17tilføjet af

Hvor er de?

salman Rushdie og andre med indgående kendskab til den diktatoriske afart af islamisme, advarer os for at gå på kompromis. Stå fast. Det er en kamp for demokratiet mod diktaturet.
Han refererer direkte til profettegningerne, og siger vi taber denne kamp hvis vi ikke står imod og holder stand.
Var det stadigvæk dumt af Jyllandsposten at åbne denne debat?
Skal man stadig sige undskyld?
Hvor er de henne alle disse såkaldt intellektuelle tågehorn, som luftede deres bedrevidende misforståelser.
De svigtede befolkningerne i diktaturlandene.
De svigtede den danske borger.
De svigtede lykken og fremskridtet for mange undertrykte.
tilføjet af

jeg takker

for at du mener jeg er "intellektuel".
At debatten er god er der ingen tvivl om - dne har været længe tiltrængt, men de ydligheder fronterne er blevet til, er for mig lidt skræmmende. Og jeg mener stadig at det er forkert at generaliser Muslimer i den grad som det sker - de er individueller mennesker og fortjener IKKE at blive betragtet som en kasse æbler, ligesålidt som at alle andre racer/folkeslag/religiøse retninger fortjener det.
tilføjet af

Enig.....

Hejsa Kontormusen
Heller ikke jeg lader mig påvirke af de øgenavne vi på sat på os. Det er ligesom sekundært i forhold til hvad vi står for? Og når disse betegnelser så kommer fra "den side", så tager jeg dem snarere som en kompliment.
*JA, det var først som sidst en enorm fejl at bringe de tegninger.
*NEJ, vi skal ikke undskylde overfor nogen som helst. Men jeg mener at vi skal beklage overfor dem som føler sig krænkede.
EOS
Lagermann
tilføjet af

Enig, det er islamofobi så det basker

Jeg synes mange islamofobe individer her gør en stor sport i at putte "perkere" ned i samme kasse. Men for dem, der ser et intellektuelt menneske som (endnu) et fjendebillede, er denne tankegang vel kun forudsigelig.
Jeg tilhører ikke selv den intellektuelle elite, det er nok 15 år siden jeg har åbnet en skønlitterær bog, men jeg skal vel straks puttes ned i samme kasse.
Disse fremmedfjendske individer som huserer til stor overflod både her på debatten og andre steder trives åbenbart fint efter devisen "enten er du med os, eller også er du imod os". Åh ja, lad os da endelig få endnu mere blokpolitik!
PS: og JA jeg mener stadig det var torskedumt af Muhammedavisen Jyllandspesten at trykke de tegninger. Det vidner ikke om stor international dannelse hos en avis, der ellers bryster sig af at være international. "Viby Kolonihavenyt" havde været en bedre titel i den her sag, vil jeg sige (ok ellers holder jeg meget af JP, de har nogle meget dygtige journalister generelt, jeg har holdt den selv i henved 15 år nu, så jeg må vel siges at være kernelæser).
Og nu selv om Kofi Annan og flere europæiske ledere har gjort soleklart at med ytringsfrihed følger ikke automatisk en håneret, ja så ser det ud til ganske at gå hen over hovedet på mange her i landet. Personer der åbenlyst gerne vil hakke folk ned, som er anderledes end dem selv.
PS: før jeg ryger i kassen som ortodoks rabiat muslim fra et Talibanstyre, så vil jeg oplyse at jeg er ganske almindelig dansker vokset op på den jyske hede, desuden er jeg ikke religiøs (ikke medlem af folkekirken eller noget andet trossamfund), jeg forholder mig blot neutralt og med respekt for forskellige religioner. Måske fordi jeg via mine forskellige job har rejst en del verden rundt.
Man behøver ikke at læse tykke bøger og være højintellektuel for at være "dannet" og have lært simple begreber som "høflighed" og "respekt".
tilføjet af

Såkaldt

Ja selv tak.
Jeg ved ikke hvem du er, men du misforstår noget i det danske sprog. Jeg indrømmer at vendingerne på dansk kan være " kringlede".
Jeg skrev såkaldte intellektuelle. Det betyder faktisk, at de er selvudnævnte. Det er altså ironi.
Læg endvidere mærke til, at jeg ikke skærer muslimer over "en kam".
Tværtimod forsvarer jeg muslimers ret til at leve et frit demokratisk liv. Uden den "demogagik" som udlæres af fanatiske islamister.
De danske forfattere og såkaldt intellektuelle som har forlangt knæfald og undskyldninger til fundamentalisterne, har netop svigtet hovedparten af alle fornuftige muslimer.
Nu vil du nok påpege at der har været vældige demonstrationer mod disse tegninger. Men du ved lige så godt som andre at grundsubstancen ikke er disse tegninger, men frustration i et undertrykt diktatur, hos folk som har en historisk tradition som har været værdsat langt op i Europa.
Men nu er det desværre bare blevet sand på gulvet og dromedarer.
Jeg er skam en venlig mand.
tilføjet af

Misforståelse

Du har helt misforstået din rolle som frit menneske og demokrat.
Man skal ikke vise respekt for en ideologi, som myrder sine undersåtter og krænker menneskerettighederne.
Og igen det andet vrøvl med intellektuel. Det er jo danske såkaldte intellektuelle. De forfattere som har gjort ubodelig skade på på de humane rettigheder, som er nedfældet i menneskerettighederne. Der er såmænd også ikke intellektuelle som har været på den galej. Men jer kan vi ikke bebrejde det store. De bedrevidende( såkaldte) kan man bebrejde.
tilføjet af

Kære Lagermann

Det må du undskylde. Jeg anser ikke dig for at være intellektuel.
tilføjet af

Helt i orden.....

