8tilføjet af

Hjælp til leje af ejerlejlighed!!

Hej, nu er jeg ved at blive godt og grundig forvirret.
Jeg har fået tilbudt at leje en ejerlejlighed af ejeren selv - han vil gerne tilbyde mig en 3-årig lejekontrakt hvor han ikke kan opsige lejeaftalen, men hvor jeg har 3 måneders opsigelse. Kontrakten er helt fin og lavet en af advokat.
Nu er jeg så et par gange stødt på, at folk siger at man maks kan leje en lejlighed ud i 2 år og ikke mere. Jeg var af den forståelse af det kun er fremleje (dvs en lejer som videreudlejer en lejlighed) som er begrænset. Og at en ejer af en ejerlejlighed kan leje ud til mig i 10 år hvis han ønsker det.
Er jeg helt forkert på den?
tilføjet af

Ja...

Normalt 2 år, og derefter opsigelse, og så en ny lejekontrakt i 2 år
Så kan begge parter vaske sin egen etc...

😉[s] ;-)
tilføjet af

Men..?

Men er det lovligt at lave en kontrakt på 3 år, hvis ejeren går med til det og endda foretrækker det? Når det er en ejerlejlighed som han ejer.
tilføjet af

Så er det

En meget stor fordel for dig, ejeren kan faktisk ikke sige dig op

😉[s]
tilføjet af

Ok..

Så vil jeg ikke gå op i den sag, da han nærmest har været insisterende. Tak for din hjælp.
tilføjet af

upopulær advokat...

Han klokker godt og grundigt i det den advokat dér! Men så behøver du ikke flytte før det passer dig, kan være om 10 år.. gid det var mig!
tilføjet af

Er du nu sikker på det.

Jeg har fundet på nettet, at det er en regel, det lejede ikke benyttes ud over TRE ÅR, da det så ikke er nemt at sige vedkommende op.
Så hvem har ret.
tilføjet af

Det afhænger af de kontrakt

mæssige forhold. Det er rigtig svær lovgivning og kræver god indsigt. Selvom kontrakten er lavet af en advokat er der ikke sikkerhed for at den er lovgivningsmæssigt i orden. Der er talrige eksempler på udlejere af ejerlejligheder som har lavet en forkert kontrakt og derfor ikke kan opsige deres lejer og disse kan i princippet blive boende i 50år.
tilføjet af

tror den er god nok.

Jeg er ret sikker på at man kan leje ud i mere end to år blot der står en specifik perriode/dato for opsigelsen. Jeg har nemlig selv overvejet at leje min ejerlejlighed ud og fik den melding fra HOME, som er begyndt at leje lejligheder ud for folk som ikke kan sælge - og de må da have styr på juraen når de laver så mange aftaler.
Vh. mig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.