10tilføjet af

Jeg bliver bums...

Seriøst jeg er bange for at blive bums!!! jeg er en pige som er blevet 18 i maj. Nu sidder jeg i vejledningen så jeg kan få bistandshjælp... men her burde jeg jo ikke være vel?? jeg burde ha gået på HF eller et eller anden. jeg ved seriøst ikke hve jeg skal gøre. jeg har søgt ind på HF og HHX og er ikke kommet ind nogle af stederne... surt ... Så nu er jeg ligesom gået rimligt meget i stå. hjæææælp mig ,,, hilsen natasja
tilføjet af

Lyder da ik´ godt

Hej Natasja.
Sikke noget lort men mangler du også et sted at bo ??
Det er mega svært for unge at finde noget at bo i, hvis man ikke har kassen...
Jeg kan ikke hjlæpe dig med uddanelserne men kan kun ønske dig held og lykke fremover..
M.
tilføjet af

Hvad med

at tage dig en smule sammen. Du er jo udemærket klar over dit problem, så lad være med at klynke. Find dig et job, eller en skoleuddannelse, og lad nu være med at sige at det kan ikke lade sig gøre, for selvfølgelig kan det det.
Forøvrigt behøver man ikke blive bums bare fordi man ikke lige ved hvad det er man skal beskæftige sig med.
Vi har en bundforkælet ungdom, der snart skal til at tage ansvar for sig selv.
En der selv har været med til at forkæle 2 stk.
tilføjet af

Prøv at blive rejseleder/guide

Faktisk bevæger vi os lidt væk fra emnet "dyre boliger", Natasja, men siden du nu spørger. Prøv at zappe ind på rejsebureauerne og se dine muligheder for at blive uddannet rejseleder/guide. Det er lærerigt, og du bliver udstationeret rundt omkring som guide/rejseleder i udlandet. Det giver husly, og erhvervserfaring.
Good Luck
tilføjet af

Sig mig lige...

...hvorfor kom du ikke ind??
tilføjet af

Det sy´s jeg

var en rigtig dårlig ide! Der er så meget fusk i den branche! Ja, måske får man et par måneders fed (sikkert o´s hård!?) "ferie!" men hva har man så bagefter?!?! Når man kommer hjem til Danmark, hva har man så? Ja ja, man kan da selvfølgelig vælge at leve hele sit liv i sus og dus i udlandet! Men hvor fedt er det i længden!? Jeg kender en som tog sig sådan en uddannelse, og var et par måneder i udlandet. Det kostede en formue. Og da han var færdig uddannet blev han ansat i et fuskerfirma! Og blev sendt hjem igen! Hva han laver idag, spørger du?! Tja, han er i Danmark igang med at finde ud af hva han nu skal tage sig til!! Surt at starte forfra!
Næ du, ta du dig hellere lidt tid til at finde ud af hva du virkelig gerne vil! Om ikke andet så er der sgu altid Netto, føtex, osv. til at starte med!
Held og Lykke fremover!
PS. Op med humøret, det skal nok gå!
tilføjet af

re: anonym

Hej "Anonym".
Jeg synes du bør tage dig sammen. Udfra det du har skrevet, kan jeg ikke se dit problem. Med mindre der er andre ting i vejen, som du har undladt at nævne, så er 18 år ingen alder. Du har hele dit liv foran dig. Jeg bliver tid på tid overraksket over de noget ældre studerende på mit studie, som klarer sig trods deres alder og familie + børn osv.
Du skal derfor ikke tabe håbet.
tilføjet af

Andre skoler

Har du også prøvet at søge ind på andre skole end netop din hjemby? Jeg er ikke bekendt med de aktuelle optagelsestal, men jeg vil formode, at det er lettere at komme ind i en handelsskole i et tyndere befolket område som fx nordjylland eller vestjylland. Jeg har tidligere oplevet at folk er blevet optaget op til en måned efter uddannelsens forløb, så det er vel bare om at gribe telefonen og ringe rundt.
tilføjet af

Hej Anonym...

Hej Anonym,
Forstår godt dine frustrationer, men det er altså ikke umuligt at rode bod på.. Du er 18 år, og har fremtiden foran dig.. Du lyder godt nok til at du er ved at opgive håber, og at din selvtillid er i bund!
Har du snakket med en studievejleder om hvorfor du ikke er blevet optaget??? Og om du evt. kan gøre noget der kan forbedre dine chancer om et år evt.
Jeg har selv været elevrådsformand på en handelskole (formand for både HHx og HG), så ved godt hvad det handler om..
Men forstår ikke helt hvorfor det er du ikke kan komme ind, medmindre du bor i en storby, og kun har søgt en specifik skole.. Nogen gange er det nødvendigt at man er lidt "mobil" for at opnå de ønsker man har..
Du er også velkommen til at kontkate mig via Email,
kainvest@hotmail.com
Ser frem til at høre fra dig.. og held og lykke med det!
Håber jeg har været til hjælp..
tilføjet af

Forstår ikke....

Jeg forstår ikke at du ikke er kommet ind på de studier du nævner. Mig bekendt er der ikke adgangsbegrænsning på hverken HF eller HHX.
Hvorfor melder du dig ikke til enkeltfag på HF niveau på VUC? Så vidt jeg ved optager de løbende nye elever.
Ellers tager alle de tekniske skoler elever ind hver 5. uge og der er mange tilbud, selvom det måske ikke lige er det du vil, så lærer du dog noget du kan bruge.
Eller find dig et job, hvad som helst er vel bedre end bistanden.
Du har SÅ mange muligheder at der bestemt ingen grund er til at gå i spåner.
Med mindre du stiller for høje krav......
tilføjet af

damn

for satan jeg stener max sad lige i en kedelig time og syntes at jeg ville skrive.... der er ikke noget galt i at lave ingen ting prøv... www.jegstener.dk det er en livstil at lave ingenting din bums.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.