19tilføjet af

glemte arving...

Hejsa
Er der nogen herinde der kan fortælle mig om man kan komme et år efter og gøre krav på sin arv.
Jeg og mine 2 søskene har fået vores arv fra vores far, men nu kommer min afdøde bror,s datter et år efter og siger at hun gerne vil have sin arv, kan hun det? jeg har lige fået brev fra skifteretten, om at sagen bliver taget op igen, og det skal afgøres om hun kan gøre krav på det...
Det ville jo være forfærdeligt for de pårørende at man først giver dem en arv, og bagefter reducerer den med 60-70 tusinde....især når man lige har sat dem i en andelsbolig [:*(]
Hvem skal undersøge hvor mange arvinger der er til den afdøde, er det advokater, skifteretten eller personen selv, der skal gøre opmærksom på at man er arveberettiget?
håber nogen kan hjælpe.
mange hilsner fra mig
tilføjet af

Hvis det var offentligt skifte

er det skifterettens ansvar at få alle arvinger fundet, men hvordan kan det her lade sig gøre? I har vel kendt hendes eksistens? Har I fortiet den med vilje?
tilføjet af

Ja,det kan hun.

Hun er også arving som jer.Arven til din afdøde bror skal gå til hans efterladte også.
Skifteretten har rigtig klokket i det.
I fik jo jeres afdødes bror arv ved en fejl,som jeres Far har efterladt til jer.
I skulle have nævnt for skifteretten at jeres bror har en datter som skal have sin fars arv,altså din afdøde brors arv.
Sikke noget rod.I kommer med garanti til at dele jeres arv med din Brors datter.
Det er Skifterettens pligt at undersøge om der er flere arvinger.
De kan om nødvendig spære jeres arv,indtil sagen er iorden.
tilføjet af

Tror ikke,

der er så meget at gøre. Hun har lige så meget krav på sin arv, som I har. Forstår ikke, hvorfor hverken I eller skifteretten har tænkt på hende.
Da min mormor døde, arvede jeg på lige fod med mine morbrødre, da min mor var død. For dem var det det mest naturlige i verden, at jeg selvfølgelig skulle have min mors andel.
Det har sikkert ikke været nemt for din brors datter at tage sagen op. Hun føler sig sikkert taget lidt ved næsen, fordi hun er blevet "glemt" i alt det her. Så for familiefredens skyld, synes jeg virkelig bare, I skal bide i det sure æble og lade hende få det, hun har ret til uden at gøre alt for mange indvendinger.
tilføjet af

arven er udbetalt

jamen arven er jo udbetalt for over et halvt år siden. Min bror fik sin gæld ud af verden og jeg har købt en andelsbolig, ingen af os ved hvordan vi skal bære os ad med at finde 60-70 tusinde....
det er virkeligt noget skidt alt sammen.
Vi sagde ikke noget om min brors datter i skifteretten, fordi vi simpelthen ikke tænkte på det, vi har ikke set hende i mange år og hun besøgte aldrig nogen i familien, og slet ikke min far, som hun nu skal arve efter alligevel....
tilføjet af

tidsfrist

jeg forstår bare ikke at man kan komme så lang tid efter at arven er gjort op...der må da være en frist på at gøre krav på sin arv, hvis nu der var gået flere år, hvad så!
Ja hun skulle selvfølgelig have haft sin andel dengang det blev gjort op...kan man stille skifteretten til ansvar for noget her mon, vi troede at alt var i orden!
Vi havde ikke til hensigt at snyde datteren, men vi er selvfølgelig dybt frustreret over at pludselig skylde så mange penge!
tilføjet af

Griske gamle mand eller ??

Helt ærligt
Selvølgelig skal hun have sin arv.
Vil du virkelig modsætte dig det, fordi du er blevet magelig i din andelsbolig?
Ja det er da irriterende for dig og brormand, at I skal til at dele. I troede, at alt var afgjort, og har naturligvis disponeret i forhold til det.
R.... irriterende. 😕
Det kan jeg godt forstå.
Men.... I har altså stadig et medansvar, uagtet at I ikke tænkte på hende da boet blev delt.
Loven skal jeg ikke gøre mig klog på, men moralsk set har I bare at hoste op med skillingerne.
Selvfølgelig skal det da foregå så pragmatisk som muligt (med mindre loven stritter imod det).
Mit råd er, at I tager en stille og rolig snak med hende.
Forklar hende at:
- hun ikke blev glemt af ond vilje
- at I ikke er ude på at snyde hende
- at hun naturligvis skal have sit retmæssige arv, men om I ikke kan finde en pragmatisk løsning, da I jo var i god tro og midlerne nu er væk/bundet op i ejendom.
Når I kommer hende så positivt i møde, er der langt større chanche for, at I kan finde en god løsning på, hvordan I giver hende hendes del af arven.
Hvis I modsætter jer og loven alligevel tvinger jer til at ryste op, så vil hun nok ikke være så lydhør overfor pragmatiske løsninger.
Arv er noget der kan få det værste op i folk. Lad det ikke ske for jer.
tilføjet af

Har prøvet det.....

