jul og i denne tråd http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=13;conference=131;posting=2205177 skrives der kun om hvordan og hvorfor man holder/ikke holder jul, ikke det mindste om julekager, klejner, vamiljekranse og brune kager.
Det er faktisk synd for bageren at han helt bliver væk i julehalløjet, men måske du blot køber Karen Wolf's kager til jul❓😃
tilføjet af

Hendes brunkager er de bedste

Julekagen købes hos en lokale - 20km væk, (der er langt mellem de gode bagere) resten bager og koger og vrider vi selv. Sådan skal vores jul være.
tilføjet af

Den bagertråd er vel lang nok

Den er måske din? Der kan ikke være meget mere at sige om det pap de kalder brød.
tilføjet af

Helt enig

Bagerbrød og kager 😃
tilføjet af

Nej den tråd er

ikke min, men jeg ville da lige forhøre mig om hvorfor der ikke skrives mere OG forhøre mig omkring de traditioner der er angående bagværk til jul 😉
Bager i selv?
Hvis ikke, hvor køber i så de brune kager og andet godt til julen
tilføjet af

Jamen,

det har jeg heller ikke beskyldt dig for. 😉
Jeg mener blot bagernes brød og kager ikke er meget værd.
Jeg har før bagt, men jeg gider næsten ikke mere. Måske vanillekranse, måske. Og så bruger jeg smør.
tilføjet af

Ja....

jeg svigter bageren - for her i familien bager vi selv til jul...
Bagerens småkager er alligevel alle lavet af samme grunddej (som alle andre bageres) og så er der lige smækket lidt forskelligt ovenpå. Nej, i julen vil vi gerne have noget vi har haft fingrene i og selv bestemme, om pebernødderne skal være med kardemomme eller nelliker🙂.
Hvis bageren ikke vil glemmes i hele juleræset skal han finde de gamle opskrifter frem - der er nok at finde på lokalhistorisk arkiv - og lave noget helt særligt...
- og så er det liiige nu jeg får lyst til at gå i gang med klejnerne, men det er måske lige en kende for tidligt...
tilføjet af

Gjorde ikke som lille, gør nu

Som lille stjal jeg af mors pung og købte perfekte studenterbrød hos bageren i Jyllandsgade i Randers og nogle gange delte jeg en ordentlig kanelstang. De spæde forsøg bagerne idag gør på at bage studenterbrød, har intet med studenterbrød i starten af 80erne at gøre. Da jeg flyttede hjemmefra i 1990 begyndte jeg selv at kokkerere, incl. bagning af brød og kager og er blevet ret færm til det 😉
tilføjet af

Hvor har du ret

Studenterbrød det kan de slet ikke lave i dag. Hvis de ville kunne de sagtens lave nogle ordentlige brød og kager, og skulle det koste lidt mere er det da i orden. Jeg køber intet hos bageren i dag. Men jeg ville gøre det, hvis det var spiseligt.
tilføjet af

der er ingen bager i Jyllandsgade

der er på hjørnet af Sjælandsgade, men de sælger brød fra bageren i Hornbæk, samt en masse købmandsvarer.
jeg var i lære hos bageren i Sjælandsgade i 1968, hvor vi lavede forskelligt wienerbrød, der hævede natten over, og blev bagt tidligt om morgenen.
det var også på den tid at danske bagere solgte ubagte frosne wienerbrød til amerikanerne, men de kunne ikke lide creme, syltetøj, så de kom ost i deres spandaur, men de kalder stadig brødet for a danish.
studenterbrød er lavet af gulv op fejningen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.