15tilføjet af

Hvad skal jeg stille op med min overbo?

Min overbo er meget levende, og det er jo godt nok. Men er der grænser for hvor levende man kan være når man bor i en meget lyt bygning?
Min overbo er en ung knægt som er arbejdsløs, og han er vågen om natten sammen med hans nye sambo i hverdagende.
Jeg skal selvfølgelig ikke bestemme hvornår folk skal i seng.
Problemet er bare at han taler utrolig højt hele natten. Hans gæster taler altid moderat lavt, men overboen har virkelig en vokal der dominerer.
Han er også meget frembrusende når han griner eller begynder at diskutere om natten.
Han holder mig altid vågen, og hvis jeg endelig falder i søvn, vågner jeg hurtigt igen fordi han pludselig begynder at diskutere med samboen eller grine og pjatte hæmningsløst.
Det foregår som regel i en uge ad gangen hvor han er frembrusende med kampråb når der bliver spillet computerspil hele natten i alle hverdage. Den næste uge er der helt stille deroppe. Jeg ved han er hjemme de dage hvor der er helt stille, for jeg har lagt mærke til at biler holder udenfor opgangen hvor folk kommer op til ham og går meget hurtigt igen. Som om folk bare henter eller aflevere noget.
Nogle gange kan overboen være vågen i over et døgn uden at sove. Grunde til jeg ved det, er fordi jeg arbejde hjemmefra, og i de dage det sker, holder han mig også vågen. Jeg bliver dog træt nok til at få 2-3 timers søvn. Jeg er mega træt, men han kan være virkelig vågen og højlydt i et helt døgn.
Tænker om han tager stoffer siden han kan holde sig igang.
Han har dog lært at han kun skal høre højt musik om dagen.
Han har før fået klager og skriftlige advarsler om hans høje musik. Dog har ingen klaget over hans høje kampråb, grin, snak og diskutioner midt om natten.
Han fylder meget i mit liv. Har hørt fra andre i bygningen at han kan fremstå truende overfor folk der klager over hans larm.
Jeg har dog været oppe hos ham en enkelt gang for at bede ham om at være lidt hensynsfuld om natten. Her var han ikke truende overfor mig. Men jeg er virkelig ydmyg og sød når jeg skal klage over folk. Jeg sagde at man kan høre alt nede fra mig, men han har ikke taget hensyn af min henvendelse.
Det er nærmest som om han er vågen den ene uge, og sover i den anden uge. Jeg er måske lidt bange for at komme for tæt på, da jeg mistænker ham for at have med stoffer at gøre, og at han ud fra jeg selv og andre har oplevet, er meget utilregnelig.
Han fylder så meget dag og nat, at jeg er begyndt at hade ham, for jeg føler han ødelægger hele min livskvalitet. Jeg hader virkelig hans stemme. Mine andre naboer er ellers helt rolige om aftenen og taler på en hensynsfuld måde, og det er jeg super glad for.
Forlanger jeg for meget af min overbo, at han skal være stille og rolig om natten?
Han høre jo ikke høj musik om natten. Hans stemme er bare gennemtrængende.
Håber på gode råd her.
tilføjet af

Hvad skal jeg stille op med min overbo?

Lyder da til han er på stoffer og evt. os sælger idet der kommer biler og køre med det samme igen !
Men jeg ville helt sikkert heller ikke kunne holde det ud, så klag eller flyt 🙂
tilføjet af

Hvad skal jeg stille op med min overbo?

Jeg vil tro der er tale om det man kalder for et speedfreak, og med det menes der en som er på amfethamin, og med trafik til og fra døren er der nok også tale om at han pusher, så du pudser bare politiet på ham, ganske anonymt, så kommer han ligeså stille på et ufrivillgt ophold på statens regning, da der ikke findes noget lavere end speedfreaks og narkopushere, dog undtaget min hash forbindelse. 😉
tilføjet af

Hvad skal jeg stille op med min overbo?

