22tilføjet af

Hvilke problemer overlod Poul Nyrup til VK?

Hvilke problemer overlod Poul Nyrup Rasmussen (A) til VK-regeringen, da de kom til i 2001?
tilføjet af

Tårnhøj arbejdsløshed

og udenlandsgæld på 150 mill.
Hæmningsløs indvandring.
Bare for at nævne nogle af dem.
Resten af din lektier må du selv lave.
tilføjet af

Ja, og kæmpe underskud på betalings-balancen

Uden den nuværende VKO regering havde vi været sat under det modsatte af i dag, nemlig administration, eller økonomisk besættelse.
tilføjet af

Sikke noget vås!

Tager du Anders Fogh Rasmussens ord for gode varer? Ja? Han har ved flere lejligheder sagt, at de tiltage og kure som Nyrup/Jelved satte igang i deres regerinstid, var forudsætningen for at AFR kunne overtage en butik i vækst. Den gode tid i AFR´s regering blev grundlagt af Nyrup/Jelved.
At AFR så var dygtig til at udvikle opgangen, skal der ikke være tvivl om.
Lad os nu holde os til fakta. Hvis du bare vil lave propaganda imod rød stue, så er du da i din gode ret til det. Det siger så bare en del mere om dig, end om dem du kritiserer.
Lagermann
tilføjet af

Sandhed med modifikationer.....

Lavkonjunkturen var en hård nød at knække, javel. Og ledigheden var Nyrup/Jelveds hovedproblem. Tror du en ny regering kan komme til, og så snupti.com vende det hele til guld og grønne skove? Nej, det kan INGEN.
Som jeg skrev i et andet indlæg, så lagde Nyrup/Jelved grunden til at AFR så hurtigt kunne høste frugterne da han kom ind i opgangstider. Ved flere lejligheder har han udtalt at det som den foregående lavede af kure var en afgørende forudsætning for at han så hurtigt kunne videreføre og vende bøtten.
Det er helt fint at du vil kritisere Nyrup/Jelved regeringen. Det er din gode ret. Men vær så venlig at holde dig til fakte, og ikke bøje sandheden. Historien taler stik imod din kritik.
Mvh Lagermann
tilføjet af

Ja sandheden kan være ilde hørt

så det er lettere for dig at lukke øjnene for de kæmpe afdrag på betalingsbalancen, som VKO reddede vores økonomi med.
tilføjet af

Nemmere at nævne dem han ikke kom med

Det lykkedes ham vist aldrig ikke at indføre beskatning på gratis firmakaffe ligesom han aldrig nåede at indføre registrerings- og vægtafgifter på kufferter med hjul.
tilføjet af

Poul Nyrup

er en legende intet andet.. Fogh smadrede alt der blev bygget op og stak halen imellem benne og overlod resten til en undermåler. Lars løkke vis dig som en mand og udskriv valg...!
tilføjet af

Korrekt!

VKO nedbragte gælden på betalingsbalancen. Men, det havde ikke være muligt i den fart hvis det ikke havde været for Nyrup/Jelveds forarbejde. Tror du i ramme alvor at et regeringsskifte kan have en SNUPTIeffekt fra den ene dag til den anden? AFR havde ikke kunne skabe de flotte resultater, uden at den foregående regering, via dens kure og stramninger havde lavet forarbejdet.
Det har AFR som sagt udtalt adskillige gange. Og han havde ikke for vane at rose rød stue uden grund.
Lagermann
tilføjet af

Den gode tid??

Det kan godt være du havde flere penge, men S/R plyndrede sgu lønmodtagerne🙁
tilføjet af

Det er ikke helt sandt.....

Jeg kan ikke genkende det du skriver. AFR havde en god tid, hvor han nedbragte vores gæld til udlandet. Under dygtigt forarbejde af Nyrup/Jelved regeringen. At der så kom en krise netop som Fogh blev international, tror jeg ikke du kan se som kaptajnen der forlader det synkende skib. Men det er uden tvivl et noget krakellerende Danmark, Løkke Rasmussen har overtaget.
Mvh Lagermann
tilføjet af

Lavkonjunktur??

