11tilføjet af

gode regler for en teenager?

Hej derude,
hvad er egentlig almindelige regler for en teenager pige nu om dage? Jeg er mor til en datter på 13 år, som jeg er i tvivl om hvornår hun bør være hjemme om aftenen, og hvormeget hun kan (må) tage rundt på egen hånd om aftenen. Vi bor i København og vennerne bor også rundt omkring fra brønshøj til holte. Hvad virker godt? Hvilke regler opfattes som fornuftige? Jeg vil meget gerne høre fra både forældre og unge som har prøvet noget der virker godt.
Mor
PS. Vi har opdaget at hun lyver med hensyn til hvem hun er sammen med og hvor. I første omgang håber jeg det bare er for at dække over de drenge kærester hun gerne vil være sammen med - men lyveriet foruroliger mig meget. Hvad gør man?
tilføjet af

Jeg ville mene

At hun lyver, ja det er jo meget normalt, - og hvis det ikke værre, hver evig eneste gang, og det ellers ikke er slemt det hun lyver om (hvide løgne), så lad være med gøre det helt store nummer ud af det. Men hun skal naturligvis have det at vide, når i opdager det og det ikke er acceptabelt.
Men som du selv hentyder til, hun ønsker måske ikke at "dele" hendes kærester med jer, - vel igen meget naturligt. Hvis hun ellers opføre sig, som I forventer af jeres datter/teenagere, så kan i jo nok leve i devisen "hvad i ikke ved har i ikke ondt af"...?
Hvad angår "spærretiden", det er efter min mening, helt og holdent op til forældrenes opfattelse af deres børn, hvor "modne" og ansvarlige de er osv.
Men efter min overbevisning er en tid omkring klokken 21. vist ikke helt ved siden af. Så kan andet jo aftales ved "gode" grunde, og/eller i henter hende, hvis det bliver senere end 21. Det kan hun sikkert godt forstå.
I har jo også en hvis interesse i at hun er frisk til skolen følgende dag, og ikke er besværlig pga. af søvnmangel.
Selvom det ikke omhandler samme emne, er der måske nogle ting du kan bruge iblandt de indlæg, som ikke alt for evnesvage.
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=16&conference=141&posting=66061
tilføjet af

En anden planet

Vi ved allesammen at teenagere kommer fra en anden planet. Det samme sa vores forældre sikkert også om os. Jeg er selv mor til en teenagepige på 15, og har haft jeg ved ikke hvor mange kvaler ved at sætte et regelset op omkring hvad hun må og hvad hun ikke må. Der er lige så mange forskellige situationer som teenagere, og nogen gange må man bare stole på sin intuition. En ting er ihvert fald sikker; de laver mere end vi tror. Den dyrkøbte erfaring fik jeg fra min søn der nu er 21. Hvis du vil sætte dig ind i hendes hverdag og de ting der intresserer hende, sørg for at få mindst 10 min. ro til jer selv en gang om ugen. Snak med hende, på hendes niveu og sørg for at ikke være belærende, men intresseret. Det er svært tro mig, men på et tidspunkt når i frem til et standpunkt der er tilfredsstillende for jer begge to. Håber det bedste for jer 8-)
tilføjet af

dejligt du tør være konkret

Tak for dit svar - og dejligt du tør komme med et konkret bud på et tidspunkt. Standard svaret er jo oftest at det må man føle sig frem til. Det er jeg ikke uenig i, men det er også rart at høre om hvor andre har sat grænserne henne.
Sværest har jeg det nu med tidspunkterne fredag/ lørdag aften og hvilke spilleregler der bør være der
tilføjet af

det vil jeg tage til mig

tak for svaret - jeg vil være omhyggelig med at få snakket sammen tit. Dit svar bekræfter i øvrigt mine fornemmelser fint - de laver vist mere end jeg har fantasi til!!!
tilføjet af

ja..:P

Haisa.. jeg er en teenager på 13år.. jeg skal være hejmme snest kl 22.00.. og det har jeg det helt fint med..
tilføjet af

hva så til festerne?

tak for dit svar! gælder det også til festerne fredag/lørdag?
tilføjet af

godt

Det var da godt at jeg ku´komme med noget konstruktivt idag med influensa. De vil altid lave mer end du kan forstille dig, men lad samtidig være med at male fanden på væggen. Det er en balancegang uden lige. De unger kommer altså uden brugsanvisning.
tilføjet af

altså..

Når jeg er til fest bliver jeg hentet kl. 00.00 og ellers i weekenderne er det sådan 22.30-23.00..
:D
tilføjet af

Handler om ansvar

Da jeg var 14 måtte jeg selv bestemme hvornår jeg skulle være hjemme så længe jeg bare selv kunne stå op kl 6,30.
det gik helt fint, i starten kom jeg hjem kl 2-3 om natten, men det bliver hurtigt kedeligt for ingen af ens venner er ude og så tager man hjem mellem 22-23,30.
så hvis dit barn selv kan tage ansvar behøves der jo ingen regel om det, så bliver barnet også glad for så er der jo mindre regler...
tilføjet af

P.S.

jeg er en dreng fra 1984.
jeg havde ikke regler, kun som straf.
fx. hvis jeg ikke kunne komme op om morgenen skulle jeg være hjemme kl 22 i en uge, og hvis det ikke blev overholdt, så måtte jeg ikke gå ud efter aftensmaden.
tager man ansvar behøver man ikke regler...
tilføjet af

de satans teenager

Hvem er de disse unger fra en anden planet.
Nogle gange er de billigt til salg. Alt hvad man gør er bare ikke godt nok til dem.
Hvem vil ha´ min... Nu har jeg igen fået et møgfald af hende.
Hendes værelse ligner LORT, der stinker, vasketøjet flyder, hun går ikke i seng om aften, kan ikke stå op om morgen, laver ikke sine lektier, kommer forsent i skole.
Og hvad, der er intet jeg kan gøre.
En knust mor.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.