Ingen vej udenom. Hun skal have den andel, so jeres afdøde brod ville have fået såfremt han var i live... Hans andel går direkte til hans børn/barn.
Skifteretten har ingen ansvar i den forbindelse da den kun handler ud fra de informationer som familien og evt. offentlige informationer lægger for dagen.
I har undladt, bevist eller ubevist, at gøre opmærksom på hendes eksistens....
Nu er hun dukket op med et berettiget krav og skifteretten må nødvendigvis tage sagen op igen..
Og rettens afgørelse er ganske enkelt, at hun skal have sin andel og du og dine søskende skal udrede den del.
Har I ikke pengene må I optage et lån; i modsat fald vil retten gøre udlæg i jeres værdier og sælge dem for at indbringe andelen. Og, man tager udgangspunkt i det beløb, som I fik udlagt hver, men selfølgelig belagt med renter fra udbetalings tidspunket... Renten er sat til procesrente, det vil sige diskontoen + 2 procent...
Retten vil lægge til grund at I burde have vidst besked om datteren og at I har fortiet dette forhold.
Sorry, men sådan vil det gå.... Skal måske lige sige, at renterne som I skal betale selvfølgelig er fradragsberettiget, men beløbet skal falde kontant på den af retten bestemte dato.
tilføjet af

Man skal jo ikke selv

sørge for at gøre krav på sin arv. Det er skifteretten + arvingerne, der skal sørge for at alle arvinger får deres del...
tilføjet af

arven

mon ikke din afdøde brors datter skal arve din brors del og hvorfor skulle hun ikke det?
tilføjet af

datter

Selvom I ikke tænkt på jeres afdødes brors datter eller havde kontakt med hende ( fortiet? ),så er fakta jo at datteren eksisterer og skal have sin rettidige arv på lige fod med jer andre.Og hvorfor skulle hun ikke det? Hun har lige så meget krav på sin arv som I har.
tilføjet af

person

Jeg tror at nogen i denne arvesag har " glemt " en person.................
tilføjet af

arv

Hvis man ser helt nøgternt på jeres arverod,så glemte I allesammen,at jeres afdøde brors datter har arveret på samme fod som jer andre.Hvordan mon en af jer ville føle det,hvis I blev glemt i en arvesag? Jeg kan ikke tro,at mere end en person kunne glemme at der eksisterede en datter.Jeg menerheller ikke,at der er en tidsfrist og det kommer så datteren tilgode hvad der er retfærdigt.Det er ikke hendes skyld at hun ingen arv fik ,men en hel flok menneskers skyld.Betal med glæde og tænk på jeres afdøde bror.
tilføjet af

Jeg forstår jer ikke

Jeg har en afdød søster. Hendes børn ser jeg ikke, men da min mor døde fik de naturligvis også deres arvpart efter deres mor, min søster.
Hvis jeg var død ville jeg sandelig også have mine børn skulle dele arven, som de fik igennem mig.
Skifteretten har lavet en alvorlig fejl ved at godtage, der ikke var andre arvinger end jer. Jeg vil da tro I kommer til at aflevere hendes part.
Man kan naturligvis føre retssag og anklage skifteretten, som på sin side vil sige I kendte hendes eksistens.
Den sag tror jeg I taber og hvis I lægger sag an mod skifteretten, så bliver det for alvor dyrt.
tilføjet af

Forstår ikke dette

Da vi skulle arve ville vi for at spare pengene til advokaten selv ordne det. Vi skulle da i skifteretten oplyse, hvem der var arvinger. Hvem der var døde og hvem deres børn var. Derefter skulle der indhentes fuldmagt fra dem om jeg måtte måtte tage mig af det. Disse fuldmagter skulle afleveres i skifteretten.
I har fortiet I havde en afdød bror.
tilføjet af

ja da selvfølgelig

Alle legale arvinger har ret til arven indtil 5 år efter skifterettens afgørelse, men de skal selvfølgelig der er arveberretigede iflg. arveretten.
tilføjet af

ang. arv

Jeg er ret sikker på at skifteretten ikke udbetaler nogen arv, før de er sikrfe på hvem
der skal arve. Det er helt sikkert det er skifteretten der har ansvaret.
Håber du kan bruge det til noget, man kan jo heller ikke komme et år eller to efter og
plukke håret af en skallet.
Held og lykke med det.
tilføjet af

Loven siger

Bekendtgørelse af lov om borteblevne
§ 25.
Er der ikke vished for, at en arving har overlevet arveladeren, udlægges der ingen arv til ham. Arvingen har dog ret til i 10 år fra dødsfaldet – i boer behandlet ved bobestyrer alene 5 år fra dødsfaldet – at kræve arven fra dem, som har fået den udlagt. Såfremt arvingen er død i dette tidsrum, får den, som herefter er berettiget til arven, samme ret, som arvingen ville have haft.

Sort på hvidt, hun har ret til at kræve sin arv, selvom der er gået et par år.
tilføjet af

jamen jeg siger

bare mange tak for hjælpen til jer der har svaret...
Kan godt se jeg må ud og se om jeg kan låne 60000 et eller andet sted, selv om det selvfølge er ærgeligt, er der jo ingen vej udenom.
men tak for svarene
tilføjet af

a hva

,men de skal selvfølgelig der er arveberretigede iflg. arveretten.
citat slut.
Hvad i alverden betyder den sætning. ????????
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.