Nej den må du sgu længere ud på landet med.
Vi skulle betale til SP ordningen for at bremse forbruget, det ville næppe nødvendig under en lavkonjunktur
Mon ikke du selv skal have styr på fakta,inden du belærer andre?
tilføjet af

Vel gjorde de da ej!!

Det er muligt at DU oplevede det sådan. Sagen er dog at den "plyndring" du taler om, var nødvendig for at få vendt skuden. At den blev vendt, kunne AFR så bryste sig af, men ikke uden at måtte indrømme at S/R´s plyndring var bydende nødvendig for at han kunne sidde i et Danmark i betydelig bedring - økonomisk.
Det er forholdsvist nemt at fordreje den historiske sandhed, helt i den retning som tjener én bedst. Så er sandheden bare ikke intakt længere.
Lagermann
tilføjet af

det er som jeg

skriver... opturen var en blanding af nyrup og noget udefrakommende. ja og så en masse friværdi der skulle skydes af...
tilføjet af

Tiltag der koster, gør ondt...

...og det var bestemt ikke populært hvad Nurup måtte gøre. "Bremse forbruget" siger du? Hvad har sådan et overforbrug indflydelse på? Inflationen, jeps. For at gælden ikke skulle blive endnu værre, var det bydende nødvendigt at bremse det overforbrug som øgede inflationen.
Igen. Det er ikke nok kun at se frem til den næste løncheck. Det viste Nyrups regering, ved at han med Jelved havde en yderst kompetent økonomiminister som var visionær. Og det høstede AFR frugterne af.
Jeg har skam fakta fint på plads du.
Mvh Lagermann
tilføjet af

Gu fanden gjorde de da så

De stjal fra lønmodtagerne, men fjernede formueskatten🙁
Enten har du været frosset ned, eller også tror du at fordi du fik det samme ind på kontoen hver måned fra Bistanden, så var det sådan over hele linjen
Det var det ikke.
De indførte også arbejdsmarkedsbidraget 🙁
tilføjet af

Svaret

Man kan takke en række borgerlige regeringer for, at Danmark i 80’erne ikke gik bankerot. Med fornuftige tiltag fik man vendt skuden og lagt grunden til den sunde økonomi, som i dag hører til blandt verdens allerstærkeste.
I 1972 var betalingsbalanceunderskuddet på 0,4 mia. kr. Blot syv år senere – i 1979 –
var underskuddet steget til 15 mia. kr., og udlandsgælden var i samme periode blevet mere end firedoblet. Vanskelighederne skyldtes to ting. Den ene var den økonomiske krise, som skyllede ind over hele Vesteuropa i disse år. Men den anden var Anker Jørgensen og hans regeringers manglende politiske vilje og mod til at gøre op med de grundlæggende strukturproblemer, der på dette tidspunkt fandtes på det danske arbejdsmarked og i dansk økonomi.
Hver gang, der opstod nye problemer, forsøgte man at løse dem ved hjælp af gammeldags metoder. Man devaluerede kronen i håb om, at det ville gavne betalingsbalancen. Men det hjalp kun på kort sigt, og betalingsbalanceunderskuddet voksede snart igen til nye højder. Man gik ud og lånte penge i udlandet for at løse sine øjeblikkelige økonomiske
vanskeligheder. Men også dette var en kortsigtet løsning. Resultatet var, at de økonomiske problemer i sidste ende blev endnu større.
Først da de borgerlige regeringer, under Poul Schlüter (K), kom til magten i 1982,
begyndte man at rette op på situationen. Det var i disse regeringer, at Venstres daværende formand, Henning Christophersen, var finansminister 1982-84, Anders Andersen økonomiminister 1982- 1987 og Knud Enggaard økonomiminister 1987-1988. Og det var her, Anders Fogh Rasmussen var skatteminister 1987-1992 og både økonomi- og skatteminister
1990-1992. De borgerlige regeringer reducerede underskuddet på betalingsbalancen, og i
1990 lykkedes det for første gang at vende underskuddet til et overskud på 3,4 mia.
Den gunstigere økonomiske udvikling gjorde det muligt at påbegynde en målrettet afvikling af udlandsgælden og statsgælden.
Under Nyrups koalitionsregeringer 1993- 2001 med de radikale (og indtil hhv. 1994
og 1996 med Kristeligt Folkeparti og CD) førte man en økonomisk politik, som adskilte sig markant fra den, der blev ført i 1970’erne. Man videreførte ”fastkurspolitikken”,
som de borgerlige havde introduceret i 1982. Det vil sige, at man afholdt sig fra at devaluere kronen. Man forsøgte at undgå store underskud på statens budgetter og på betalingsbalancen, og man lancerede målet om at afvikle gælden inden for en bestemt årrække. Målsætningen kender vi i dag som ”2010-planen”.
Socialdemokraterne ville gerne vise befolkningen, at også de kunne føre en ansvarlig økonomisk politik. Samtidig var Nyrup meget opmærksom på, at de radikale var skarpe modstandere af en uansvarlig økonomisk politik. Den primære grund til, at de radikale i
1980’erne og begyndelsen af 1990’erne havde støttet de borgerlige regeringer, var
jo netop at sikre økonomisk genopretning.
Trods den generelt positive økonomiske udvikling under Nyrup-regeringerne, var dette intet at regne mod den store økonomiske succeshistorie, som Anders Fogh Rasmussens regeringer har stået for siden 2001. Mens betalingsbalanceoverskuddet i Nyrups regeringstid gennemgående lå på et niveau på mellem ca. 5 og 25 mia. kr. på årsbasis (i 1998 var der endda et betalingsbalanceunderskud på 10 mia. kr.), har overskuddet siden regeringsskiftet i 2001 hvert år været på mellem ca. 30 og 50 mia. kr.
Gælden er nu bragt helt ud af verden. Den økonomiske vækst er rekordstor, og ledigheden den laveste siden 1979. Dansk økonomi er efter de seneste fire år med VK-regeringen i topform som aldrig før. Regeringen har fastholdt de klare mål, som Marianne Jelved i sin tid fastsatte som økonomiminister. Danmark er i dag længere væk fra afgrunden end nogensinde før. Ja, vi kan ikke engang se den længere.
tilføjet af

