11tilføjet af

Han siger at han vil springe ud fra en bro!

Jeg er en 17-årig pige og håber VIRKELIGT at I kan og vil hjælpe mig!!
Lad mig starte fra begyndelsen...
For ca. 1 ½ år siden mødte jeg en fyr.Vi var virkelig forelskede og han var mit et og alt. Et problem var dog, at jeg ikk måtte have kærester, og derfor kunne vi ik rigtig være sammen, da han boede i en anden by. Self. var vi sammen, men aldrig seksuelt. Han "slog op". Meeen så en dag fandt jeg ud af at en fyr fra mit gym. godt kunne li mig. Jeg gav ham aldrig en chance, fordi jeg elskede ham min "ex". Det endte så med at jeg alligevel gav ham den nye en chance, både fordi det skulle være fair overfor ham og fordi jeg ville videre med mit liv.
Min "ex" begyndte at blive kold overfor mig og han plejede ellers at være min bedste ven. Derfor trak jeg mig længere og længere væk fra ham og knyttede mig mere og mere til den "nye".
"Den nye" er nu min kæreste og jeg er også forelsket i ham.
Da min ex fandt ud af det, blev han skidesur og sagde at jeg enten skulle vælge mellem dem, eller burde at give ham en ny chance eller opfylde hans drøm (at gå i seng med mig)! Jeg elsker ham kun som en bror og er IKKE forelsket i ham mere.. Og har virkeligt prøvet at snakke med ham, men han vil ik lytte!
Og vi brød kontakten (fordi han ville - jeg vlle ikke men kunne ik tvinge ham til noget). Men en dag skriver hans ven fra hans mobil til mig og skriver at han er langt ude og elsker og savner mig...
Og en dag skrev han selv om vennen havde fortalt det med broen (Ved ikk helt hva han har gjort, men han sa noget med at lissom broen fører en fra ET STED -> ET ANDET STED fører den også fra LIV -> DØD).. og jeg tænkte at han enten prøvede at give mig skyldsfølelse (hvilket gav "bonus -vil jo ik ha at han begår selvmord pga mig) eller han ville prøve at få mig tilbage sådan her (hvilket han også prøver på). Jeg er så ked af det og ved ik hva jeg ska sige eller gøre.. Ingen af mine venner kan hjælpe mig, for de ved det heller ik hva jeg ska stille op med ham. Jeg håber, I vil hjælpe!
tilføjet af

Bebrejd ikke dig selv

Hvad vil du gøre for at forhindre det? Vil du tage ham tilbage? Og vil det hjælpe? Nej, det er en skam at han ikke kan komme videre, men du skal ikke gå på kompromis med dig selv og dine følelser. Jeg har selv stået i samme situation som dig for mange år siden og det er ikke just særligt sjovt, da man ikke ved hvorvidt man pludselig vil få en andens liv på "samvittigheden". Jeg valgte ikke at gå tilbage til min x, da mine følelser for ham var væk. Hvis jeg var blevet hos ham var det bare mig der ville have taget springet på et tidspunkt.
Mit råd! Tal ikke med ham mere og se dig ikke tilbage efter ham, hvis du taler med ham så gør ham klart at du ikke elsker ham mere og du ikke ønsker at have kontakt med ham da han gør dig bange og ked af det. Han ønsker jo egenligt bare at skræmme dig for at få dig tilbage, men tror du selv han ønsker at få en tilbage der ikke kan gengælde hans følelser? Måske vil han være ligeglad bare han er sammen med dig, men på længere sigt vil han ikke ønske det.
Hvis han vælger at tage springet, så må du ikke bebrejde dig selv. Det ville ikke være din skyld.
Tal med din familie om dette her. Det er ikke en sjov situation at stå alene i.
Knus Pige 27
tilføjet af

Tak for dit svar Pige 27

Han gider ik at lytte til det jeg sir.. jeg kontaktede ham heller ikk i et stykke tid, indtil hans ven skrev til mig. Jeg ønsker ik at snakke med ham mere, for som du sir, så skræmmer han mig en hel del. Er rigtig glad for dit svar...
Jeg kunne aldrig finde på at være sammen med ham igen, men vil heller ik have, at han begår selvmord pga mig. Ved ikk om han er i stand til det at gøre det eller ej.
Vil gerne bare være venner, men det vil han ikke, og det er også forståeligt nok!
Han sir, at jeg er blevet kold og rigtig ond, fordi jeg ikke rigtig siger/skriver noget til ham mht. bro-tingen. Men problemet er, at jeg ikk ved, hva jeg ska sige/gøre/skrive. En ting er dog klart... jeg vil ikke tage ham tilbage!
Jeg ved ikk, om jeg tør at sige, at jeg ikke elsker ham mere og aldrig vil være sammen med ham, for det må føles som en kniv i hjertet, og hvem ved, hva han så kan finde på:(?
tilføjet af

Han er syg!!

