22tilføjet af

Ignoreres valget til EU-parlamentet?

Hej.
Er det kun mig der overhovedet ikke synes at EU-valget er vigtigt?
Nej - det er faktisk super vigtigt! Men det er fuldstændigt fløjet forbi mine øjne og ører at vi skal stemme om under 14 dage!
Så spørgsmålet er snarere en bekymring: Synes partierne ikke at valget er vigtigt? Det giver i hvert fald mig en voldsom dårlig smag i vores i forvejen EU-skeptiske mund!
Hilsen
Svenne
tilføjet af

Hvorfor en søndag?

Jeg har et andet spørgsmål.. hvordan kan det være at vælget i år er blevet planlagt til en søndag? Det plejer vist altid at være om tirsdagen..
Kunne det skyldes at folk som ikke er tilhængere af EU, muligvis kunne finde på at være ude i det gode vejr med sin familie denne søndag?
tilføjet af

En søndag?

Se engang...
Det fløj direkte forbi mig i min kalender scanning!!!
/Svenne74
tilføjet af

Om søndagen? DERFOR...

Ja... i disse harmoneringstider må vi lære at leve med, at mange af de andre lande afholder valg om søndagen, og man ønsker fra EU's side, at valgene afholdes samtidigt i de respektive medlemslande.
Så derfor om søndagen.
Men husk, at man kan til enhver tid gå på hvilket som helst folkeregister og brevstemme (i god tid, det kan sagtens nås endnu), hvis man er opsat på at få en god frisøndag sammen med venner/familie/sig selv OG samtidig udøve sine demokratiske rettigheder (og forpligtelser)...
Under alle omstændigheder: prøv at bruge en halv time her på nettet på de forskellige partier og deres EU-udspil... og gå så ned og stem, det er osse din fremtid, det drejer sig om!
tilføjet af

Valger ER vigtigt

Valget til Parlamentet er meget vigtigt.
Implementeringen af EU-lovgivningen i dansk lovgivning, gør at EU er blevet et forum, hvor beslutningstagerne har ganske stor indflydelse på, hvordan videre forhold i Danmark skal være.
Specielt med hele EU-grundlovsdebatten, er det vigtigt at få nogle repræsentanter til EU, som kan være et kritisk talerør i mod Tyskland, Frankrig og Italien.
EU er ikke længere bare et fjernt bureaukrati, det er en kampplads, hvor alle landes lokale forhold ligeledes er til debat.
Derfor skal så mange så muligt stemme d.13.06.
tilføjet af

EP-valg

Jeg er enig i, at det er vigtigt at stemme, men det er ikke rigtigt, at de politiske partier ikke informerer om valget. Der er allerede blevet afholdt temmelig mange kampagner og debatter rundt om i landet. Derudover har de fleste kandidater hjemmesider, så man kan jo selv være lidt aktiv, hvilket blev sagt tidligere.
Jeg kommer fra Viborg, og der har allerede været et par debatter, men der har altid kun været et mindre antal deltagere. Det er kun på ungdomsuddannelserne, hvor eleverne har været tvunget til at høre på en debat, at der har været mange deltagere.
Rent personligt har jeg allerede fundet ud af, at jeg vil stemme på Simon Emil Ammmitzbøll (www.simonemil.dk), som stiller op for det radikale venstre. Han har sine holdninger og argumenter i orden, han er mere målrettet end andre kandidater og jeg tror han vil kunne udrette store ting i parlamentet.
tilføjet af

europarl.dk

Har fundet følgende link som måske kan hjælpe med info omkring det forestående valg:
http://www.europarl.dk
//Anne
tilføjet af

Svar på stillede spørgsmål.