Eksperimentet S+SF

Desværre tvivler jeg på, at Lars Lykke er markant nok til at beholde regeringsmagten. Han mangler i den grad troværdighed. Fremstår som en person, der bruger af statens penge til at forsøde hans egen tilværelse. Ligner en fed lille fadbamse.
S+SF bliver en katastrofe af dimensioner, hvis de får lov til at komme til magten. SF´S økonomiske politik eller mangel på samme vil føre Danmark tæt på en statsbankerot. SF tror statskassen er utømmelig, og så er deres erhvervspolitik så erhvervsfjendtlig, at det må løbe koldt ned af ryggen for de selvstændige i Danmark ved bare at tænke på de restriktioner og skatter de vil pålægge det erhvervsliv, som er fundamentet for dansk økonomi.
tilføjet af

Befolkningen satte Hr Nyrup fra bestillingen pga. udlændingeproblmerne

Udlændingepolitiken sejlede under Nyrup, der slet ikke havde styr på Aukenfløjen og de radikale.
Dertil fik han ikke afdraget på statsgælden som under Anders Fogh Rasmussen.
tilføjet af

"gælden på betalingsbalancen." ???

Den må du gerne forklare 😃😃
tilføjet af

Et Danmark med respekt i udlandet!!!!!!!!!!!

Socialdemokratiets udlændingepolitik gik bestemt ikke ubemærket hen i udlandet. Hegnspælene er blevet flyttet drastisk i 1990erne.
Jeg ved ikke, om du bevidst manipulerer med fakta, eller om du, ligesom så mange andre, vælger at glemme SR regeringens udlændingepolitik og de mange forringelser som blev indført.
Et par eksempler:

Citat Berlingske Tidende, 9.11.1997
Socialdemokratiet er blevet eksponent for en politik, som internationalt paralleliseres med Jörg Haiders.

Citat Liberation 19.11.1997
Fremmedhadets feber har ramt Danmark. Liberation betoner kontrasten mellem »det brutale fremmedhads Danmark« og så »menneskerettighedernes Danmark«, der fører sig frem internationalt.

Citat Frankfurter Rundschau 1.11.1997
Den socialdemokratisk ledede regering synes at hoppe med på flygtningehysteriet.

