23tilføjet af

GNISTEN TILBAGE?

Jeg har en kæreste som jeg har haft gennem 1½ år nu... Jeg føler ligesom om at gløden er ved at forsvinde. Jeg er stadig meget forelsket i ham men jeg føler at han ikke føler ligeså meget. Vi har holdt en pause og det gjorde at vi blev meget glade for hinanden igen fordi vi fandt ud af hvad vi egentlig havde i hinanden og hvad vi stod for. Men jeg har det som om han er ved at glide lidt igen! Jeg ville blive meget glad hvis der var nogen der kunne komme med nogle gode tips til hvordan man kan peppe forholdet lidt op igen og få gløden frem igen!!!???!!!
tilføjet af

sorry

Hej putte.
Jeg har det jo ikke et hak bedre end du. Min mands gnist er væk. Han vil ikke sove i samme seng, på samme vær, have ex med mig. jeg tror vi må se i øjnene at vi har tabt. Og så se os om efter en ny og bedre kærlighed.
tilføjet af

ked af

Det er jeg godt nok ked af at høre! Og i dit tilfælde vil jeg også sige at du i HVERT fald fortjener bedre! Mit er ikke kommet så langt endnu, det er mere sådan at jeg ikke føler samme interesse mere! Sådan med at svare når man skriver en sød sms i løbet af dagen osv... Jeg føler at vi stadig kan redde det for jeg ved han elsker mig, det er jeg slet ikke i tvivl om! Det er bare så frustrerende at føle at man lægger mere i det end den anden!!! Jeg føler også at jeg fortjener bedre og er sikker på jeg kan få det, men kan bare ikke give slip fordi han betyder så meget. Og jeg har jo så heller ikke LYST til en anden ligemeget hvad han så kan give mig nu!
tilføjet af

han dater andre

tjek om han har nogle profiler - syns jeg har hørt din historie alt for mange gange før
tilføjet af

SKAL LIVET VÆRE LYSEGRØNT

Jeg har kiget og læst dit indlæg, men jeg kender jo ikke baggrunden for jeres forhold eller hvor gamle i er........
Jeg har da også oplevet at gnisten blev borte, det tror jeg alle har på et eller andet tidspunkt.....det må høre med til livet.. I de tider vi lever i, kan jeg nogen gange godt få oplevelsen af at hvis det ikke går som man SELV synes det skal gøre, så er der noget galt med ens partner, og man går måske i tanker om at nu må det slutte hvis der ikke sker noget om meget kort tid.
Tænk på at livet varer længe og al ting ikke kan være lysegrønt hele tiden, det tror jeg ihvertfald ikke på...Gør du?/I?
Har du tænkt på at finde årsagen til det er som det er nu i dit forhold? eller symtom behandler du bare??? Der kan jo være mange andre ting i vejen, end lige den at han dater andre eller hvad der niú kommer af gode ideer i ens hoved når man har det sådan...
Med venlig hilsen og hel og lykke
PIVE
Medlem af seriøse debatører på SOL.
tilføjet af

nej

Det ka jeg så fortælle med sikkerhed at han IKKE gør! Jeg stoler 100% på ham og han var min bedste ven længe før vi begyndte, så jeg vidste hvad jeg gik ind til... Han kan SLET ikke tolerere sådan noget.. og er nogen ham utro er han typen der aldrig igen ville tale til vedkommende! Så det er heldigvis ikke sådan noget der er tale om!
tilføjet af