Randipigen spørger om hvorfor det skal være en søndag. Hertil svares at det er pga medlemlandene. Men det kan ikke være hele forklaringen. For der er ifl. EU-oplys-ninger 3 dage hvor Europa går til valg på. Så spørger Svenne til partiernes valgmateriale og debatter. Ja, tv- og radio har været længe om at få øjene flyttet fra bryl-luppet til det mere vigtige EP-valg. Men man har i lang tid kunne finde kandidaternes kampagne materiale her på e-mailen. Under www.ft.dk Og der har været afholdt et antal møder rundt om i landet bla. afholdt bocenteret Hedelund- en i Greve et kandidatmøde med samtlige partier men der kom ingen tilhører udefra skønt det var opsat plakater og givet meddelse gennem Sydkysten. Til Soele du monde. Ja, det er rigtigt og man har kunnet deltage i et Europa-spil, men det har den fejl at det vist at gået i stykker for der sker ingen flytninger af point, hér på pc´eren. Når vi nu skal have nedlagt amterne bliver EU-Parlamentet det nye Folketing og der er herfra beslutningerne tage i fremtiden så valget er meget vigtigt. Men hvorfor disse grupperinger i parlamentet hvor der både er tilhænger og modstandere i samme grupper. Som når EU-modstanderne har indgået i et valgforbind med Kommunister fra andre lande og ikke et nordisk samarbejde med andre modstander grup-per? Til Kedde fra Viborg ih, hvor er det rigtigt det du skriver.
Hilsen fra herollen1@sol.dk
Her på bocenteret har vi allerede afholdt valget og jeg forventer at stemmeprocenten ikke komme meget over de 50 proc. som sidst for 5 år siden.
Jeg tror også at Venstre må miste 2 af sine 5 mandater. Da der jo kun skal vælges 14 mod 16 sidst. Men der hos de andre ikke sker de store forskydninger.
tilføjet af

Er der valg til EU??

Spøg til side. Vidste det godt ;-)
Det hele går vel ud på, hvem vi kan få smidt til Bruxelles så vi slipper for deres politiske udgydelser herhjemme.
Så kan de lave lidt plat og svindel for EU-borgernes penge og så trække sig tilbage om 4 år og lave det samme som de gjorde de 4 år de sad der: Ikke en dyt!
Hvor mange kan navnene på dem der sad i sidste periode? Hvor mange kan sige hvad de foretog sig??
Sjovt nok så dukker de op som trold af en æske hver gang der er valg. Men det kan jo være, at valgkampen slider så hårdt på dem, at de skal bruge 4 år til at komme ovenpå igen.
Underligt folkefærd de EU-politikere. De tænker tanker, fører forhandlinger på borgernes vegne, men ingen aner noget om dem. Men nok som man tror de er uddøde, så dukker de op med et eller andet som de naivt tror de kan ændre i EU. Eller også håber de blot på at det er så tilpas afsindigt, at vi andre fjolser herhjemme glemmer alt om det når vi har sat vores kryds.
Hvorfor kan vi egentlig ikke stemme på kandidater fra andre lande? Arbejdskraften skal jo kunne flyde frit indenfor EU. Det kunne da være eksotisk at stemme på eksempelvis en spanier. Risikoen ved at måtte stemme på andre landes kandidater er selvfølgelig at der slet ikke ville være nogen danskere dernede, for ingen kender dem, så hvordan skulle nogen kunne stemme på dem?
Gad vide om de overhovedet eksisterer udover på valgplakaterne? Har nogen set dem i virkeligheden (udover alle de afdankede politikere som vi, eller deres partigruppe, helst vil slippe af med herhjemme af en eller anden grund).
Lad os starte en "Find en levende EU-politiker"-kampagne. Lidt ligesom "Find rejen i rejeosten" Den der finder en, bliver automatisk nomineret næste gang!
tilføjet af

Hear, hear...

Jeg er meget imponeret, endelig en person der har åbne øjne og ligesom jeg ser at vores politikere ikke kun dem i EU, men også vores "højtelskede" folketings- og lokalpolitikere ikke er andet end en flok børnehaveunger der aldrig er enige om noget som helst og som kun har stillet op for egen vindings skyld. Jeg vil næsten vædde en månedsløn på at der ikke er en eneste oprigtig idealist blandt politikerne, der har landets og folkets interesse for øje.
Ja jeg indrømmer blankt at jeg lider voldsomt af politikerlede, og det finder jeg ikke mærkeligt når de forskellige politikere bare vil mele deres egen kage og så lade os skattekvæg om at betale gildet.
tilføjet af

egen vindings skyld??