Så længe jeg bare er mere belæst end du, kan jeg sagtens leve med at jeg ikke fortjener at blive kaldt intellekuel. Alt der gør at du og jeg ikke er i samme kategori, glæder mig mere end jeg kan sige.
Lagermann
tilføjet af

Også intelluektuelløs.....

Hej der
Hvis man er intellektuløs fordi man har samme holdning som du, så lader jeg mig gerne titulere sådan. Om man kan kaldes intellektuel når man kun læser "Mein Kampf" eller lignende tvivlsom litteratur, så ønsker jeg ikke at dele den titulering.
Lagermann
tilføjet af

"Jeg-alene-vide"?

Hej (vældig)Galemathias
Du lider under ekstrem form for selvovervurdering. Ikke alene føler du dig hævet over folk som ikke deler din holdning, men du sætter os tillige i båse som kun du kender din egen opfattelse af.
Det er mig en stor glæde at du tager STÆRKT afstand fra folk som mig. Det giver mig det håb at vore holdninger aldrig nogensinde vil kunne sammenlignes.
Lagermann
tilføjet af

Hårdt mod hårdt?

Javel ja, jeg godtager at jeg har misforstået dit angreb mod "såkaldte" intellektuelle.
Men, som dansker, der har rejst ifb. med jobbet i mange år og har stiftet bekendtskab med mange forskellige kulturer, der har jeg selv erfaret at ikke alle muslimer er lige rabiate. At omtale en religion som " en ideologi, som myrder sine undersåtter og krænker menneskerettighederne", det ER og bliver en grov generelisering.
Jeg forstår heller ikke helt, hvorfor JP ser sig nødsaget til at pisse terroritoriet af i den grad - jeg ved deres reaktion kommer efter at flere tegnere ikke har villet lægge tegninger eller navn til en dansk bog omkring Koranen og islam. Men derfra og til at lave en provokation med de 12-tegninger, der er langt. Specielt når det i den famøse artikel kun meget svagt fremgik, hvad der havde været drivkraften bag tegningerne. Nu kom artiklerne og tegningerne istedet til at stå for sig selv - som en bevidst og uprovokeret provokation - bare for provokationens skyld. I mine ører lyder det ikke meget af høflighed og respekt.
I det hele taget er jeg ved at være godt træt af den debat, jeg kan blot konkludere at en del individer ikke VIL diplomatiets vej, der går omkring respekt for forskellige kulturer (det gælder naturligvis begge veje) og det synes jeg er yderst skammeligt.
tilføjet af

Du har lært noget

Jeg skrev engang det samme om dig. Du afsluttede altid med" du forstår det ikke".
Jeg kaldte dig bare Erasmus Montanus.
Det kan være du husker mig, men jeg er ikke mere en venligmand.
Måske er du mere belæst end mig. Men jeg tvivler faktisk.
Det er heller ikke det vi skal diskutere. det der var meningen var at få jer ud af busken.
Det er lykkedes. I slår nogle vilde slag i ringhjørnet, men det er helt tydeligt, at I er ude i tovene.
Hvis du læser svaret til den lille mus, kan du se min holdning. Du skriver jo helt godt, så jeg vil tro, at du kan læse.
tilføjet af

En religion

Islam er en religion. Islamismen er en ideologi. Faktisk som du ser Zionismen.
Den ønsker at opnå POLITISKE mål. Den er grusom.
Jeg slår ikke religioner og ideologier i hartkorn.
Men når man ser en religion misbrugt på denne måde, vækker de ubehagelige minder om den spanske inkvisition. Det var et ideologisk korstog fra pavestaten. Magt-magt-magt.
Men kære berejste landsmand. Jeg forstår nu hvorfor du er gået fejl i byen.
tilføjet af

Hvad med svar?

Hvorfor f---- svarer i ike på spørgsmålene. Istedet for at fortælle mig hvor meget i har rejst og hvor meget i har læst?
Svar ønskes.
tilføjet af

Tåbelige muslimelskere?

Trådstarteren Galemathias angriber konsekvent religionen Islam.
I reagerer ved lige så konsekvent at forsvare muslimer.
Er mennesker lig med en religion i jeres små snæversynede hoveder?
Det er egentlig ikke mærkeligt, at det er umuligt at ræsonnere med jer, når i ikke er i stand til at registrere, hvad der bliver skrevet.
tilføjet af

Hvem du end er så velkommen

her på SOLen. Hvor har jeg manglet de to indlæg længe.
Vær hilset!!
tilføjet af

Ikke helt rigtigt

Jeg angriber ikke muslimer.
Jeg angriber misbrug af en religion i politisk øjemed. Jeg angriber Islamismen, som jeg angriber facismen.
Jeg har arbejdet sammen med mange muslimer. Alle har været fornuftige mennesker. Dog ikke dem, som nu begynder at bære tørklæde på vores sygehuse.
For mig er religion privat, og demokratiet og menneskerettighederne står over den.
tilføjet af

hej Galemathias

Nu har jeg aldrig kaldt mig selv for Intellektuel - og jeg fattede faktisk godt ironien/sarkasmen C",).. det var dig der bruget vendingen "såkaldt intellektuelle" om os "pladderhumanister og de af os der ikke lider at islamofobi. Jeg behøvre bestemt ikke dansk lektioner - selvom stavningen her på tastaturet af og til er helt henne i skoven.
Det er muligt jeg er galt afmarcheret, du er selvproklomeret "gal" og jeg er beviseligt syg i hovdet...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.