Du kan jo melde ham til politiet, når/hvis du er ret sikker på at han dealer. Så er du da af med ham et stykke tid, hvis de ellers finder en god portion.
tilføjet af

Hvad skal jeg stille op med min overbo?

hej.
det lyder da helt klart som om han er sælger af stoffer og selv er på stoffer. man kan jo ringe anonymt til politiet. og ellers er der jo nok ikke andet at gøre end at sende klage til boligselskabet, måske du kan få de naboer der osse er generet af ham til osse at sende klage ind..
og det lyder da bestemt ikke som om han gider tage hensyn til sine naboer. ved så ikke om man kan være anonym når man klager til boligselskabet. jeg personligt ville nok ikke bryde mig om at sådan en person fik at vide man haved sendt klage ind over ham..
du ønskes held og lykke med at få løst problemet.
tilføjet af

Hvad skal jeg stille op med min overbo?

Altså jeg ville nok flytte.
For som udgangspunkt kan du ikke forlange noget som helst af overboen. Præcist som han ikke kan bestemme om du ryger nedenunder og når du laver mad kommer der damp eller røg gennem loftet.
Du har naturligvis den mulighed at hvis du er så sikker på at der sker noget med "stoffer" altså hash, kath, ecstacy, kokain, herion, eller noget der minder om det Marihuana eller noget andet suspekt så kan du jo ringe til politiet.
Han betaler husleje lige som dig, og derfor har han ligeså meget ret til at benytte sin bolig til hvad han vil som DU har. Han kan i princippet få lige så mange "gæster" som han vil, eller spille høj musik kl kolort.
Kun hvis der er en slags "husorden" som siger at du skal være stille mellem fx 23 og 0800 og altså IKKE spille høj musik kan du klage til udlejer og ikke politiet. Udlejer vil så nok henstille til ham at skrue ned eller anskaffe sig høretelfoner hvis han har et stort behov for at høre musik på de tidspunkter hvor alle andre sover ;)
Jeg har selv gjort det og jeg får ingen klager efter jeg investerede i et trådløst Sennheiser hovedbøf som jeg kan skrue så højt op som jeg vil, nærmest så mine trommehinder sprænges, men uden så meget som at vække naboens kat😉Klager har jeg i al fald ikke fået noget af, hverken fra hunde, katte, naboer eller forbipasserende.
Der er kun ET problem med høretelefoner, eller der er så to ;)
De bruge BATTERIER hvilken så er genopladelige men alligvel. Koster strøm og sådan😉De rækker KUN ca 100 meter. Og jeg ved godt hvorfor, det ville jo være lidt dumt hvis min nabo havde SAMME headset og dermed samme frekvens på radiobølgerne - så når jeg kørte gennem byen så ville jeg kunne høre alles musik blandet sammen med min egen musik.
Det andet problem er så at de er ubehagelige at sove med, og at det forhindrer at man hører sin telefon hvis den ringer. Når jeg har 90 DB i øret og sidder og tøffer lidt rundt online, så hører jeg altså ikke min telefon i vindueskarmen... Ok jeg kan så vende tilbage når jeg opdager at der har været et ubesvaret opkald... men alligevel...
Så heldigvis generer jeg ingen, men hvis din overbo er typen som har 15" bas og gerne spiller ud af vinduet kl 3 om natten så kan jeg godt forstå at du er træt af ham og hans narko-sælgende, eller -rygende eller - handlende... venner. Men du kan ikke rigtig gøre andet end prøve politiet eller flytte.
tilføjet af

Hvad skal jeg stille op med min overbo?

Hold da op hvor i dømmer folk herinde. Han er nok dealer. Ved i det? Du vil aldrig få noget ud af at klage over at han er vågen og taler og griner om natten. Politiet kan intet gøre, og boligselskabet kan intet gøre. Det eneste han ikke må er at spille høj musik, og politiet kan kun gøre noget ved det hvis han spiller for åbne vinduer. Nu er det jo også et spørgsmål om hvad tid du mener der skal være ro.
tilføjet af

Hvad skal jeg stille op med min overbo?