tak

tak for et godt svar! Et der ikke bare er gætteri, men noget at tænke over... alt det gætteri kan føre til at man tror det værste om andre! Jeg stoler på at han aldrig kunne være mig utro og det med sikkerhed, så det rigtige er nok at se på hvad der sker i forholdet lige nu og her. Jeg ved at jeg selv synes at jeg giver MEGET til ham, men ikke føler jeg får særlig meget igen. Det gør måske også at jeg glemmer at værdsætte de små ting og kærtegn fordi jeg fokuserer på en helhed og at jeg giver meget mere dér!! Jeg ville bare gerne kunne peppe forholdet lidt op. Det skal ikke forstås sådan at der ingen gnist er, for det er der! Der er bare nogle ting og episoder, hvor jeg mener at han godt kunne have vist mig lidt mere at han satte pris på mig.. det er måske mit problem! Vi er meget forskellige begge to på mange områder og det er både godt og ondt.. men det gør også at vvi passer sammen. Jeg er meget til romantik og det at vise at man sætter pris på hinanden (DOG ikke for meget, men på et naturligt plan hvor man gør små ting engang imellem der gør det klart for den anden) betyder meget for mig i et forhold. For ham er det mere i perioder at han viser det, men andre perioder kan jeg tvivle på om han føler det samme som mig fordi han ikke "gider" vise det.. selvom jeg næsten ber om at han viser det lidt mere så jeg ved hvor jeg har ham. Det eneste jeg ved er, at jeg nogengange har brug for at blive bare LIDT bekræftet i at han sætter pris på mig. Det har jeg brug for for ellers tænker jeg nemlig, som du nævnte, at jeg ved at jeg så sagtens kan finde en anden der vil sætte pris på mig! Det er jeg ikke i tvivl om.. vil bare ikke søge andre veje når det er ham jeg elsker.
Kan oplyse at vi begge er 20..
Hilsen A-S
tilføjet af

Sådan

Svaret er egentlig ret simpelt...find ud af hvad han vil have, og giv ham det?
Vi bliver alle glade for mennesker der gerne vil opfylde vores behov, og jeg læste på en anden hjemmeside at forelskelse kan man genkende som dette
- når man er så optaget af at opfylde et andet menneskes behov at man glemmer sine egne.
Med færre ord - forkæl ham? Gør de ting han er glad for...
tilføjet af

naive pige

Jeg stoler 100% på ham
hahahahahahahaha
tilføjet af

Kærlighedsbanken

Hejsa :)
I virkeligheden er det ret simpelt. Vi husker alle når en eller anden gør noget for at gøre os glade - uanset hvad køn vi er.
Når vi gør en anden person glad (opfylder personens behov), huskes det - og der sættes ind på kontoen. Når man selv har brug for hjælp eller vil have opfyldt behov...hæves der igen.
I starten af de fleste forhold sætter man ind på kontoen, og man kan nærmest ikke undvære hinanden. Senere, når man begynder at blive optaget af egne behov, sker det nogle gange i en sådan grad at man glemmer at "sætte ind på kontoen". Der sker så det at den ente løber helt tør, eller er tæt derpå.
Og så er det man skal gøre det vi alle har så satans svært ved - se UD OVER EGNE BEHOV, sætte ind på kontoen igen. Ja, det kan lyde svært at skulle give når man i virkeligheden selv vil have. Svaret er at det KOMMER igen...når skuden er vendt. Nogle gange kan det tage tid, og så må man gøre op med sig selv hvor lang tid man vil bruge.
Intet forhold løber aldrig ud i sandet af sig selv - det sker fordi vi lader dem løbe ud.
/Ham Selv
tilføjet af

smukt svar

og så rigtigt.
tilføjet af

Jeres behov er forskellige

Tak for et langt og ærligt indlæg hvor du forklarer hvorfor.
Husk én ting når du tænker over hvordan han sætter pris på dig: mænd og kvinder har forskellige behov. Det som han sætter mest pris på, er ikke det du sætter mest pris på. Det er ikke fordi han er ond eller noget - men blot fordi vi her i livet har forskellige muligheder pga. kønsforskelle etc. Han kan lide præcis de samme ting som dig, men vægter det måske forskelligt.
Prøv at tage en snak om hvad i godt kan lide, og hvordan i føler at man viser at man værdsætter hinanden. I vil opleve forskellige svar...og det er okay. Hemmeligheden er at når i først opdager hvordan den anden værdsætter bestemte ting, bliver det endnu skønnere når ens partner så netop gør de ting.
/Ham Selv
tilføjet af

