8tilføjet af

Har Du et stort gammelt hus?

Vi er ved at kigge på sådan et.
Tror også at vi vil kunne få finansieringen til hus og modernisering, og det ville være lækkert med de mange kvm.
Men så sidder man og tænker. Kan det nu også gå. Er der ikke stor risiko i et stort hus. Mange hjørner som kan gemme på alverdens svamp, fugt, og hvad ved jeg. Skal man have en helt ekstraordinær økonomi.
Hvordan har jeres erfaringer været? Hvad vil i råde én der står til at købe og ombygge et stort gammelt hus, hvad ville i selv gøre anderledes hvis i kunne starte om igen?
tilføjet af

Pas nu på!

Og sørg for at handle med hovedet og ikke hjertet...
Få det gamle hus undersøgt af en byggesagkyndig!
Beregn restaurering og plus 20% til uforudsete udgifter!
Sørg for at få alle servitutter og planer for området af kommuene!
Sørg for at undersøge grundens historie og evt få undersøgt for forurening!

Og til sidst...
Lad være med at binde jer for hårdt!
Hvis vi får et regeringsskifte, så kan det pludselig blive meget dyrt at være husejer [:*(]
tilføjet af

jeg syne det er dyrt bare at leve i øjebikket

så jeg tør da ikke tinke på hvis det så bliver dyre at have hus også ja vi er jo bare en gang slaver der skal sørge for at der køre rundt vh slim
tilføjet af

tilbud på reno

få et tilbud på total renovering af dk håndværkere læg dette til indkøbsprisen søg så igen på nye totalpris ...........................der er mere et et par der har knækket nakken på total renoveringer på flere år.
tilføjet af

Erfaring

Følg først rådet om selv at få en byggesagkyndig til at gennemgå huset. Det koster nogle tusinde kroner, hvis I nøjes med en mundtlig gennemgang. Han kan også vurdere hvilken økonomi, der er indvolveret. Læg hertil mindst 25%, hvis I ikke skal blive alt for overraskede, når virkeligheden sætter ind.
Jeg kan læse, at I er mindst 2 personer om dette projekt. I skal være meget enige, om hvad det er I vil, for der bliver trukket store veksler på jeres forhold i sådant et projekt. Udsigten til det færdige ønskehus kan være dejlig, at tænke på, men der kan være mange omkostninger på vejen derhen -også personlige og i relation til en partner/familie- så gnidningsløst bliver det ikke.
Hvis der stadig er mod på projektet, vil jeg ønske jer alt muligt held og lykke på vejen.
tilføjet af

jeg har erfaringen

på godt og skidt . så følg disse råd , så gårdet ikke så skidt endda .
de råd i har fået indtil nu er korrekte , få en rådgiver, byggesagkyndig med ud . huset skal underøsges fra kælder til kvist . i skal tegne udvidede forsikringer , og må aldrig glemme at tegne en ejerskifteforsikring ( husk sælger betaler halvdelen )
mht et gammelt hus , så kan man ikke generelt sige at de skulle have flere fejl end nybyggede huse har idag , for med alt det byggesjusk der er præsteret det seneste årti , så kommer det til at gå gruligt galt for mange mennesker .
et gammelt hus er ofte bygget med kvalitet for øje .

jeg kan ikke sige det ofte nok ( lært af dårlige erfaringer ) at i kan ikke forsikre jer nok !
mht til boligens økonomi så er det jo ikke det i spørger om så det vil jeg undlade at komme ind på.
jeg har selv været hele møllen igennem med et gammelt hus, renoveringer der var ved at ruinere , retsag, skjulte fejl osv osv ...
derfor husk at tegne alle de forsikringer der kan tegnes .
det er dyrt ja ... men kan være langt dyrere at lade være . og husk der kan være forskel på ejerskifteforsikringens varighed . 10- 20- 30 år . du er ikke nødsaget til at tage den du får oplyst af ejendomsmægleren . og husk at få en ordenlig selvrisiko , så den ikke vælter jeres budget .
tilføjet af

jeg bor i et kolonihavehus på 20m2

og det koster ca. 2000 kr om året i leje for grunden.
jeg har et ganske lille køkken, et soverum og en stue, og et lokum ude bagved, el og varme fra en oliebrænder.
alt i alt en udgift på omkring 10.000 kr om året.
om vinteren er der intet vand, men det kan jeg hente på tanken.
det er alt jeg har behow for, jjeg kender mange der bor i huse på omkring 200m2, de bruger kun køkken, bad og soveværelse, det andet er bare pral.
desuden har jeg en bæk med masser af ænder om foråret, og fri sol og natur om somren.
tilføjet af

Spørg Låsby Svendsen.

Den plattenslager har huse af værste karat,men da det er et gammel hus i søger,
gå i ikke forgæves til ham.han har et bredt udvalg af gammel lort der er angrebet af svamp og råd,så her kan i redde jer et rigtig gammelt hus.
tilføjet af

Nej, hvor er Du originel.

Du er sådan en rigtig sjover, hva?
Nej, hvor Du kan. Det er et så enestående talent at kunne opsnappe ting som folk aldrig har spurgt eller bedt om, og polere sit ego med en plat bemærkning herom. Det er virkelig ironi på højeste plan, humor i de allerfineste afkroge.
Nå, men Du fik sikkert noget ud af det selv, så derfor har det svf sin fulde berettigelse, på lige fod med batikkurser til frustrerede husmødre eller uinspirerede hobbybands på MySpace.
Hyg dig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.