Dealer, du mener pusher? At han har mange venner som besøger har behøves ikke at betyde at han "dealer", måske har han bare mange venner og bekendte som af en eller anden grund kun besøger ham 5-10 min af gangen ;)
Nu er jeg sådan også lidt loose mht til "sengetid" jeg har naturligvis forståelse for hvis min nabo har fx nat-job og derfor kører kl 23 og kommer hjem kl 08.00, men det er på INGEN måde "iorden" hverken at spille høj musik eller som han gjorde, stille sin bil kl 04.00 som er en diesel-hakker 50 cm fra hvor jeg sover, og lade den holde der i 30 min fordi den skal varme op og varmen i bilen kan opvarme forruden så jeg slipper for at skrabe og...
NEJ det går bare ikke. HVIS din bil endelig skal bruge 30 minutter på at varme op, så lad den da køre i tomgang et sted hvor du ikke smadrer en anden mands nattesøvn.
Nu ved jeg så også godt at de færreste i KBH har biler fordi der er tonsvis af busser S-tog, Metro og en masse taxier, men det er altså anderledes "på landet".
Det sgu som om at dem som aldrig har været uden for Gentofte eller Hellerup tror at Uha det med at komme på landet er som et fremmed land.
Men JO! Uanset om jeg bor i Hellerup eller Maribo, så er det lige så møgirriterende hvis du parkerer en Dieselbil ca 50 cm klokken fuck om natten, fra hvor jeg sover...!
tilføjet af

Hvad skal jeg stille op med min overbo?

Jeg takker mange gange for jeres råd og jeres meninger.
Vi har en husorden der heder at musikken skal skrues ned kl 21 hverdage, og i weekenderne må man holde fest én gang i måneden, og når man fester skal musikken skrues ned kl 01:00
Jeg har intet bevis på om han sælger eller køber stoffer. Jeg er ud fra hvad jeg oplever af larm 24/7, at han må være på noget, da ingen mennesker af egen natur kan holde til de ture han tager med fuld energi deroppe.
Min kæreste har talt med formanden for bestyrelsen, og han siger man skal have fat i nogle andre som vi fik et telefonnummer til. Grunden til at formanden for bestyrelsen ikke kan tage sig af det, er fordi at han kun kan gribe ind hvis der er tale om højt musik.
Det var der sjovt nok også én som skrev længere oppe i tråden ;)
Så i princippet, kan der trampe 12 elefanter rundt ovenpå uden bestyrelse eller politi kan gøre noget ved det.
Da jeg var aktiv musiker, spillede jeg et sted hvor der kom politi fordi vi spillede for åben vinduer. Her blev vi bedt om at lukke vinduerne, men vi kunne godt spille lige så højt alligevel. Sådan er det også med boliger.
Men nu er musikken ikke noget problem her hos mig.
Overboen høre kun musik om dagen.
Nu må vi ringe til damen som er den højeste over bygningen her, og så må vi se hvad der sker.
Jeg har flere gange oplevet at politiet er storsvigtere. Derudover tør jeg på ingen måde at gøre opmærksom på mig selv i forhold til overboen. Jeg er nok en kylling hvad det angår. Jeg stoler ikke på folk der tager stoffer.
Jeg takker for jeres synsvinkler. Det får mig til at tænke på en anden måde.
tilføjet af

Hvad skal jeg stille op med min overbo?

Vil lige tilføje, at jeg tror ikke han sælger stoffer. Jeg tror nærmere at han får bragt stoffer til eget brug. For nu jeg tænker over er det næsten altid den samme bil der holder udenfor i meget kort tid.
Motoren står tændt mens manden løber op, og så kommer han hurtigt ned og køre sin vej igen.
Syntes det virker skummelt.
Kan det ske at man køber stoffer på den måde? Altså at pusheren bringer ud ligesom just eat?
tilføjet af

Hvad skal jeg stille op med min overbo?

Vil lige tilføje, at jeg tror ikke han sælger stoffer. Jeg tror nærmere at han får bragt stoffer til eget brug. For nu jeg tænker over er det næsten altid den samme bil der holder udenfor i meget kort tid.
Motoren står tændt mens manden løber op, og så kommer han hurtigt ned og køre sin vej igen.
Syntes det virker skummelt.
Kan det ske at man køber stoffer på den måde? Altså at pusheren bringer ud ligesom just eat?

Hvad med om din kaereste viste sig som et mandfolk, og fik sat din overbo på plads en gang for alle, da det som regel er det eneste der virker, medmindre din kaereste er en slapsvans. 😕
tilføjet af

Spænd en højttaler fast på loftet på fuld drøn

Han må jo elske støj.
tilføjet af

Hvad skal jeg stille op med min overbo?