Hårdt arbejde

Det er nok de færreste der er istand til at fastholde den stormende lykkefølelse som forelske kan føles som i et langt parforhold. Skal det lykkes, så skal der også arbejdes bevidst og hårdt for det - af begge parter.
Snakker du med din kæreste om dine følelser og problemer, eller er det kun dig der bruger tid og kræfter på disse negative tanker. Hvis du alene formulerer problemerne, så risikerer de at tage magten fra dig.
En metode til en positiv snak mellem dig og din fyr, kunne være at I beslutter jer for - hver for sig - skriftligt at lave en plus- og en minus-liste over jeres forventninger og uindfriede forventninger til et perfekt parforhold. At skrive liste-metoden kan åbne for ærlige og overraskende ting, som en snak ikke nødvendigvis gør - fordi det er så nemt at snakke forbi hinanden når det drejer sig om følelser, og så kan det hele ende i et ufrugtbart skænderi.
Når I så sammen diskuterer jeres lister, så vil I blive glædeligt overrasket over, hvor mange ting I er enige om på positiv-siden, og formentlig også har en del lighedspunkter på negativ-siden. Og det er jo lige til at gå til, stimulere og videreudvikle.
De punkter, hvor I udtrykker forskellige ønsker og forventninger, kan så danne grundlag for en god snak om hvad der kan gøres for at rette op.
Gensidig evig forelskelse kræver respekt, tillid og målrettet indsats - fra begge parter.
tilføjet af

vær optimist

Selvfølgelig oplever vi alle at vores forhold svinger fra at være rosenrøde til mere at minde om en kedsommelig affære, som vi egentlig ikke forstår hvorfor vi befinder os i. Men sådan er et forhold! Dette er betingelserne. Et forhold indebære opture og nedture, og når man lever så tæt, kan man ikke andet en at påvirke hinanden, både positivt og negativt. Hvis man ikke er villig til at leve under disse betingelser, strengt sagt. Skal man gøre op med sig selv, om man overhovedet har lyst til at vær i et forhold.
Selvfølgelig elsker i hinanden, men et forhold handler ikke altid kun om kærlighed. Der handler om mange andre ting, så’ som tillid, troskab, venskab, fælles værdier, åbenhed, sex, dele glæder og sorger og mange mange andre ting.
De værdier som i sammen har opbygget, er en vigtig del af jeres forhold. Det er det fundament i har at bygge videre på. Det er bevist at et nystartet forhold, der bygger på utroskab (dvs. en dårlig værdi), maximalt har en levetid på 5 år. Således også de forhold hvor man går fra sin nuværende kæreste fordi man tror at have fundet den nye store kærlighed. Det er meget skræmmende at se på alle de faktorer som statistisk set ligger til grund for skilsmisser og det at par går fra hinanden.
Jeg forstår godt din tankegang, for hvem ser ikke det grønne græs på den anden side, når ens forhold ser værst ud?! Men glem ikke, at når man først er på den anden side, tja.. så er græsset gråt og vissent.
Der findes ikke et fejlfrit forhold, uden komplikationer, små skænderier etc.. hvis man tror det, er man naiv. På en eller anden måde har man den ide, inklusiv mig, at man går glip at et eller andet. Men hvad?? Hvad kan man gå glip af.. Hvad er så vigtigt, at man ikke må gå glip af det…. Hm… Hvor mange mænd eller for den sags skyld kvinder skal man have afprøver, mødt etc. for at man kan slutte fred med sig selv.
Du må overveje hvad han er for dig, hvad betyder han, hvad han tilfører dit liv.. og om det er nok.. Giver han dig hvad du har brug for og omvendt. Det kan jo lige så godt være dig der er den part der ubevidst tynger forholdet..
Efter mine erfaringer er du nået det punkt i dit forhold, hvor du skal gøre op med dig selv, hvad du ligger i forholdet. Er det noget du vil du bygge videre på eller ej.
Hvordan har han det egentlig med alle dine tanker.. Tænker han det samme?
Du skal huske at tænke positivt. Ofte går et forhold i stykker fordi man glemmer at tænke positivt. Man fortrænger alle de positive ting fordi man er så fokuseret på alt hvad der er negativt.
De tanker du går med tynger også jeres forhold. Nogle gange skal man ikke tænke, men bare se tiden an.
Selv er jeg i et forhold der ca. er 2 år gammelt. Jeg gennemlever hvad du gør nu og tja.. det er jo ikke sjovt, men jeg har valgt at satse. Hvad er det værste der kan ske.. hm..
Gløden kommer helt af sig selv, men du kan lige så godt indstille dig på, at det ikke bliver som i de første par måneder af jeres forhold. Kærlighed og forelskelse er to forskellige ting.

