10tilføjet af

Kønsroller

Hvorfor kønsroller, og hvad er formålet???
Jeg har ofte spekuleret på hvad der rører sig i andre, når de "normaler" normer over skrides.
Se her.
Jeg er kvinde mor til 2, bonus/weekend mor til yderligere 2.
Jeg er langtids sygemeldt, på 3 år, med pension i sigte.
Ja jeg er kvinde jeg går hjemme passer mine unger også plusserne, jeg bager , laver mad, gøre rent, pudser vinduer tja alt det som kvinder normalt gør..
Men ofte når helbredet tillader det, tager fanden ved mig.. Så hopper jeg i et par gamle kanvas bukser.. Og sikkerhedssko.. så går jeg i krig i haven, renser for ukrudt fælder træer graver rødder op, flytter bunker af jord, laver stendige, fraser haven. slår enddag græsplænen..
Ja taget sklulle skiftes... en MAND på taget til at kravle rundt og smide ned, en kvinde ( mig) på jorden til at læsse i containeren. Nye sten blev løftet op ( tegl dobbelt buet) 5 stk pr løft.. Ja også jeg gjorde dette, hentede klemlister undertag i ruller osv søm og skruer op af ned af stige og stillads...
Jeg har selv bygget sofabord stor tøj kommode opsatser, vitrine skabe osv.. har maskin passer MP1 og MP2..
Halloooo så kommer min pointe.. jeg er en af disse FÅ piger der heller vil i bauhause og kigge på maskiner end i salling og kigge på Mink...
Og jow det siges jeg er feminin.. med langt hår og larkerede negle...
Men hvorfor er det TURN OFF for mange mænd, at en kvinde kan finde ud af hvad der er op og ned på en skruetrækker... Hvorfor er det TURN OFF at en kvinde er lykkelig ejer af diverse stykker værktøjer og selv kan hænge sine lamper op og skille stereoen af og fixe den når skidtet ikk virker..

Ja jeg har en mand til det, men hvorfor skal kun de have lov til alt det sjove..
Min kæreste holder så til gengæld af at vaske tøj og hænge det op. han holder meget af at der er rent og pænt omkring ham,, og trods at jeg fiser den af i dagligdagen så gør han rigtig mange hverdags ting når han har fri fra jobbet.
Hvorfor er han så en tøffelhelt?????
Ja han ser faktisk sød ud i pink tricot!*G*
Og det siges jeg ser sexet ud i Kanvas, og ville værer en god reklame figur for dem,, Nu hedder det vist wenas eller andet..
Hvorfor må kvinder ikke være automekanikere hvis de er gode, og hvorfor må mænd ikke være jordemødre.. Ha ha jeg var heldig at have en mandlig jordmor, en af de få stykker der er i landet.. Max 10....
Hvis manden bager de bedste boller så lad ham da, og giv kvinden en mureske hvis hun egner sig bedre til at murer..
Man skal vel gøre hvad man har lyst til og er godt til.. Og Jeg er fandens god til at murer....

Og jeg elsker min kæreste når han har plukket en buket ude i haven eller på vej hjem og sat den på bordet, til stor nydelse imens vi alle indtager det måltid han har tilberedt..
tilføjet af

Fedt nok!

Hej mutti...
Jeg har laest dit indlaeg, og jeg synes, det lyder til, at du virkelig er en sej toes! :)
Jeg kan ogsaa godt se forskel paa en hammer og en skruetraekker, og jeg ved ogsaa godt, hvordan man skal bruge dem. Og jeg er herrestolt af det! Jeg ved heller ikke, hvorfor man altid skal have en mand til det, men jeg tror, det er noget en mand har fundet paa. Jeg mener, hvis vi nu kunne klare alt handy-mand arbejdet selv, ville der jo ikke rigtig vaere brug for dem til noget, vel?! :)
Jeg synes, du er rigtig sej, og egentlig et forbillede for mange andre kvinder, der ikke toer gaa i gang med noget og bare sidder og venter paa manden. Ikke at jeg kritiserer dem eller rakker ned paa dem, overhovedet ikke. Jeg synes bare, at det er vildt fedt naar en kvinde selv kan fikse sine ting!
Go mutti!
tilføjet af

;o)

