5tilføjet af

Hvad er det for en psyk. sygdom???

Min bror har i snart 8 år haft psykoser, lavt selvværd, depression, og han drikker, i de år er der tilmed kommet dissosiationstilstande, stemmer og social angst oveni.
Lægerne siger det er skizofreni, kan det passe.
Han kan ikke fungere overhovedet. Er skizofreni så slem?
tilføjet af

Det kan den være

Skizofreni kan være i letter, svær og meget svær grad som så meget andet. Det er ikke sikkert diagnosen er korrekt af den grund, men det er helt sikkert at at alt hvad du nævner forværres med druk.
tilføjet af

Tænker på min egen bror

Ud fra det du skriver her kommer jeg med det samme til at tænke på skizofreni... Kender flere mennesker der `lider` af den her sygdom og mange af dem har svært ved at fungere under normale forhold... Rigtig mange af dem har dog fået noget særligt hjælp hvilket har gjort at de nu kan finde ud af at leve med det...
skizofreni kan være meget slem... Værre end det du skriver der og også meget mildere
En af de ting der normalt gør at man bliver 'smidt i båsen' skizofreni er at man hører stemmer...
tilføjet af

ja helt bestemt

ja det er det har en pap søn på 20 med diagnosen men man kan medicineres rimlig godt det er vores og fungere faktisk 100 procent men en psykolog skal ind over for at kunne hjælpe egen læge kan henvise alt godt herfra
tilføjet af

spises der efter kostrådene ?

tja vil bare høre om han spiser og motioner godt og nok❓Så han ikke oveni alt det også får livsstilsproblemer !
tilføjet af

Lyt til lægerne

Jeg synes i skulle lytte til lægerne, for det lyder unægtelig som skizofreni. Det ér teknisk set muligt at det er borderline, men symptomernes virker bare for kraftige til det.
Jeg har både en veninde med skizofreni, en med borderline og jeg er selv manio-depressiv og jeg synes altså at symptomerne lyder som den veninde jeg har med skizofreni, ikke noget der ligner os andre to.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.