32tilføjet af

Hvorfor tjener piloter så meget?

Jeg har aldrig rigtig forstået hvorfor piloter tjener så meget mere end mange andre?
Jeg mener, jeg ved de har en krævende uddannelse og har et ansvar overfor det/dem de flyber med, men de arbejder ikke ret meget om måneden og mens de sidder i cockpittet laver de ikke dagens gode gerning.
Hvad med læger, hvorfor får de ikke mere❓De arbejder meget og har en stresset hverdag og har også et temmelig stort ansvar ??
Eller ingeniører ?? De har også en lang og krævende uddannelse og har et rimelig stort ansvar mht de "ting" de konstruerer. Ydermere er deres arbejdsdag også møgstresset.

Er det ikke på tide at piloterhvervet "snobber nedad" ??
tilføjet af

.................

............TUDEFJÆS...................
tilføjet af

Det spørger jeg også om

Min kæreste arbejder som pilot og jeg må indrømme at jeg er ikke særlig imponeret over deres arbejdsindsats :0)
Jo, de har da et kæmpe ansvar, men det kan man, som du nævner, og sige at læger har - og de arbejder jo væsentligt mere, mildest talt.
Kan godt give dig ret i, at lønnen er ved at være ulige fordelt efterhånden !!
tilføjet af

De er en efterspurgt vare

Når der starter 80 aspiranter, kommer der to civile piloter ud af det.
Det gælder vist ikke for hverken læger, som jo kan begrave deres fejltagelser og ingeniører, som dæleme er det mest irriterende selvhøjtidelige folkefærd jeg har mødt.
tilføjet af

Ja du er et tudefjæs

men så er det godt du er her på SOL´en. Her er mange af din type du kan muntre dig med. Start feks i forummet Religionsdebatten, der vil du kunne finde ligesindede. Alle anonyme naturligvis - ligesom dig !!
tilføjet af

Wow - har du scoret en pilot?

nyd ham.
tilføjet af

Hvorfor har du ondt af piloternes løn?

det afhænger som alt andet efter udbud og efterspørgsel.
Nogle faggrupper har været bedre og dygtigere til at forhandle løn end andre.
tilføjet af

jo men...

selvom der kommer få piloter ud af det, gælder det samme jo også for feks jordmødre. Kun få kommer igennem og får mindre løn. Desuden er der jo immervæk også ret meget efterspørgsel på læger. Og piloter kan sagtens gemme fejl - tro mig. Ikke rar info, men det er ikke altid småting det drejer sig om.
At du synes ingeniører er selvhøjtidelige, har jo ikke noget med deres løn at gøre. Og hvis der er nogen der kan være selvhøjtidelige, så synes jeg også godt piloter kunne vinde en pris der.
tilføjet af

måske er det tid

til en revidering af lønforholdene så
tilføjet af

er du pilot

jeg kommer lidt i tvivl om du overhovedet ved hvad du snakker om? Jeg er befinder mig pt. i florida USA hvor jeg igang med uddannelsen til commercial pilot på delta connection academy. hvad forbinder du med hårdt arbejde... er det kun noget hvor man løfter tunge ting? jeg kan godt garantere dig for at piloter arbejder rigtigt hårdt psykisk. trafikken ind og ud af lufthavne er tæt, og hjernen arbejder på højtryk for hele tiden at værer foran flyet...kommer du bagud..så er du færdig! Et jet fly flyver nemt 600-800 km/t, så det er med at få cellerne til at rotere i en fart.
når du så først er kommet i luften og har nået cruising altitude, så er det tid til at man kan slappe lidt mere af. dog så skal man stadigvæk være obs på radion, og følge op på checklister.
der er selvfølgelig også tid til lidt afsalpning, men det ca i samme mængder som ingeniørers og lægers forlængede kaffe pauser. med andre ord.... det er et HÅRDT psykisk arbejde at være pilot, det er bestemt ikke noget man kommer sovende til!
tilføjet af

ikke noget fantastisk

Vidste du, at ca. 80% af piloterne er utro ??
Har brugt laang tid på at se min kæreste an. Havde ikke lyst til at tænke på at han lå i med en masse stewardesser :0) Men nu kender jeg ham og stoler på ham.
Men tro ikke at en pilot er mere fantastisk end så meget andet :0) Det er ikke hans job der gør ham fantastisk, men hans humor, empati og intelligens :0) Den kan du godt finde hos mange andre
tilføjet af

jamen bestemt

er det psykisk hårdt i opstart og landing. Men har selv siddet i cockpittet og kan give skribenten ret i, at lønnen kunne fordeles mere ligeligt på andre erhverv. Selvfølgelig er I også på under flyvningen meeeen..... :0)
Kan godt se det fair i en revidering af lønnen på pilotområdet
tilføjet af

