6tilføjet af

feder det?

feder humus? altså det er jo lavet af kikærter, men feder det?
tilføjet af

Måske ..

Alt feder jo, hvis man spiser nok af det, men hvis du ikke spiser mere end det din krop har brug for, så gør det ikke.
Din krop har brug for mellem ca. 1300 og 2500 kcal om dagen(mener jeg), alt efter hvormeget motion du dyrker, hvilken alder og hvilket køn du har, for at holde sig sund og rask. For du for få kcal kan du skade dine indre organer permanent. For du for mange tager du på. Så det du skal gøre at finde ud at hvormange kcal din krop har brug for og hvormange kcal der er i den potion humus du ønsker at spise.
Men umiddelbart, tror jeg, du får det skidt inden du har spist for 1300 kcal humus. Men jeg ved det ikke...
Lykken
tilføjet af

nej..

alt feder da ikke..? fx. grøntsager feder ikke.. så det kan da ikk helt passe..
tilføjet af

Hihi

Jo, hvis du bare spiser nok af dem, så feder grøntsager altså også🙂Alt feder, hvis du spiser mere, end du har brug for. Det smarte ved grøntsager er, at de indeholder meget fiber og derfor mætter bedre. Det er altså ret besværligt at blive fed af grøntsager. Ikke ligesom sodavand eller chokolade :)
tilføjet af

jamen...

det er jo løgn, for der er ingen fedt i grøntsager.!
tilføjet af

man kan sagtens blive fed uden fedt

Det er rigtigt, at der ikke er fedt i grøntsager, men det er ikke det samme som at der ikke er energi i. Der er kulhydrater i grøntsager, og får man mere energi end man forbrænder, så tager man på. Nu er der ikke ret meget energi i grøntsager, så det vil kræve urealistisk store mængder - men i teorien kan man altså godt tage på, selvom man spiser kost, der slet ikke indeholder fedt. Det er jo det samme, der gør sig gældende i forhold til sukker. Der er ikke noget fedt i sukker, men der er meget energi, så hvis man får mere sukker end man forbrænder, så tager man på.
Det er i virkeligheden ret ligetil. Som det allerede er blevet nævnt, så kan man bare se på indholdet af kalorier, hvis man vil vide, hvor meget man skal spise. Med hensyn til humus mener jeg, at der desværre er ret mange kalorier i, og at man derfor skal tænke sig lidt om, før man bare spiser løs - selvom det er sundt.
tilføjet af

Ja, det feder

En typisk humus opskrift indeholder:
Energi fordeling:
Fedt 37%
Protein 15%
Kulhydrat 47%
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.