5tilføjet af

Julefrokost med eks.

Hvad siger du til denne her. Blev singel for 3 mdr siden. Allerede der vidste jeg at det var vores tur til at holde julefrokost for de 20 stk som vi plejer at mødes med 1 lørdag i dec.
Nu er problemet så at jeg smed manden ud pga druk. Vi kan godt være i stue sammen. Kan bare ikke klare alt det druk der.
Hvad gør en klog til en frokost med venner(ingen børn)hvor alle ved vi ikke bor sammen medre, ikke skal gøre det i fremtiden, det er slut pga druk. I dk er det jo sådan at de fleste julefrokoster hører der en eller mange snaps til, gerne en masse sne øl mm.
Har lyst til at se de fælles venner og hygge men ikke druk.
Tænkte på at sige at der i år ikke var mulighed for at sove her. At jeg ville har lyst til at holde julefrokosten, at den bliver uden øl og snaps. Men intet virker rigtigt. Hvorfor gælder det om at blive fuld og når man er sammen til julefrokost. Hvad pokker gør jeg her. Ved jo der kommer grimme ting ud af min eks`s mund når han får lidt at drikke. Er ikke fedt at skal holde den skide frokost. Men en god løsning ser jeg ikke lige.
Så hjælp mig.
Mvh hender der her vælger at være anonym mor.
tilføjet af

Det er simpelt

du har valgt ham fra fordi han ikke kan opføre sig ordentligt under påvirkning af spiritus og det kan du tillade dig at holde på også i denne situation.
Hvorfor julefrokoster skal druknes i spiritus kan jeg ikke svare dig på, men jeg kan medgive dig at det er ubehageligt, personlig ville jeg gerne være med til en julefrokost hvor man drak spiritus af lyst og ikke for at være den der først blev mest fuld, spiritus kan lette lidt på stemningen og gøre folk mere frie, men når drikkeriet bliver hovedtemaet i en fest er det ubehageligt.
Du har, set med mine øjne to muligheder:
1: Afstå fra at holde den julefrokost
2: At holde julefrokost med med begrænsning af drikkevarer
Det vil sikkert vække røre hvis du siger ja, men der må højest drikkes f.eks. 5 genstande pr person under hele frokosten, men hvis det skal holdet i dit hjem er det dig og dig alene der bestemmer om folk må drikke sig sanseløst berusede.
Håber du finder en løsning.
Med spiritusfri hilsen
Ernst
tilføjet af

Synes ikke du skal holde noget

Man kan ikke rigtig holde julefrokkost uden øl eller snaps osv... så synes du skal springe over.
tilføjet af

Du bliver bare væk.

Op i r....med den julefrokost.Bliv væk derfra.
tilføjet af

ja op i r... med den julefrokost.Du behøver ikke holde julefrokost i aar!

Du ved selv at der bliver drukket til en julefrokost,saadan er det og hvorfor skal det ende pinligt? valget er dit....
tilføjet af

sikke noget møj

Det var da en led situation, du er havnet i!
SKAL din eks med? Ville de resterende venner have forståelse for, at sagens natur er meget penibel for dig, og at du ikke vil have ham med?
Selv hvis du holder en alkoholfri julefrokost - personligt ville jeg så ikke have lyst til at komme, men måske ser dine venner anderledes på det - så kan din eks jo være påvirket, når han møder op.
Det lyder som om, at du bare ikke kan komme udenom din eks, og det er hos ham at problemet ligger.
Som jeg ser det har du tre muligheder:
1) At melde fra i år
2) At undlade at invitere ham...han er trods alt en eks
3) At invitere som I nu plejer, og tage risikoen for ballade med.
hilsen wimsebimse
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.