Just præcist

... - og de fester, drikker og højt at flyve, dybt at falde :-D
tilføjet af

dyr uddannelse

uden at skulle gøre mig vildt klog på området, så mener jeg også at uddannelsen til pilot er temmelig dyr og selvbetalt!
hvis du skal lægge 1,6 mio kr for en uddannelse - som du i princippet ikke ved om du kan gennemføre - så er det vel fair nok at du tjener pengene ind igen.
mh Jacob
tilføjet af

"slapper af i cockpittet"

Med den holdning kan det være at du, alka, vil overtage cockpittet med 250 passaserer siddende lige bag dig?
Det kan godt være, det ser ud som piloterne i passagerfly "slapper af", men jeg kan love dig for at de skal have fingeren på pulsen på mange ting. At maskineriet kører, betyder ikke at man ikke skal være vågen. Rent faktisk kan den slags overvågning være noget af det mest stressende, der findes. Selvfølgelig lige indtil man har fløjet 10 år i samme fly og nærmest kan snuse sig frem til om alt er som det fungerer.
Du får det til at lyde som vi taler om et svævefly (selv dét er en kompliceret sag at flyve).
tilføjet af

..og fordommene bliver luftet :o)

Jeg ved ikke hvor du har mødt ingeniører, jeg selv er energirådgivende ingeniør og der er en meget hyggelig og behagelig nede-på-jorden-stemning i det arbejdsmiljø jeg færdes, og rent socialt er jeg og mine arbejdskolleger altså ikke de største "brallerrøve" der findes (med jysk underdrivelse *g*). Jeg kunne finde andre fagdiscipliner hvor folk er mere kunstige og selvhøjtidelige, hvis man endelig skulle sætte folk i bås.
Men ja, vi ingeniører har vist mange fordomme at kæmpe imod...især fra folk som ikke kender ingeniører personligt :o)
tilføjet af

og iiiiiiiiih

hvor er du lige så anonym..........
tilføjet af

Sundhedsmæssig fare

Der er en sundhedsmæssig fare ved at være pilot, da man modtager mere atmosfærisk stråling i de højere luftlag. Det er ikke farligt på få ture, men hvis man er steward/stewardesse eller pilot over lælngere tid, kan det godt få konsekvenser for helbredet.
Ellers er det svært at svare på hvorfor de skal tjene så meget, men så kunne man lige så godt spørge hvorfor fodboldsåillere tjener så meget.
tilføjet af

De skal holde op med at pive

i SAS over at man vil sætte arbejdsdagene fra 9 dage op til 13 dage. Nu skal de passe på de ikke overanstrenger sig de stakkels piloter.
Må indrømme at jeg kan være lidt træt af deres forkælede indstilling nogen gange, men skal selvfølgelig også høre på dem hver dag :-( :-(

Ja og de får jo frynsegoder oven i i og med at de har alle stewardesserne rendende om fødderne på dem og hvad dertil hører, hæ hæ hæ :-D Det er tilgengæld god humr for os andre :0)
tilføjet af

piloter betaler selv deres uddannelse

Jeg kender en pilot, som lige har fundet sig et arbejde som truckfører fordi der ikke er arbejde nok i branchen...han har ofret henved 800.000kr af egen lomme på pilotuddannelsen, så det må være rimelig surt.
Hvis jeg selv skulle betale 800.000kr for en uddannelse, så ville jeg helt sikkert også kræve en rigtig god løn.
tilføjet af

hun har da en profil

og står ved indlæg der altid kan spores tilbage til hende. Så ikke helt så anonym !! Kom lige ind i kampen... Tudefjæs
tilføjet af

også

du er en tudefjæs.
Typisk dårlig dansk grøn misundelses politik.
De har via deres fagforening forhandlet sig til en god løn - og da du, åbenbart ikke kan matche den, kan man altid brokke sig og med herrementalitet foregive at have en ret til forhandle hvad der er "rimelig" løn - skal din nabo nu til atforhandle din løn????
tilføjet af

ingeniører er ikke snobbede

lige præcis den branche vil jeg betegne som antisnobbede. Men yderst arbejdsomme tilgengæld.
tilføjet af

