0tilføjet af

Historien om pottemagerens kone

En gang for længe længe siden boede der en gang en pottemager og hans kone ude i den store mørke skov. En dag sagde pottemageren til sin kone: ”Kære Lotte, nu går jeg lige ud i skoven og fælder et træ. Jeg er hjemme ved aftenstid, så jeg håber derfor, at du til den tid har lavet noget lækkert aftensmad til mig”. Lotte Bundpresser svarede straks: ”Det er bare i orden min mand, bare du husker at tage mælken med, når du kommer hjem”. ”Det kan du regne med”, lød de afsluttede fra hendes mand, der hed Erik Ost.
Erik Ost drog nu af sted mod skoven for at fælde et enkelt træ. Han behøvede ikke at gå ret langt, eftersom de jo boede ude i den store mørke skov. Han nåede faktisk kun at gå 15 meter fra deres hus før han stødte på det første træ som han kunne fælde. Træet i sig selv var ikke ret stort, maks 2 meter i højden og 30 cm i bredden. Efter 4 timer var træet fældet og Erik Ost kunne stolt vende hjem til sin kone efter en endnu vellykket arbejdsdag.
Da han bankede på døren kom hans hustru, Lotte Bundpresser, ham i møde med knus og kram og sagde, at hun var så stolt over at have en mand som ham. Træet som han havde fældet skulle bruges som brænde i deres kakkelovn, så de dermed fik noget varme i huset. Den mængde brænde som træet indeholdt ville give varme i hele huset i præcis 2 min, hvilket de begge var glade for.
Nå, men nu forholdt det sig bare sådan, at Erik Ost var meget sulten efter en lang udmattende arbejdsdag. Han ville derfor gerne have noget mad, så han spurgte sin kone, Lotte Bundpresser, om maden var færdig. ”Det kan du lige tro, at den er”, lød det fra Lotte, der for nyligt konstaterede, at hun havde en vægt på 135 kg. Da Lotte Bundpresser kommer og serverer maden for sin mand får han store øjne. Han kigger på tallerkenen og kan næsten ikke få et ord ud af sin mund. ”Lo.. lor.. llo… lort lort lort, der ligger en lort på tallerkenen. Manden griber efter vejret og kan næsten ikke få luft. Hv Hv hv hvorf hvorfor ligger der en lo lor lor lort på tallerkenen??? Lotte Bundpresser svarer sin mand: ”Du glemte jo at tage mælken med hjem”
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.