Jeg tvivler nu stærkt på at der er ret mange menige folketingsmedlemmer/byrådsmedlemmer, der stiller op for egen vindings skyld. Det er almindelig viden at lønnen for at være politiker ikke kommer i nærheden af at være rimelig i forhold til hvor meget arbejde der skal lægges i jobbet. Det er stort set kun ministrene der har så høje lønninger at de kunne mistænkes, men når man så samtidig tager højde for det ansvar de har, synes jeg at lønnen er 100% retfærdig.
Jeg synes dog det er noget svineri at de skal have ministerpension resten af deres liv, men det er en anden diskution.
Det er sandt at EP politikerne ikke gør sig ret meget bemærkede, men har i tænkt på hvorfor? Kunne det have noget at gøre med at:
1. EP består af en hel del mennesker, hvoraf danmark kun har en lille håndfuld politikere? Det betyder at hvert enkelt medlem ikke får så meget tid til at gøre sig aktivt bemærket.
2. Danskerne ikke interesserer sig en meter for EP arbejdet, og det derfor kun er de absolut vigtigste ting der bliver bragt frem i medierne.
3. EP er et meget beukratisk, så politikerne bliver begravet i papirarbejde? Hvis man vil se mere til EP politikerne kunne man stemme på nogen, som vil gøre noget for at komme beukratiet til livs. (Bare et forslag)
EP politikerne laver noget, tro mig. Så er spørgsmålet bare om der skal lægges låg på deres løn og frønsegoder, så alle de tilfælde pressen graver frem bliver undgået.
tilføjet af

Så kan jeg ikke forstå..

At de ikke prøver at delagtiggøre os lidt mere i hvad de laver dernede. Hvorfor skal vi kun stifte bekendtskab med deres navne i forbindelse med valget?
Hvis jeg er valgt ind et eller andet sted, så har jeg da en "forpligtigelse" overfor de folk der har valgt mig og må melde tilbage om hvad man laver. Det ville da også gøre det langt lettere i deres næste valgkampagne, hvis folk indimellem var stødt på kandidatens navn!
De behøver ikke at holde lange foredrag, at udbasunere i detaljer, men hvorfor kunne de ikke, eksempelvis en gang om måneden sige, "Hør her. I sidste måned gjorde vi sådan og sådan, i den nærmeste fremtid vil vi koncentrere os om det her". Osv.
Størstedelen lever en usynlig tilværelse for os vælgere.
Jeg er personligt ligeglad med hvor meget de tjener, men jeg føler ikke at de laver ret meget for pengene, FORDI JEG IKKE HØRER OM HVAD DE LAVER! :o)
Jeg ville ikke selv bytte med dem eller folketingsmedlemmer o.l., men de ville nok heller ikke bytte med mig. Fint nok.
Så i bund og grund er det der undrer mig mest, at de laver disse forsvindingsnumre, når de lige så godt kunne føre valgkampen mens de sad på deres taburetter. Så behøvede de kun at stille op til det efterfølgende valg og sige:" I ved hvad jeg har gjort. Er I tilfredse så stem på mig igen og jeg vil fortsætte som hidtil og ydermere fokusere på dit og dat"! Valgkampen ville blive let for dem selv og vi andre ville være uendeligt meget klogere på havd der foregår i EP!
tilføjet af