Held og lykke.. Håber i finder den rigtige vej..
tilføjet af

hvem tror du egentlig du er..

Uden at være naiv, vil jeg godt sige at din udtalelse er uforskammet. Nu ved jeg ikke hvem du er, men en mand med respekt for sig selv er ikke utro. Hvis lysten melder sig, skal man melde, og give afkald på sit forhold, eller sådan burde det være. Jeg ved godt at de fleste mænd, og for den sags skyld også kvinder, har et bund råddent værdisæt. Dette accepteres desværre af samfundet i dag. Misbrug af skilsmisse, giver børn og unge et forkert indtryk af hvad denne funktion skal bruges til. Det blev tilladt at lade sig skille, så ulykkelige kvinder og mænd kunne undslippe fra voldelige ægtefæller etc. og ikke til andet. At folk i dag giver op efter 2 ½ måneds ægteskab, fordi det ikke lige flaskede sig som i deres drømme.. groteskt.. Det er til at brække sig over.
Selvfølgelig er en del mænd & Kvinder utro.. Men heldigvis findes der stadig rigtige mænd og kvinder der behandler hinanden med den respekt alle burde gøre.
Til en anden gang, skal du ikke vurdere hvorvidt en andens partner er tro eller ej, som du ikke kender! Dette er ikke til nogen hjælp, og det er faktisk derfor hun skriver, hvis det er gået din næse forbi.
tilføjet af

"GLEM DET".

Jeg tror godt, at du inderst inde ved, at det er begyndelsen på enden.
Det lyder ikke ligefrem som et jævnbyrdigt forhold, og jeg kan da frygte, at du vil få et allerhelvedes arbejde med at holde gryden i kog.
Ikke at jeg ikke mener, at man skal arbejde for sit forhold, naturligvis skal man det, men efter halvandet år, ovenikøbet med pause, tror jeg ikke, er der er så mange gløder tilbage.
Det er for tidligt, at der er problemer af den slags, alle andre problemer kunne være løst, hvis blot kærligheden havde været til stede.
Jeg er ked af det på dine vejne, men trøst dig med at der er mange "den eneste ene", også selvom det ikke føles sådan lige nu.
tilføjet af

GLEM DET!

HEJ!FIND EN NY!
tilføjet af

YT YT YT

HEJ!
FIND EN HELT ANDEN! EN SOM DU VED DIN ERFARING FØLER KAN VARE DET DU VIL! DET ANDET DUR IKKE!!DET ER YT!
DET ER KUN HOLDT OPPE VED FORFÆNGELIGHEDEN! YT
tilføjet af

det skal nok komme igen

hejsa
jeg står selv i det lige nu, men jeg ser det lidt fra den anden side, jeg har svært ved at fastholde " gnisen " eller følseerne af at man er stormene ny forelsked, men jeg ved det er muligt at få en følelse der er næsten ligså god også efter 4 år.
det med af forkæle hinanden tror jeg på virker, hvis man ved hvad det er den anden vil have, det kan godt værer det er noget helt andet han vil have end det du går og tror han vil have.
jeg ved jeg elsker ham, men det er nogle gange let at sige at man ikke vil mere, fordi det ikke lige går så godt en dag. jeg tror også fuldt og fast på det er muligt at have en følse af forelskelse, men jeg tror ikke det bliver det samme som da man var ny forelsked.
hjælp med de problemer der er, løs dem så i kan konsetrer jer om hinande og følsen kommer igen, måske ikke med sammen styrke, men det vil varer længer.
held og lykke
tilføjet af

Vær fremfor alt ærlig

det med gnisten kan være mange ting der spiller ind. alt fra stress til følelse af ensformighed i forholdet, så det kan være meget svært at sætte fingeren på hvad der er årsagen til at gnisten er "væk". men min tanke omkring dette vil være at snakke med ham om det, vær 100% ærlig omkring det og sig hvordan du oplever forholdet ligenu og vær sikker på at han forstår at det ikke er for at afslutte forholdet, men for at styrke forholdet at du vælger at tage den snak med ham. for umiddelbart vil jeg sige at noget af det vigtigste i et længerevarende og funktionelt forhold er kommunikation.
derud over syntes jeg at du bør læse native´s og malene5´s indlæg et par gange, da der står meget godt i dem og tror at de har fat i noget af det rigtige der.
om ikke andet, så al held og lykke med det i hvert fald!
tilføjet af

Tag det roligt.

