12tilføjet af

Jeg føler mig krænket

Er det mig der er helt idiot eller kan man få lidt medhold….
Jeg bor i et socialt boligbyggeri og her har man besluttet på et beboelsesmøde at viceværterne skal lave ”sundhedsbesøg” af lejlighederne…..
Det vi sige at de skal lave en gennemgang af samtlige lejligheder, for at se om vi passer dem godt nok eller vi øver hærværk…..
Jeg kan på et eller andet plan godt se ideen med det, anden på den anden side føler jeg også det krænker privat livets fred….
Hvad mener i………..
tilføjet af

At du mistolker "sundhedeseftersyn"

Uden at vide bedre, så tyder jeg ud fra dine ord at du evt mistolker "sundhedstjekket"? Hvis du så positivt på det (ÆV at du skal rydde op), så ville du måske se at det sker for at I skal bo så godt, og sundt som muligt?
Jeg ved godt at boligudlejerne gør hvad de kan for at chikanere os lejere. Men af og til gør de faktisk noget som kommer os tilgode?
tilføjet af

Lyder underligt

Hej til dig.Det lyder underligt,at viceværter skal ind i det lejede for at tjække af på den måde.Er der ikke noget du har misforstået?
Bor selv til leje hos aab i Jylland,så måske skal vi også have den slags underlige besøg engang.Du skal tjække om det er lovligt det de gør,og det gør du ved at gå til lejernes LLO,for sådan noget har jeg dog aldrig hørt om før.
Altså at gennemgå samtlige lejligheder,ved evt henblik på renovering,er helt almindeligt.
tilføjet af

godt forstå

hej,
jeg er selv medlem af en boligforening (socialt bolig byggeri). men bor for tiden i noget andet. men jeg har det meste af mit liv boet i socialt boig byggeri, og jeg ved at der virkelig er nogle udskud der bliver placeret i disse byggerier.
bolig foreningen har ingen mulighed for at finde ud af hvilken tilstand deres lejlighed er i, før kæmpe skader er gjort.
jeg synes det er ok, at der bliver tjekket - det kommer kun dem der ikke laver hærværk til gode.
de går jo ikke og roder i dine personlige ting.
hvis du lejede en lejlighed af en privat person, ville denne også kunne kræve adgang på hvilket som helst tidspunkt.
tilføjet af

Det jeg mente....

Det var præcist det jeg mente med mit indlæg. For selvom VI er renlige folk, og passer på andres ejendom, så er der jo stadig sorte får iblandt os. Jeg finder det da fuldt legitimt at de som har ansvaret for at vi lever i sunde miljøer, af to til ønsker at se hvordan ejendommene ser ud.
Og skal du ofre en halv time til deres gennemgang af lejligheden, så synes jeg det er en lille pris for at vide at du bor i et sundt miljø?
tilføjet af

Er du i tvivl

Er du i tvivl så prøv LLO. De kender de regler og love mht. dit problem. www.llo.dk
tilføjet af

Varslinger

Hej karat
Jeg kan godt følge dig.
Du skal varsles et par gange, med varsling på din bopæl. Jeg sørger altid for at være hjemme, når den slags sker.
Sidste gang brokkede jeg mig så meget, at jeg fik et nyt keramisk komfur! Forlang genpart af sundhedsundersøgelsen.
Gå i offensiven - det betaler sig!
tilføjet af

fin ide

Det lyder som en fin ide at få alle lejlighederne gennemgået af en bygningssagkyndig. Er der små tegn på fugtskader eller lignende kan disse afhjælpes inden det kommer til at koste en formue. Jeg bor i eget hus og kunne godt finde på at betale for et sundhedscheck af huset. (Det kan vel sammenlignes med en tilstandsrapport. Den kan, hvis den er udført rigtigt, være guld værd.)
tilføjet af

Nu bor jeg altså pænt

Jeg behøver ikke rydde op før jeg får gæster, det er bare det er bare min grundholdning at fordi man har problemer med andre beboere skal de vel ikke gå ud over mig...
Det kunne jo bare efterse der hvor de ved problemet er, men de dækker det ind under, at det er alle der bliver efterset..... og det er det jeg ikke mener er rimeligt.....
tilføjet af

Nåååå!

Det er slet ikke lejligheden de vil tjekke, de stygge gårdmænd--- sørg for at have besøg af en mandlig bekendt,,, måske min vej kan falde forbi! ;-)
Men ja, jeg ville føle som dig, og hvorfor skulle de mene der var et rør hos dig der var utæt. Det var det jeg mente med en begrundet mistanke.
M47. kan jeg altså ikke hjælpe med, han må selv stå til ansvar for sine handlinger og hvad han ellers har lavet i week-enden, måske kigget på rør??
tilføjet af

Er det da sådan at de har mistanker....

...til at andre har misligholdt deres boliger? Du taler altså lidt i gåder. Det er som om det du virkeligt har betænkeligheder ved, kommer ud lidt efter lidt.
Hvad nu hvis det vitterligt sker for at se den generelle tilstand boligerne er i?
Har du kvælerslanger i dit soveværelse osse? Jamen kære du, det er sgu da harmløst, at du skal vise frem at du og din fyr er aktive på det horisontale område.
tilføjet af

ja det har de

men hvorfor så ikke gå direkte til problemet...
og det pisser mig af, at de siger... hvis vi ikke kommer ind så kan vi bare sige, at vi ser efter om du har et utæt vandrør... for så må vi godt.....
tilføjet af

Man skal give adgang til eftersyn

Det hører til almen tilsyn med vedligeholdelsesproceduren.
Men nogle sociale boligselskabers varmemestre søger, at skabe pression mod ikke vedligeholdte badeværelser, selvom misligholdet er skabt ved ikke konditionsmæssige istandsættelser fra boligselskabet selv.
Jeg har et badeværelse der er malet på glasfiber væv, men badeværelsets konstruktioner var ikke udtørret til hvidtørhed, hvilket medførte, at malingen straks begyndte at skalle af grundet indre damptryk, jeg påtalte denne inkompetence hos varmemesteren, der svarede igen med, at dette er misligholdelse af lejemålet.
Hvilket jeg afviste, med henvisning til, at jeg ikke kan lægges boligselskabets varmemesters manglende faglige kompetencer til last. Jeg påpegede, at der er opstået indre damptryk, der får glasfibervævet til, at bule ud og slå fra i vedhæftningen. Boligselskabet har ikke efterkommet min opfordring til, at gøre arbejdet om, men så må domstolen pådømme dette andragende.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.