2tilføjet af

Gravid og kvalme

Hejsa
Jeg lider frygtelig meget at kvalme pga min graviditet. Men jeg er så bange for at skade min tænder da jeg kaster op flere gange om dagen. Man ser ofte med bulimi patienter at deres tænder er blevet skadet og grimme efter at de har kastet op i lang tid. Jeg har rigtig flotte tænder og vil helst ikke risikere at de blir grimme af det her. Har i et godt råd til hvordan jeg beskytter dem?
Efter hver gang børster jeg mine tænder, men er det den bedste måde eller børster man bare mavesyren rundt på alle tænderne? Er det bedst bare at skylle munden godt bagefter eller?
Håber at der er nogen der kan hjælpe mig.
Venlig Hilsen
En måske lidt overpylret gravid 😖
tilføjet af

Vaseline

Jeg ved godt det lyder mærkeligt, men jeg har en veninde der er tandlægestuderende som engang gav mig det råd, at smøre vaseline på tænderne. Det lyder ikke særlig lækkert, men det bruger det hos tandlægen.
Det føles lidt underligt men det smager ikke rigtig af noget og man vænner sig til det.
tilføjet af

Du må...

endelig ikke børste tænder efter at du har kastet op. Ved godt at det lyder fuldstændig absurd men når du kaster op bliver emaljen på tænderne blød p.g.a mavesyren, og hvis du børster dine tænder lige efter, ødelægger du simpelthen emaljen. Du skal derfor hellere skylle munden i vand, eller bedre endnu drikke noget mælk da det er syreneutraliserende.
Når du ser bulimi-patienter der har ødelagte tænder, er det tit fordi at de har kastet op flere gange dagligt i en længere årrække og børstet tænderne efterfølgende.
de venligste hilsner, Anonymen:0).
P.S - og tillykke med graviditeten.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.