12tilføjet af

Truxal piller

Jeg har fornylig fået et recept på Truxal 15 mg og har taget dem en 6-8 gange vil jeg tro. Min baggrund for at tage pillerne er mareridt og søvnløse nætter så min læge på psykiatrisk afdeling i Aalborg har udskrevet et recept til mig..
Jeg føler på en eller anden måde - dagen efter jeg har taget sådan en pille - at jeg er tilskuer til mit eget liv.. At jeg står på sidelinien og kigger på at mit liv ramler og mine følelser kører op og ned..
Er der nogle herinde der har erfaring med Truxal - hvis JA vil jeg meget gerne vide noget om dem...
-FrøkenN
tilføjet af

Kender ikke dem.

Men har fået piller der minder om Truxal og din beskrivelser af pillerne rammer meget godt og de sløver dig meget dagen efter og specielt i starten dog går der nogle dage så virker de ikke så stærke længere dog kan opleve det som din hjerne sider i skrue stik kan ikke forklare det bedre men du føler dig løst inde i dig selv.
Men hvis du lider meget med søvnløshed og af den årsag har store psykiske problmer skal du ikke forsætte med Truxal hvis søvn maglen er årasagen til din psykiske ustabilitet så er motion meget bedre til få ro på dig selv med og at kunne snakke med gode venner som påvirker dig i en positiv retning og ikke fastholder dig i din psykiske lidelse.
Men eller går jeg ind for en demokratisering af vores behandling system ed et kammer under vores folketing som har det overordnet ansvar for behandlingen af mennesker med psykiske problemer.
Nu kunne vi dag høre i nyhederne om at lykke piller ikke virker og det bygger på tro og tænk at læger kan få lov til tage pis på deres patienter og skrive virknings løse piller ud til deres patienter.
Dette skal stoppes samt skal offentlige ansatte fremover fremstå som sunde rolle moddeler i Vejle har vi en sportsplads lige over for 2 behandlings sytedr men vi ser aldrig de gør brug af sportpladsen i fremtides psykiatri vil dette ikke finde sted.
Mvh.
tilføjet af

Truxal

Producent: Lundbeck

Indeholder
Middel mod psykoser. Højdosismiddel.

Virksomme stoffer
Chlorprothixen

Anvendes
til behandling af psykoser. Anvendes desuden ved tilstande præget af angst og uro samt til at mildne abstinenssymptomer hos stofmisbrugere.

Virker
ved at ændre aktiviteten af flere signalstoffer i hjernen, så overførslen af nerveimpulser i hjernen hæmmes. Midlet har således en beroligende og antipsykotisk virkning uden at virke helbredende.
Den beroligende virkning indtræder inden for 1 time. Den antipsykotiske virkning kan først forventes efter behandling i 1-2 uger, undertiden 1-2 måneder. Virkningen ved psykoser kan vare flere uger, efter at behandlingen er ophørt.

Dosering
Findes som tabletter.
Dosis er individuel og afhænger af sygdommens art og sværhedsgrad.
Psykoser:
Voksne. Begyndelsesdosis. Sædvanligvis 25 mg 3 gange i døgnet. Vedligeholdelsesdosis. Sædvanligvis 100-300 mg, i nogle tilfælde op til 600 mg, i døgnet fordelt på flere doser.
Angst og uro:
Sædvanligvis 25-100 mg i døgnet fordelt på flere doser.
Abstinenssymptomer:Sædvanligvis 100-300 mg i døgnet fordelt på flere doser.

Graviditet
Bør ikke anvendes, utilstrækkelige data.

Amning
Kan anvendes.

Bør ikke anvendes
Ved svækket bevidsthed, ved kredsløbskollaps, ved svulst i binyremarven (fæokromocytom), ved den meget sjældne muskelsygdom myasthenia gravis samt ved forandringer i blodets sammensætning.

