25tilføjet af

Formynderisk hetz!

efterhånden bliver man mere og mere skuffet over Kræftens Bekæmpelse - som Øbo "Bornholmer" kan jeg jo følge 43.000 personer ret tæt. Endelig idag kom det frem at bornholmerne er blandt dem der lever længst i danmark --- for ½ år siden var en fejlberegning at vi levede ikke så længe som i resten af landet fordi her var flere lavtuddanede som også røg iflg. Kræftens b. -hvergang de ikke har en forklaring på en sygdom får rygning skylden men hele tiden må de trække det i sig igen. Rygning er usundt men ikke skyld i alt, det er for let sluppet.
tilføjet af

Det kan vi vel alle?

I disse WWW-tider kan vi jo sådan set følge befolkningen på den anden side af klodenret tæt, hvis vi gider.
Rygning er ikke roden til alt ondt, men uanset hvordan du vender og drejer det, så er det en skurk af de værre.
Om den bornholmske befolkning er dårligere uddannet end resten af landets befolkning har jeg ingen viden om. Ej heller om bornholmere rygere mere, spiser dårligere, motionerer mindrer eller drikker mere, end resten af landets befolkning i gennemsnit.
Men, det er en kendsgerning, at dårligt uddannede, generelt set, levere mere usundt end godt uddannede. Det være sig inden for kosten, motionen, alkoholindtagelsen og rygningen.
Og når man lægger alle 4 sammen... så er det altså noget rigtigt skidt.
Jeg tror man sætter en del år til, og leger med sit helbred, hvis man ryger. Jeg tror så man kan vinde en del tilbage, hvis man på alle øvrige områder lever sundt. Det der bekymrer mig er dog, at selvom man kan vinde nogle år ved at motionere og spise sundt, så er det ikke så sansynligt at man slipper helt udenom de sygdomme rygningen fremkalder.
Personligt er jeg sådan set ligeglad med om jeg bliver 70 eller 90. Men jeg er på ingen måde ligeglad med hvordan mit liv former sig. Det skal helst foregå udenfor hospitalernes vægge. Og her tror jeg altså, at rygningen er den aller værste skruk.
Men hver sin mening om det spørgsmål.
tilføjet af

Vi har fam. på en ø og venner

i hver en by som igen kender til de sygdomme og dødsfald i deres nabokreds (det kan www ikke dække med så realistiske tal)der bliver indlagt lige så mange ikke rygere som rygere på sygehuset. Det undrer os at vi ikke kender til flere syge rygere da vi tilsammen kender mange.
Men rygning er usundt og hvor er det godt at antallet af rygere falder - men igen de rygere vi kender er så hensynsfulde at ingen kan klandre dem.
tilføjet af

Hmm

fortæller du dine naboer om ethvert lægebesøg du foretager dig? Eller din familie? Tror du dine naboer fortæller dig om alle lægebesøg?
Der er ting der ikke rager andre, så dem fortæller man ikke om.
Jeg kender en mand der lige er død, 67 år gammel. Mangårig svagt helbred. Flere blodpropper i hjertet, og så farvel. Ryger siden teenagealderen, og storryger i hvert fald i 40 år. Massiv alkoholindtagelse. Ingen motion og dårlig kost. Hans kone nægter at erkende at hans livsstil har være medvirkende til hans alt for tidlige død. "Det er bare de skavanker man får med alderen" og "Han var jo sådan set også gammel, så det var hans tur".
Men hendes livsstil er jo den samme, og den er der ingen der skal rokke ved. Så hellere lade som om det er normen.
Tror du HUN kunne drømme om at fortælle naboerne at manden døde af sin uheldige livsstil? At rygningen slog ham ihjel? Næppe. Hun vil ikke engang erkende det overfor sig selv.
Jeg har ikke noget problem med at folk vælger at de vil leve sådan. Men jeg gider bare ikke høre på jammer og udenomssnak når realiteterne banker på døren.
Jeg har det selv tæt inde på livet. Min far er alvorligt syg, og sidder og jamrer "hvor kommer de fra, hvorfor får JEG sådan noget". Og ham selv, min mor og min søster kommer med alle mulige gisninger, og slår det hen med, at nogen skal jo blive syge. Ja! Især de der har en dårlig livsstil - de SKAL bliver syge.
Og du kan være helt sikker på, at ingen i min familie fortæller naboerne, at hans livsstil er skyld i hans sygdom!
tilføjet af