Jeg vil helst ikke min kæreste går op til ham. Min kæreste er så gal på ham, at han ikke kan klage på en mild måde. Vi har hørt fra en anden i bygningen, at vores overbo har været truende overfor andre der har klaget over fest larm.
Jeg har ikke lyst til at de ryger i totterne på hinanden.
Ja, måske jeg skulle vække min nabo med en gang høj musik. Meeen, tror nu bare det kan blive en optakt til en seriøs nabokrig. Det ønsker jeg helst ikke.
Jeg er mest tryg ved at være så anonym som muligt.
Kan dog ikke lade være med at tænke på hvordan en arbejdsløs klaphat kan have råd til stoffer.
tilføjet af

Hvad skal jeg stille op med min overbo?

Jeg vil helst ikke min kæreste går op til ham. Min kæreste er så gal på ham, at han ikke kan klage på en mild måde. Vi har hørt fra en anden i bygningen, at vores overbo har været truende overfor andre der har klaget over fest larm.
Jeg har ikke lyst til at de ryger i totterne på hinanden.
Ja, måske jeg skulle vække min nabo med en gang høj musik. Meeen, tror nu bare det kan blive en optakt til en seriøs nabokrig. Det ønsker jeg helst ikke.
Jeg er mest tryg ved at være så anonym som muligt.
Kan dog ikke lade være med at tænke på hvordan en arbejdsløs klaphat kan have råd til stoffer.

Jeg gætter på, at du bor i noget gammelt lortebyggeri fra 30´erne.
Det er slet ikke sikkert at han tager stoffer. Han kan være mainodepressiv eller lign.
Trin 1 er at søge noget andet. Byggeri fra 70´erne og frem er ordentligt isoleret.
Trin 2 er at løse problemet lige nu. Det kræver 3 klager fra 3 personer over 6 måneder, for at han kan opsiges sit lejemål. Med andre ord er det næsten umuligt. Derfor skal du virkelig tage det alvorligt, når det bliver forelået, at du spiller høj musik, for "at give igen".
Gør det på tidspunkter hvor HAN SOVER. Evt i den uge han er passiv. Det er eneste måde at de fjolser lærer det på.
Men find hurtigst muligt noget andet at bo i.
Mega
tilføjet af

Hvad skal jeg stille op med min overbo?