Citat Frankfurter Allgemeine Zeitung, 15.2.2000
I forbindelse med krisen omkring regeringsdeltagelsen af Jörg Haiders Frihedsparti i Østrig med de efterfølgende diplomatiske EU-sanktioner imod landet bemærker et tysk dagblad dobbeltmoralen: »Haiders teser er regeringspolitik i Danmark.

Citat International Herald Tribune 24.2.2000
Europas nye etikette for politisk argumentation, der befinder sig på kanten af demagogi eller racisme, men lige akkurat ikke overskrider grænsen for høflig konvention – kræver ingen dristighed. Talens særegenhed var, at den kom fra en fuldstændig traditionel repræsentant for europæisk socialdemokrati, Poul Nyrup Rasmussen, Danmarks statsminister. Mere end noget andet synes bemærkningerne, og restriktionerne, som denne måned er blevet foreslået over for Danmarks indvandrere, at illustrere, hvor meget tidligere standard-forestillinger om, hvad der er politisk acceptabelt, kan blive fortrængt i debatten om indvandring og racisme i Europa.

Citat Information, 8.1.2001.
SFs medlem af Europaparlamentet, Pernille Frahm oplever en markant ændret international bekymring over retorikken mod indvandrere i Danmark. Hun skriver bl.a.: »... ikke mindst bliver jeg spurgt af både mine egne og af socialdemokraternes europæiske kolleger om, hvad i alverden der foregår i Danmark.

Citat B.T., 19.9.2000
Det franske medlem af Europaparlamentet, Fodé Sylla, fastslår f.eks., at den danske regering er »værre end Østrigs Jörg Haider«

Citat Alain ugemagasinet De Tijd i Amsterdam
I Danmark er et fremmedfjendsk parti ikke ved at overtage magten – men et parti, hvis asyl- og indvandrerpolitik kan sammenlignes med Jörg Haiders planlagte politik, sidder til gengæld allerede ved magten, nemlig Socialdemokratiet.

Det hollandske TV-program »Netwerk« konkluderede den 3.4.2000 i en dokumentarudsendelse, at Danmark allerede har gennemført de tiltag mod udlændinge, som i Østrig endnu kun er på tegnebrættet.

Citat Atterdag nr. 3, 2000
Midten i dansk politik er rykket mod højre. Meget af det, der debatteres i øjeblikket, ville være utænkeligt for bare fem år siden – eksempelvis den mere udogmatiske opfattelse af internationale konventioner, og at repatriering diskuteres
tilføjet af

Manipulationen klarer du

Hvad skrev Berlingske 9,11,1997? Selv om den konservative tante hader socialdemokraterne, plejer de at skrive hele sætninger. Dit eksempel må være pillet ud af flere sætninger. Det er rigtig at Nyrup igangsatte en integrationspolitik. Det har jeg ved flere anledninger skrevet. Men de var ikke fremmedfjendske som Heider og DF.
Liberation 19,11.1997. Jeg kender ikke avisen. men det er noget rigtig i det du citerede for DF var stiftet, og fokuserede meget på fremmedhad.
Og det er meget mærkelig alle dine overdrivelse og trækken ud af sammenhæng og løgne. Når Nyrup efterfølgende er blevet formand for Europas fælles socialdemokrati, og ingen af dem går ind for hverken fremmedhad eller Haiders politik?
Det eneste rigtige er det sidste, at dansk politik er i dag rykket meget til højre. Midterpartierne er i dag helt ubetydelig, efter OVK indgik i en fast blokpolitik.
tilføjet af

Så jeg skulle hilse og sige,

at du ikke bare kan fornægte fakta, fordi de er ubekvemme for din argumentation
Jeg refererer blot hvad forskellige udenlandske og danske aviser skrev om socialdemokraternes indvandrepolitik.
Selvfølgelig er det uddrag fra artikler, men det ændrer da ikke det faktum, at man internationalt paralleliserede socialdemokraternes udlændingepolitik med Jörg Haiders.
Liberation er fransk.
Avisens politiske grundholdning er centrum-venstre, og har gennem årtier fastholdt positionen som Frankrigs højest estimerede og mest citerede avis.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.