Jeg ved hvad jeg taler om!

problemet er at de tidlige dødsfald jeg kendet til under 70 år er det langt flest ikke rygere -de mennesker vi kender ved også om det er rygere der er syge - på en ø som Bornholm ved man ihver by hvem der ryger. Hvis man drikker ryger og ikke rører sig ja så bliver man da syg, selvfølgelig kan man forgifte sig meget syg - men det er ikke de mennesker jeg nævner det er kun rygere som på alle måder lever normalt - her i min by er mange alkoholikere døde meget tidligt deriblandt meget tragiske skæbner som man kun kan have ondt af(flere af dem røg ikke)
tilføjet af

Interesant

Dine statistikker siger altså det modsatte at de officielle.
Jeg vælger nu alligevel at tro på de officielle statistikker. Ikke fordi jeg påstår du lyver, men fordi jeg tror mere på at de officielle statistikker kender sandheden. Og som nævnt før, så skal du nok ikke påregne, at du ikke får den fulde sandhed, om din nabos helbred.
Og dertil falder det mig umådeligt svært at tro på, at bornholmske rygere skulle levere længere end f.eks. dem fra Næstved.
tilføjet af

Du skal da tro på det du vil!

Jeg prøver ikke lave om på nogens tro - taler om den verden jeg lever i - og godt nok ved jeg ikke alt om naboer men så længe jeg ser dem cykle gå lange ture kort sagt motionere selv om de ryger kan de ikke være så syge,(flere over 70 år) men vi er flere der undrer os meget over de statistikker. Debatten er ved at være ret kedelig med de få deltagere.
tilføjet af

disse få sundhedsaposle.

Der er livskvalitet og livskvantitet. Kvalitet der lever du efter din egen overbevisning om hvad der er sundt og usundt.
Kvantitet, der lever du efter disse bedrevidende sundhedsapostle der har læst sig til en masse viden og tror den ene videnskablige undersøgelse efter den anden er rigtig. Forskere er ikke noget vi skal tage bogstaveligt. Mange af disse forskningsresultater modsiger hinanden.
Om X antal år så er genteknologien nået så langt, så forskerne vil kunne påpege hvilke sygdomme du er modtagelig for, og det gælder også inden for tobaksrygning. Men idag er det blevet så moderne at give tobakken skylden for alt.
For mit eget vedkommende har jeg fået
DUEMANDSLUNGER." mine bronkier er ødelagt " det er der ikke ret mange mennesker der ved hvad der er. Det er også tobakken der får skyldenfor det.
Jeg kan ikke gå ind til noget fjerkræ uden støvmaske på, så er det galt med mine bronkier. Dette fine støv fra fjerkræets fjerdragt går direkte ned i mine bronkier. Men det får tobakken også skylden for. Men kræftens bekæmpelse har jo kun et formål, og det er at samle så mange penge ind så muligt. Jo flere penge jo flere ansættelser (snyltere). boris karloff
tilføjet af

Kræftens bek. spreder skræk og rædsel!

det kræver ikke mange ressorcer bare en god evne til dramatisk iscenesættelse og en urokkelig fast overbevisning. Populisme betegner politisk strategi som går ud på at appelere til pøbelen (det jævne folk) på latin populus.
Det er også svært at forstå at den store generation af rygere som nu er fra 55 til 70 år( vi er jo flere end nogensinde før) er så stor en gruppe og deres børn lever så godt mange med høje uddanelser.
tilføjet af

Gennemsnitslevealder

Den store gruppe af rygere? Hvem taler du om?
Gennemsnitslevealderen for danskerne er langt over 80 år. Og jeg kan garantere dig, at det ikke er rygerne der bliver ældst.
Hvis du føler kvalitet i dit liv ved at være ryger, så er det fint med mig. Men du skal bare ikke underkende risikoen. Det er jo direkte dumt at dig, at tilsidesætte de sidste 50 års erfaring i sygdomme og dødelighed forårsaget af rygning.
Når nu 90% af dem der får lungekræft, er rygere eller tidligere mangårige rygere, nytter det altså ikke ret meget at påstår man kan få det af så meget andet. Ja, man kan få lungekræft af andre ting, men det er en kendsgerning, at 9 ud af 10 lungekræftpatienter er rygere/tidligere rygere.
Se virkeligheden i øjnene - og ryg som du vil. Men vær rar, kun at vælge for dig selv. Det er OK at du bilder dig selv ind at det er nok ikke er så slemt endda. Jeg har en anden overbevisning, og vil gerne undgå røg = passiv rygning. Vælg for dig selv - ikke for os andre!
tilføjet af

