44tilføjet af

Hvorfor må de ikke være her

Hvorfor må ryger ikke ryg nogen steder?
hvorfor skal de ud og ryge?
hvorfor skal de hører om det de gør?
Er det ikke dem selv der bestemmer?
Hilsen Nick
tilføjet af

tja...

Forstår dig godt, men det er jo almindelig høflig opdragelse at man tager hensyn til andre. Der er mange der ikke kan fordrage lugten af cigaretter. Men ja, det er da pisse irriterende hele tiden at blive konfronteret med det, og det er jo op til en selv. Man må helt selv bestemme, men man skal bare huske at tage hensyn.
tilføjet af

rygere skaber ofte et unødigt pres

rygere skaber ofte et unødigt pres på sygehusvæsnet som den almindelig befolkning ofte ik kender til.
det sker som regel ved det man kalder ryger-lunger, og diverse andre følgesygdomme der kan undgås ved stop for rygning.
og dermed kan sygehusvæsnet tage sig af andre mere vigtige uforskyldte sygdomme hos andre patienter.
voksne rygere viser ved deres handlinger ofte også børn ind på en vej der er unødigt til skade for deres helbred ved at forgå som det dårlige eksempel de egentlig er.
rygere må lære at leve med verden forandres.
og det der var lovligt i middelalderen ikke er lovligt i fremtiden.
velkommen til fremtiden.
tilføjet af

Eget valg

Jeg er selv stoppet med at ryge for 3 måneder siden, og selv da jeg var ryger vidste jeg at dette altså var mit eget valg, men også at andre selvfølgelig ikke skal lide under min last/misbrug.
Sad aldrig i en ryger og røg heller aldrig på restauranter, da ryger ku´peer da disse altid stank og var møgbeskidte.
Og røg mens der er mad er simpelthen bar for klamt, og ikke mindst hvorfor skal ikke rygere lastes under deres måætid med røg de ikke selv skaber.....
Min mening selv som ikke ryger, er at rygere er egoistiske, helt enkelt......
Folk der ryger rygeheroin - ja det er jo også deres eget valg, men det betyder da ikke at andre skal laste af det...
Det er ens eget valg- ja det er også mot valg at jeg ike gider ha røg i mine lunger- derfor ryg din cigaret ude hvor jeg ikke kan lugte den eller tage skade af den for den sags skyld. Så sent som i tirsdag stod jeg på en station og ventede på toget, det var hundekoldt og jeg frøs.... Så nogle rygere stå udenfor, og tænkte tænk de gider i den kulde.
Så kom en dame op af rulletrappen med hendes barn, der gik 2 sek så havde kvinden, vel og mærket indendørs tænd sin cigaret, satte sig på hug og osede sin lille pige fuld af røg..... Flabet at bevidst ignorer rygning forbudt skilte. Jeg gik hen til hende og bad hende slukke sin cigaret, da jeg ikke gad denne forurening, hvortil hun kiggede ondt på mig og kaldte mig en emsig kælling....
Husk rygere, det er jeres valg at ryge, men det er vores valg som ikke rygere ikke at lide last pga jeres last......
tilføjet af

Tag hensyn

Tja rygere må vel ryge hvis de har lyst, det skal jeg ikke gøre mig til herre over, men det pisser mig af når de fratager mig retten til at vælge om jeg eller mit barn skal forpestes af deres stinkende røg. Syntes kun det er rimeligt at hvis man har valgt at have en vane der kan være fare for andre og er til gene for andre så tager man alt det hensyn man kan.
tilføjet af

Hvad så med sportssskader

det er vel også selvforskyldt sygedom, så forbyd alt sport og giv os tv'et tilbage........
tilføjet af

fordi !

1. fordi det stinker - og udsætter andre for en sundheds risiko.
2. se 1.
3. fordi de tilsyneladende er for dumme til at indse at de langsomt tager livet af sig selv.
4. NEJ - hvis de vil tage livet af sig selv, skal de sgu gøre det uden at tage uskyldige med sig.
tilføjet af

Ligesom ...

... overvægtige mennesker og alkoholikere !!!
Prøv og slap lidt af, ikke ??
Der er mange grupper som belaster vores sundedssystem unødigt ....
tilføjet af

flot argument..