Mulige bivirkninger
Meget almindelige (over 10%) Mundtørhed, øget spytdannelse.
Svimmelhed, sløvhed.
Almindelige (1-10%) Øget appetit, vægtøgning, kraftesløshed, træthed.
Kvalme, fordøjelsesbesvær, forstoppelse.
Hjertebanken.
Muskelsmerter.
Ufrivillige langsomme bevægelser, hovedpine, søvnløshed, nervøsitet, rastløshed, nedsat sexlyst.
Øget svedtendens.
Uklart syn.
Ikke almindelige (0,1-1%) Nedsat appetit, vægttab.
Opkastning, diarré, påvirkning af leverens funktion.
Muskelstivhed.
Ufrivillige bevægelser, parkinsonisme, kramper, motorisk uro.
Hududslæt, hudkløe, overfølsomhed over for lys, betændelse i huden.
Manglende vandladning, rejsningsproblemer, manglende eller forsinket sædafgang.
Ufrivillige øjenbevægelser.
Sjældne (0,01-0,1%) Hjerterytmeforstyrrelser, åndenød.
Øget tendens til blødning pga. fald i antallet af blodplader.
Udvikling af bryster hos mænd, mælkeflåd.
Overfølsomhed, alvorlig allergisk tilstand med hurtigt blodtryksfald, åndedrætsbesvær og evt. kramper (anafylaktisk chok).
Udebleven menstruation.
Meget sjældne (under 0,01%) Gulsot.
Malignt neuroleptikasyndrom.
Pludselig uforklarlig død er forekommet.
Malignt neuroleptikasyndrom er en alvorlig tilstand med feber, bevidsthedssløring og flere af de ovennævnte bivirkninger. Denne tilstand kræver øjeblikkelig lægehjælp.
Ufrivillige bevægelser forekommer oftest ved langtidsbehandling. Disse vil normalt svinde efter ophør med midlet, hos enkelte er de dog vedvarende.

OBS
Midlet skal anvendes med forsigtighed ved hjerte-karsygdom, sygdom i hjernen, tendens til kramper, forhøjet tryk i øjet (grøn stær) samt af mænd med forstørret prostata, da vandladningen kan gå helt i stå.
Midlet skal anvendes med forsigtighed ved meget dårligt fungerende lever eller nyrer.
Midlet øger den søvndyssende virkning af alkohol.

Samtidig anvendelse af andre lægemidler
Truxal® kan påvirke en samtidig behandling med andre lægemidler.
Truxal ® forstærker den søvndyssende effekt af beroligende midler, sovemidler, smertestillende midler og antihistaminer.
Forsigtighed ved brug af andre lægemidler der kan forstyrre hjerterytmen (fx methadon, visse antibiotika, visse midler mod depression samt visse midler mod hjerterytmeforstyrrelser).
Truxal® kan øge virkningen af midler mod forhøjet blodtryk og tricykliske antidepressiva (midler mod depression)
Bivirkningerne fra centralnervesystemet kan forstærkes ved samtidig brug af lithium.
Truxal® kan nedsætte virkningen af levodopa (middel mod Parkinsons sygdom).
En række midler (heriblandt visse midler mod depression og visse midler mod svamp) kan øge virkningen af Truxal®.
Det er vigtigt at informere lægen om alle de lægemidler, man tager.

Findes som
tabletter. 1 tablet indeholder enten 15 mg (filmovertrukken), 25 mg (filmovertrukken) eller 50 mg (filmovertrukken) chlorprothixenhydrochlorid. Hjælpestoffer: Lactose og farve: Jernoxider og jernhydroxider E172.
tilføjet af