Kære Dig!
Lyt til din fornuft, og lad ikke hans bebrejdelser og matyrium gå ud over dig og dit nye liv! Han udnytter den kærlighed du et eller andet sted føler for ham - han kender dig, og ved du har et godt hjerte, der vil blive påvirket hvis han "truer" med de forskellige ting..
Kærlighed kan ikke tvinges - den kan kun flyde frit. Lad dig ikke blive en fange i hans liv - lad ham være fange i sit eget. Magter han ikke at give dig ægte kærlighed for den og det du er, så er det afhængighed der driver ham og ikke hans følelser for dig. Det er ikke hans kærlighed for dig der taler, når han manipulerer med dig! Han ser dig som én der skal redde ham ud af hans elendighed... måske er han ikke selv klar over det, men hans opførsel viser det. Det er IKKE det du er sat i verden for. Du fortjener at blive elsket lige såvel som du skal give den rigtige mand i dit liv din kærlighed. Elskede han dig ville han se dig lykkelig, også selvom det er med en anden... Ved godt at den er svær, men man må forsøge at håndtere sin forsmåethed - det magter han åbenbart ikke!
Lyt til dig selv - og vær stærk!! Han rusker og flår i dig, men jeg håber din fornuft sejrer! Ellers er du masocist og han er sadist!
Knus Tea
tilføjet af

Hvor er det dejligt med jer der bruger tid på at svare mig.. tak

Jeg kan kun sige tak, Tea.
Hver gang jeg spørger folk om hvad jeg skal gøre, siger de at de ikke ved det. Og du har fået mig til at indse nogle ting. tak
tilføjet af

hmmmm

hej.
Ja det er jo ik' så godt. Hvis jeg var dig ville jeg slette hans tlf nr. fra min telefon og bede ham om ikke at kontakte dig igen.
-Jeg tror at det er den blideste måde for både dig og din ex.
Det der med venskaber efter man er gået fra hinanden er kun noget der kan lade sig gøre hvis man har haft en kæresteforhold som for begge parter er slut. Hvis den ene stadig er bare lidt forelsket, så glem det.
At han vil begå selvmord er en kendt sætning, mere sjældent er det dog at folk rent faktisk gør det.
Jeg har selv en gang prøvet det og jeg sagde til hende at hvis hun ville springe var det hendes sag men at hun skulle blande mig uden om det.
Hun ringede dagen efter og sagde undskyld og hun har ikke siden kontaktet mig mht det.
Vi havde dog kun et kort forhold.
Til slut: Du har en sød kæreste, lad det blive ved det.
hæld og lykke
tilføjet af

Er bare bange for følgerne af det hele!

Jeg slettede hans nr. for et stykke tid siden, men han har stadig mit. Jeg har lige skrevet at han må indse at han ikke kan få mig tilbage, for jeg er ikke forelsket i ham mere, og hva nytter et forhold hvor den ene kun føler noget...
Er bare SÅ bange for at han nu føler, at jeg har stukket ham i hjertet og gør noget dumt! Jeg kan virkelig ikke leve med det på samvittigheden:( Er så ked af det.. Og det er rigtigt nok at mange "bare" siger det, men han har ændret sig så meget, så jeg ikk ved om han gør det...
tilføjet af

Tal med hans forældre

Kære Sannie
Hvis jeg var dig ville jeg kontakte hans forældre. De er måske ikke klar over hvordan deres søn har det og de bør derfor blive gjort opmærksom på det. Lad være med at kontakte din ex og lad være med at tale med ham eller læse hvad han ellers måtte skrive til dig. Du kan alligevel ikke hjælpe ham og du skal jo ikke rende rundt med en evig angst for hvad han har tænkt sig at gøre. Hvis du mener der er grund til bekymring om hvorvidt hans er til fare for sig selv synes jeg virkeligt du skal tale med hans forældre eller en anden person i hans familie han har tiltro til og overlade det til dem. Så kan du måske slappe lidt af vel vidende, at nogen vil tage fat i ham og sørge for at han måske kommer til at tale med en professionel rådgiver.
Knus
Pige27
tilføjet af