Nej politiet skal du ikke regne ret meget med.
Nuhar jeg været i en del forskellige job og når jeg sammenligner nivauet af professionalisme blandt politifolk med alle mulige andre "brancher" så er det mildest talt pinligt.
Jeg havde fx en episode i mit liv hvor jeg havde en bil. Den blev så af "nogen" udset til at være udsat for røveri, ikke for at tage bilen, men stjæle anlægget, højtalerne, og alle min kærestes gaver som hun samme dag havde fået fordi hun blev 18 år ;)
Jeg kigger så lidt på infoen... Der er STOR sandsynlighed er en som enten var med til festen ved hendes 18-års dag eller nogen som vidste at vi var tilpas dovne til ikke at tømme bilen, så nogen i vores omgangskreds så i første omgang vidste jeg ikke præcist hvem.
Ellers var det jo meget underligt at de åbenbart vidst at jeg netop den dag havde gaver for 10.000 og anlæg forstærker og højtalere og for noget nær det samme.
Men jeg kunne ikke sætte navne på gerningmanden med 100% sikkerhed.
En uge senere skete så igen, nu havde jeg sat et ny anlæg i bilen da jeg ikke havde nogen forventning om at få det gamle retur. Som lidt ekstra "sikkerhed" parkerede jeg bilen mindre end 1 meter fra hvor jeg sov på daværende tidspunkt, men de sneg sig alligevel ind da de vidste jeg nok sov kl 4 om natten, så jeg kom endnu engang ud til en bil tømt for værdier.
Egenligt underligt at de ikke bare tog hele bilen, men de har nok ikke vidst hvordan man starter en bil uden at have nøglen til den.
3. gang som var blot 2 uger senere så gik det galt igen.
Først ligger jeg ved 23-tiden og er egenligt meget tæt på at falde i søvn, da jeg pludeslig hører lyden af en bil som dytter, og jeg synes at netop den tone lød rigtig meget som min bil. Man kan altid høre forskel. Så jeg stavrede ud for at se efter da jeg ikke havde visuel kontakt fra mit soveværelse.
HVAD STOD DER SÅ? 2 indbrudstyve, og de var ikke engang dumme nok til at være nogen som jeg ikke kendte navne og adresser på. Den ene truede med en skruetrækker, den anden stak af men jeg havde stadig deres navne da de gik på samme skole som mig.
De var gået ind i bilen i forventning om at kunne stjæle endnu et anlæg, men på det tidspunkt havde jeg "fattet" at tage mit anlæg og alle andre værdigenstande ud af bilen hver aften, altså ikke bare fronten på anlægget men HELE anlægget ;)
Men netop denne dag/nat var der is på bilernes vinduer så de kunne ikke rent faktisk se om jeg nu havde fået købt et 3. anlæg.
De brækker så ind - ikke ved at smadre et sidevindue og låse op, men med et koben, kun for at konstatere at der IKKE er et anlæg.
Tydeligvis frustrerede over ikke at få noget som de kan sælge for 2-300 kr på det sorte illegale marked beslutter de sig så 3- gang at forsøge at stjæle bilen.
Nu er jeg ikke fan af kriminelle men man er da nærmest grinagtigt, ekseptionelt grænsende til grænseoverskridende DUM, hvis ens "plan" er at bøffe en bil og mens man fifler med tændigslåsen får sat sit hovede ned på rattet og så bilen dytter og ikke øjeblikkeligt stikker af....
Ved dette 3. tilfælde dukkede politiet rent faktisk op fordi jeg ringende 114 lige efter og havde jaget dem væk og i øvrigt havde deres navne og deres adresser havde jeg venner som vidste hvad var.
Men hvad sker der så?
Politiet indledte ganske vidst en efterforskning, ja de kunne jo bare have kørt til de 2 adresser jeg allerede havde anvist dem og anholdt dem. Istedet efterforsker de så de to tidligere henvendelser altså fra de tidligere indbrud i bilen, og finder frem til at den ene bilradio er blandt deres tyvekoster og leverer den så tilbage.
De 2 kriminelle som er skyldige i bilindbrud, 3 gange tyveri, trusler på livet, og lidt mere som jeg ikke ved nok juridisk om - har fået 2000 kroner i bøde og går stadig frit omkring...Jeg er så flyttet et godt stykke fra omtalte by så forhåbenligt møder jeg dem ikke igen, jeg er flyttet helt ud af byer og helt derud hvor solen nærmest kun skinner hvis jeg selv tænder for den😉HElT ud hvor kommunen har besluttet at slukke gadelyset hver nat så alle med hunde der skal luftes om natten, eller cyklister som åbenbart har et behov for at cykle efter mørkets frembrud render rundt med lommelygter i bedste indbruds-tyv-stil ;)
Og det har du så ikke ret i - altså at byggerier fra 1970 og frem er ordenligt lydisoleret.
Nu har jeg boet i en del bygninger så...
Nuværende: bygge år som siger 1877 så det er altså over 130 år gammelt, DET er ganske rigtig ikke isoleret ret hvad angår både lyd og varme.
Så kender jeg et vennepar som købte et hun som ganske rigtigt var fra et sted i 30-erne, det kunne man bogstaveligt talt høre udendørs hvis nogen sked i toilettet på 1. sal.
Så boede jeg i et hun fra helt præcist 1973, og det var ikke meget bedre, jeg kunne fx høre når min 5 år ældre bror havde sex med sin kæreste eller når min mor snakkede eller når nogen åbnede hoveddøren.
Så boede jeg i et fra 1988, faktisk et rækkehus, og det var noget bedre. Lydisoleringen var så god at jeg ikke lod mærke til nogen form for støj fra naboen, altså lige undtagen hvis han synes at kl 3 om natten er et vildt godt tidspunkt at gå amok på sine trommer Støjer en del....
Men altså normalt kan en venlig henstilling løse en stor del af problemet. Jeg har da flere gange bedt ham holde mund eller stoppe med at spille trommer kl 3 om natten og bedt han skrue en anelse ned for sin elguitar med en 600 watts forstærker tilkoblet, og det virker som regel. Nogle få gange har det ganske vidst IKKE virket, men hvis man kommer hver halve time hele natten, så skruer han nok ned til sidst, og tænker mere over det i næste weekend...
tilføjet af

Hvad skal jeg stille op med min overbo?

Det ville være dejligt hvis du gad følge med i den debat du har startet.(at svare)

Mega
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.