Det er psykofarmaka

Og ja, man har tendens til hangover dagen efter. Har selv taget dem på et tidspunkt for lignende lidelser. De er ikke vanedannende som benzodiazepiner (sove medicin og stesolid) er. Men prøv at tage dem så tidlig på aftenen som muligt. Så er der mulighed for de er ude af kroppen næste morgen ;o)
Pøj Pøj ;O)
tilføjet af

kender dem godt

jeg kender udemærket til truxal ,de bliver oftest brugt imod angst og i forbindelse med at stoppe med at eks. ryge hash. de skulle tage tanke mylder. min erfaring med dem er at jeg heller ikke følte mig særlig meget med i mit eget liv ,jeg var virkelig smaderet dagen efter tung i kroppen og ked. jeg syntes du skal få en snak med din læge om hvad de gør ved dig og hvordan du føler dig ved siden af dig selv ,det kan også godt være det bare lige er i starten de virker sådanne ,men sådan var det ikke for mig. håber du finder en løsning kram og tanker herfra
tilføjet af

Truxal erfaring

Jeg har også spist truxal som andre spiser slik. Jeg guffede det i mig mod angstanfald. Men truxal hjalp kun inddirekte. 30 min efter jeg indtog truxal kunne jeg mærke at jeg blev bombet tilbage til stenalderen... men angsten var der stadig. de hjalp kun på søvnen og når jeg så vågnede var angsten væk, men bagefter jeg kunne bare sidde og kigge ud i luften som en grønsag...så stærk var truxal. Det gentog sig hver 3. dag. Det eneste som har hjulpet var hypnose hos en psykoterapeut. Han har fjernet min angst ved hjælp af hypnosen. så jeg er helt rask nu.
Jeg er meget modstander af medicin(psykofarmaka) til psykisk syge. I mine øjne dulmer det kun symptomer. i sidste ende bliver man aldrig helbredt. Så snart man stopper med sin medicin er symptomerne der stadig. Psykolog samtaler, Psykoterapi og alternativ behandling som fjerner årsagen til ens psykiske problemer/sygdom er eneste vej til at blive rask. Til nød kan man forsvare at dope folk med psykofarmaka 1 til 2 uger max. hvis de er extremt dårlige. Men længervarende behandling med piller er i mine øjne
langsomt statsmord. Jeg har kendt 3 personer som alle er døde af de piller som de har fået af deres læge/psykiater. Psykofarmaka kan forårsage nyresvigt, leverskader, åreforkalkninger, kroniske bivirkninger og i sidste ende hjertestop... Tak for kaffe siger jeg bare.
Det ryster mig hvor mange millioner af kroner man bruger i sundhedsvæsenet/psykiatrien på at hælde gift i halsen på patienterne når man tænker på hvor raske folk kan blive af kostomlægning, motion og psykologbehandling.
Frank
tilføjet af

Truxal

jeg fik dem mod Rysteture... og de var skisme gode..
tilføjet af

Kære ven ;-)

Du har brug for terapi - både samtale- og kropsterapi.
Jeg har selv været igennem en hård periode, hvor jeg trods modstand lod mig overtale til "lykkepiller".
FEJL. De gjorde mig helt bims i perioder og gav til tider store bivirkninger, som lægerne slog hen med, "at du er jo syg."
Ja, det skal jeg love for og jeg blev ikke mindre syg af deres mirakelkur.
Terapi, motion, frisk luft, sund mad.
Hjertelige hilsner
[f][f][f][f][f][f][f]
tilføjet af

Truxal

🙂 Hejsa
Jeg har spist Truxal i de sidste 3 år p.g.a. manio-depressivitet. De har virkelig hjulpet mig til at få ro om natten. Man bliver ret så påvirket af dem, lige når man starter med at spise dem, men det aftager efter et stykke tid. De er ret så gode, da de ikke er afhængighedsskabende. Hvis de hjælper dig, så synes jeg at du skal blive ved med at tage dem. Fidusen er at tage dem en time før at du skal sove, så er de hurtigere ude af kroppen næste dag. Nå men du kan jo kontakte mig, hvis der er mere du gerne vil vide.
Knuzzer Nette 157
tilføjet af

Kender det...

🙂😖🙂
tilføjet af

Mange år.