At få et kæreste forhold til at holde og udvikle sige, er en kunst. Det lyder så enkelt men det er så svært.
Jeg tror at vi piger/kvinder har et noget større behov for bekræftelse end mænd har. Derfor kan vi piger meget nemt komme til at kvæle mændene, i vores jagt på anerkendelse og bekræftelse.
Du lyder til at være en klog pige, der kendte din kæreste godt, inden du indledte et kæreste forhold til ham. MEGET FORNUFTIGT.
Jeg tror ikke du skal køre så meget rundt i hans manglende gnist lige nu. Jeg tror i stedet du skal benytte dig af en gang kvindeligt.
Fred ham lidt. Plag ham ikke med dine bange anelser.
Det værste der findes, for både mænd og kvinder, er når nogle higer 110 % efter os. Når nogle hopper og danser for os, og måske slet ikke har sit eget liv, fordi de er så skrækkelig forelsket, at de slet ikke kan koncentrere sig om anden.
Læs bogen: KVINDER DER ELSKER FOR MEGET. Den er hamrende god. Du skal læse den til ende, for det er i slutningen at 10 øren falder. Læs den gerne 2 gange.
Den kvindeligt du skal benytte dig af lige nu er:
Sørg for at gøre dig smuk for ham. Vær sød og omsorgsfuld, men hæng ikke på ham.
Sørg for at vær smuk, når du kysser ham og siger: Nu tager jeg lige en tur i biffen med veninderne, eller jeg skal lige på weekend kursus eller andet.
Gør noget alene. Selvfølgelig ikke hele tiden, men vis ham at du er en selvstændig pige der godt kan finde ud af at lave noget uden ham. Gi` ham lidt luft og se hvad der sker. Lad ham se dig på afstand. Lige så smuk, dejlig og kærlig som du er.
Det betyder selvfølgelig ikke at du ikke også kan gøre noget ekstra for ham, noget af det han godt kan li`, det er bare ikke det der vil tænde ham aller mest lige nu. Tro mig.
Det hjælper tit at se tingene på afstand, ved du.
Så ser man bedre helheden.
Det gælder også for din kæreste.
Skulle det lille triks ikke virke, så tror jeg ikke der er noget der virker på ham. og så er det måske bare en anden type mand du skal søge efter næste gang.
Held og lykke.
Hilsen hedone@sol.dk
tilføjet af

mænd uden selvrespekt

en mand med respekt for sig selv er ikke utro...
- hjælper ikke, når de fleste mænd ikke har nogen selvrespekt, hvis de fristes til at være utro
tilføjet af

ann simone

kæreste da *s*
Man har altid kriser i et nyt forhold (1 1/2 år er "nyt" set i mine øjne) Og det er jo der man skal slibe kanter af og bruge tid på at lære hinanden at kende for alvor.
Jeg kender alt for godt tvivlen, den der med at man ikke føler sig elsket eller sat pris på. Men det eneste du kan gøre er, at fortælle ham hvordan du føler det - så han forstår det *s*
Og glem ikke at fortælle ham du elsker HAM - måske har han det på samme måde, og hvis ingen af jer gør noget, så dør det stille og roligt - synd og skam.
Men et forhold skal plejes og pusles om, man skal både give og tage - men mest af alt, være ærlige og sluge de kameler der kan komme når man fortælle om sine følelser.
held og lykke.
knus
tilføjet af

du har jo lidt ret...

Ja, din konto ide er godt nok.
Men ven som hjælper, nu har jeg sat ind og sat ind, og han vil bare ha mere og mere og giver stadig intet retur.
Alle andre i mit kedelige liv giver mere, børn jeg møder, kollegaer, familien...
Når han har et valg mellen mig og børnen og noget andet vælger han altid det andet. Andetr kan være, Tv, sove, overarbejde, drikke kaffe med!!!!, brevkursus (for fornøjelse skyld)
Jeg kan faktisk bare ikke holde denne tomhed ud.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.