Gennemsnitslevealderen er ikke

langt over 80 år den er 74,0 år for mænd og 78.8 år for kvinder. Den store rygergeneration som jeg taler om er børn født i krigstid født fra 1940
og efter krigstid - man kan også se det på film hvor man ikke så mange filmklip uden der blev røget. Fra 1960 - 2005 er der en stigning af antallet over 65 år på 330.000 tusind personer idag er der 810.000 tusind personer over 65 år.
Rygning er usundt og rygere skal ikke ryge i nærheden af andre som det generer - det gør de rygere heller ikke som vi kender, de lever godt med antirygere og går uden problemer udenfor.
Debatten er stadig meget kedelig med for få personer.
tilføjet af

Følger du slet ikke med?

Hvis jeg fortsætter med at leve som jeg gør, dvs. rimeligt sundt, motionerer, undgår røg osv., så kan jeg forvente at bliver tæt på 90 år. Og jeg er 39 år idag.
Jeg er glad for at høre, at de bornholmske rygere er så hensynsfulde. Sjovt nok var det bare ikke lige den oplevelse jeg havde, da jeg sidste sommer tilbragte 14 dage på øen.
Og sidst men ikke mindst: Hvis alle rygere var så hensynsfulde, at de ikke kunne drømme om at ryge hvor de kunne genere andre, ville denne diskussion om rygeforbud i det offentlige eller ej, overhovedet ikke finde sted.
tilføjet af

BTW

http://www.dst.dk/Statistik/Nyt/emneopdelt/nytsingle.aspx?countid=7825&ci=true&pti=1
Og den er stadigt stigende!
Og dertil: Jo ældre vi er, jo ældre kan vi forvente at blive.
tilføjet af

Du følger ikke selv med

I dit indlæg den 25 august skriver du at:
"Gennemsnitslevealderen for danskerne er langt over 80 år."
Ifølge dit eget link er kvinders gns levealder 80,2 og mænds er 75,6. Det er en gennemsnits levealder for begge køn på omkring 78 år. Det er ikke 'langt over 80 år'.
Du kan selv følge med.
tilføjet af

Jo ældre vi er

Jo ældre kan vi for vente at blive.
Jeg er 39, og kan forvente at blive langt over 80 år.
Eller du tror måske, at den dag jeg har passerer 80,2 år, så slukker alt?
Næ, du. Det er faktisk kun rygerne der trækker gennemsnitslevealderen ned!
tilføjet af

OG?????

Du FORVENTER at blive over 80. Og hvad så? Jeg forventer at vinde 20.00.000 i lotto! Har du aldrig indset at forventnig ikke er lig med faktum? Jeg forventer sandelig at blive over 90. OG??? Er det så ensbetydende med at jeg rent faktisk bliver så gammel? Det er da den mest åndssvage form for argumentation, jeg endnu har hørt. Nu må du snart tage dig sammen og komme med noget, der virkeloig batter. Dine statstikker og forventninger rykker ikke rigtigt. Hvad med at fortælle os rygere noget som vi ikke har hørt til bevidstløshed? At vi er dumme, hensynsløse og ikke kan finde ud af at holde os slavisk inden for de grænser du har udstukket i denne debat, ved vi godt. At vi ikke kan læse og tænke HAR du også oplyst os om. Vi ER gjort bekendt med at vi ikke bliver ret meget ældre end vi er i skrivende stund og at alverdens sygdomme lurer på os lige rundt om hjørnet. Hvad med at prøve at komme med noget nyt? Det ville være helt forfriskende i stedet for at blive ved med at bruge tid på dine gentagelser. Jeg for mit vedkommende kan i hvert fald oplyse dig om at mit forbrug af tobak er uændret. Du har ikke rykket mig en milimeter. Og at dømme ud fra de øvrige indlæg er dette vist ret generelt. Kan du ikke selv se at det er ved at være lidt trættende at du disker op med den samme gang øregas? KOM NU MED NOGET NYT!!!
tilføjet af

