3tilføjet af

Forårsruller-kuller

Jeg spiser ikke så tit færdig-mad for jeg synes meget af det smager underligt, men både min kæreste og jeg har en forkærlighed for forårsruller. Vi kan lide stortset alle slags og køber både dem der har sådan en slags panering og de almindelig gammeldags kina-ruller. Jeg er godt klar over at dejen om rullen og eventuelt fedtstof de bliver stegt i (kun de gammeldags som ikke kan tilberedes i ovn) ikke er specielt sundt, men hvordan er det med indholdet? Lidt kød, kidt kål, grøntsager osv, er det ikke sundt nok? Når man ser forårsrullen som helhed, vil den så betragtes som usund?
tilføjet af

hvis enforhudsrulle vejer 100 gr.

så suger den mindst 20 gr. fedt til sig fra frituren, det samme med pom frites, anden gang, for pom frites er stegt 2 gange.
forhudsruller indeholder mest soyabønner, hvidkål og glutamat, det tredie kryderi, der åbner porerne på tungen, så man tror man får en smag der ikke findes i ""maden.
der er absolut intet kød i, selvom de skriver oksekød, det er soyabønner der er blevet malet, hakket, og som nævnt solgt med smagsforstærker.
du kan lave dine egne ruller selv, der er masser af opskrifter på nettet.
se under thai mad.
mange lumske pom frit kogere bruger billigt majsolie i deres friturer, men olien kan ikke tåle den høje varme, så derfor bliver den harsk og kogende med det samme.'
kogende friture betyder, at du kan se en masse skum på toppen af olien, hvilket betyder at olien er død.
man kan ikke blande frisk olie med gammelt, det vil begynde at koge omgående.
en friture skal tømmes mindst 2 gange om dagen, olien skal sigtes og bunden skal vaskes og regøres for slagger, hvilket næsten alle forsømmer.
mange lader frituren være tændt om natten også, hvilket har ført til mange ildebrande.
på skibe kan man købe friturer, der har indbygget køleelement, og brandsluknings udstyr.
de er dyre, men en kabys brand kan være meget farligt, og ødelægge aperteringen fuldstændig, med brand og sod skader.
ild i en friture, no problem, læg et låg ovenpå, så olien ikke kan få ilt, og branden slukkes.
alle stor køkkener skal have pulverslukker og et brandtæppe. man kan lægge oven på ilden.
tilføjet af

Skøn spise

Såkaldt ovnklare forårsruller har noget fedtstof i dejen, de andre er Du jo selv herre over hvilken favoritolie, eller smør Du vil stege dem i.
tilføjet af

Næ nej

Jeg tror ikke på at man kan slippe afsted med at sælge fødevarer i Danmark, hvor sojabønner bliver deklareret som oksekød!
Det med friture siger mig ingenting. Jeg har aldrig i mit liv prøvet at friturestege noget som helst. De fleste forårsruller kan tilberedes i ovn og de der ikke kan, bliver stegt i så lidt olie som muligt, på en slip-let pande.
Jeg kunne egentlig ikke tænke mig at lave forårsruller selv. Vi spiser som sagt sjældent færdig-mad og når vi endelig tager en omgang forårsruller er det fordi der ikke er tid eller overskud til andet. Det kunne sikkert være sjovt at prøve selv, men så er det jo netop at man skal friturestege og det har jeg ikke spor lyst til. Når man selv laver maden, kan man lige så godt lave noget der er sundt!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.