4tilføjet af

Klorhexedin - god eller skidt?

Jeg har brugt klorhexedin et par gange til at skylle munden i pga små sår. Men en af mine venner anbefaler mig at lade være.Men kan ikke fortælle hvorfor.
Hvad er det der gør at det kan være skidt?
tilføjet af

Det er da en meget udemærket middel

Hvis din bekendt synes du skal undgå produktet, så må han da lige tage sig sammen og komme med en begrundelse, eller er det noget, han mener, han kan/skal bestemme?
tilføjet af

Godt til tandkødsbetændelse

som mange har en smule af i ny og næ. Man må bare ikke bruge tandpasta i ca. en time før og efter, da flour ødelægger virkningen.
Det dårlige ved klorhexidin er, at det farver tænder og tunge sort, hvis man bruger det ofte. Det sorte er ikke skadeligt, og kan børstes væk (kan dog tage lang tid!), men det pynter jo absolut ikke.
tilføjet af

Klorhexidin er rigtigt effektivt -

MEN, det misfarver tænderne, ved længere tids brug... :O(
tilføjet af

Små sår? Er det bare blister?

Du skriver, at du har brugt klorhexedin pga. små sår. Hvis der bare er tale om små blister, så hjælper det kun lidt at skylle dem med klorhexidin. Klorhexidin hæmmer bakterievæksten i mundhulen, men blister skyldes ikke bakterier.
Spørgsmålet er, om det overhovedet er nødvendigt at behandle dem. De forsvinder nemlig helt af sig selv i løbet af nogle dage.
Mange får anbefalet at smørre Zendium-tandpasta på deres blister. Effekten af dette er ikke dokumenteret. Men det er dokumenteret, at sæbestoffet natriumlarylsulfat kan være med til at fremme blister. Natriumlarylsulfat (Sodium Larylsulfate) findes i de fleste tandpastaer på markedet, men ikke i Zendium.
Det er også dokumenteret, at kosttilskuddet Longovital har en effekt mod forekomsten af blister.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.