4tilføjet af

gravid og kost

Jeg er endelig blvet gravid, og så ville jeg hører om der er nogen der har nogle gode råd med hensyn til kosten??? Er der noget man ikke må spise??
tilføjet af

Kål er hårdt ved "lilleprinsen"

Da jeg er mand, griber jeg tilbage på min erfaring fra dengang min eks fik småfolk. Og de var bestemt ikke glade for mad med syre i. Altså med store mængder syre. Rosenkål f.eks hadede de. For det giver føtus ligeså megen luft i maven som den giver os voksne det. Det du spiser, spiser din baby også.
Men det har kvinder nok mere styr på. Jeg kunne bare ikke holde mig væk ;o)
Jeg ønsker dig og din partner og den lille alt mulig held og lykke. Og håber at du får bedre og mere uddybende svar end det jeg kunne give.
Mvh Lagermann
tilføjet af

en super web side

hejsa og først et stort tillykke, jeg er selv mor til mikkel på 3. Du skal bare sørge for at spise sundt og varrieret, du skal selvfølgelig holde dig fra cigaretter og alkohol. Du skal også tage nogle vitaminer der hedder gravitamin.
Men prøv denne side www.netbaby.dk, der kan du få svar på alle dine spørgsmål, du kan også tilmelde dig en side med andre der har termin samtidig med dig, der kan man udveksle erfaringer og oplevelser med andre vordende mødre.
Håber du kan bruge dette til noget.
knus lotte
tilføjet af

et par linx

Først og fremmest tillykke med graviditeten!!
Jeg er nu halvvejs i min, og måtte ligesom dig, læse mig frem til ALT for jeg vidste simpelthen intet om det at være gravid :o)
Jeg holder mig til et par nøglesætninger:
Glem ALT om at spise for 2, det er en skrøne og vil bare give dig en masse overflødige kilo at bære rundt på!
Spis ikke rovfisk. Og ingen fisk fra Østersøen.
Bløde oste som fx brie, skal være pasteuriserede. Det er dem du køber i supermarkedet vist altid.
Kød skal gennemsteges og hvis du rører ved råt kød, skal dine hænder vaskes grundigt bagefter. Det er pga. risikoen for toxoplasmose (slå det op på Google)
http://www.forbrug.dk/erdetfarligt/tema/gravid/
http://www.babyklar.dk/artikler/kost%20under%20graviditeten.htm
Du får også en lille bog hos din læge, når du er til dit første rigtige lægebesøg. Jeg mener det er i 10. graviditetsuge. Den bog er alletiders, og der kan du læse hvad du helst bør undgå.
Kål har jeg ikke haft gener af, men jeg skal ikke kunne sige, om man bør undgå syreholdig mad.
Du vil finde ud af, hvad DU har det godt med, din krop vil simpelthen sige til og fra og du kan lige så godt begynde at lytte til den nu, for i løbet af de næste måneder, vil den fortælle dig rigtig mange ting :o)
Ellers så er det en rigtig god idé, at melde dig ind i Netdoktors babyklub, eller net-baby som en anden nævner, for der vil du møde ligesindede som har præcist de samme spørgsmål som dig, samt 2. 3. og 4. gangsgravide, der gerne deler ud af deres viden. Tag den viden du FØLER du kan bruge, og sorter det andet fra.
Nyd den tid der kommer og lad være med at gøre din graviditet til en sygdom.
Knus fra Anne (der er helt vild med at være gravid) :-D
tilføjet af

lige et link mere

SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.