Nu har du set dig sur på Rotte hva

hæhæ :0) De indlæg giver da ikke ret meget mening i forhold til det hun har skrevet
tilføjet af

helt

rigtigt set!!!
tilføjet af

længere

nede skriver fruen:
"Måske er det tid til en revidering af lønforholdene så "
Hvad kalder du så det???
Hvem skal revidere hvad???
tilføjet af

leave it

det bliver kun mudderkastning med den slags personer, du spilder bare din tid. Men tak for forsøget :0)
tilføjet af

Er det ikke kun dem der tager den i udlandet?

og så kender jeg da iøvrigt en, der har gjort det for 400K - hvorfor har din ven givet så meget mere for det.
De fleste uddannes vel egentlig herhjemme hos militæret. Er det ikke derfor man forsøgte at binde dem 12 istedet for 8 år for nogle år siden.
Jeg synes der er en klokke der ringer....
tilføjet af

Frynsegoder ??

Ja det kan man roligt sige :0)
Datede engang en pilot - men han datede vist en hel del stewardesser selv.
Jo jobbet er stressende, men tilgengæld kan man sige, at de arbejder ikke ret meget i løbet af en måned. Deres uddannelse er selvbetalt, men det er der jo mange andre uddannelse der også er og de får røv og nøgler når de er færdige...
Vilkårene kommer til at ændre sig p ådet lønmæssige område er jeg ret sikker på
tilføjet af

PILOTER ER IKKE SNOBBET....

PILOT ERHVERVET ER IKKE SNOBET FISTER.

DE TJENER MANGE FLERE PENGE END DU LIGE REGNER MED ....
tilføjet af

Tænk dig om..

Prøv at hør her,
Det irriterer mig den måde du omtaler piloter på.
Ja, de får høj løn, men det er fandme heller også velfortjent!
Jeg tror du kunne få meget ud af, at prøve at være pilot for en dag. Bare én dag. lad os se, om du ville klare det?
Jeg tvivler. Pilot-jobbet er hårdere end de fleste tror.
Og nej, de sidder ikke bare ude i cockpittet og slapper af, der er 500 ting der skal gøres hele tiden, og de skal være på konstant!
Du siger, at de ikke arbejder ret meget? JO! De arbejder rigtig meget, og når de endelig har fri, er de tit meget trætte og udkørte. De arbejderlang tid af gangen, og det er fysisk hårdt for kroppen, da du skal kunne udholde meget!
Så hvad er problemet? Læger tjener da også meget, og har stor prestige?

Tro mig, jeg har en far som er pilot...
tilføjet af

Nå nå nå gimpe

godt ord igen :-)
Min far og min kærestes søster er også piloter, men jeg har da aldrig hørt dem eller nogen andre udtale sig om, at de arbejder virkelig hårdt. De har et stort ansvar jo, men så meget arbejder de heller ikke og så udkørte er de ikke. Og hvis de er, så har de jo normalt mange dages fri, til at hvile ud i.
Min fra kører oen i købet et firma ved siden af og min kørestes søster læser fysik ved siden af og det kan sagtens lade sig gøre.

Men det kommer jo naturligvis også an på hvilke type fly man flyver. Hvis det er de gamle, så er der normalt noget mere at lave, men i de nye kan de jo nærmest lette og lande seæv ved automatpilot.

Så fald du bare ned på jorden igen, vi er flere vidner på samme sag 😃
tilføjet af

Så tror jeg du har misforstået noget...

Jeg tror så,
At din far og din kærestes søster kæreste flyver nogle af de nyere fly - for I de andre har sofi2612 altså ret.
Det er meget hårdt krævende, min bror er læge, og han har til tider fortalt om hvordan piloter ofte må til lægetjek (og til tider og psykolog-tjek, hvor de skal tjekkes om de kan modstå det fysiske og psykiske pres der lægges på deres skuldre.
Pilot er ikke bare afslapning - og ja, du får mange timer til at udhvile dig, men din almindelig søvnrytme forstyrres pga jetlag, så du vil ikke få hvilt ud fuldstændigt og DET er hårdt for kroppen. :)
Jeg synes du skal snakke pænere til folk i dine indlæg, og ikke skrive sådan noget: "nå nå nå gimpe" og "fald du bare ned på jorden igen" - det er nedladende, og er ikke sådan man skal argumentere (;
Hilsen Sarah
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.