Hvad er det lige for en sportsgren der er lige så udbredt som rygning og kræver samme mængde dødsofre.
tilføjet af

En privat sag at ryge

Godt jeg ikke er ryger mere,for det er dog frygteligt som disse rygere skal udsættes for denne hetz.Hvis en ryger vil ryge sig ihjæl,er det da hans/hendes egen sag.Ok,vi kan hurtig blive enige om,at det stinker og lugter det røg,men prøv lige at slappe af,de betaler da skat af deres smøger,og den hetz der er blevet efter rygerne,er sku da helt sygeligt.Tv,er proppet meget med rygning og deres ulemper,men der skal altså være plads til os alle.
Hej fra an exryger.
tilføjet af

netop

det som er problemet, de dør ikke og kommer igen og igen til skade, så lægerne ikke har tid til at se på os rygere......
tilføjet af

plads ?

hvis du kan dokumentere at passiv rygning ikke er sundhedsskadeligt, så kan de for min skyld ryge alle de steder der i forvejen stinker. Men indtil da må de finde en mere hensynsfuld måde at tage livet af sig selv på.
tilføjet af

Tænk lige på....

... at hver gang du selv vil have lov til at bestemme at du vil ryge en cigaret, fratager du mig retten til selv at bestemme om jeg vil være røgfri.
Man må som om minimum forvente at rygeren spørger om det er i orden at tænde en cigaret.
Mange rygere bruger som modargument, at biler, knallerter, busser osv, osv. også oser og forurener.JA, det gør de, men de gør det udendørs, hvor der samtidig er luft og vind. Dermed ikke være sagt at det er sundt, men man får ikke forureningen så koncentreret ned i lungerne som ved passiv rygning.
Du vil have retten til at bestemme om du vil ødelægge dit helbred..... Lille ven, det vil jeg også.
tilføjet af

Hvor er du plat

1) Selvfolgelig er det rygernes eget problem at de ryger. Det lovgivningen prover at undga er at ikkerygere ikke bliver offre for de utallige skader tobaksrog medfolger, men rygere er og bliver enormt egoistiske!
2) Dit argument med sportsskader er nok noget af det mest latterlige jeg lange har hort.
Ja at dyrke sport kan medfore skader, men du glemmer lige at det er i de farreste tilfalde og at det at dyrke sport fremmer sundheden, velvaren og sidst men ikke mindst forlanger levetiden.
For mig virker det som om at du er en doven egoistisk ryger der leder efter en undskyldning (der ikke findes!) for at blive hjemme i sofaen og glo TV!!!
tilføjet af

dyrt !?

Ja - og det er jo fandens dyrt at forbinde en forstuet ankel og det koster jo næsten ikke noget at behandle en patient der bruger 3-5år på at dø af rygerlunger eller lungekræft.
tilføjet af

det må vi ikke fordi....

at der er noget der hedder hensyn til andre mennesker. Jeg er selv ryger, men kunne aldrig drømme om at ryge inde hvis jeg ikke ligefrem bliver opfordret til det. Jo vi bestemmer selv om vi vil ryge, men vi behøver jo ikke bestemme for de andre også...
tilføjet af

Ang.rygning

Jeg er ryger,er efterhånden blevet 59 år uden at have lagt beslag på en hospitalsseng ( jo de 2 gange jeg har født ) Jeg arbejder i en daginstitution,hvor vi ikke må ryge. Dette respekterer jeg selvfølgelig,men vi snakker tit om de forældre, der kommer i bil med deres børn, de lader bilen køre i tomgang,mens de er inde og bringe/aflevere deres børn. Væk med bilerne ! Jeg elsker at cykle,er det sundt med al den bilos,jeg indånder ?
tilføjet af

En dag tilbage....

er hvad du har, når du laver vers uden mig.....
Hilsen
Jay
tilføjet af

Selv

en ryger kan dyrke sport, så nej jeg er hverken doven eller forsøger at finde en undskyldning for min rygning... Jeg er erkender bare min rygning og har ikke det mindste problem med det....
Jeg tager skam hensyn til mine medmennesker og det ikke kun i forbindelse med rygning, jeg spørger altid pænt om man må ryge eller om der genere nogen.
Jeg gider bare ikke altid høre på de forbande ikke rygere, som konstant lukker møg ud, i skulle være lidt søde ved os, vi er her jo ikke så længe....
tilføjet af

Jeg

kunne da aldrig drømme om at gå til lægen for at få laget et bind på foden, det ordner jeg da selv...
tilføjet af

svar....