Jamen du har da ret, Mutti, men det er svært at lave om på nogle normer, der har sin baggrund i tusindevis af år med mandsdominerede samfund.
Det har så afstedkommet, at nogle kvinder barrikaderede sig i den modsatte grøft og satte sagen på en spids (måske også for i det hele taget at blive hørt?).
Umiddelbart ville den gyldne middelvej jo være at foretrække, hvor der var plads til alle typer og det var op til den enkelte, hvad der harmoniserede bedst i ens egen "husholdning" og hjem. Men tror nu også, at vi er på vej derhen i udviklingen, selv om det nok vil tage et par generationer mere, før det viser sig rigtigt? :o)
Arbejdede sammen med en mand, os to alene, på et kontor i en del år, og her havde vi vist fået forvirret rollerne lidt. For det var ham, der bagte boller til vores morgenmad (mine kunne slå indbrudstyve ihjel *S*)og mig, der blev kritiseret for aldrig at lægge mærke til det, hvis han havde fået nyt tøj, blevet klippet eller bare havde ryddet op eller forandret noget i landskabet. ;o) Og nej, han var absolut ikke feminin i hverken udseende eller væremåde. *S*
Vil nok ikke lige påstå, at jeg er sexet i et par kanvasbukser, men det forhindrer mig nu ikke i at tage dem på. Har dog endnu ikke fundet en mand i lyserød trikot? *LoL*
Herligt indlæg ellers.
Knus D.
tilføjet af

Helt ok med mig!!

...din mand er heldig, bare jeg havde sådan en kvinde :o)
Her er det mig der ordner det huslige, både udendørs og indendørs, dvs. ordne bil, passe have, vaske tøj, bage boller, lave mad og vaske op...det betyder ikke at min kæreste er doven, bare at hun er hyper aktiv på arbejdet, mens jeg er langtidsledig...
Hun siger jeg går og giver hende dårlig samvittighed :o)
Spørgsmålet er om hun ikke er glad for at jeg har lært at bære boller og stryge, når jeg engang igen får mig et arbejde ... :-)
Jeg tror KUN mænd tænker "turn off" når de HØRER om en handy woman der ikke er bange for at have olie på fingrene..af en eller anden grund tænker man straks "Bulgarsk kuglestøder"....men hvis hun derimod bevarer sin kvindelighed, ja så synes jeg sgu det er cool, mildt sagt!
JEG skal ikke sige om alle mænd deler min mening, nogen mener jo at værksstedet er mændenes sted og kødgrydernes kvindernes plads ligesom der er kvinder der synes godt om det gamle kønsrollemønster...det er jo i og for sig også helt fint, hvis man er enige om det, ikke? Ligestilling SKAL jo ikke nødvendigvis TVINGES igennem, men for nogle (incl. mig) fungerer det helt fint.
tilføjet af

Fedt indlæg

Sidder altså og morer mig! Ikke for det du skriver, men måden du skriver det på!
Jeg ved ikke hvordan kvinder har det, når mænd starter op i køkkenet, men jeg ved hvordan jeg har det, når min kone fatter skruetrækkeren. Jeg føler mig lidt umandig og føler en lille provokation, fordi jeg ikke gjorde det for længe siden. Og ja, det er sikkert dumt at føle sådan og måske er jeg lidt gammeldags, men jeg føler det er mig der har svigtet.
Derimod hygger jeg mig med at lave mad og jeg kan sige helt klart, køkkenet ligner IKKE en slagmark bagefter. Jeg hader at pille/skrælle kartofler, så jeg har fundet en dum undskyldning, som jeg helst tror på min kone tror på, men der er noget der hedder kvindelist (griner).
Når alt kommer til alt, skal jeg og andre lidt gammeldags mænd nok lærer, at kvinder kan altså også med en hammer.....jeg holder bare ikke sømmet (griner).
Men du har fuldstændig ret, disse kønsroller er lidt gammeldags!!
Den pink tricot, holder jeg mig dog fra!!
tilføjet af

sjov

VIL straks poientere at den Pinke Tricot var ment som en joke. *GG*

Jeg vil indrømme at jeg havde en profil på et af dating siderne på nettet, der igennem mødte jeg mit hjertes udkårne..
Men for fanden hvor var der Mega mange Mænd som rendte bort( jeg kunne næsten hører dem skrige) når jeg berettede om mit kunnen inde for mande fagene...
Flere datede jeg med, hvor jeg så nærmest blev beskyldt for at fylde dem med løgn, grundet mit udseende.. En kvinde som jeg, med tynde arme langt hår og højt fodtøj.. Javel ja.. ser man det.. Nej i mange mænds øjne virkede det helt forkert at, Jeg som Hunkøns væsen kan mure og pudse en væg. støbe gulve, bygge hundgård. Osv
Dog vil der altid være ting som vi kvinder ikke kan, vi er ikke fysisk stærke..
Men hvis mænd og kvinder hver i sær giver hinanden lov til at udforske den "andens" verden kunne det hele være meget sjovere..
Og så i øvrigt HADER jeg Sladder, kvinder der altid skal hævde sig selv ved at sladre om andre, snakke om nu gør naboen ditten og datten.. Pas jer selv og gør jeres eget liv spændene og indholdsrigt...
Mine bedste kollegaer Da jeg var på arbejdsmakedet var Mændene.. Ikke noget fnidder fnadder, men rent mel ud af posen.. sådan skal det værer.. Kvinder er onde og modbydelige over for hinanden.. ikke alle men MAnge alt for mange.
Iøvrigt hader jeg også at skrælle kartofler så vil han have det, må han skrælle dem selv........
*GGGG*
så laver jeg sovsen for det er han ikke den bedste til..
.....,,,,!!!``` her er lige en stak tegn til de steder hvor de mangler, så kan alle de kloge selv indsætte dem der hvor de mangler... hvis ikk der er nok kan de rekvireres.(staves nok også forkert) sorry gik ud af skolen i 7.kl
tilføjet af

