3tilføjet af

Gynækolog?

Jeg er en 19årig pige, og er sund & rask. Jeg er stadigvæk jomfru, og har ingen planer om at have sex da jeg ingen faste parter har. Jeg har hørt og læst at når man er over 18 burde man gå til gynækolog, også selvom man ikke har sex. Men er det virkelig nødvendigt? Hvad sker der hos en gynækolog?
tilføjet af

Du fortjener et bedre svar -

- end Cecers underlødige svar. Desværre kan jeg ikke give dig det, men en eller anden må kunne.
tilføjet af

hvad der virkelig sker og hvorfor

Helt ærligt, Cecer... hvis du ikke ved, hvad du snakker om, så hold hellere din K...! Har du overhovedet selv prøvet det???
Jeg er 26 år, og jeg har fået foretaget en gynækologisk undersøgelse 2 gange. Jeg er ikke ekspert på området, men vil give dig et langt mindre afskrækkende svar end Cecer.
For det første, det KAN være for at tjekke for kønssygdomme... men hovedgrunden til at man for foretaget en undersøgelse er for at undersøge for forstadier til kræft i livmoderhalsen. Når du bliver 21 år får du automatisk en indkaldelse hos din egen læge. Du kan tage imod den eller lade være - det er kun et tilbud. jeg vil klart anbefale at få det gjort! Hvis du siger ja til den første undersøgelse, får du automatisk en indkaldelse ca. hvert 3. år.
Lægen har forskellige størrelse instrumenter, så husk at fortælle at du er jomfru (hvis du stadig er til den tid), så vil lægen tage hensyn til det... jeg var selv jomfru da jeg fik foretaget min første prøve, og min læge var utrolig forstående og forsigtig.
For at forklare helt præcis hvad der sker, så kigger/mærker lægen først på de ydre kønsorg. for at tjekke om det se normalt ud, derefter fører han/hun instrumentet op (du kan godt mærke det, men det gør IKKE ondt), og tager nogle prøver med en vatpind. Så tager han/hun instrumentet ud igen og fører 2 fingre ind samtidig med at han/han holder dig på maven for at mærke str. og beliggenhed på din livmoder. Og så er du færdig!!!! Det hele tager nok under 1 minut.
Du kan finde mere info på fx. netdoktor.dk eller du kan søge på en hvolken somhelst søgemaskine efter "gynækologisk undersøgelse", "underlivsundersøgelse", eller "screening" (det hedder det faktisk).
Hvis du ikke ikke har været i seng med nogen, mener jeg ikke det er nødvendigt i din alder at få foretaget en undersøgelse. Med mindre du en dag vil have p-piller... mange læger foretager også en gynækologisk undersøgelse i den anledning (jeg aner ikke hvorfor - har aldrig selv taget p-piller).
Jeg håber du kan bruge mit svar.
Venligst, Charlotte
tilføjet af

Tilføjelse...

Jeg har fået foretaget gynækologisk undersøgelse 1 gang, og skal snart have foretaget endnu én.
Men synes lige jeg vil tilføje lidt:
Hvis du har det bedre med det, kan du bede om at få en kvindelig gynækolog til at kigge på dig.
Det er desuden ikke så slemt som det måske lyder, der er ABSOLUT intet seksuelt over det, og det er hurtigt overstået.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.