overvægtige bliver nogle fordi deres gener har det svært med den mad vi nu engnag producerer og som er ethvert menneske livsnødvendigt.
så overvægtiges problemer der bliver behandlet i sundhedssytemet er ikke et unødvendigt problem som følgevirkninger af rygning.
Og alkoholikere bliver nogle pga et overforbrug af et samfunds tilladt nydelsesmiddel som flertallet ofte bruger for at kunne slappe af efter en lang arbejdsuge for samfundets som helheds skyld.
så alkoholisme er et nødvndigt onde i forhold til følgevirkninger af rygning.
ergo...dine henvisninger er ubruglige og at bede mig slappe af viser du er en af dem der er mere til skade for samfundet som helhed end en del af en løsning og vil dermed blive agterudsejlet holdningsmæssigt....på næsten ethvert plan.
Rigtig god dag.
tilføjet af

flot.......

flot at du har kunnet ryge så mange år uden at lægge beslag på en hospitals-seng....men mon det varer ved. man kan aldrig vide.
men statestikkerne siger jo deres.
at du vil have bilerne væk og vil have folk til at cykle er et forslag så dumt som hvis os begavede krævede de mest stupide væk...desværre umuligt.
biler er der behov for, da folk ofte arbejder langt væk fra deres bopæl og da en del også bor langt væk fra den nærmeste købmand...ikke alle bor på nørrebro, jo.
Men at køre privatbilismen elektrisk så kun offentlige og vigtige transportkøretøjer såsom brandbiler/ ambulancer og politi kører på normale brændselsformer som diesel og benzin vil være et skridt på vejen mod et bedre samfund. for børnenes skyld.
tilføjet af

Her kommer

En sjov historie…
Jeg var til en fest i en sportsklub hvor rygning var forbudt, ( se det er nederen for en ryger ) vi tog det nu pænt, for sådan var det jo nu engang der….
Da vi havde spist skulle vi ud for at ryge, vejret var dejligt så vi blev udenfor hele aftenen.
Ikke rygerne som sad indenfor kedede sig bravt i vores fravær, så der gik ikke længe før festen var flyttet udenfor.
Sådan er det faktisk tit, ikke rygeren vil ikke gå glip af noget (altså uden tagen røgen)…. ……
tilføjet af

Hmm ...

... tak for dit indæg ...... jeg har nu lige nogle få rettelser ...

Overvægtige er også overvægtige fordi de spiser for meget,- og ikke kun fordi vores mad blir´ produceret forkert !!!
Alkoholikere er også alkoholikere fordi de drikker for meget,- og ikke kun fordi de også ryger ved selskabelige lejligheder eller andre steder !!!!
Hvis ovenstående ikke passer, så må jeg gå til lægen ..... jeg ryger og drikker ved selskabelige lejligheder,- spiser mange gange om dagen ....,- men er ikke alkoholiker og vejer ca. 53 kg. !!!!
tilføjet af

rigtigt...

...men i din historie fik ikke-rygerene selv valget, og det gjorde rygerene også.
Hvis der havde stået askebægre på bordene, havde alle rygere tændt en smøg, og så havde ikke-rygerene ikke haft et valg.
Resultatet var blevet at alle incl. ikke-rygerene havde siddet i tunge tobakståger og snappet efter vejret. Ikke???
tilføjet af

netop!

og hvis du så selv klarer din lungetransplantation så er det jo lige så billigt.....
tilføjet af

Nu....

Var det i Sverige, og det var os der havde øllet så...
tilføjet af

hehe

Fornuftigt folkefærd, disse svenskere.
tilføjet af

Ja...

hvis jeg kan få din, den er jo dejlig ren og fri for røg.......
tilføjet af

hvorfor må de ikke være her

Nu må i simpelhen holde op, jeg er ryger, og har aldrig nogensinde oplevet ikke at tage hensyn til ikke-rygerne, men hvad fanden skal en ikke-ryger i en ryge kupé!!!! SO WHAT, har i alle et så kedeligt et liv at man skal gøre livet surt for os rygere???? tag for fanden og pas jer selv og tænk istedet for på at hvis vi rygere holdt op med at ryge ville vi alle stige i skat, men det er måske det i er ude på, betaler i ikke nok??? Jeg er så træt af nævenyttige mennesker, lad os passe vores rygning, vi sidder sg ikke og genere jer der har valgt ikke ryger, vi tager da nærmest hatten af for jer, jeg køre med det offentlige, cykler, og holder min krop ved lige er meget sjældent syg har været indlagt på hospitalet 1 gang for at føde et barn, min læge kender mig så at sige ikke, har været hos ham 2 gange ellers kun med mit barn for at få de forskellige vacciner, så stop al jeres bavl...........
Med venlig hilsen
hende den irriterede
tilføjet af

er du ikke...