Jeg har taget truxal i mage år. siden 03. Jeg lider af ikke at kunne slukke for tankerne når jeg skal sove, jeg har ingen psykisk sygdom.
Her har de hjulpet stort. Jeg tager 25-50 mg 2 timer inden jeg skal sove. Jeg er på ingen måde påvirket af dem, dagen der på. Træthed og en underlig følelse havede jeg også i begyndelsen, men har nu ingen.
Vh.
tilføjet af

Hangover med truxal

Pyha, jeg er glad for at læse at der er andre der oplever"hangover" når de tager truxal. Jeg er lige startet på at tage truxal for 3 gang for at komme ud af et benzodiazapin forbrug, og i starten opgav jeg p.g.a. den der "hangover", og troede at min psykiater havde givet mig noget forkert medicin. Nu, hvor jeg er kommet over det, og har forstået bivirkningen, kan jeg jo høre på indlæggene, at det er helt almindeligt med "hangover".Og det iøvrigt handler om at tage dem i god tid inden sengetid, så de er ude om morgen.Jeg skal igennem denne her "kur", for at komme ud af mit benzo forbrug, og de har virkelig hjulpet mig med mine meget svære abstinenser.Men det er sgu ikke min psykiaters skyld, at jeg er kommet så langt, det er alle jer derude som fortæller om egne erfaringer og oplevelser.For min psykiater har intet bidraget med omkring,hvad jeg kunne forvente af truxal.
tilføjet af

Kalk piller

Jeg synes sku da det er HELT fint de giver "falske" piller !
Min familie der har arbejdet på sundholm gav også kalk piller til narkomaner der ikke kunne sove OG sjovt nok kunne de så pludselig sove !
Folk der får lykkepiller er i mange tilfælde træt/ked af deres liv og tror en pille kan klare det hele -. og i disse tilfælde kunne jeg forstille mig at en kalk pille ville være på rette sted .
1 lykke pille er ikke en direkte medicin. men en pille der skal give dig ro og mulighed for at tænke og reagere anderledes .. og kan 1 kalk pille få dig til det er det jo helt FINT . og så får man nok bare noget andet hvis man siger det ikke virker . for så ved de At du IKKE kan bruge dem . og at du ikke bare vil have narko for at gøre dig "heldig" bemærket !
Selv har jeg lige fået truxal 15 mg . jeg har røget extremt meget hash i nogle år og fik et voldsomt ildebefindene i en alder midt i 20´erne .. nu efter 1 pille er jeg så dopet at jeg vil sammenligne mig med en person inde foran kirken på istedgade der har dopet sig .
Det er sku for klamt . så i morgen for min læge lortet lige i hovedet igen .
Det værste er jeg SELV har stoppet med hashen flere dage før og alligevel på lægens eget initeritiv fik jeg disse piller.
Der er også alt for voldsomme bivirkninger ved sådanne lort . :*(
jeg er træt af de klaphatte der bare medicenere sig "ud af problemerne" .
det er fejlagtigt i for mange tilfælde ..
Han vil først tjekke mit hjerte om 1 uge . hvis mit ilde befindene var en blodprop så er disse bivirkninger sku IKKE skide smarte at påføre mig !
Ved folk med hjerte problemer ses en støre dødelighed end normalt . FEDT BARE !
Der er selvfølgelig nogen der skal have det for ikke at gå neden om og hjem .
Men får du af vide du er syg nok gange SÅ BLIR DU DET OGSÅ !
Ps glostrup psy skadestue ER SYGE I HOVEDET SELV !
Det eneste de kunne sige = stop med at ryge hash din realitetsans virker ikke ,, det sidste bad jeg dem uddybe = JEG skulle ikke kunne vide hvilke sittiotioner der var rigtige og hvilke jeg havde "drømt" damm jeg blev gal man . de sad sku på den forkerte side af det skrivebord ,,
I deres rapport til min egen læge stod .. Schumacher blev sur fordi han ikke ville stoppe med at ryge hash og gik sin vej ..
De kan ikke engang stå vej deres egne ord, FY FOR SATAN MAN !
FUCK DEN IOFFENTLIGE sektor . bare deres løn går ind så er ALT fint !
Sutte søer ! [s]
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.