4tilføjet af

Hvor er arterierne?

Når mine blodårer virkelig er tydelige, kan jeg se både store og små. Jeg vil gerne vide, om man kan se arterierne, eller om de er mere skjult. Og hvis de er skjulte, hvor ligger de så....cirka?
tilføjet af

Her en forklaring

Hej,
forskellen på arterier og vener er den, at den ene (arterierne) indeholdet iltet blod, dvs blod der er på vej fra lungerne ud til kroppens organer. Den anden type, vener indholder iltfattigt blod som er på vej tilbage til lungerne for at blive iltet.
Jeg ved så ikke om man kan se en farveforskel på dem. På tegninger over kroppen er disse to typer typisk tegnet i blot og rødt.
Håber det gav dig lidt forklaring, ellers kig herunder eller søg på google....
http://da.wikipedia.org/wiki/Arterie
tilføjet af

arterierne er din pulsåre

som ligger meget dybt i fks håndleddet så det kan gøre pokkers ondt at få taget blodprøve i dem.Man tager prøver i arterie ved fks røgforgiftning.Tit og ofte når ens blodårer er meget tykke kan det skyldes at man har det varmt
tilføjet af

Arterier

Arterierne findes dybt ind under huden og kan ikke ses på hudoverfladen. De dybe vener kan hellere ikke ses. De du kan ses på dine arme og ben er de overfladiske eller hudvener (de kutane vener).
Du kan mærke arteriepulsen flere forskellige steder i kroppen bl.a. på håndledet, halsen, albuen, lysken, mv. Det er derfor ikke helt nemt at tage blodprøver fra en arterie. Når man ikke kan se den, bliver man nødt til at mærke efter den og det er svært at ramme præcist.
tilføjet af

Lige en rettelse...

Definitionen på arterier og vener går IKKE på hvorvidt blodet er iltet eller ej. Det er rigtigt at årer med iltrigt blod oftes tegnes som røde og de iltfattige som blå, men det er ikke helt sammenfaldende med begreberne arterie og vene.
Arterierne pumper blodet fra hjertet og venerne fører det til hjertet. Det vil sige at årene som går fra hjertet til lungerne, hvor blodet i den grad er iltfattigt, altså er arterier.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.