To mdr.

To mdr. med dig og jeg tror at jeg ville få min tro på kvinder tilbage.
I mine snart 48 år har jeg dybt og inderligt elsket 5 kvinder, de fire af dem har jeg ved selvsyn opdaget med en mand mellem benene, og det på trods af mit forhold til dem var på det respektive tidspunkt på sit højeste.
Den nr.3 var så sød at skaænke mig en gonner i fødselsdagsgave. Så jeg må sgu ind imellem indrømme at jeg har svært ved at finde en grimasse der kan passe.
Nu skal det det lige dertil sige at den første var min mor, jeg var fem år *GGSS* men prøv lige at læse Ødipuskomplekset, så stemmer statestikken igen. de andre er faktuelle, desværre.
Jeg har faktisk bildt mig selv ind at det er pga. at jeg altid har behandlet den kvinde jeg havde fællesskab med, som du beskriver at din mand gør.Og det var og er ikke fordi, at jeg er en vatp. men fordi når jeg siger at jeg holder af og/eller har afgivet dette eller hint løfte, så er det fordi jeg mener det, og derfor også har til hensigt at holde det.
Dog er jeg nu lommet så langt, at jeg har besluttet mig til, at behandle kvinder som jeg selv er blevet behandlet. Og det er vel også derfor, at jeg ind imellem gi'r udtryk for, at jeg mener, at de fleste kvinder er noget skod, jeg kender jo trods mine 48 år ikke til andet.
Som en lille kjærlig ment hilsen til mutti
Jeg vil altså hellere opleve din erfaring som murer (i udsagns ordet mure) end jeg vil diskremeres af dig*SSS*
for, at fange dig i dit eget udsagn om stavefejl*SSSS*
Nicklees
tilføjet af

Det er jeg ked af

at hører at du har været så uheldig, og jeg kan skam godt forstå du har mistet enhver tro på at der findes reelle kvinder. *SS*
samtidig er den slags ( utroskab) jo med til at så den værste følelse man kan indholde, Jalusi... Og når man først er begyndt at føle jalusi er det saft suseme svært at slippe af med igen.
Jeg har som du oplevet utroskabens ondskab.. Kom uventet hjem efter en kort ferie hos noget familie fandt min daværende kæreste på en luftmadras med en anden kvinde, og de kiggede ikke frimærker..
Jeg ventede tvillinger på det tidspunkt, kun 6 dage før, havde vi fået besked via scanning..
efter at have okset Stodderen og dullen lidt, fået hende smidt ud, fik jeg en styrtblødning, blev indlagt, med beksed om at jeg havde mistet.. ved senere scanning viste det sig heldigvis at der stadig var en tvilling tilbage.. Og hun er sku en skøn 5 årig tøs idag..
Ja jeg mistede også troen et langt stykke tid..
Men jeg har fået den igen..
Jeg tror på der findes reelle mænd, med gode hensigter.. mænd som kender deres egen adresse. osv...
Og der findes reele kvinder som kan finde ud af tingene uden at sårer deres partner...
Og nu, Ja nu er livet bare vidunderligt... Elsker at elske, og blive elsket..
Men det kræver hårdt arbejde med sig selv..
tilføjet af

Tak for

dit svar Mutti, det glæder mig på dine vegne.
Nicklees
tilføjet af

Hvorfor arbejder du ikke?

Jeg syntes det lyder for fedt at du er god til alle disse ting, men jeg undre mig bare over hvorfor du ikke arbejde når du ka alle disse ting?
Nu kender jeg selvfølge ikke din alder...
tilføjet af

sygdom

Hejsa
Hvorfor jeg ikke arbejder..? tja.. af den simple grund jeg har været langtids syg i ca 3 år.. Og er nu indstillet til pension, ikke det jeg vil men helbredet er man ikke altis herre over selv... Desværre..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.