EP-valg

Jeg vil mene, at det til dels skyldes medierne, at du kun stifter bekendskab med kandidaternes navne i forbindelse med valget. Generelt er der ikke så mange mennesker der interesserer sig for valget og derfor vælger medierne ofte at fravælge EU-nyheder. Desuden synes jeg, at det er op til dig selv, at holde dig opdateret og ikke forvente at medierne eller kandidaterne forklarer dig alt.
En anden ting er, at det er svært at udpege hvad enkelt kandidat foretager sig i parlamentet. Tingene bliver jo besluttet i flertal, men flere kandidater har hjemmesider, hvor man løbende kan følge med i deres bedrifter. Hvis du tager hånden på hjertet, mener du så alvorligt, at du kan udpege hvad hver enkelt folketingspolitiker, amtrådspolitiker eller byrådspolitiker foretager sig?
At kampagnerne kun afholdes i korte perioder skyldes ikke mindst at det ofte er kandidaterne selv, der betaler for deres kampagne, så det bliver temmeligt dyrt i længden og jeg tror ikke idéen med, at man hver måned skal aflægge rapport vil blive særlig populær eller omfattende. Hvor havde du tænkt dig at 16 EU-kandidater kan få lov til grundigt at gennemgå deres bedrifter? Det vil jo mindst kunne fylde en hel avis hver måned.
tilføjet af

link til EU-valget

Jeg synes også det er skam, at der er så lidt interesse for valget, og allermest skam, at der er så lidt interess fra anti-nationalister. Derfor er det enormt godt at der på www.tidsskriftcentret.dk er lavet en samling af links både til danske internetsider og til den internationalistiske EU-aktivitet.
tilføjet af

Muligheder om søndagen

Søndag er faktisk en rigtig god dag at gå til valg på. Måske vil mange familier gerne være ude i det gode vejr, men hvem siger overhovedet, at det er godt vejr på søndag?
Anyway - der er åbent på valgstederne fra 9 - 20. Det gode vejr er altså ikke en undskyldning for ikke at stemme. Tag dog stilling!
EU har faktisk meget stor indflydelse på alle danskeres hverdag, også selvom man ikke tænker over det. Bare tænk på dåseøl og -sodavand, berigede fødevarer, landbrugskvoter, udannelsesmuligheder. Det er bare nogle få områder, hvor EU bestemmer en del.
Så gør dig selv og Danmark en tjeneste. Se hvad de forskellige kandidater står for og træf dit valg!
tilføjet af

Næ havde ikke...

tænk mig at der skulle yldes en hel avis, men som det er nu, så skal man jo selv opsøge dem for at få at vide hvad de laver. Hvorfor? Det er da os der har valgt dem ind?
De behøver ikke komme med lange udredninger, men hvis befolkningen viste lidt om hvad der skete i løbet af de år de sidder i EP, så ville meget da være noget!
Du siger at man ikke kan udpege hvad den enkelte laver. Fint nok, men hvorfor kører de så kampagner på hvad netop de vil gøre i EP? Det er jo at føre vælgerne bag lyset hvis de alligevel ikke kan gøre det når de er dernede!
Det føles som om at vælgerne kun kan bruges som stemmekvæg og derefter glemmes.
Årsagen til at interessen er så lille og at EP føles så pokkers langt væk, er jo nok at man bliver holdt i uvidenhed, bevidst eller ubevidst!
Nej jeg ved sandelig helelr ikek hvad de menige folketingsmedlemmer laver og det kunne jo også være jeg er utilfreds med det, men nu gik debatten altså på EP ;-)
tilføjet af

Fanger ikke pointen

Pointen er, at størstedelen af befolkningen ikke interesserer sig for europaparlamentet, og medierne af den grund fravælger nyhederne. Jeg vil også gerne høre mere til hvad man laver i parlamentet, men det er ikke så sandsynligt det sker, når det ikke interesserer så mange. Alternativet er, som jeg tidligere har sagt, at parlamentarkerne selv lave annoncer mv. til landsdækkende medier, men jeg formoder ikke, at du selv ville bryde dig om at betale af egen lomme, så hvorfor skulle politikerne?
Jeg tror ikke de fleste parlamentarikere ville have noget imod løbende at blive skildret i de danske medier, snarere tværtimod være glade for muligheden for at kapre stemmer. Det er heller ikke værre end at du selv kan kontakte din parlamentariker og stille spørgsmålene, hvis du skulle få lyst. Jeg har ikke selv gjort det, men jeg har to venner, der har benyttet sig af det tidligere.
Med hensyn til den enkelte parlamentarikers bedrifter, så fanger du ikke nøgleordet - flertalsbestemmelser. Man skal jo overtale 313 andre parlamentarikere for at danne flertal, men man kan godt se nærmere på hvad de har stemt, hvilke råd de er medlem af, samt hvilke forslag de stiller. Det er dog stadigvæk ikke noget der interesserer den almindelige borger, så det er igen noget, der ikke bliver skildret i medierne. Helt ærligt så interesserer detaljerne ved de fleste lovforslag heller ikke mig, selvom jeg går meget op i politik.
En ting jeg simpelthen ikke kan forstå er, at det først er nu, det er ved at gå op for danskerne, at der eksisterer et parlament. Debatten er ofte kun gået på om man er for eller imod EU, hvilket jeg mener er meget beklageligt. 80% af alle love, der bliver vedtaget i folketinget er EU-direktiver og derved vil jeg mene at EU er mere indflydelsesrig end Folketinget.
tilføjet af