...bare LIDT egoist?
Du har valgt at du vil ryge. Hvorfor er det lige at du mener, at jeg ikke må have den frihed til at vælge?
Jeg siger aldrig nej hvis nogen spørger om de må ryge. Ved at rygeren spørger, har han/hun vist at de respekterer mig, og jeg vælger derfor som regel at sende respekten retur.
Hvis du derimod bare som en selvfølge tænder en cigaret og forventer, at jeg skal acceptere det, ja så står jeg af.
At du ikke har haft mange sygedage pga. rygning, kan jeg ikke bruge til noget. Det kan komme. Jeg har en søster der kæmper for sit liv pga. rygerelateret lungekræft. Hun er ikke 40 endnu. Hun har heller aldrig fejlet noget før nu. Så stop det nonsens.
tilføjet af

svar igen /igen.....

jeg skrev i mit indlæg....overvægtige bliver NOGLE...
Alkoholikere bliver NOGLE.....
Og så lader vi det blive ved det.
tilføjet af

Ryger

Jeg synes at ryger respekterer folk. de ryger ikke folk lige op i hovdet.eller ryge steder hvor de ikke må..
Og hvis de får lungekræft så har de jo betalt for deres behanlig så la dem dov ryge.
Hilsen nick
tilføjet af

...så la dem dov ryge...

Ved du hvad, det siger jeg også. La dem dov... de ved jo ikke bedre.
Jeg vil bare have lov til selv at vælge om jeg vil dø af kræft forårsaget af passiv rygning.
Der er mange rygere der ikke er hensynsfulde. Jeg har siddet mange steder, hvor der var rygning forbudt, og når jeg så påpeger det, får jeg fingeren. Synes du det er hensynsfuldt???
tilføjet af

ja men

ja du har rat men de skal jo også værer her.
men ikke-ryge skal også vis hensyn for rygeren de skal lade satte sig i en ryger afd. på en cafè eller ander sted og så sidde der og brokke sig og røgen når de selv har valgt det.
vi skal jo være her alle samme og vi skal vis hensyn til alle...
Hilsen NIck
tilføjet af

hmmm

men jeg skal tage hensyn til dig, og ikke omvendt...
i er fame så dømmende, fej for egen dør, det gør jeg og jeg tager hensyn til andre, og især børn, men sidder jeg i en ryger kupe så har jeg fame lov til at ryge..........
tilføjet af

Nej, for

lungerne er ødelagt af bilos....
tilføjet af

selvfølgelig...

...skal man ikke det, men tænk på, hvor tit du har tændt en cigaret uden at spørge om det generer nogen, hvis rummet ikke er opdelt i ryger/ikke ryger?
Det er det, som jeg ikke synes er i orden.
tilføjet af

altså...

... nu kunne jeg heller aldrig drømme om at sætte mig i en rygekupé. Så hellere stå hele vejen fra Kbh til Frh.
Der hvor jeg har et problem med rygere er, hvor der ikke er zoneopdelt.
Kan du give mig én eneste grund til at du skal have lov til at ryge, og jeg ikke skal have lov til at være røgfri????
Du har valgt at sætte din sundhed på spil, og det giver dig ikke automatisk ret til også at råde over min sundhed.
I et rum med en god udluftning, kan rygere og ikke-rygere sagtens være sammen uden at ikke-rygerene skal sidde og hive efter vejret.
Det største problem i denne dabat er, at folk ikke kan nuancere deres synspunketer.
Alting er ikke enten sort eller hvidt. Der findes mange gråtoner, og det er dem der gør det hele lidt spændende.
tilføjet af

ok!

Ok jeg bor i vest-sjælland, og tager til kbh hver dag for at arbejde, og det er meget små ryger-kupeer der er plads til 7 personer, generalt er der i hvertfald 3 der ikke ryger, men fordi de er sammen med rygervenner, jamen så sidder de der, skal jeg så lade være med at ryge????
Men alle skal da tage hensyn til hinanden, men det er bare for nemt at være dømmende over for ryger, jeg kan fortælle dig en ting, jeg tog hjemme fra en dag, og satte mig i rygeren, da der var flere der røg, følte jeg ikke for at ryge men at spise mig en appelsin,er du vanvittig en skideballe jeg fik, af en af rygerne fordi min appelsin lugtede.... men det er da mig der vælger at spise en appelsin, og få nikotin på, men som hun sagde til mig at hvis jeg skulle spise kunne jeg sætte mig i ikke-rygerne, tsk tsk, jeg er bare nået dertil hvor jeg ikke gider at høre mere om at vi ikke tager hensyn, det er meget få ryger, der ikke tager hensyn, jeg mener bare at det, burde gå den anden vej også.........
tilføjet af