Gennemsnitslevealderen er ikke langt over 80

Det var sådan set hvad jeg påpegede. I Danmark er gennemsnitsalderen omkring 78 år.
tilføjet af

Vi lever længere end før!

og selv rygerne bliver gamle (jeg kender rigtig mange friske 75 - 80 årige af dem) -jeg kan forstå at du også var blevet chikaneret at rygere på vores dejlige Ø - jeg tror du er en af dem hvis du ser en ryger på afstand bliver du sur.Vi mistede for 2 år siden en sundhedsfikceret ven - han motionerede hver dag spiste kun sundt -han blev 55 år (hjerneblødning) han sagde som dig, rygerne lever ikke længe,(han var et rart menneske og fordømte ingen) det er farligt at true andre.
tilføjet af

hmm

idiot, du kan ikke sammenligne det, få dig en uddannelse, eller tag noget filosofi på aftenskole og kom igen, når du har fået sving en eller to hjerneceller.
tilføjet af

Det må jeg sige

debatten har sandelig fået et yderst dybsindigt og intelligent præg. Dit indlæg bærer nu ikke meget præg af kendskab til hverken videreuddannelse eller filosofi. Og så er det dybt urelevant i og med at denne side ikke omhandler debattørernes boglige færdigheder eller intellektuelle formåen - ej heller deres personlige interesse i filosofi eller andre interessante studier. Kom igen....
tilføjet af

jamen

den pragtfulde, positive og sprudlende person, som kalder sig noget så originalt og opfindsomt som "Anonym" er skam i stand til at føle sig forfulgt og chikaneret selv her på debatten. Så bare det faktum at der findes rygere på Bornholm er en dyb krænkelse af vedkommendes ret til røgfrit miljø. Nåh nej forresten - for nylig skrev vedkommende at det kun er røg INDENDØRS der generer. Så i må altså være nogle stykker derovre, som sidder hjemme og råryger INDENDØRE. Det er skam fyfy...
tilføjet af

Krølle bølle!

Jeg ved ikke hvor kendt vores trold er i det øvrige Danmark - han ryger pibe og så har vi jo og¨så de underjordiske hvoraf mange råryger - jeg er sikker på det er dem der har generet "Anonym" i de 14 dage han var på øen sidste år (de har det nemlig med at komme efter visse typer) vi har det godt her, de fleste kan acceptere vores forskelligheder og tak for det. Med lidt god vilje og et venligt ord kan man sagtens som antiryger få forståelse fra en ryger.
tilføjet af

Du tager fejl

Der skal en del til at genere mig. Og en ryger på afstand er ikke en af dem. Ikke engang en ryge lige ved siden af mig kan genere mig. Men røgen kan. Kar du se forskellen?
Nej, det regnede jeg heller ikke med!
Og ja - din dejlige ø er fuld af rygere der ryger indendøre, og ja, dit alias what som du taler med - hvorfor taler du egnetlig med dig selv? - er har heller ikke fattet det endnu.
Rygerne interesserer mig ikke. Men det påvirker mig temmelig meget at der bliver røget indendøre. Og nej! Det er ikke i JERES hjem, eller andre private hjem hvor beboerne har besluttet at der må ryges. Men i det offentlige tilgængelige rum, hvor alle har adgang, det være børn og gamle, sunde og raske, syge og dårlige... der skal der bare ikke være rygetilladelse. Og så er den ikke længere!
tilføjet af

NEJ!

Gennemsnitslevealderen har passeret 80 år!
tilføjet af

Næh

rygerne skal såmænd ikke vise mere hensyn til andre. end andre viser os. Noget for noget - men det er selvfølgelig utopisk for folk som dig at indse.
og så vil jeg lige endnu engang pointere: jeg har ikke brug for andre alias'er. Men det er selvfølgelig også utopi at forestille sig at du kan indse at vi faktisk er en del med samme holdning!
tilføjet af

Ulempen ved rygning

Rygning er usundt, og det er ikke kun lungekræft der risikeres ved det, der er fx 20% større chance for leverkræft blandt rygere. Men efter nye undersøgelser er der for en passiv ryger lige så stor chance for at udvikle lungekræft som en der bog i københavn... Så københavnere, den må i måske tænke lidt på?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.