Hvorfor er interessen så ringe og hvorfor tingene misforståes.

Simpelt svar. Fordi ingen ANER hvad der foregår!
Måske ville interesse stige hvis man vidste det! De enkelte medlemmer er valgt via deres partier, så kunne man måske sige at i det mindste partierne skulle stå for orienteringen.
Hvordan kan du gå til valg på at "JEG vil stå for....JEG vil gøre.... His du stemmer på MIG så får du...." osv. når det drejer sig om flertals afgørelser. Så kunne man jo sende hvem som helst derned. Hvis de ikke engaang kan gøre vælgerne klar over hvad de står for og hvem de er, hvordan skal de så kunne overbevise i hundredevis af andre mennesker i EP?
Jeg efterlyser ikke detaljer, men blot i grove træk hvad der foregår.
EP-medlememr er utroligt gode til at merkedsføre dem selv i sådan rundt regnet 14 dage (OK 3 uger måske ;-)) og så er der elelrs tavst som i graven. I denne valgrunde er de særdeles dygtige til at informere, men vil du vida hvad du egentlig fik ud af din stemme, så må du sgu hellere selv grave det frem, for ingen fortæller dig det.
Det er da korrekt at jeg selv kan søge informationerne på diverse medlemmers hjemmeside, hvis man altså ved hvor man skal lede! Langt over halvdelen af de danske medlemmer kender man overhovedet ikke navnet på. Det dukker jo kun op i valgkampen.
Jeg finder at man fra en aktiv kampagne går over i en fase hvor man skyder bolden videre til vælgerne, så at sige fremturer med "At nu har I stemt mig ind, så må I også selv klare resten."
Jeg kan godt forstå at der er noget der hedder politikerlede og at folk opfatter mange af dem som nogle luskebukse der kun er ude på at malke systemet. At vælgerne opfatter det på den måde er sørgeligt, men det er vel ikke udelukkende vælgernes egen skyld og problem? Burde man som politiker ikke tage det alvorligt?
Da Jacob Haugaard i sin tid blev valgt ind i folketinget var der ingen tvivl om, at de vælgere der stemte på ham gjorde det i protest mod de etablerede politikere. Ingen vil deres fulde fem troede da på at manden kunne skaffe medvind på cykelstierne. Men langt de fleste politikere fattede aldrig pointen. Opfattede ham som en useriøs nar. Det var HAM der var idioten, det havde intet med dem selv at gøre. Ingen vælger ville da have stemt på ham hvis der havde været seriøse og troværdige alternativer? (Nogle få måske). Det var helt klart et udtryk fra vælgernes side om at man var led og ked af levebrødspolitikere der snakkede og snakkede, men aldrig holdt hvad der blev lovet osv. Så kunne man ligeså godt stemme på en festlig mand der kom med lodrette løgne og varmt luft, så varm at man med lethed kunne gennemskue at det var utopi!
Det viser blot at politikerne ofte er ude af trit med den befolkning de skal repræsentere og når det går galt, ja så er det vælgernes egen skyld?!?
tilføjet af