jeg tror vi er enige

Vi er enige for såvidt at vi skal tage hensyn til hinanden.
Men i dette specielle tilfælde, som hedder rygning, er det altså rygeren der pådutter uskyldige sin last, da røgen fra cigaretten også er giftig. Derfor er det egentlig rygeren der skal vise det største hensyn. og det gør man f.eks ved at lige spørge om det er i orden. (hvis du da ikke sidder i en rygerkupé, hvor du er i din gode ret til at ryge).
De fleste ikke-rygere vil med garanti sige at det er iorden. Netop fordi du viste det hensyn at spørge.
Jeg tror ikke vi nogensinde kan blive helt enige, men det er ok.
tilføjet af

ingen

jeg tænder ikke cigarater for jeg er ikke-ryger og har aldrig røget...
Hilsen NIck
tilføjet af

De frelste....

Op gennem 90'erne har Socialdemokratiet og De Radikale indført stadig flere forbud, med henvisning til sundheden. Jeg kalder dem "De Frelste" fordi de mest af alt minder mig om indremission. I 60'erne var jeg flere gange til konfirmation i det mørke jylland hos indremissionske mennesker. Det der kendetegnede disse konfirmationer, til forskel fra nutidens, var at de var alkohol, ryge og glædes frie. Når jeg tænker på disse fester, ser jeg et billede på hvordan fremtiden vil se ud. I dag hedder det blot ikke indremission, men socialdemokratiet, de radikale og præsterne er afløst af læger. Biblen er erstattet af tidskrift for læger.
*** I HAR DE TYRANER I SELV VÆLGER ***
tilføjet af

ha ha

ha ha det var godt skrevet........... griner endnu..
tilføjet af

Jubii

Jeg er frelst.
Jeg er nemlig ikke ryger.
Hvad betyder det så at være frelst? Bedre job, højere løn, velopdragne børn, det perfekte ægteskab med den perfekte mand og elsker? Det gennemført perfekte liv?
Hmmm - ikke her ihvertfald.
Men hvad betyder det så? At jeg er humørforladt, at mine fester er dødssyge og kun besøgt af 2 ludere og en lommetyv? At jeg er venneløs og udstødt af familien? At jeg aldrig bliver inviteret ud? At jeg ikke fatter en joke? At jeg som en konsekvens at min holdning til rygning, aldrig rører alkohol og ej heller lytter til anden musik end orglet i kirken, og aldrig synger andre sange end de der står at læse i den danske salme bog?
Hmm - heller ikke her.
Faktisk tror jeg, at de fleste ikke-rygere, fuldkommen som de fleste rygere, er ret gennemsnitlige i hvordan deres liv forløber.
Hvis jeg laver en sammentælling af min familie og lige de nærmeste venner, så er vi 2 ikke-rygere og 2 børn i familien, nærmeste familie: 3 rygere ud af 14 voksne og 11 børn. Nærmeste venner: 3 rygere ud af de ca 20 mennesker jeg vil kalde for mine nærmeste venner. Andre, dvs. knap så nære venner og øvrige bekendte med hvem jeg har privat omgang: En andel af rygere på ca. 20%. Kollegaer: En andel af rygere på ca. 10-15%.
Hvorfor i alverden skulle jeg som ikke-ryger acceptere at disse ganske få rygere forpester indemiljøet og udsætter alle omkring dem for sundhedsmæssig risiko?
Hvorfor i alverden skal de ganske få rygere ikke gå udenfor og ryge?
Bemærk venligst: Det er ikke rygerne jeg har et problem med, men deres uvane. Jeg kan ikke lide røg, og vil gøre alt for at undgå den. Men rygerne - ihvertfald dem jeg kender - er dejlige mennesker, alle med hjertet på rette sted, og stor sympati for andre. Derfor går de rygere jeg kender også af sig selv ud og afsides for at dyrke deres last. De har ingen lyst til at pådutte andre den gift de selv vælger at indtage.
Men ... de mangler lige noget som jeg har: Jeg er nemlig frelst - det er de ikke. Hvad det så end vil sige at være frelst.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.