Lad ham hoppe

Må jeg som "halvgammel"..eller læs moden og erfaren..mand give dig følgende råd. Du kan og skal ikke ligge under for en mand, der allerede som helt ung truer med at gøre en ende sit liv eller andre alvorlige ting.Det er han ikke værd !!Du har gjort det eneste rigtige, har forklaret din ven HVAD du følte og spillet med åbne kort..så kig fremad, nyd din nye ven....og lad frem for alt vær med at have dårlig samvittighed , kvaler mm. Du har gjort det rigtige..og det er dit liv...HELD OG LYKKE
tilføjet af

Der er intet at gøre for ham

Jeg vil give "ModenMand" ret. Helt ret.
Og så vil jeg tilføje, at det på mig lyder som om han prøver at være meget dramatisk.
Min ekskæreste begyndte på det samme og sad med sin pistol og kiggede på den når jeg kom hjem og sagde i !digte! at der ingen grund var til at leve.
Man må selv bedømme og det er nogle dramatiske fæhoveder, der vil have opmærksomhed eller om det kunne være ægte nok med hans selvmordstanker. Det ved du bedst selv, det er dig der kender ham. Hvis du ved, at det er for opmærksomheden, så lad ham være og giv ham fred fra dig, til at komme videre og få styr på sit liv.
Hvis du har mistanke om at det kunne være ægte, så kan du stadig ikke lide under det. For så er han i forvejen en meget ustabil person. Og hvis det ikke var dig, der drev ham til selvmordstanker, ville det være det næste problem han faldt over.
Der er intet du kan gøre for ham.
Hilsen Anette
tilføjet af

dem der truer....

hej.
Jeg vil give alle dem der har svaret ret. Du skal droppe kontakten med ham, for det gør dig KUN ondt, og han vil få dig til at leve med en evig dårlig samvittighed. For at dulme din angst for at din ex gør alvor af sine trusler vil jeg give dig nogle psykolog svar. I flg. psykologi for selvmordspatienter, er det MEGET lidt sansyneligt at dem der truer med selvmord, eller snakker om det, rent faktisk gør noget ved det. De råber om hjælp, men mener det ikke for alvor. Deres råb om hjælp skal høres, men ganske rigtigt er det ikke dig der skal høre hans råb, men derimod hans forældre, for du alene, kan ikke være årsagen til at "hele hans liv" ikke fungerer. tippet om at give hans forældre besked er ikke dårligt, vel og mærke hvis han har et godt forhold til dem. For de GANSKE få som alligevel forsøger selvmord af denne kategori, begår FORSØG. Dvs de spiser nogle piller, ,men søger for at nogen kommer hjem og finder dem. De springer ikke ud fra en bro hvor de kan dø, men højst hvor de kan komme til skade. Som regel springer de ikke, men står kun og truer, for at få opmærksomheden. Jeg har både haft en kæreste der truede med selvmord, men også en mor som har gjort over 10 FORSØG gennem min barndom. Lad ham ikke manipulere dig og skræmme dig. Hvis han ringer igen og truer med selvmord, så sig til ham benhårdt at han bare skal gøre det, så får i alle fred. Det skal nok stoppe hans dramatisering. Han bruger det for at få dig igen, men jeg er overbevist om at det er tomme trusler...
tilføjet af

Jeg føler med dig

Hej ano
Jeg vil ikke bede dig om at gøre noget drastisk, men derimod rose dig, fordi du selv at du ikke elsker ham, og at det han gør ikke er normalt. Søg trøst og omsorg hos din nuværende kæreste, men lad ham IKKE komme i kontakt med din ex, for det vil ikke blive kønt.
Jeg ved godt at du har skyldfølelse over at han vil hoppe ud fra en bro, men for at være helt ærlig så tror jeg ikke at han tør, han tænker nemlig for meget over det. Så selv om det er svært så tag en dyb indånding og sig til dig selv, at du er sammen med en som elsker dig meget højt, og at alt er præcis som det burde være, for jeg er helt sikker på at hvis du nu gav efter og gav ex'en en chance så ville det blive dig som lå død under broen,ikke ham. Og det ville være synd du har ALT for meget at leve for.
Held og lykke
Carsten
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.