14tilføjet af

hva koster en psykiater??

har lige været hos lægen og hun ville henvise til mig en psykolog elle psykiater. hun sagde jeg skulle gå hjem og tænke over hva jeg helst ville,
hun sagde at en psgykolog ville koste 250 kr med tilskud. men tror mere det er en psykiater jeg har brug for. men kunne godt tænke mig at vide hva det egentlig koster med støtte fra statten er der nogen der ved det???
på forhånd tak🙂
tilføjet af

Kiloprisen eller hvad?

En psykiater er gratis, han er læge.
tilføjet af

hvis lægen henviser dig til en

psykiater - læge - også kaldet special læge, så kan du få 10 gratis samtaler og naturligvis også et svar på hvad du fejler, samt en recept til medicin.
hos en psykolog skal du selv betale ca. 500 kr. i timen, for han er ikke læge.
terapeuter og negleklippere, bedemænd, slanke doktorer, er heller ikke faglærte, de fleste har taget et 2 weekend selv betalt kursus.
tilføjet af

En psykiater

koster ingenting for dig. Hvis du er heldig kan du få tilskud til 12 psykologbehandlinger.
hos en psykiater kan der være en del ventetid, men prøv at ringe rundt. En psykiater kan udskrive medicin, det kan psykologen ikke.
Hvad vil du selv helst prøve ?
tilføjet af

Nå, nå - små slag, kære ven...

"terapeuter og negleklippere, bedemænd, slanke doktorer, er heller ikke faglærte, de fleste har taget et 2 weekend selv betalt kursus."
Hvor vil du hen med den udtalelse?
Der findes mange udmærket uddannede terapeuter, som er gået andre veje end det etablerede system - og tak for det [l][s]
Mht trådstarters indlæg, mener jeg, at psykologsamtaler også er gratis, hvis du henvises af egen læge.
Forskellen på psykolog og psykiater er ofte, at psykiatere inddrager medicin i deres behandling.
Om din læge mener, at det er en psykiater, du har brug for fortæller jo egentlig bare hans/hendes tilgang til hjælp og "helbredelse".
Jeg har selv haft meget hjælp af terapeuter/behandlere med en alternativ uddannelse.
Held og lykke med det [l][l][s][s]
PS: Hvis du tilbydes "lykkepiller" så tænk lige over det en ekstra gang. De gør tit mere skade end gavn og kan være svære at trappe ud af igen...
tilføjet af

dårlig læge

der er stor forskel på de to den ene klare alt med medicin og er gratis den anden klare alt ved samtaler og kan åbentbart svinge i pris for da jeg havde en kostede han 300 resten betalte staten og du kan kun bruge ham 12 gange *2, hvor en psykiater kan du bruge til du er rask.
tilføjet af

Nej nej..

Man kan gratis gå hos en psykiater, så længe det er nødvendigt, der er ikke noget loft.
Hos psykologen får man kun et vist antal timer gratis.
Og husk lige at der er forskel på en psykolog og en terapeut.
Du kan få et terapeut diplom på en weekend, men en psykolog er universitetsuddannet.
tilføjet af

Få dog styr på fakta!!

- før du svarer. Du kan gå til psykiater i tyve år uden at betale, hvis det skønnes nødvendigt - der er ikke noget loft.
tilføjet af

Åh altså...

"Forskellen på psykolog og psykiater er ofte, at psykiatere inddrager medicin i deres behandling."
Det er simpelthen forskellEN? Det spiller ikke ind, at psykiateren er læge?
tilføjet af

En psykiater

En psykiater kan udskrive autoriseret narko, men vil højst bruge 5 minutter på dig.
En psykolog vil bruge lidt mere tid, men dine problemer skal være af højere intellektuel karakter.
tilføjet af

psykologer er IKKE læger

de andre nævnte er heller ikke faglærte, de har taget et selvbetalt kursus, og så har de nedsat sig som de eksempler som jeg har nævnt.
kirkegårds graveren er heller ikke faglært, men han er en god entrepenør, tænk bare på, at 1 time efter begravelsen, så er kisten knust, og graven er fyldt op med hellig jord og jævnet fuldstændig ud som alle de andre grave.
hvis du ser krigsgrave fra udlandet, så kan du se hvordan jorden stadig ligger oven på de begravede.
lægeeksiminerede negle filere er ikke en uddandelse, det samme gælder for terapeuter og sex rådgivere.
tidligere havde vi hekse og troldmænd der blev brændt på bålen, så fik vi kloge mænd og koner, som ikke tog betaling for at hjælpe folk med forstuvninger, eller hold i nakken.
hvis ikke jeg kan komme til læge, så vil jeg foretrække en dyrlæge, han har betydelig mere erfaring, for han kan ikke tale med dyrene, og han har mindst 100 forskellige dyr han skal behandle, en læge har kun 2 køn at behandle, altså 2 køn som selv kan fortælle hvilke symptomer de har.
utallige præster fusker også med rådgivning inden for alternetiv medicin og samtale terapi, men de har heller ikke en faglig uddandelse, der beviser at de ved hvad de taler om, svage mennesker kan man lokke til alting, den eneste forskel der er på de nævnte behandlere og luderne, er at hos luderne skal man betale først, og hos de omtalte alternative behandlere betaler man efter hvert møde, ofte 600 kr. for nul og niks, og ikke engang en kop kaffe, og behandlerne betaler ikke skat eller moms af deres indkomst, selvom de opkræver moms.
jeg vil gerne skrive navnene på alle fuskerne, men det må jeg ikke her.
dog må jeg skrive at den nye pølsevogn i doktorparken har fået nye ejere, det drejer sig om 3 kvinder, hvoraf den ene ejede......og hun var vidt berømt for hendes dressing, den anden arbejdede på en kro, hvor folk kom og købte hendes sauce, de var ligeglade med prisen, bare de kunne købe ½ l. sauce.
den oprindelige bestyrer har bemærket sig ved at hun inden for de sidste 6 år har samlet utallige erfaringer fra 15 kendte hoteller og finere madsteder, som er kendte landet rundt, frisk plukket fra din avis randers.
tilføjet af

findes der psykologer med højere intellektuel IQ

har du ikke misforstået det, mener du hestehviskere og hundetrænere, eller måske personer der har fået diplom for fangst af slimede ål fanget i hyttefade.
tilføjet af

hvis jeg tager et kursus i kalvefond

bliver jeg så uddannet som fransk kok og jungmand, og kan jeg få et diplom for de 8 timer som fonden har kogt, nedkogt, sigtet, reduceret, og opkogt med æggehvider for at fjerne evt. grums....
tilføjet af

Sludder

Jeg gik til psykiater i otte år, hver 14. dag, med tre kvarters samtale hver gang. Medicinen var en uendelig lille faktor.
Der er forskel på psykiatere - ligesom der er på gynækologer og købmænd og landmænd og psykologer, for den sags skyld. Tåbeligt at generalisere ud fra værst tænkelige eksempler. Og "højst 5 minutter" - come on!
tilføjet af

Det kan være jeg har en kode

men det nu min erfaring. :)
Ved medicinering vil de gerne forøge præparaterne og dosis, ikke sandt?
Ellers må jeg sige, at mellem de 6, jeg har stiftede bekendtskab med var der 1 nogenlunde reflekterende, det tegner ikke ligefrem et godt billede af psykiatrien, gør det?
Måske du danner egen erfaringen en dag.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.