Folkelighed

Du har ret i at politik ofte ikke er gennemskueligt, men det skyldes jo, at det er en proffession, der kræver en vis viden og kompetance. Det er ofte vanskeligt for den almindelige borger at gennemskue de politiske holdninger og budskaber, hvilket ikke mindst skyldes at politikerne har svært ved at tale til den generelle befolkning.
Vi lever jo i et repræsentativt demokrati, og det handler om at stemme på en person, som man mener vil kunne repræsentere sine holdninger i parlamentet. De kandidater jeg har hørt på har styr på deres holdninger, så jeg kan ikke forstå du omtaler kandidaternes holdninger som vage.
Det passer ikke at EP-kandidaterne kun markedsfører sig i to-tre uger. De fleste kandidater har været aktive i flere måneder, og naturligt nok intensiverer de kampagnen lige inden valget. Det har igen noget at gøre med at de selv skal betale en stor del af gildet.
Jeg tror stadig ikke interessen for europæisk politik ville stige, hvis parlamentet blev mere transparant. Idéen med at partierne skulle betale for orienteringen holder ikke, når man tænker på løsgængere og så vil jeg påstå at Venstre og Socialdemokratiet er de eneste partier i Danmark, der har råd til det. En stor del af de penge de mindre partier har, er kontigent fra medlemmer samt smådonatoner, så jeg synes ligeledes det vil være forkert at lade andre betale for din uvidenhed.
Istedet for hele tiden at skyde skylden på andre og klage over at de ikke gør noget, så prøv lige at tænke over, at der som regel er en årsag til at tingene ikke er anderledes. Hvis du endelig vil ændre noget, så tag selv initiativ. For at citere JFK: "Spørg ikke hvad dit land kan gøre for dig, men hvad du kan gøre for dit land". Politikere er også mennesker og de har ikke altid et svar på alt.
tilføjet af

Tja det var så det.

Alt er vælgernes egen skyld. Politikerne er rene og helt uskyldige i at vi ikke fatter et kuk. Det er da vidunderligt at vi kan bruges til at stemme!
Hvem stiller du op for??
Jeg har ikke omtalt deres holdninger som vage, men som egentlig utopi og selvfremhævelse på noget som man inderst inde godt ved man ikke kommer igennem med.
Men du har da flosklerne og forsvaret iorden :o)
tilføjet af

Supermænd

Politikere kan begå fejl som alle andre, men der er en generel tendens til at tillægge dem særlige egenskaber i problemstillinger, som andre ikke kan klare, og de bliver således ofte syndebukke. Jeg vil blot påpege, at politikerne ikke altid har et svar, tilstandene ofte har en årsag, og løsningen måske ikke er så ligetil.
Jeg stiller ikke op for noget parti, og har ikke til hensigt at gøre det. Jeg nyder bare at debattere. Af og til debatterer jeg faktisk ikke ud fra mit synspunkt, men ud fra andres for at få større indsigt i andre holdninger, og samtidig blive bedre til at debattere. Traditionelt har jeg dog kun debatteret ansigt til ansigt, så jeg er temmelig grøn med hensyn til internetdebatter.
Jeg vil da håbe, at der er andre, der kan bruge vores lille debat til noget, og jeg skal da nok være parat, hvis det skulle være en anden gang. Det vil dog blive lidt svært at finde dine indlæg, når du fremstår som anonym, men så kan du jo holde øje med mine indlæg.
tilføjet af

jamen takker selv:-)

Nyder også selv en debat. bare den er sober og velargumenteret(selvom mine egne indlæg måske ikke altid er det, man skriver jo efter evne).
Det jeg ofte er imod i de fleste indlæg er ensidigheden i synsvinklen! Som om debatøren er fastlåst og egentlig ikke læser svaret på et indlæg, men allerede er igang med at udforme et modangreb i hovedet! Det gør debatten unuanceret og så går jeg som regel over i den modsatte grøft :-( og bliver rasmus-modsat, blot for at vise at der er andre vinkler at anskue en sag fra! Ha' en god dag!
tilføjet af

Takker af...

Tak! Og i lige måde. Jeg håber vi render ind i hinanden igen ;-)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.